Şimdi Ara

Anakart ve işlemci değiştirdim bilgisayar açılmıyor yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün amd sistemdne intele geçtim arkadaşlar montajı yaptım anakartı taktım bilgisayarı başlatınca 3-4 saniye çalışıyor fanlar dönüyor daha sonra kapanıp tekrar reset atmaya başlıyor sürekli reset atıyor bu şekilde.Herhangi bir bip sesi falanda yok .Sizce neden böyle bir şey yapıyo olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ras0 -- 10 Mart 2016; 19:23:07 >

• işlemciyi yada işlemci fanı düzgün otuturamadığından kaynaklanır
  • sana şöyle diyim,aynı olan 3-4 yıl önce başıma geldi
    Termal macun yapmak için ve merakımdan işlemciyi yuvasından cıkardım,tekrar taktım macunu falan yaptım neyse aynı şey başıma geldi 3-4 saniye çalıştı sonra kapanıyordu hemen.Hatta o 3-4 saniyede elimi işlemciye dokundurduğumda cok ısınıp hemen ısısını kaybettiğini gördüm.Sanırsam takarken işlemciyi bozdum çünkü takarken(yuvasına otursun diye bastırmıştım) 1-2 çok küçük parça koptu.O gündür o bilgisayarı çalıştıramadım ve hala bodrumda duruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratakgul71

işlemciyi yada işlemci fanı düzgün otuturamadığından kaynaklanır

İşlemci fanı banada tam oturmadı gibi geldi plastik kısımları ittim ama tık diye oturma sesi gelmedi.Bu yüzden olsa bile anakart bunu nasıl anlyıor fanın oturmadığını ? Yani plastik bir parçanın oturup oturmadığını nasıl anlayacakki.

Bu arada anakart h97 pc mate, işlemci i5 4460.Fan montajıyla ilgili bir rehber gibi birşey varmıdır youtubedakiler pek detaylı değil
  • :))) iyide işlemci ısınır hemen anakart kendini korumaya alır ve resetler
  • quote:

:))) iyide işlemci ısınır hemen anakart kendini korumaya alır ve resetler

Doğru diyorsunuz hocam fanın bacakları tam oturmadı zaten.Çok güçlü bastırmama rağmen o tık sesi gelmiyor bu fan ayaklarını sokmanın bir kolay yöntemimi var acaba şimdi videolara baktım fazla kuvvet uygulamadan tık diye giriyor benimkileri çok bastırmama rağmen girmedi
  • fan ayaklarını ters yönde çevirip kurman lazım ki otursun değilse oturmaz çıkardıktan sonra fanı elinle bir kaç deneme yaptıktan sonra çözersin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

fan ayaklarını ters yönde çevirip kurman lazım ki otursun değilse oturmaz çıkardıktan sonra fanı elinle bir kaç deneme yaptıktan sonra çözersin

Ters yönde çevirmek derken sağdan sola gibi mi ? Ayakların üstünde ok işareti var o yöne mi çevireyim o nun tersine mi
  • siyah yuvarlak üzerinde küçük ok işaretine benzeyen plastikleri diyorum üst kısmını yukarı doğru hafifce cek ve sanırsam sola olması lazım çevir denemek için üzerine elinle bastır şık diye oturma sesi gelir
  • quote:

siyah yuvarlak üzerinde küçük ok işaretine benzeyen plastikleri diyorum üst kısmını yukarı doğru hafifce cek ve sanırsam sola olması lazım çevir denemek için üzerine elinle bastır şık diye oturma sesi gelir

Peki hocam teşekkür ederim, deniycem birazdan başka bir sorun olamaz dimi işlemcinin yuvaya oturmaması gibi ? Üçgen işaretine uyarak oturttum çünkü diğer güç bağlantılarını falanda tam yaptığımı düşünüyorum çünkü
  • başka bir şeyden olacağını sanmam çok zayıf bir ihtimalde olsa ramlerden yapabilir
  • quote:

başka bir şeyden olacağını sanmam çok zayıf bir ihtimalde olsa ramlerden yapabilir

Şimdi dediğiniz gibi ters yöne çevirdik bastırdım tık diye kolayca oturdu.Ama aynı sorun hala devam ediyor,termal macun mu az sürdüm acaba bu kadar çabuk kapanması normal mi
  • dostum bios unu güncellemen gerek..benimde aynı sorunum vardı..gigabyte marka anakartım vardı. i7 4790k işlemcimi görmüyordu. bu yüzden sürekli reset atıyordu. bir düşük seviye işlemci ile bios update ettim sorun çözüldü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meaninglessname

dostum bios unu güncellemen gerek..benimde aynı sorunum vardı..gigabyte marka anakartım vardı. i7 4790k işlemcimi görmüyordu. bu yüzden sürekli reset atıyordu. bir düşük seviye işlemci ile bios update ettim sorun çözüldü.

Hocam bilgisayar açılmıyor güncellememe imkan yok.Bu arada bişey dikkatimi çekti benim hdd led pini 3 pinli resetpinide 2 pin.bunları yan yana takınca hddnin 1 tane pini dışarda kalıyor.Bu bir sorun teşkil edermi ön panel bağlantıları yüzünden reset atarmı bilgisayar ? Ve bu aldığım işlemci anakartı birlikte aldım aldığım kişi birlikte kullanıyormuş bios günceldir heralde

• quote:

Orijinalden alıntı: Ras0

quote:

dostum bios unu güncellemen gerek..benimde aynı sorunum vardı..gigabyte marka anakartım vardı. i7 4790k işlemcimi görmüyordu. bu yüzden sürekli reset atıyordu. bir düşük seviye işlemci ile bios update ettim sorun çözüldü.

Hocam bilgisayar açılmıyor güncellememe imkan yok.Bu arada bişey dikkatimi çekti benim hdd led pini 3 pinli resetpinide 2 pin.bunları yan yana takınca hddnin 1 tane pini dışarda kalıyor.Bu bir sorun teşkil edermi ön panel bağlantıları yüzünden reset atarmı bilgisayar ? Ve bu aldığım işlemci anakartı birlikte aldım aldığım kişi birlikte kullanıyormuş bios günceldir heralde

dostum benim bilgisayarımda 4790k ile açılmıyordu. aynı sorun bende de vardı. sürekli restart atıp durdu. bütün yollları denedim olmadı. daha sonra kadıkoyde bios uptade ettim. düsük başka bir işlemci takılınca bilgisayar açıldı. daha sonra bios update edildi ve 4790k işlemcimle birlikte bilgisayar açıldı. hatta işlemci bozuk diye vatana gittim ordakiler beni yönlendirdi bu şekilde

• quote:

quote:

quote:

dostum benim bilgisayarımda 4790k ile açılmıyordu. aynı sorun bende de vardı. sürekli restart atıp durdu. bütün yollları denedim olmadı. daha sonra kadıkoyde bios uptade ettim. düsük başka bir işlemci takılınca bilgisayar açıldı. daha sonra bios update edildi ve 4790k işlemcimle birlikte bilgisayar açıldı. hatta işlemci bozuk diye vatana gittim ordakiler beni yönlendirdi bu şekilde

anladım hocam ama aldığım kişi bu şekilde kullanıyordu anakartı böyle bir sorun olduğunu söylemedi bana.Düşük seviye işlemci evde çok eski bir intel var pentium 4 sanırım onla denesem açarmı ki?

• hmm eğer kullanıyorduysa sorun başka bir şeyden kaynaklı dostum ben onun kullandığını sımdı oğrendim...kusura bakma aklıma başka bir şey gelmiyor. ekran kartını fln çıkar onboard fln dene dicem ama denemişsindir bunları
  • quote:

quote:

quote:

quote:

anladım hocam ama aldığım kişi bu şekilde kullanıyordu anakartı böyle bir sorun olduğunu söylemedi bana.Düşük seviye işlemci evde çok eski bir intel var pentium 4 sanırım onla denesem açarmı ki?

H97 anakarta pentium 4... :) Sakın öyle bir çılgınlık deneme arkadaşım

Eğer belleklerin çift modül ise , tek bellekle çalıştırmayı dene , farklı DIMM yuvalarına takarak çalıştırmayı da dene.

İkincisi , anakartında bios reset jumper ları olabilir , kendi kullandığım Asus Z97 anakart üzerinden benzer sorunları yaşamış , bu jumper ları kısa devre yaptırarak bios ve sisteme erişmiştim anakartında clear cmos jumper ı vardır diye tahmin ediyorum , küçük plastik kaplamalı içine çift pin (iğne) girecek bir aparat , üzerine oturduğu iğnelerden kaldırıp üzerinde bulunduğu iğne küme'sinin genelde en sağında ki iki iğneye oturtup tekrar çıkaracaksın ve eski konumuna takacaksın böylece belki de sistemin açılmasını engelleyen , bios kaynaklı eski kullanıcının bir şekilde kurcalayıp sistemi maruz bıraktığı yanlış bir ayar/ayarlar varsa devre dışı kalacak ve sen de default-varsayılan ayarlar üzerinden sisteme erişeceksin.

Ya da direkt , clear cmos veya benzer isimde buton da bulunabilir kısa yoldan bios resetlenmesi için.

Kendi sistemimde , işlemci için çarpanı 100 MHZ x 50 rate olarak seçmiş ve aynı seninki gibi devamlı resetlenen ve açılmayan bir durumla karşılaşmıştım Clear Cmos jumper la çözmüştüm , sende de öyle bir sorun vardır diye tahmin ediyorum h97 pc mate in en güncel olmayan bios sürümü dahi i5 4460 ı görecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 10 Mart 2016; 23:00:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Provisioner

quote:

quote:

quote:

quote:

H97 anakarta pentium 4... :) Sakın öyle bir çılgınlık deneme arkadaşım

Eğer belleklerin çift modül ise , tek bellekle çalıştırmayı dene , farklı DIMM yuvalarına takarak çalıştırmayı da dene.

İkincisi , anakartında bios reset jumper ları olabilir , kendi kullandığım Asus Z97 anakart üzerinden benzer sorunları yaşamış , bu jumper ları kısa devre yaptırarak bios ve sisteme erişmiştim anakartında clear cmos jumper ı vardır diye tahmin ediyorum , küçük plastik kaplamalı içine çift pin (iğne) girecek bir aparat , üzerine oturduğu iğnelerden kaldırıp üzerinde bulunduğu iğne küme'sinin genelde en sağında ki iki iğneye oturtup tekrar çıkaracaksın ve eski konumuna takacaksın böylece belki de sistemin açılmasını engelleyen , bios kaynaklı eski kullanıcının bir şekilde kurcalayıp sistemi maruz bıraktığı yanlış bir ayar/ayarlar varsa devre dışı kalacak ve sen de default-varsayılan ayarlar üzerinden sisteme erişeceksin.

Kendi sistemimde , işlemci için çarpanı 100 MHZ x 50 rate olarak seçmiş ve aynı seninki gibi devamlı resetlenen ve açılmayan bir durumla karşılaşmıştım Clear Cmos jumper la çözmüştüm , sende de öyle bir sorun vardır diye tahmin ediyorum h97 pc mate in en güncel olmayan bios sürümü dahi i5 4460 ı görecektir.

Dediğiniz mantıklı geldi hocam tam anlamadım nasıl yapacağımı ama bir araştırayım ondan sonra deniyim :) Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ras0 -- 10 Mart 2016; 23:00:18 >

• Sorun anakarttaymış arkadaşlar bugün yeni bir anakart alıp denedim ve çalıştı.Şimdi sormak istediğim sistem açıldı ama amd den intele geçtiğim için sisteme format atmalımıyım şuan kullanımında bir sıkıntı yok çünkü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.