Şimdi Ara

Anakartıma Uygun İşlemci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar MSI 970A-G46 anakartına sahibim bu karta gtx970 alacağım birkaç güne, fakat işlemcimin hem anakartla hem ekran kartımla uyumlu ve performans kısıtlaması olmadan çalışacağı bir işlemci var mıdır? Vatan üzerinden tavsiye verirseniz sevinirim.

• Anakartınız AMD destekli, yani intel işlemci önermek isterdim lakin uyumsuz sisteminize. En uygun İŞLEMCİ kesinlikle AMD FX 8350'dir. Altına üstüne hiç gerek yok, direk bunu alın kullanın.Birde kardeşim Eğer GTX970 almamış isen. DUR ALMA. Çünkü amd sistemde amd ekran kartı daha iyi performans verir. Eğer bütçen GTX970 civarında ise direk bunu al kardeşim bir saniye bile düşünme.TABİ PSU yu yazmamışsın eğer yeterli ise al. Birde Bu ekran kartı biraz uzun. Kasaya sığıp sığmayacağını ölçmen gerekiyor. Yardıma ihtiyacın olursa özelden veya burdan yazabilirsin.

İşlemci:
    http://www.vatanbilgisayar.com/amd-fx-x8-8350-soket-am3-4ghz-16mb-onbellek-125w-32nm-islemci.html?srt=PU#genel-bakis
    Ekran kartı:
    http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r9-390x-tri-x-8gb-gddr5-512bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html?srt=PU#genel-bakis

• deatless22 kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam cevap için, Önerdiğiniz ekran kartıyla ilgili hiçbir bilgim yok ama birde şöyle bir durum var msı gtx 970 i aldığımda anakartı'nı ramini ve işlemcis'ni değiştirince bir nevi gtx970 tabanlı bilgisayar toplayınca r9 390x ten daha iyi bir pc olur derseniz onu yapmaya razıyım çünkü 970 i kullanan bir kaç arkadaşımla görüştüm cidden ses, ısı, performans bakımından hiç bir problemleri yoktu birde tabi benimde çok hoşuma gitti o da var. Şuan ki bilgisayarımı ben size resim olarak atayım siz karar verin gine ama gönlüm msı dan yana bana o ekran kartını aldıktan sonra sorunla karşılaşırsın derseniz e artık amd destekli ekran kartı bulacağız çünkü şu 2-3 hafta içinde sadece ekran kartını alacak bütcem var anca aldıktan 1 yada 4 ay arasında anakartımla işlemcimi değiştirebilirim. ayriyetten ramlerimde ddr 4 olursa anakarttan dolayı onlarıda değiştiricem. kafam çok karıştı hocam yardım ve tavsiyelerinizi bekliyorum... (Güç kaynağını ekran kartıyla beraber alacağım onu hesaba katmanıza gerek yok 650 yada 700 W düşünüyorum)
     Anakartıma Uygun İşlemci

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LinaT -- 5 Mart 2016; 2:36:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LinaT

Merhaba arkadaşlar MSI 970A-G46 anakartına sahibim bu karta gtx970 alacağım birkaç güne, fakat işlemcimin hem anakartla hem ekran kartımla uyumlu ve performans kısıtlaması olmadan çalışacağı bir işlemci var mıdır? Vatan üzerinden tavsiye verirseniz sevinirim.

700 tl verip fx 8350 almazdim.

Anakartimi satardim, 2. El i5 3570k + anakart alirdim.

Ekran karti olarakta gtx 970 suanlik almazdim.
    Su dx 12 yi beklemek lazim. Sisteminle idare etmeye bak.

Belki fx islemcilerin performansi artar, far cry primalde gorundugu gibi belki ekran karti olarak 390 cok daha ust olabilir.

Pek acele etme derim. 3, 5 tane dx 12 destekli oyun gelsin, o zaman belli olur ve alirsin ekran kartini, ha unutmadan polaris gpu lar geliyormus bir bekle derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • herolay kullanıcısına yanıt
    Şuan ki sistemimi şu 5 ay içinde değiştirdim değiştirdim değiştiremedim yatar hocam o yuzden dediğiniz dx12 ve intel performansını artık biraz şansa bırakmamız lazım sanırım, ama aşşağıda kalacağını düşünmüyorum. Yukarıdaki Düzelttiğim yoruma bir bakarsanız sizden de destek alırsam benim için iyi olur.
  • quote:

Sağolun hocam cevap için, Önerdiğiniz ekran kartıyla ilgili hiçbir bilgim yok ama birde şöyle bir durum var msı gtx 970 i aldığımda anakartı'nı ramini ve işlemcis'ni değiştirince bir nevi gtx970 tabanlı bilgisayar toplayınca r9 390x ten daha iyi bir pc olur derseniz onu yapmaya razıyım çünkü 970 i kullanan bir kaç arkadaşımla görüştüm cidden ses, ısı, performans bakımından hiç bir problemleri yoktu birde tabi benimde çok hoşuma gitti o da var. Şuan ki bilgisayarımı ben size resim olarak atayım siz karar verin gine ama gönlüm msı dan yana bana o ekran kartını aldıktan sonra sorunla karşılaşırsın derseniz e artık amd destekli ekran kartı bulacağız çünkü şu 2-3 hafta içinde sadece ekran kartını alacak bütcem var anca aldıktan 1 yada 4 ay arasında anakartımla işlemcimi değiştirebilirim. ayriyetten ramlerimde ddr 4 olursa anakarttan dolayı onlarıda değiştiricem. kafam çok karıştı hocam yardım ve tavsiyelerinizi bekliyorum... (Güç kaynağını ekran kartıyla beraber alacağım onu hesaba katmanıza gerek yok 650 yada 700 W düşünüyorum)
     Anakartıma Uygun İşlemci

Bence sen R9 380 al, simdilik. Kullan, yazin hem dx 12 li oyunlar gelir, hem amd nin polaris mimarisi gelir. Elindeki r9 380 ide ikinci el satarsin, hem keyifli oyunlar oynamis olursun, hemde parani riske atmis olmazsin.

Elindeki islemci icin. R9 380 4 gb al. Simdilik dedigim gibi takil, hele bi dx 12 yuzunu gostersin ondan sonra en iyisi hangisiyse onu alirsin.

• R9 380 al dediydim ya unut. Sen acele etme sisteminle idare et.

4-5 ay bekle parani koy kenari, harcama hersey. Belli olsun ondan sonra alirsin istedigini.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cpu,ram,anakart tavsiyesi
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Her dedigimi unut, forumu terk et.

• herolay kullanıcısına yanıt
    Hahaha hocam o iş imkansız. Toplayacağım pc hem oyun için hemde mesleğimden dolayı 3d tasarım programları ve renderlar için çoğunluk oyun fakat acil lazım. şuan aklımda eski planım var 390 a ısındığımı pek söyleyemem biraz araştırma ile ses sorunu ve dayanıklık konusunda iyimi şüpheliyim performansı fevkalade ama beni 5 sene kadar götürecek bir sistem yapmaya çalışacağım yanlış birşey söylediysem affola ürün hakkında bir bilgim yok. ben bu ay 970 i alıp pc dar boğaz sorununu bir süre yaşasada 2-3 aya sorunlarından kurtarırım diğer donanımlarını uyumlu hale getirerek. eğer büyük bir sıkıntı olursa olacağını düşünürseniz hala tavsiyeye açığım.
  • quote:

Hahaha hocam o iş imkansız. Toplayacağım pc hem oyun için hemde mesleğimden dolayı 3d tasarım programları ve renderlar için çoğunluk oyun fakat acil lazım. şuan aklımda eski planım var 390 a ısındığımı pek söyleyemem biraz araştırma ile ses sorunu ve dayanıklık konusunda iyimi şüpheliyim performansı fevkalade ama beni 5 sene kadar götürecek bir sistem yapmaya çalışacağım yanlış birşey söylediysem affola ürün hakkında bir bilgim yok. ben bu ay 970 i alıp pc dar boğaz sorununu bir süre yaşasada 2-3 aya sorunlarından kurtarırım diğer donanımlarını uyumlu hale getirerek. eğer büyük bir sıkıntı olursa olacağını düşünürseniz hala tavsiyeye açığım.

Ben bekle diyorum. Acil sede ben kendim gibi kimsenin parasinida bos yere harcatmak istemem.

• quote:

Merhaba arkadaşlar MSI 970A-G46 anakartına sahibim bu karta gtx970 alacağım birkaç güne, fakat işlemcimin hem anakartla hem ekran kartımla uyumlu ve performans kısıtlaması olmadan çalışacağı bir işlemci var mıdır? Vatan üzerinden tavsiye verirseniz sevinirim.

Maalesef i5 6400 alınmalı en az yani sistem değişikliği olması lazım, yoksa Amd'nin takoz işlemcileriyle işin zor, sonra olmadık sorunlarla canın çok sıkılır pişman olursun.
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Hocam sırasız olarak alacağım ürünlerin listesini yaptım ilk ekran kartı ve güç kaynağını aldıktan sonra diğerlerini alacağım, olay bu mudur sence?
    Bu mesaja eklenen görseller:

Anakartıma Uygun İşlemci

• LinaT L kullanıcısına yanıt
    AMD sistem tabiki daha iyidir. DX12 le saf çekirdek performansı ortaya çıkıyor. Oyun testlerinde R9 390 Gtx 980 i bile geçiyor. Üstelik 970 den daha ucuz. 970 in CW sorunu var hiç tavsiye etmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: herolay

700 tl verip fx 8350 almazdim.

Anakartimi satardim, 2. El i5 3570k + anakart alirdim.

Ekran karti olarakta gtx 970 suanlik almazdim.
    Su dx 12 yi beklemek lazim. Sisteminle idare etmeye bak.

Belki fx islemcilerin performansi artar, far cry primalde gorundugu gibi belki ekran karti olarak 390 cok daha ust olabilir.

Pek acele etme derim. 3, 5 tane dx 12 destekli oyun gelsin, o zaman belli olur ve alirsin ekran kartini, ha unutmadan polaris gpu lar geliyormus bir bekle derim.

Kardeşim DX12 nin çıkıp çıkmayacağı bile belli değil, sadece söylentiler ile hareket mi edilir! GTX970 zaten dx12 destekli bir ekran kartı, NVDİA problem yaşatmaz gelecek bir dx 12 oyun için. Önemli olan EKRAN kartı markasının vereceği destektir. NVDİA'nın şuan dünya piyasasında sattığı en çok kart GTX970, bunu desteklediği zaman hiçbir problem yaşamaz bu kart.
    FX konusuna gelirsek, kesinlikle işlemci performansı ARTMAZ. AMD İnteli yakalamak için sürekli çekirdek sayısına ve hızına yüklendi ama yazılımı doğru düzgün yazamıyor, intel ise i3-i5 işlemcileri ile piyasada hala satış yapıyor. Sebebi yazdığı yazılım, program dilleri ile aynı olması ve iyi performans vermesi. Yani bu forumda nereyi açarsan aç i5 4460 > fx8350 Bu kadar açık ve nettir.

• quote:

Hocam sırasız olarak alacağım ürünlerin listesini yaptım ilk ekran kartı ve güç kaynağını aldıktan sonra diğerlerini alacağım, olay bu mudur sence?

Anakartıma Uygun İşlemci

Aynen sistem budur, işlemci olarak 6400 değil 6500 tercih edilmelidir. Ekran kartı GTX970'den şaşma, satışıda çok kolay olur. AMD yi elinden çıkarırken çok zorlanırsın. Sen şimdilik GTX970 al, tak sisteme. 2 ay sonra sat elindeki parçaları bu sistemi direk satın al.

• quote:

Orijinalden alıntı: diaz23

AMD sistem tabiki daha iyidir. DX12 le saf çekirdek performansı ortaya çıkıyor. Oyun testlerinde R9 390 Gtx 980 i bile geçiyor. Üstelik 970 den daha ucuz. 970 in CW sorunu var hiç tavsiye etmem.

AMD sistem daha mı iyi? Hocam yapmayın etmeyin. Oyun yapımcılarının hepsi intel veya NVDİA ile ortak çalışıyor. (Birkaç istisna dışında). Adamlar yazılımları beraber yazıyor. Sen AMD işlemciler için istediğin kadar çekirdek yap, çekirdek hızını 5 GHZ yap hiçbirşey ifade etmez. YAZILIMI YAZMADIKTAN SONRA performans alamazsın kaldı ki alamıyorlar da. FX9590'nin aynı özelliklerde intelde karşılığı i7 5960X özellik olarak ama gel gör ki fark uçurum. (Bilmiyorum anlatmak istediğimi anlatabildim mi)
    Birde şu HİKAYELERİ geçin yok 390 GTX980'ni geçiyor filan, komıik bunlar. Birkaç oyunda tabiki fps fazla verebilir sebebi oyun yazılımcısının AMD tabanlı oyun yazmasıdır. Lakin o oyunlarda bile NVDİA kendinden bekleneni verir. Genel performans da GXT980 ile KARŞILAŞTIRILAMAYACAK bir karttır.
    Gelelilm 970'nin CW sorununa, Herkes aynı şeyi ezberden söylüyor fakat biz kullanıcılarda ne hikmetse böyle bir problem yok? Acaba kullanmayanlar nereden biliyor CW sorununu?
    Bugün NVDİA'nın dünya üzerinde en çok sattığı karttır GTX970... Daha da bişey demiyorum.

Çok sağolun ben sizin dediğinizi hayata geçiriyorum o zaman 970 alıp ardından 970 tabanlı pc mizi oluşturuyoruz. cevaplar ve bilgilendirmeler için gine çok teşekkür ederim eğer aklıma birkaç soru takılırsa size danışmayı isterim sorun olmazsa. İyi günler herkese
    quote:

AMD sistem daha mı iyi? Hocam yapmayın etmeyin. Oyun yapımcılarının hepsi intel veya NVDİA ile ortak çalışıyor. (Birkaç istisna dışında). Adamlar yazılımları beraber yazıyor. Sen AMD işlemciler için istediğin kadar çekirdek yap, çekirdek hızını 5 GHZ yap hiçbirşey ifade etmez. YAZILIMI YAZMADIKTAN SONRA performans alamazsın kaldı ki alamıyorlar da. FX9590'nin aynı özelliklerde intelde karşılığı i7 5960X özellik olarak ama gel gör ki fark uçurum. (Bilmiyorum anlatmak istediğimi anlatabildim mi)
    Birde şu HİKAYELERİ geçin yok 390 GTX980'ni geçiyor filan, komıik bunlar. Birkaç oyunda tabiki fps fazla verebilir sebebi oyun yazılımcısının AMD tabanlı oyun yazmasıdır. Lakin o oyunlarda bile NVDİA kendinden bekleneni verir. Genel performans da GXT980 ile KARŞILAŞTIRILAMAYACAK bir karttır.
    Gelelilm 970'nin CW sorununa, Herkes aynı şeyi ezberden söylüyor fakat biz kullanıcılarda ne hikmetse böyle bir problem yok? Acaba kullanmayanlar nereden biliyor CW sorununu?
    Bugün NVDİA'nın dünya üzerinde en çok sattığı karttır GTX970... Daha da bişey demiyorum.

Ben amd ekran kartı için söyledim yoksa tabiki amd fx işlemcileri eskidi güncel işlemci çıkarana kadar amd işlemci alınmaz. Ama ekran kartı için tam tersini söyleyeceğim sana komik geldiyse r9 390 nın GTX 980 i geçmesi oyun testlerini atabilirim. Nasılki dx11 nvidiaya yaradı dx12 amd ye yaradı. İşlemcide üstünlük intelde ama ekran kartında üstünlük amd de niye kabullenemiyorsunuz anlamıyorum.

• diaz23 kullanıcısına yanıt
    Ekran kartında da NVDİA ile AMD arasında bir uçurum var.. Bakın size oyunlar ve fps değerleri atayım bakın bakalım hangi oyunda 390, 980'ni geçebilmiş. Oyun altyapısı AMD olmayan hiçbir oyunda amd, nvdiayı geçemez.

Anakartıma Uygun İşlemci Anakartıma Uygun İşlemci Anakartıma Uygun İşlemci Anakartıma Uygun İşlemci Anakartıma Uygun İşlemci Anakartıma Uygun İşlemci Anakartıma Uygun İşlemci Anakartıma Uygun İşlemci Anakartıma Uygun İşlemci Anakartıma Uygun İşlemci Anakartıma Uygun İşlemci Anakartıma Uygun İşlemci

Anakartıma Uygun İşlemci Anakartıma Uygun İşlemci Anakartıma Uygun İşlemci Anakartıma Uygun İşlemci Anakartıma Uygun İşlemci Anakartıma Uygun İşlemci Anakartıma Uygun İşlemci Anakartıma Uygun İşlemci Anakartıma Uygun İşlemci Anakartıma Uygun İşlemci Anakartıma Uygun İşlemci Anakartıma Uygun İşlemci

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.