< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mulayim -- 14 Haziran 2010; 10:39:33 > |
Anakart Elektriğe Bağlanmıyorsa Ne Yapmalı?
Anakartınız elektriğe bağlanmıyorsa, bilgisayarınız açılmayacaktır. Bu sorunun birkaç olası nedeni vardır:
- Güç kaynağı arızalı: Güç kaynağı, anakartınıza elektrik sağlayan bileşendir. Arızalıysa, anakartınıza güç veremesiniz.
- Anakart hasarlı: Anakart hasar görmüşse, elektrik alamayabilir. Bu, anakart üzerindeki yanık izleri veya hasarlı bileşenler gibi fiziksel hasar belirtilerinden kaynaklanabilir.
- Güç kablosu gevşek veya hasarlı: Güç kablosu, güç kaynağından anakartınıza elektrik getirir. Gevşekse veya hasar görmüşse, anakartınıza güç vermez.
- Güç düğmesi arızalı: Güç düğmesi, bilgisayarınıza güç sağlanmasını tetikler. Arızalıysa, anakartınıza güç vermeyecektir.
Anakart Elektrik Almıyorsa Nasıl Giderilir?
Anakartınıza elektrik gelmiyorsa, sorunu gidermek için şu adımları izleyebilirsin:
- Güç kablosunu kontrol et: Güç kablosunun hem güç kaynağına hem de anakartınıza sıkıca takıldığından emin ol.
- Farklı bir güç kaynağı kullanmayı dene: Güç kaynağının arızalı olup olmadığını kontrol etmek için farklı bir güç kaynağı kullanmayı dene.
- Anakartı kontrol et: Anakartta yanık izleri veya hasarlı bileşenler gibi fiziksel hasar belirtileri olup olmadığını kontrol et.
- Güç düğmesini kontrol et: Güç düğmesini tıklayarak çalışıp çalışmadığını kontrol et.
- Profesyonel yardım al: Yukarıdaki adımları denedikten sonra hala anakartınıza elektrik gelmiyorsa, profesyonel yardım alman gerekebilir.
Anakart elektrik almıyorsa, bilgisayarınız açılmayacaktır. Sorunu gidermek için yukarıdaki adımları izleyebilir veya profesyonel yardım alabilirsin.