Şimdi Ara

__ Anakart+işlemci+ram? Satın alındı; izlenim..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şuanki sistemim:

- intel E8200 3.2 ghz
    - gtx 560 ti hawk
    - 4 gb ram
    - 60 gb ssd (oyun için)
    - xilence 600 watt psu
    - gigabyte p35 ds3l anakart

Ekran kartı ve psu haricindeki bileşenler 6-7 yılı doldurdu, halen de çalışmaktalar. Oyunlarda, öyle sanıyorum ki ekran kartı darboğaza yakalanıyor işlemci tarafından. Mesela, Crysis 3 oynanabilir olmadı bu bileşenlerle 1920x1080'de."

Öneriler ışığında, Asus m5a97 r2 anakart, gskill 2x4 gb 1600 mhz cl9 ram, amd fx 6300 3,5 ghz işlemci satin aldim pazar günü Vatan'dan. Ürünler Perşembe günü elimdeydi.

Sistemi kurdum, güncellemeleri ve sürücüleri yükledim. Sonuç:

- Nfs Rivals: fps 15'ten 30'a cıktı (sanirim fp limiti var)
    - Assassin' Creed Black Flag: en düsük ayarlarda (aa, vsync acik, 1920x1080) 20-25 fps aldigim yerde, en yuksek ayarlarda 50-60 fps aldim (aa, vsync acik, 1920x1080)
    - Bu aksam da Crysis 3'ü deneyeceğim.

Fark bekliyordum da, bu kadar beklemiyordum. Bir de ekran karti gerekirse diye endiseliydim; ama kartta hala is var anlasilan.

Neyse, yardimlariniz icin tesekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 22 Kasım 2013; 15:43:36 >

• Dostum bütçeni bilmiyorum ama crysis vs bahsettiğine göre oyun icin sistem istiyorsun.Oyun icin max f/p verebilecek 2 türlü kombinasyon verebilirim :

ASUS M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 ANAKART

AMD FX X6 6300 SOKET AM3+ 3,5GHZ 14MB CACHE 32NM İŞLEMCI

GSKILL 8GB (2X4GB) RIPJAWSX DDR3 1600MHZ CL9 1.5V DUAL KIT RAM
    Bu şekilde 723 TL tuttu

İşlemciyi daha iyi olan AMD FX X8 8350 SOKET AM3+ 4GHZ 16MB CACHE 32NM İŞLEMCI yaparsak 888 TL tutuyor.
  • Eksik olmayın da, işlemcide 4 çekirdekten fazlası oyun performansına ne derece katkı sağlar? Çoklu işlemlerde iyi de, oyun için gereksiz olmaz mı; gerçi fiyatını bilmiyorum.

Valla aslında 500 liradan fazla verirsem içim acır. Para başka yerlere lazım. Gerçi bu saydıklarınıza biraz baktım, kendi kategorilerinde performans/fiyat ürünü gibiler.

Anakart şu nasıl acep?http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/gigabyte-ga-970a-ds3-970a-ds3--amd-970sb950-am3+-ddr3-2000mhz-(oc)-usb-30-sata-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=62819

Bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 16 Kasım 2013; 1:39:59 >

• Ladwys kullanıcısına yanıt
    Şimdi, bu parçalara biraz rötuş çekmeye çalışsak, yani bir iki özellikten veya 200-300 mhz'den kıssak ne kadar farkeder? Yoksa "ver kurtul" denecek derecedeler mi?

flood oldu, pardon.
  • shruikan kullanıcısına yanıt
    Yani oyun üstüne kurulu bir sistem kuruyorsanız 8 cekirdeğin falan hic bir artısı olmaz size ilk attığım fx 6300 bile gayet rahat oyun oynamanızı sağlar O yuzden forumda hep söylendiği gibi btçeniz cok genis degil ve daha cok oyun oynayan biriyseniz AMD tercih edin.
  • Ladwys kullanıcısına yanıt
    AMD alacağım zaten o Allah'ın emri artık da; elimde nvidia kart varken sli uyumla olsa diyordum; ama psu yetmeyebilir. İşte kafamı kurcalayan bu: ben bu anakartı ve daha sonra yeni bir ekran kartı mı yoksa sli bir anakart ve gene daha sonra ikinci bir gtx 560 mı alsam akıllıca olur. Yoksa bu anakart ve daha sonra ekran kartını da mı amd/ati almalı;crossfire veya tek gpu?

Bir de ben diyelim bu üçlüyü aldım, oyun performansımda ne düzeyde bir farklılık görebilirim? Bariz bir farklılık olur mu?
    Eskiden de p4'den c2duo'ya geçince ciddi düzeyde (%60-70) fpslerde iyileşme olmuştu. Bu değişikliklerle e olur acaba?

Belki "fazla oldun" diyeceksiniz; ama bir kere alıp senelerce (2-3 yıl en az) gitsin diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shruikan

Eksik olmayın da, işlemcide 4 çekirdekten fazlası oyun performansına ne derece katkı sağlar? Çoklu işlemlerde iyi de, oyun için gereksiz olmaz mı; gerçi fiyatını bilmiyorum.

Valla aslında 500 liradan fazla verirsem içim acır. Para başka yerlere lazım. Gerçi bu saydıklarınıza biraz baktım, kendi kategorilerinde performans/fiyat ürünü gibiler.

Anakart şu nasıl acep?http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/gigabyte-ga-970a-ds3-970a-ds3--amd-970sb950-am3+-ddr3-2000mhz-(oc)-usb-30-sata-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=62819

Bilemedim.

İşlemci: AMD FX X6 6300

Anakart: ASUS M5A97 R2.0

RAM: 4 GB DDR3 1600 MHz CL9

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-sifir-ddr3pc3-4gb-ram-143904287/detay

TOPLAM: 554 lira %30 indirimli fiyatlarla.. İşlemci ve anakart Vatan'dan alındı.. Elindeki paraya göre alabileceğin en iyi kombinasyon budur kardeşim.. Oyunlardaki performans artışı epey fazla olacaktır.. Kullandığın 600 Watt Xilence PSU, 12V kanalından 480 Watt güç verebiliyor.. Yani bu alacağın parçalarla birlikte hem işlemciye, hem de ekran kartına biraz O.C. yaparsan sorun çıkarmayacaktır..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Angelmax kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarını yazmak için girmiştim ama önce davranmışsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sofiman

Yazdıklarını yazmak için girmiştim ama önce davranmışsın

Arada olur öyle, kusura bakma arkadaşım..
    Estağfurullah. Ben yokken sen vardın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sofiman

Estağfurullah. Ben yokken sen vardın :)

Eyvallah kardeşim, sağol..
    Yani diyorsunuz ki herhangi bir ram olur? Bazı anakartlar ram konusunda "seçici" davranabiliyormuş diye duydum da. Dediğiniz de öyle mi bilmiyorum gerçi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shruikan

Yani diyorsunuz ki herhangi bir ram olur? Bazı anakartlar ram konusunda "seçici" davranabiliyormuş diye duydum da. Dediğiniz de öyle mi bilmiyorum gerçi.

Evet, bazı anakartlarda öyle bir problem olabiliyor bazen.. Ama çok büyük, önemli bir sorun değil.. BIOS güncellemesi ile halledilebiliyor.. Ya da en kötü ihtimalle RAM'i değiştirirsin, problem çözülür.. Zaten önerdiğim anakart ve RAM birbiri ile uyumludur, pek sorun çıkacağını zannetmiyorum..
  • Parcalari aldim, kaba sonuclar ilk mesajda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shruikan kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.