Şimdi Ara

Harddiskimin değiştirildiğini nasıl anlarım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba 1 ay önce lenovo markalı dizüstü bilgisayarımın fan kısmından 1 yemek kaşığı kadar ılık çay döküldü hemen teknik servise götürdüm ilk önce yapılır dediler sonra chipsetleri yanmış olmaz dediler bende laptopu geri istedim ve almak için her gittiğimde daha toplamadım dağınık akşama yapacağım, ben sizi arayacağım dediler bu bir ay içinde dükkanlarına gittim ve telefonla aradım sonunda dün geri alabildim ama içini açtığımda harddiskim yoktu çok sinir bozucu bir durum tekrar dükkana gittim aa burada kalmış diyerek elime bir hardisk tutuşturdular eve döndüğümde harddisk benimse içinde resimlerim, belgelerim duruyordur diye kontrol etmek için başka bir laptopa taktım siyah ekranda hata verdi bozuk harddisk vermişler şimdi sizce bu harddisk benim mi anlamak için illa ki veri kurtarma yaptırmam mı gerekiyor başka yolu yok mu ? Birde bana verilen harddiskin üstünde dom: 08/2015 yazıyor dom ne demek acaba bilen var mı? eğer tarih ise benim laptop parçalarım 2013/12/16 -2013/12/23 tarihli ve laptopu zaten 2014de aldım 2015 tarihli bir harddisk benim olamaz

• Denediğiniz bilgisayarda nasıl bir hata aldınız ? Ucuz yollu bir 2.5" hard disk kutusu alarak usb yoluyla başka bilgisayarda kontrol edebilirsiniz.

Veri kurtarma yaptırmak çok masraflı bir iş. Bu aşamada hiç gerek yok.

Eğer hard diskin sizin olmadığını düşünüyorsanız gidip kendi hard diskinizi alın. En azından verdikleri sizin hard diskinizse düzgün çalıştığını kontrol ettirin.

Aceleyle size başka hard disk verdiklerinizi düşünüyorsanız belki de sizin resimlerinizi vs kopyalamış olabilirler. Türkiye burası her şey mümkün. İnsanın içine bir kurt düşürüyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tihilu -- 18 Kasım 2017; 12:56:44 >
  • size verilen seagate hardisk eğer dizüstünü 2014 yılında almışsanız size ait değil. Resimler ve diğer belgelere erişmek için diski ek disk olarak dahili ya da harici olarak takmanız gerekiyor.
  • Bozuk HDDyi cakmislar sana topla akrabalarını dükkanı bas

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tihilu kullanıcısına yanıt
    'reboot and select proper boot device or ınsert boot media in selected boot device and press a key' bu hatayı aldım.
    2.5" hard disk kutusu alıp deneyeceğim olmazsa tekrar konuşmaya gideceğim umarım benim hardiskimi başkasının bilgisayarına takıp satmamışlardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fulya98

'reboot and select proper boot device or ınsert boot media in selected boot device and press a key' bu hatayı aldım.
    2.5" hard disk kutusu alıp deneyeceğim olmazsa tekrar konuşmaya gideceğim umarım benim hardiskimi başkasının bilgisayarına takıp satmamışlardır.

Bilgisayar açılırken Bios'a girin. Boot menüsünden First boot Device ayarını hard disk yapmanız lazım. Eğer hiçbir şey görünmüyorsa düzgün bağladığınıza emin olun. Bağlantı düzgünse hard disk bozuktur , hard disk kutusu alsanız bile bilgisayar hard diski görmeyebilir.
  • Yanlış hatırlamıyorsam dom değişim ürünleriyle alakalı bir şeydi yani o tarihte değiştirilmiş,başkasına ait bir hdd vermiş olabilirler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DOM: Date of Manufacture yani üretim tarihi
  • dom uretim tarihi demektir.

makine daha eski ise ve daha once disk degismediysen malesef çarpmişlar.

harici hdd kutusu alip başka makinede icine bakabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.