Şimdi Ara

Anakart önerisine ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aşağıdaki gibi bir sistem topladım ve satın aldım; sadece anakart kaldı. Bu sistem için önerecebileceğiniz farklı bir anakart var mı?

Anakart:

İşlemci:
    www.vatanbilgisayar.com
    Intel Core i5 8400 Soket 1151 - 8. Nesil 2.8GHz 9MB Önbellek 14nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
    http://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i5-8400-soket-1151-2-8ghz-9mb-onbellek-14nm-islemci.html?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

Ekran Kartı:

Ram (2 tane):https://www.vatanbilgisayar.com/corsair-8gb-vengeance-ddr4-2666mhz-cl16-single-ram.html

kasa:

psu:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ênigma -- 2 Kasım 2018; 11:41:52 >

• İncehesap a bi göz atın hocam 600 lira ciivarında güzel b360 anakartar vardı diye hatırlıyorum. Gaming plus için 800 küsür lira çok fazla. Z370 chipsetli anakart alınıyor o fiyatlarda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AwerlawK

İncehesap a bi göz atın hocam 600 lira ciivarında güzel b360 anakartar vardı diye hatırlıyorum. Gaming plus için 800 küsür lira çok fazla. Z370 chipsetli anakart alınıyor o fiyatlarda.
    Bir bakayım hocam teşekkür ederim cevabınız için.
  • quote:

İncehesap a bi göz atın hocam 600 lira ciivarında güzel b360 anakartar vardı diye hatırlıyorum. Gaming plus için 800 küsür lira çok fazla. Z370 chipsetli anakart alınıyor o fiyatlarda.
    Hocam şu anakart hakkında ne düşünüyorsunuz, sisteme uygun olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: ênigma

Hocam şu anakart hakkında ne düşünüyorsunuz, sisteme uygun olur mu?

https://www.hepsiburada.com/gigabyte-b360m-ds3h-2666mhz-ddr4-soket-1151-matx-anakart-p-HBV00000BE1EJ?magaza=Webdenal&wt_gl=cpc.tum.universal-genel.pla&gclid=CjwKCAjw6-_eBRBXEiwA-5zHaSk7maiSl-_z3UGuwcw6fIdtxxr1KOEpG3Lh6DoYZPr57s5Bj3FRRBoCsb4QAvD_BwE

Alıntıları Göster
    Güzele benziyor alınabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Güzele benziyor alınabilir.

Alıntıları Göster
    eyv
  • Butce ne kadar 900 tl ye kadar butcem var derseniz asus rog b360 h onerebilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tavsiyeye ihtiyacım var
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aerosol 34

Butce ne kadar 900 tl ye kadar butcem var derseniz asus rog b360 h onerebilirim
    Hocam bütçe konusunda sıkıntı yok lakin ihtiyacım olan en uygun anakartı almak istiyorum. rog b360 bana ne gibi bir artı sağlar?
  • ênigma kullanıcısına yanıt
    Asus rog serisini bilmeyen yok, anakartin guc bilesenleri cok kaliteli ben de i5 8600 sistem topladim gecen hafta yaklasik 2 aydir arastirip sonunda karar verdigim bir anakart oldu b360h ozelliklerini detaylica yazamayacagim ama internet sitesinden bir bakmani tavsiye ederim oyun odakli bir sistem topladim dolayisiyla anakartin biraz saglam olmasi lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Kartın iyi olması bağlı olduğu sisteme göre değişir. Benim eklemiş olduğum kart 1070 - 1080 ekran kartlarıyla çalıştırılan bir kart. Peki siz neden bu kartta karar kıldınız, gigabyte b360'ı tercih etmediniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ênigma -- 2 Kasım 2018; 11:55:45 >
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Güç bileşenleri cok kaliteli olsa ne olacak sen de konu sahibi de çarpan kilidi kapalı overclock yapılamayacak islemciler kullanıyorsunuz. 1000'tl ye yaklaşan fiyatlara b360 yongalı anakart alınmaz

@ênigma Kardeş. En ucuz b360 yonga setli anakartı alsan da performans kaybı yaşamazsın. Sadece ek ihtiyaclarına ve ileriye dönüklüğüne göre karar ver

2 yerine 4 ram slotu, fazladan m2 destekleri vs. bunlara göre karar ver. Gigabyte çok önermem asus veya msı tercih edebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: g3nj

Güç bileşenleri cok kaliteli olsa ne olacak sen de konu sahibi de çarpan kilidi kapalı overclock yapılamayacak islemciler kullanıyorsunuz. 1000'tl ye yaklaşan fiyatlara b360 yongalı anakart alınmaz

@ênigma Kardeş. En ucuz b360 yonga setli anakartı alsan da performans kaybı yaşamazsın. Sadece ek ihtiyaclarına ve ileriye dönüklüğüne göre karar ver

2 yerine 4 ram slotu, fazladan m2 destekleri vs. bunlara göre karar ver. Gigabyte çok önermem asus veya msı tercih edebilirsin.
    Hocam, dediğinizden, biraz daha yüksek seviye olan anakartların overclock işlemi konusunda fayda sağlayacağını; öbür türlü bir fayda sağlamayacağını anlıyorum. Ben de öyle düşünüyorum.

Size sorum; şöyle bir anakartın bana herhangi bir şekilde performans katkısı (ufak dahi olsa) olabilir mi? Zira dediğiniz gibi OC işlemi yapmayacağım. Zaten öyle bir sistem de kurmadım.
    www.hepsiburada.com
    MSI B360 Gaming Plus 2666MHz DDR4 1151 Soket 1151 ATX Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/msi-b360-gaming-plus-2666mhz-ddr4-1151-soket-1151-atx-anakart-p-HBV00000BCKS6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ênigma -- 2 Kasım 2018; 11:32:18 >

• quote:

Şu anakartı önerir misiniz hocam?

OC yapılamayacak çarpan kilidi kapalı işlemciler kullanıldığında üzerinde manuel mudahale gerektirmicek voltaj değişimi vs olduğundan anakartın rolü arka planda kalacaktır.

Ama OC yapılacak bir işlemci de VRAM, güç bileşenleri kullanılan malzeme yapmak istediğiniz OC seviyesini kaldırabilecek nitelikte olmalıdır.

Zaten i5-8400 seçtiğiniz için istesenizde OC yapamazmasınız. BU işlemciye göre en uygun yonga b360 olacaktır ve anakart değişimine göre hiçbir performans farklılığı yaşanmaz. Yıllar önceden etkiliyordu ama artık böyle bir durum söz konusu değil.

seçtiğin model 2 ram slotu barındırıyor. Şimdide 2x8 şeklinde ram yaparsan ileride bir ram daha ekleyim diyemezsin. Dediğim gibi ihtiyacına göre tercih yapmalısın. Asus da ROG serisi veya daha pahalı anakartlar sırf marka odaklı veya daha fazla m2 desteği, WİFİ eklentisi vs arttıkça fiyat artıyr.

inventus
    MSI B360M PRO-VDH INTEL B360, DDR4, LGA1151v2, SATA6Gb/s, M2, USB3.1, HDMI, DVI-D, D-SUB microATX Anakart - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9573

inventus
    ASUS PRIME B360M-A INTEL B360, DDR4, LGA1151v2, SATA6Gb/s, M2, USB3.1, DVI, HDMI, D-SUB microATX Anakart - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9523

bunlar ideal seçimler olabilir

Evet öneririm.
  • quote:

Evet öneririm.
    Peki hocam yardımlarınız için teşekkür ederim. Sanırım bu anakartı alacağım.
    www.hepsiburada.com
    MSI B360-A PRO 2666MHz DDR4 Soket 1151 ATX Anakart Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/msi-b360-a-pro-2666mhz-ddr4-soket-1151-atx-anakart-p-HBV00000BCKS8?magaza=Hepsiburada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ênigma -- 2 Kasım 2018; 11:43:2 >

• bu fiyata bu ekran kartını kesinlikle almanı önermem kişisel fikrim bu tabi bana katılan arkadaşlarda çok olacaktır illaki bence rx 570 ve 580 modellerine bi bak 1060 3gb ekran kartına o para çok fazla diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan07gs -- 2 Kasım 2018; 12:1:28 >

• hakankonuk. H kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkan07gs

bu fiyata bu ekran kartını kesinlikle almanı önermem kişisel fikrim bu tabi bana katılan arkadaşlarda çok olacaktır illaki bence rx 570 ve 580 modellerine bi bak 1060 3gb ekran kartına o para çok fazla diye düşünüyorum.
    Yorumunuz için teşekkür ederim hocam lakin ürünü satın aldım :]
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.