arkadaşlar internet e bağlanamıyorum modemimdeki tüm ayarlar aynı modemin adsl ışığıda yanıyor ama sitelere ve msn e giremiyorum msn anahtar bağlantı noktalarında hata veriyor. msn de araçlar/seçenekler/bağlantı sekmesinde bilgisayatımdan modeme giden kısımda sorun yok ama modemden internete giden kısımda hata görünüyor bunu nasıl düzeltilirim. modemin markası bilion 5102s...
buyuk ihtimalle ip almıyor modemin, bunun nedeni de kullanıcı adını yanlış yazman yada ne biliyim sonuna @ttnet eklememen olabilir. Bunları kontrol et yada birinden yardım al derim.
wan ip si alamıyor modemin.eger bilgisayardan hiçbir degisiklik yapmadıysan modemi kapat biraz bekle sonra ac yada reset at.
dün gece aynısı bende de oldu bi süre sonra kendiliğinden düzeldi.
yaaa sorun benim modemde değil arkadaşın bilgisayarda da sanırsam telekom dan kaynaklı bişey ben kendi modemimi götürüp denedim o da olmadı telekomda sorun olup adsl ışığı yandığı olurmu peki???
ilk mesajda soylemedim ama dun gece bizim burada bi ara elektrik gider gibi oldu. işte o anda benimde baglantı gitti ve wan ip ışıgı kırmızı yanmaya basladı. tabi hemen buzuk olduk modem gitti diye. neyse modemi ac kapa-reset at derken bes-on dakka sonra sorunum duzeldi. sizdekide gecici bir sorundur duzelir kanaatimce.
Dostum ADSL ışığı telefon hattında adsl hizmeti verildiğini gösterir. Yani o ışığın yanması güzel bi olaydır. Sorun modem ayarından kaynaklanıyor. Elekterik kesintisi, voltajda ki düşüp yükselmeler modemi resetleyebilir. Bu yüzden modem ayarını doğru bişekilde yapılandırman gerekir.