Şimdi Ara

Anakart işlemci yuvası değişir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
10.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemci takılan yuvadaki tırnaklar yüzünden anakart kendini resetliyor bu yuvanın değişmesi mümkünmüdür ?

http://i.hizliresim.com/El5MdB.jpg

• Pek sanmıyorum.
    Ama yanlış bilgi vermek istemem.
    :)
  • yns52 kullanıcısına yanıt
    vidaları var yanlarında ama anlamıyorum tabi ben :)
  • Dediğim gibi bende pek bilmiyorum. Ama muhtemelen değişmez :)
  • Değişriyor ancak siz bunu yapamazsınız. Anakart amiri yapan uygun ve düzgün bir teknik servis çok kısa bir sürede ve temiz bir şekilde değiştirecektir. Tabi bedeli mukabilinde. Geçmiş olsun, kolay gelsin.
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler yarın araştırıyım o zaman :)
  • Çizgi elektronik değişim yapıyor bildiğim kadarı ile sadece asus markaların acnak yinede servis formu doldurup durumu izah edin genelde müşteriyi kırmayıp başka marka anakart yuvalarınıda değiştirdiklerini biliyorum.
    Msi anakartları ise ServisPoint tamir etmekte onun içinde bir servis formu doldurarak durumu araştırıp neticeyi size iletmelerini sağlayabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dopac34

Çizgi elektronik değişim yapıyor bildiğim kadarı ile sadece asus markaların acnak yinede servis formu doldurup durumu izah edin genelde müşteriyi kırmayıp başka marka anakart yuvalarınıda değiştirdiklerini biliyorum.
    Msi anakartları ise ServisPoint tamir etmekte onun içinde bir servis formu doldurarak durumu araştırıp neticeyi size iletmelerini sağlayabilirsiniz.

Evet çizgi bu işi yapıyor arkadaşımızın dediği gibi sadece asus markasına destek veriyor.
  • bence pek mümkün değil gibi ama arkadaşlar yapılıyor demiş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrFantastiC

İşlemci takılan yuvadaki tırnaklar yüzünden anakart kendini resetliyor bu yuvanın değişmesi mümkünmüdür ?

Selam
    İşlemci yuvası hem değişir hemde tamir edilebilir..

Eklediğiniz resme göre değişmesi için bir neden yok. Sadece kontaklar eğilmiş onları bir iğne yardımı ile yukarı doğru hafiften kaldırarak işlemci ile kontak sağlanması mümkündür. Serviste fazlasını yapmayacaktır zaten.

Resme dikkat etmişseniz, parlayan kontaklar aşağı doğru eğilmiş durumda. Bunları yukarıya doğru hafif bir müdahale ile yukarıya kaldırabilirsiniz. Bunun için şu araç-gereçleri kullanmalısınız.
    1. İşlemci yuvasını aydınlatmak için, mercekli veya merceksiz bir masa lambası vs.
    2. Büyüteç(Mercek)
    3. Uzunca bir iğne veya çatal iğneyi düz hale getirerek.

Kontakları kırmadan özenli bir şekilde yukarıya doğru kaldırmanız sizi servisten kurtaracaktır. Elbette bunu yapabilecek beceri yeteneğine sahipseniz.

Not: Kontaklar ısıdan dolayı sertleştiklerinden kırılma durumu kullanılmamış bir anakarta göre daha yüksektir. Bu nedenle çok dikkat edilmesi gerekir.
    Ayrıca; Resimden gördüğüm kadarı ile bu iş için 10 Dk.'lık bir zaman yeterli olacaktır.
    Kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Orijinalden alıntı: MrFantastiC

İşlemci takılan yuvadaki tırnaklar yüzünden anakart kendini resetliyor bu yuvanın değişmesi mümkünmüdür ?

Selam
    İşlemci yuvası hem değişir hemde tamir edilebilir..

Eklediğiniz resme göre değişmesi için bir neden yok. Sadece kontaklar eğilmiş onları bir iğne yardımı ile yukarı doğru hafiften kaldırarak işlemci ile kontak sağlanması mümkündür. Serviste fazlasını yapmayacaktır zaten.

Resme dikkat etmişseniz, parlayan kontaklar aşağı doğru eğilmiş durumda. Bunları yukarıya doğru hafif bir müdahale ile yukarıya kaldırabilirsiniz. Bunun için şu araç-gereçleri kullanmalısınız.
    1. İşlemci yuvasını aydınlatmak için, mercekli veya merceksiz bir masa lambası vs.
    2. Büyüteç(Mercek)
    3. Uzunca bir iğne veya çatal iğneyi düz hale getirerek.

Kontakları kırmadan özenli bir şekilde yukarıya doğru kaldırmanız sizi servisten kurtaracaktır. Elbette bunu yapabilecek beceri yeteneğine sahipseniz.

Not: Kontaklar ısıdan dolayı sertleştiklerinden kırılma durumu kullanılmamış bir anakarta göre daha yüksektir. Bu nedenle çok dikkat edilmesi gerekir.
    Ayrıca; Resimden gördüğüm kadarı ile bu iş için 10 Dk.'lık bir zaman yeterli olacaktır.
    Kolay gelsin..

çok teşekkürler kendim denicem bugün akşam.

• Santa Esmeralda kullanıcısına yanıt
    Sizce mümkün olmayan pek çok şeyi yapıyorlar maalesef. Mesela uzaya gidip gelebiliyorlar artık, eh sene 2014 olmuş olsun o kadar değil mi ! Tamiratıda ben söylemedim, çizgi teknik servis onarımı mümkün arızalar listesinde kendisi göstermiş (bkz. Çizgi elektronik anakart soket değişimi-onarımı). Neyseki size bırakmamışlar yoksa ne uzaya gidebilirdik nede anakart soketlerini tamir edebilirdik , selametle.
  • quote:

Sizce mümkün olmayan pek çok şeyi yapıyorlar maalesef. Mesela uzaya gidip gelebiliyorlar artık, eh sene 2014 olmuş olsun o kadar değil mi ! Tamiratıda ben söylemedim, çizgi teknik servis onarımı mümkün arızalar listesinde kendisi göstermiş (bkz. Çizgi elektronik anakart soket değişimi-onarımı). Neyseki size bırakmamışlar yoksa ne uzaya gidebilirdik nede anakart soketlerini tamir edebilirdik , selametle.

niye böyle gereksiz bir yorum yapmak için çabaladınız anlmadım.

kimseye bir şey de demiyorum ama illa böyle seçmece çıkıyor arada. teyy allam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Santa Esmeralda kullanıcısına yanıt
    quote:

Santa Esmeralda
    bence pek mümkün değil gibi ama arkadaşlar yapılıyor demiş

Gereksiz yorumu siz yapmışsınız muhterem. Anakart soket değişimi oluyormu diye sormuşlar bende çizgi elektroniğin daha evvelden değiştirdiğini şahsen bildiğim için "evet değişir" deyip değiştirmesi muhtemel markalar için servis ismide verip konuyu kapatmıştım.

Sizde "bence pek mümkün değil gibi ama arkadaşlar yapılıyor demiş " gibi tuhaf bir yorum ekleme gereği duymuşsunuz. Gereksiz, saçma sapan, işkembeden sallama bir yorum. Anakartın soketini ben değiştirmiyorum, öyle bir iddiamda yok, ben değiştirilir diye bir söylemde de bulunmadım. İlgili servisi arızalı olanları getirirseniz ben gerekli değişim ve onarımı yaparım diyor, bu kadar basit bir olguyu dahi anlayamayıp "bence pek mümkün değil gibi ama arkadaşlar yapılıyor demiş " deyip laf olsun torba dolsun diye bir yorum yazmışsınız. Muhterem ben yapılıyor demedim! Yetkili servisi, getirirseniz değiştiririm diyor. Anlamadınız galiba: Servis getirin biz değiştirelim diyor..Yine anlayamadınız herhalde: Türkiye yetkili servisi getirin soket onarımı-değişimi yaparız diyor. Neyse sizin anlayacağınız şekilde söylemem mümkün değil. Siz hala anakart soket değişimi yapılmıyor diye zannetmeye devam edin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 30 Nisan 2014; 7:34:09 >

• quote:

quote:

Santa Esmeralda
    bence pek mümkün değil gibi ama arkadaşlar yapılıyor demiş

Gereksiz yorumu siz yapmışsınız muhterem. Anakart soket değişimi oluyormu diye sormuşlar bende çizgi elektroniğin daha evvelden değiştirdiğini şahsen bildiğim için "evet değişir" deyip değiştirmesi muhtemel markalar için servis ismide verip konuyu kapatmıştım.

Sizde "bence pek mümkün değil gibi ama arkadaşlar yapılıyor demiş " gibi tuhaf bir yorum ekleme gereği duymuşsunuz. Gereksiz, saçma sapan, işkembeden sallama bir yorum. Anakartın soketini ben değiştirmiyorum, öyle bir iddiamda yok, ben değiştirilir diye bir söylemde de bulunmadım. İlgili servisi arızalı olanları getirirseniz ben gerekli değişim ve onarımı yaparım diyor, bu kadar basit bir olguyu dahi anlayamayıp "bence pek mümkün değil gibi ama arkadaşlar yapılıyor demiş " deyip laf olsun torba dolsun diye bir yorum yazmışsınız. Muhterem ben yapılıyor demedim! Yetkili servisi, getirirseniz değiştiririm diyor. Anlamadınız galiba: Servis getirin biz değiştirelim diyor..Yine anlayamadınız herhalde: Türkiye yetkili servisi getirin soket onarımı-değişimi yaparız diyor. Neyse sizin anlayacağınız şekilde söylemem mümkün değil. Siz hala anakart soket değişimi yapılmıyor diye zannetmeye devam edin..

şu forumda gördüğüm en itici üyesin.

okuma(ya)dım

• bence pek mümkün degil eger yapılıyorsada maliyeti fazladır.
  • Çizgi elektronik garantisi olmayan anakartların lga soketini değiştirmek için acaba ne ücret istiyor bilen var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.