anakartım 50 derecelere çıkıyo nasıl soguturum neresine fan koymam lazım lütfen yardım cevaplar için şimdiden teşekkürler
Kasanın markası nedir arkadaşım? Anakart bu dereceye ulaştığına göre, kasa içi havalandırma yeterli değil demektir. Bu durumda işlemci ısısının da artması ihtimal dahilinde.. Kasa önüne ve yanına veya her iki tarafa da fan koyabilirsin..Egzost fanın yetersiz olabilir, kontrol etmende fayda var.. Saygılar...
kasa crea sadec egsoz fanı ve işlemci fanı var önde fan yeri yok sadece yan kapakta tam işlemcinin karşısında yer var
Yapabiliyorsan, ön tarafa bir fan takmanı öneririm.En sağlıklı havalandırma önden arkaya doğru olandır diye biliyorum. Yan kapağ da 120 lik sessiz bir fan takabilirsin.Egzost fanın yetersiz gibi görünüyor, bence ilk önce onu 120 mm kuvvetli bir fanla değiştirmeni tavsiye ederim.. Benim kasamdaki bütün fanlar 120 lik ve ısı değerlerim bu şekilde. Anakart sıcaklığına dikkatini çekerim..
işlemci falan normal işlemci 30 derecede dolaşıyor ama anakart en az 45 şe düşüyo ne yapıcam yardım önde delik açma imkanım yok sol kapakta delikler var arkada 9luk egsoz fanı var işlemi fanı yerine colormaster taktım 8lik işlemcinin karşısında kapakta 8lik var elimde boşta duran 8lik güçlü bi fan var onu nereye bağlamalıyım
yaptım evet kasanın önüne alt tarafa 9 luk fan koydum arka taraftaki egsoz fanını değiştirdim ve sıcaklık 35 dereceye kadar düştü
quote:
Orjinalden alıntı: HKNCLSKN
yaptım evet kasanın önüne alt tarafa 9 luk fan koydum arka taraftaki egsoz fanını değiştirdim ve sıcaklık 35 dereceye kadar düştü