Şimdi Ara

anakart değiştirince format atmak ve sistemi yeniden kurmak şart mı??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
15.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeni anakart aldım eski anakartım asus p5b yeni anakartım asus p5q pro bu durumda format atmam gerekecekmi çünkü çok uğraşmıştım sistemimi düzenlemek için :)

• Format atmana gerek yok.

Anakartının sürücülerini kur yeter.
  • önceki anakartın driverlerini kaldırman lazım ,ama kaldırırken muhakkak prog.kaldırma araclari ile kaldırmalısın , herhangi bir iz kalmaması için.
    sonra aldığın anakartın driverlarını kur.
    Ama en temizi yeniden sistem kurmaktır (format)
  • herşeyin üstüne takıldığı anakart gibi bir parça değişince sistemin sağlıklı çalışması açısından format bence gereklidir. Eski sürücüleri kaldırıp yenisini kurunca da çalışır ama hiç ummadığın bir anda haya verme ihtimali de vardır
  • en sağlamı formatdır,driverları kaldırmayla falan uğraşacağına bas formatı çık işin içinden
  • Format atmaya gerek yok eski sürücüleri kaldır yenilerini kur AMA sistemin kararlı çalışsın ilerde problem yaratmasın istiyorsan en temizi formattır.
  • Format temiz iş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • format sorun değilde bütün ayarlarımı yapıp tekrar düzenlemem bütün programlarımı kurmam 8 saati buluyor :(:( anlaşılan en iyisi format atmak çok teşekkür ederim zaten hiç driver kurmamıştım windows 7 tüm driverleri tanımıştı.
  • güvenli modda açıp revouninstaller programıyla eski anakarta ait driverleri kaldırabilirsin
  • evet şart

anakart degisince mutlaka format atın yoksa verim alamazsınız ve çok ciddi problemler ile karsilasabilirsiniz
  • 8 saatmi o ne yav,taş çatlasın 1.5 saat sürsün
  • :):):) bütün güncelleştirmeler ince ayarlar en ince detayına kadar bütün ayarlarımı yapıp sistemin imajını almam 8 saat sürüyor :):) o yüzden demiştim 8 saat diye yoksa format zaten yarım saat sürmüyor bile :D yardımlarınız için teşekkürler bana format yolu görünür..
  • Her zaman en temiz yol FORMAT
  • Degisen parca anakartsa format sarttir !! driver yuklemesi kaldirmasi falan pek saglikli sonuc vermez !!
  • quote:

Orijinalden alıntı: TrMhMt

Degisen parca anakartsa format sarttir !! driver yuklemesi kaldirmasi falan pek saglikli sonuc vermez !!

+

Üşenmeden yapın, sonra burada konu üstüne konu açarsanız şu oldu, bu olmuyor, yok bunu tanımıyor vs...
  • internetten aldığım kartı satıcı yollamaktan vazgeçti ne dönek adamlar var ya !!!!! iyice sinirlendim kart mart almıyorum bana overclocktan çok iyi anlayan yardımcı olacak bi arkadaş varmı özelden?? yeni kart almamın sebebi şu idi. asus p5b anakartım var e8200 1333 fsb 2.66 ghz işlemcim. 2x1 gb 800 mhz ram var. fakat büyük birde sorunum var.

sorun şu benim bilgisayar defaultta olsa overclockluda olsa stabil değil. orthosta sürekli hata veriyor. bu bile istikrarlı değil bazen orthosta hatayı birinci dakikada veriyo bazen 3 saat vermiyor.

günlük kullanımda ve oyunlarda bir problemim yok. fakat en büyük problemim sıkıştırdığım ve açtığım dosyalarda mevcut. rar yada iso olarak oyunları sıkıştırdığımda yada açtığımda veya acronis image gibi programlarla image aldığımda veri kaybına uğruyorum. yani 6 gb lik sıkışan oyun hatalı sıkışıyor. bu herzaman olmuyor. ama 6 işlemden 3 ünde kesin oluyor!!!

benim derdim büyük yardımcı olacak çok iyi bir overclokcu arkadaş varsa onunala özelden bu işi halletmeye çalışacağım halledilecek gibiyse masraftan kurtulurum?? yardımlarınızı bekliyorum???

• Öncelikle sorunun anakart değil o zaman sıkıştırma gibi işlemlerde böyle hatalar verdiğine göre nomal de sorun yok ama arada bir sapıtıyor diyorsun. Oc de tam çözüm değil çünkü sistemin zaten 2 GB ram VE E8200 işlemciye Sahip cache yeterli bir işlemci kaldı ki bende e6750 var her şeyi çatır çatır yapıyorum. Bence kasanın içini aç prçaları tek tek çıkar ve temizliğini yap sonra birleştir yine temiz bir format çek hangi işletim sistemi kullanıyorsun ? Ona göre uygun bir format at He çok ağır sıkıştırma işlemleri yapıyorum diyorsan Ram de yetersiz gelebilir, bu dediklerimi bir dene derim. Anakartın arızası olsa reset falan da atar ne hatası veriyor açılışta SS koyabilir misin? Bir de HDD ni de tarat, 2 MB cache var bence bu da hata vermesine bir sebep.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapi_triyaki -- 27 Nisan 2010; 12:57:05 >
  • hocam bütün işletim sistemlerini denedim. bu yeni bi sorun değil 7 aydır var belki daha öncede vardı ama ben 7 aydır bu sorunla cebelleşiyorum. reset atma yok mavi ekran yok. ben şuan işlemcimi 3.2 de çalıştırıyorum. overclock yaptığın için oluyor diyebilirsiniz ama default ayarlarda da yine aynı hatalar oluyor.

sıkıştırdığım ve tekrar kurmak istediğim oyunlarda crc hataları alıyorum. bazen rardan hatasız çıkıyor ama oyunun kendi exe sini kurarken yine crc hatası alabiliyorum. diskle alakası olmadığına eminim çünkü diğer disklerle denedim. aynı hata hepsinde mevcut. formatla yada işletim sistemi ile de alakalı değil.

sorun anakart bazı ayarları otomatik olarak yanlış ayarlıyor yada bi uyumsuzluk var bitürlü çözemedim. mesela orthos bazen saattlerce hata vermiyo bazen ilk 5 dakikada hata verebiliyo. bu olay ram işlemci yada anakartla alakalı. sorunu çözmek için istediğiniz resimler varsa koyabilirim siz koymamı istediğiniz resimleri söyleyin yeter. (konu biraz alakasızlaştı ama benim için birbirine bağlantılı bir konu)

• Zaten Board Asus bu son dönemlerde asus da böyle sorunlar çok görüyorum stabillik hata gibi. Hocam çözüm yolu ne bulacağımı şaşırdım. Hata kodlarına bakarak yola çıkmak lazım bu konu da bilgili olsam da kesin bir şey söyleyemiyorum. Benden daha bilgili üstadlar eminim buraya ya da size mesaj atacaklardır.Ama illa ki parça varsa onu da diğer parçalar ile test etmek lazım Eğer ki anakartı başka bir arkdaşından test etme imkanın varsa kesin çözüm bu olacak
  • haklısınız şuan hala testler yapıyorum eğer bilgisi olan arkadaşlar forumda bu mesajıma rastlarsa özelden yada burdan istedikleri ss leri atabilirim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.