Şimdi Ara

Anakart Çipinde Aşırı Isı ve Kapanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar..Yardımınız gerekiyor..fotolarını yüklediğim ASUS P5KPL-CM ankartla ilgili sorunum var..

Anakart normal olarak çalışıyor fakat 1-2 dk sonra kendini kapatıyor..Güç kesilmiyor sadece reset atar gibi oluyor ama görüntü bir daha gelmiyor..Anakartı dışarı çıkarıp denedim ve bazı parçalarının aşırı derecede ısındığıını farkettim..Bunlardan biri Atheros AR8121-AL1E çipi:

diğeri de yakında bulunan üç ayaklı transistörler..Büyüteç yoktu ama gördüğüm kadarıyla bi tanesinin üstünde yazan w88p5350 idi..

şimdi sormak istediğim şu ; sorun ne olabilir ?? Anakart tamir edilebilir mi yoksa çöpe mi gidecek ?? Acaba sorun parçaların yanında bulunan kondansatörler mi (pek sanmıyorum çünkü şişme ve akma yok)

sorun atheros çipindeyse ve çipi tamamen sökersem kart açılır mı ?
    siz değerli ve uzman arkadaşlardan yanıt bekliyorum..teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DjFahrettin -- 12 Ekim 2013; 19:42:23 >

• Arkadaşlar iyi kötü bir cevap yazabilirdiniz..Kimse çıkıp yardımcı olmadı..donanım haber kullanıcılarının yardımsever insanlar olduklarını sanıyordum..ama sanırım ben çok iyimserim..
    Aynı sorunu yaşayan biri bu sayfayı okuduğunda çözüme çabuk ulaşsın diye ne yaptığımı yazayım..Çipi söktüm sorun ortadan kalktı..sadece atheros çipini söktüm ,üç ayaklı transistörler sorun çıkarmıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DjFahrettin -- 17 Ekim 2013; 4:42:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.