Arkadaşlar benim mevcut sistemim, p4 3,0 işlemci Gigabyte 915 anakart Gigabyte GV-NX72G512P2 GeForce 7200 GS / PCI-E x16 Ekran Kartı 512 mb ddr 400 MHz ram Yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum bu sistemi şu ana kadar benim ihtiyaçlarımı karşıladı.Fazla oyun oynamam sadece PES oynuyorum onuda rahatlıkla oynayabiliyorum bu PC de.Şimdi PC yi modifiye etmek istiyorum.Özellikle Ram baya yetersiz gelmeye başladı ama baktım ddr ram leri fiyatları baya yüksek.Maddi sıkıntımdan dolayı şimdilik sadece anakart ve ram değiştirmeyi düşünüyorum 200 tl gibi bir bütçem var. Şimdilik işlemci ve ekran kartımı kullanmayı düşünüyorum.Bana hem şimdiki mevcut işlemci ve ekran kartımla kullanabileceğim hem de 3-5 ay sonra yeni bir sistem kurarken kullanabileceğim ucuz orta halli bir anakart önerebilir misiniz?Ben biraz araştırdım ve şunu buldum GIGABYTE GA-G31M-ES2L INTEL G31/ICH7 FSB 1600MHz(O.C) DDR2 1066MHz(O.C) SOKET LGA775 ANAKART http://www.hepsiburada.com/gigabyte-ga-g31m-es2l-intel-g31ich7-fsb-1600mhzo.c-ddr2-1066mhzo.c-soket-lga775-anakart/productDetails.aspx?categoryid=152&productid=bd52675 yorumlarınızı bekliyorum.
Bence anakart yerine ram ve ekran kartını değiştir. Anakartı değiştirmen performansa artı yönde etki etmeyecektir.
Benim de amacım ram i değiştirmek zaten bu anakart ddr2 desteklemiyor ddr 1 gb ram 120 lira civarında bende o kadar para vermişken biraz daha ekleyip 2 gb ddr2 ram + anakart alayım diyorum.yine de önerin için tşkler
quote:
Orijinalden alıntı: kral4dam
Benim de amacım ram i değiştirmek zaten bu anakart ddr2 desteklemiyor ddr 1 gb ram 120 lira civarında bende o kadar para vermişken biraz daha ekleyip 2 gb ddr2 ram + anakart alayım diyorum.yine de önerin için tşkler
O zaman işlemcini de değiştirmen gerecek ama.
Benim buradan yardım isteme sebebim bu zaten mevcut işlemcimi kullanabileceğim ve ilerde yeni nesil işlemci aldığımda kullanabileceğim bir anakart modeli istiyorum.Linkte verdiğim anakartı incelersen bu tanıma uyuyor ama daha iyi önerileri olanlar varsa yardımlarını bekliyorum