Şimdi Ara

anakartım max kaç gb ram destekliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar geçenlerde anakartım arızalandı ve çok kötü bir anakart almak zorunda kaldım :/ esonic h61 programlar bile tanımıyor markayı o derece internette sitelerde max 8 gb ram destekliyor diyor fakat everest ultimate kuzey köprüsü max 16 gb bellek takılır diyor. şimdi hangisi doğru ? 8 gb kullanıyorum şuan 16 yapacağım kesin bir bilgi öğrenirsem iyi olur boşuna alıp iade etmeyle uğraşmamış olurum.

• Bir slota 8GB'dan fazla RAM takamazsınız anlamında öyle yazmışlardır. 16GB rahatlıkla kullanırsınız ama böyle bir anakartın bulunduğu sisteme RAM eklemeniz bana tuhaf geldi. Pek bir performans artışı beklemeyin.
  • H61 çipsetin 2x8 gb kit desteği var.
    Ama bu saatten sonra soket 1155 e ve ddr3 e yatırım yapmanızı önermem.
    Üstelik aldığınız 2x8 ramin uyum sağlamama ve elinizde kalma ihtimali de var.
    Ryzen R3 - R5 i beklemenizi ya da 2. elde Kaby Lake sistem bakmanızı öneriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Griffith

Bir slota 8GB'dan fazla RAM takamazsınız anlamında öyle yazmışlardır. 16GB rahatlıkla kullanırsınız ama böyle bir anakartın bulunduğu sisteme RAM eklemeniz bana tuhaf geldi. Pek bir performans artışı beklemeyin.

Hocam oyun sistemi zaten öylesine ram almıyorum. :) iyi bir ekran kartı takınca zaten pek sorun çıkarmıyor. Ddr3 suanlik yetiyor oyunlar için rahat şekilde.

Edit : hocam birde zaten şuan tüm güncel sistemlere 8 gb dan fazla takılmaz tek slota diye biliyorum yani öyle birşey düşünüp yazmazlar gibi geldi ama yazabilirler de :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foxin -- 8 Mart 2017; 9:46:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

H61 çipsetin 2x8 gb kit desteği var.
    Ama bu saatten sonra soket 1155 e ve ddr3 e yatırım yapmanızı önermem.
    Üstelik aldığınız 2x8 ramin uyum sağlamama ve elinizde kalma ihtimali de var.
    Ryzen R3 - R5 i beklemenizi ya da 2. elde Kaby Lake sistem bakmanızı öneriyorum.

Doğru fakat ryzen lerin r5 leri biraz çıkması çok geç bende 2. El i7 2600 tercih ettim memnunum şuan güncelleme yaptım sisteme. Ddr4 birşey kursam i5 6400 falan almak zorunda kalırdım max i5 6500 olabilirdi. H61 destekliyor ama marka esonic gibi tanınmamış birşey olunca herşeyi bekliyorum ramleri zaten ikinci el alacağım için sorun çıkarsa iade ederim. Şuan benim için önemli olan destekleyip desteklememesi ondan emin olsam yeter :)

• Foxin kullanıcısına yanıt
    Aynı anda birden fazla oyun oynamıyorsanız yapacağınız RAM yükseltmesi pek bir performans artışı sağlamayacaktır. Bir sonraki sisteminizde büyük ihtimalle DDR4 kullanmak isteyeceksiniz, yerinizde olsam kesinlikle almazdım ama siz bilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Griffith

Aynı anda birden fazla oyun oynamıyorsanız yapacağınız RAM yükseltmesi pek bir performans artışı sağlamayacaktır. Bir sonraki sisteminizde büyük ihtimalle DDR4 kullanmak isteyeceksiniz, yerinizde olsam kesinlikle almazdım ama siz bilirsiniz.

performans artışı olmaz doğru ama bazı oyunlar için en az 12 gb gerekiyor yani en azından tek slotu değiştirmek yerine 2 sinide değiştiriyim uyumlu çalışsınlar diye düşündüm. eski 2x4 leri satarım zaten

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 32GB RAM kullanıyorum çünkü oyun oynamak istersem arkaplandaki sanal makinelerimi, çeşitli yazılımları ve tarayıcıları kapatmak bana can sıkıcı geliyor. Tamamen lüks yani. Şu an bilgisayarı kapatıp, 3 tane RAM'i anakartımdan söksem, kalan 8GB RAM ile her oyunu aynı FPS'te oynarım. Belki 64 kişilik Battlefield 4 haritalarında falan ufak tefek FPS düşüşleri olabilir. O da belki...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.