Şimdi Ara

Anakart ve Ram Tavsiyeleri.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar sizden yeni alacağım anakart ve ram için tavsiye istiyorum. Şimdi ram konusunda tereddütte kaldım. 1600 ve 2000 Mhz ramler arasında. Arada çok fazla performans farkı olur mu ? Bütçe koyamıyorum çünkü paraya pek acıyan birisi değilimdir, bütçe yerine sizden fiyat/performans ürünleri tavsiye etmenizi istiycem ve 1600lük ve 2000lik ram olarak 2 ayrı kombinasyon önerirseniz sevinirim.

PC nin diğer parçaları:
    AMD phenom 2 x6 1055T
    ZOTAC GTX 470 AMP! (Bü ürünü henüz almadım)
    700W lık PSU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SehRıdo -- 20 Eylül 2010; 20:00:18 >

• Bence hiç o kadar yüksekten uçma. Fiyat performans ekseninde bu işlemcilerin değerlendirebileceği bellekler bellidir.
    İşlemci NB hızı standart 2000 iken 1333mhzlik belleklerin en uygunu olduğunu, eğer biostan 2400'e hız aşırtabiliyorsan 1600 alsan uygundur diyor AMD. Ha eğer 3000 NB hız aşırtmasıyla kullanırım dersen, ancak o zaman 2000mhz bellekleri almalısın bence. Ayarını yapmazsan(yeterli hızı sorunsuz bir şekilde ayarlayamayabilirsin de) tam beklenen performansı alamazsın.
    Bence f/p ekseninde düşünerek seçersen daha verimli çıkarsın.
    Anakartı 790x çipli usb3 veya sata3 son ekiyle biten gigabyte modellerini öneririm. Herşey var neredeyse gördüğüm kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 20 Eylül 2010; 19:14:25 >
  • Kafamda şuanda açmış olduğum başka bir konuda bir arkadaşın belirtmiş olduğu parçalar var:

ASUS M4A87TD/USB3, AMD 870G, DDR3, PCIExp, Socket 938 AM3 200TL (KDV Dahil)

KINGSTON 4 GB (2X 2GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL9 HYPERX 200TL (KDV Dahil)

Bu anakartta OC ile 2000mhz desteği gösteriliyor fakat tam olarak ne anlama geliyor anlamış değilim. Bu anakarta OC yapmadan 2000mhzlik ram taktığımzda 1600lük performans mı alıcam demek ?
  • başka yerde arama
  • heheheh aynen yav, bi ilgilenen sen çıktın sağolasın, yarın veriyorum siparişi artık

Yeni sistem kısmetse :

AMD Phenom2 x6 2.8/3.3 Ghz 1055T
    ASUS M4A87TD/USB3, AMD 870G, DDR3, PCIExp, Socket 938 AM3
    KINGSTON 6 GB (3X 2GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL9 HYPERX
    ZOTAC GTX 470 AMP!, 1280 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X11, GDDR5, 320 bit, 656/3402

Olacak.

İlgilenen ilgilenmeyen herkese teşekkürler
  • hayırlı olsun
  • 1333mhz ram sonrasının bir getirisi yok, biostan manuel ayar yapabiliyorsanız 1333mhz sonrasını alın.

Triple kitin bu sokette bir getiris yok, 2*2 + 2*2 olmalı ramleriniz, bu yüzden fazladan 2gb ram işinize yaramaz. Dual kit alıp ramleri, işlemci için de ayrıca bir soğutucu almanız daha iyi olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anakart - Ram Önerileri
    geçen hafta açıldı
    İşlemci Ve Anakart Önerisi
    8 ay önce açıldı
    Ram ve işlemci
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

1333mhz ram sonrasının bir getirisi yok, biostan manuel ayar yapabiliyorsanız 1333mhz sonrasını alın.

Triple kitin bu sokette bir getiris yok, 2*2 + 2*2 olmalı ramleriniz, bu yüzden fazladan 2gb ram işinize yaramaz. Dual kit alıp ramleri, işlemci için de ayrıca bir soğutucu almanız daha iyi olur.

+1
    katılıyorum. zaten triple kit intel 3 kanal bellek destekleyen işlemciler içindir yani işlemci içinde bellek dentleyicileri var 3 yollu. amd işlemcilerde hiç bi getirisi olmaz. 1600 mhz üzeri ramlarin de performansa getiris olmaz. en iyisi cl7 veya 8 dual kit almak diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.