Şimdi Ara

anakart ile değişenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anakart satın aldığımda işletim sistemi de değişiyor mu? Ayrıyetten bir işletim sistemi satın almama gerek var mı?

• Anakart ile işletim sistemi arasında öyle bir bağ yok ki. HDD değişirse elbetteki işletim sistemi değişir. Yüklü değilse de işletim sistemi hiç olmaz. Kısacası anakartı değiştirip HDD'yi aynı bırakman en ufak bir fark bile olluşturmaz (işletim sistemi açısından)
  • Anakart ile birlikte HDD'yi de değiştireceğim. Alacağım şeyler şunlar;

Asrock Z77 PRO3 Intel 1155 Soket DDR3 USB3 SATA3 ATX Anakart (Ivy Bridge)
    Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM 64 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK (ST1000DM003)

Bunlarla değişir mi peki?
  • Nasıl desem, bu işletim sistemi HDD'de yüklüdür. Tüm dosyaların gibi. Yerel Disk C ve D de bu hardiskin 2 ye bölünmüş halidir. Sen de tek C veya C,D,E de olabilir. Bu diski biçimlendirirken ki isteğe bağlıdır.

# Kısacası HDD değişirse sistemin de değişir.
  • Peki yukarıda yazdığım HDD ile işletim sisteminin ne olacağını nasıl anlayabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revolutionarych

Peki yukarıda yazdığım HDD ile işletim sisteminin ne olacağını nasıl anlayabilirim?

Sıfır bir HDD ise işletim sistemi yüklü değildir. Sizin yüklemeniz gerekir.
  • Anladım. Peki işletim sistemini orjinal almasan, internetteki yöntemlerle orjinal yapsam herhangi bir sorun meydana gelir mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anakart ve İşlemci Uyumu ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revolutionarych

Anladım. Peki işletim sistemini orjinal almasan, internetteki yöntemlerle orjinal yapsam herhangi bir sorun meydana gelir mi?

Doğru bir şekilde yapabilirsen sorun çıkmaz büyük ihtimalle. Fakat Windows Update'i kökten kapatman lazım. Bana kalırsa aşırı ihtiyacın yoksa orjinal olsun Home Basic, Home Premium vs. olsun.
  • Aslında orjinal alacaktım fakat fiyatlar baya yüksekmiş. Yardımınız için teşekkürler konu kitlenebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.