Şimdi Ara

Anakart arızasını nasıl anlarız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus P4C800 anakartım var,2 gün önce bilgisayarda çalışırken birden kilitlendi,reset düğmesi cevap vermedi,power düğmesinden de kapatamadım bilgisayarı.Ancak güç kaynağının düğmesinden kapatabildim.Dün bilgisayarı açtığımda ekrana başlangıçtaki Asus ekranı geldi ve kilitlendi.Yine sadece güç düğmesinden kapatmaya cevap verdi ve sonra birdaha hiç açılmadı pc.Yani pc yi açıyorum cpu fanı ve diğer fanlar çalışıyor ama monitore görüntü gelmiyor.
    Hata nerede diye monitörü laptopa bağladım görüntü verdi.Hata monitorde değil.
    Acaba ramlar mi arızalı dedim yerlerini değiştirdim,tek tek denedim,değişen bişey olmadı.
    Ekran kartı arızalı diye düşündüm,başka bir ekran kartı taktım gene olmadı.
    Harddiski de başkasıyla değiştirip denedim açmayı ama tık yok.

Hata anakartımda diye düşünüyorum,sizlerin yorumu nedir?

• anakartın biosu inmiş olabilir onu ancak görerek yardımcı olabiliriz ve garantisi varsa hiç uğrasmayın derim ben gönderin garantiye gitsin belki diyeceklerki kullanıcı hatası bu durumlarda fazla karıştırmamak en iyisi
  • anakarti sök, iyi bir temizle ve devreleri kontrol et gözünle.. benim anakartim bozuldugunda kondansatörleri patlamisti. gözle nasil anlayabilecegine gelince, tepeleri sismis oluyor ve kahverengimsi lekeler oluyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: dh_selim

anakarti sök, iyi bir temizle ve devreleri kontrol et gözünle.. benim anakartim bozuldugunda kondansatörleri patlamisti. gözle nasil anlayabilecegine gelince, tepeleri sismis oluyor ve kahverengimsi lekeler oluyor.

O sistem power on veriyor muydu ?

Bir de soğuk lehimi olan anakartlar da öyle arıza çıkarabiliyorlar.
  • Bizim bi makinada aynı sorun olmuştu.... Inanılmaz ama gerçek. En sonunda klavyeyi değiştirmiştik ve sorunsuz çalıştı. Ne alaka demeyin, bende anlamamıştım.

yatık calısıo kaldırıom calısmıo :D megersem kaldırınca kabloyuda takıomus
    usb ara kabloyu bı cıkardım calıstı..

senın harddısk ın bozuldugunu sanmıyor
    cunku o bozulsa bıle bılg acılırdı...
    Ölü derken önce bios silindi. daha sonra board üzerindeki cpu fanın güç aldığı yer gitti, daha sonra onboard vga kısmı gitti,daha sonra psu'm yandı.daha sonra anakartın tek çıkardığı ses açılırken ki bip sesi oldu ve en sonunda hala güç bela çalışırken tekmeyi vurdum mezara yolladım. Anlıyacağınız bu anakartın çıkardığı sorunları biryerlere not etseniz resmen bir kitap çıkar ortaya.
    Sana arkadaşım tek söyliyeceğim inşallah anakartın yapılır.

Doç. Dr.
  • Sorun psu dan yada anakartın consandistorleri(kesin yanlış yazdım) şişmiş olabilir.Eğer başka psu ile çalışmazsa anakartını yazıcıoğlunun en üs katındaki tamircilere götürüp yaptırabilirsin....
    www.askparki.com
    TeXaS
    TeXaS
    TeXaS
  • ben çalıştığım yer dolayısıyla elime kondansatörleri bozuk (şimiş veya patlak) çok sayıda pc ve anakart geldi. genelde Cpu kenarında olmakla bereber aynı anda 3 - 5 tanesinin bozuk olduğu durumları çok gördüm. elektronik tabanlı arkadaşlarda bunu bilir kondansatör ölçü alıtiyle bile ölçülürken yanıltabilir. Ben her seferinde 3 tane bozuksa hepsini değiştirdim. Bu makinalar içinde ibm ve compaq olanlarıda vardı yani ticari yerlerde günlerce çalışan pc ler ama hiç sorun tekrarlanmadı veya ısı problemi olmadı.
    bence 1000 microfarad ise o civardaki tüm eş kondansatörleri değiştirmek 1500 ise yine aynı hem konu olan parça çok ucuz ama microfarad değeri değişmemeli veya en yakın takılmalı..

Orjinalden alıntı: dh_selim

anakarti sök, iyi bir temizle ve devreleri kontrol et gözünle.. benim anakartim bozuldugunda kondansatörleri patlamisti. gözle nasil anlayabilecegine gelince, tepeleri sismis oluyor ve kahverengimsi lekeler oluyor.

okuldaki gigabyte anakartlı bilgisayar yaklaşık 2 yıldır "öküzleme derecede" şişmiş kondansatörlerle çalışıyor. Öyle birşey ki, ekran kartının üzerindekiler bile şişik :) Power'ler çok dandik, bizdekinin nedeni buydu yani.
    Ayrıca gözümüzün önünde ana bilgisayardaki Asus P4P800-X'in yanmasını seyrettik. Kuzey köprüsü ve ram yakınlarından duman çıkışı gözledik. Sebep yine dandik bir PSU'ydu..

O kondansatörleri değiştirmek biraz zor olabilir, çünkü anakartlar birden çok wafer üstüste üretildiğinden, kondansatörün uçları aradaki bir wafer'e bağlantılıysa lehim yapmanız olanaksızlaşır..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.