Şimdi Ara

Anadolu üni not sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anadolu üni ecz. fak. okuyorum, 2.sınıfa geçtim.
    İlk dönem ortalamam 2.55'ti ikinci donem ortalamam 1.55 ve ikinci dönemden şartlı derslerim var.
    Şartlı derslerden kalma koşulu nedir? her yerde farklı bir şey yazıyor kafayı yemek üzereyim.
    Benim yıl sonu ortalamam 2'nin ustunde kalıyor. Ama bazılar da iki dönem üst üste donem ortalaman 2'nin altına düşerse sartlı derslerden kalırsın dıyor. ( buradakı 2 donem ust uste ortalaman 2 nin altında kalırsa ifadesi Genel ortalamandan mı bahsedıyor yoksa o donemın ortalamalarından mı bahsedıyor anlamadım)
    Yani ben seneye ilk donem 1.99 ortalama yaparsam sartlılardan kalıyor muyum? Anlamak ıstedıgım bu sorunun cevabı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi floki20 -- 31 Mayıs 2018; 4:21:22 >

• Kısaca sorum su
    1. donem ortalamam:2.55
    2. donem ortalamam:1.55
    3. donem ortalamam 1.99 olursa sartlı derslerden kalmıs mı oluyorum ?
  • 3. dönemde 1.89 dahil olmak üzere, 1.90 altında kalırsan, uyarı alırsın ve şartlıları alırsın.
    "en az 1.90" yapacaksın"

diyelim 3.dönemde 1.90 dan az aldın dönem bitti, önce 4.dönemde ne kadar şartlı varsa alırsın üstüne maksimum krediyi geçmemek üzere esas dersleri alırsın.
    diyelim 4. dönemde de bu sefer yükselttin o dönem 2.50 falan aldın, o zaman genel ortalaman artıp 2.00 geçerse, 5. dönemde şartlı almana gerek kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 31 Mayıs 2018; 4:33:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım hocam yanı tek mesele GNO'nun 2 altına düşmemesi değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: floki20

Anladım hocam yanı tek mesele GNO'nun 2 altına düşmemesi değil mi?
    özetle 3. dönemde o dönem için 1.90 altında yaptın

5. dönemde şartlıları alıyorsun(aynı güz yarıyılı). ama diyelim 5.dönem öncesinde yani 4.dönemde yüksek yaparsan diyelim 2.50 olsun genel ortalaman 2.00 ı geçerse 5. dönemde şartlıları almana gerek kalmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler hocam
  • Ben de anadolu üniversitesinde okuyorum bu işleri epey araştırdım falan. Genel not ortalaman 2'nin altına düşmediği sürece sıkıntı yok. Senin şu ana gno 2.05 bu sorun teşkil etmez. 3.dönem sonunda gno 1.70 e düşse bile 4.dönemin sonunda 2 nin üzerine çıkarırsan şartlılar konusunda veya burs kesilmesi durumunda yine sıkıntı teşkil etmez. Yani olay şu yılların ilk dönemine göre bakmıyorlar. Her yılın sonundaki gno bakarak karar veriliyor. Mesela 2.sınıfın sonunda senin 4 dönemin ortalaması 2'nin altında kalmamalı veya 3.sınıfın sonunda 6 dönemin ortalaması 2'nin altında kalmamalı. Yani ilk dönem batırsan bile 2.dönem toparlarsan sıkıntı olmaz ne olursa olsun sen gno'yu 2 nin altında bırakmayaya çalış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TitaNiuM1 T kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkür ederim hocam gayet acıklayıcı olmus zaten üstteki arkadas da anlatmıstı.
    Eczacılık fakültesinde tek sıkıntı paket dersler.Bir modulden kaldım ve o modulun kredisi 9.5
    Bu yaz yaz okulu yapamam. Alttan da alamıyoruz cunku cok ders var cakısıyor dersler
  • Kredisi epey yüksekmiş ancak farklı hocalardan ders açılır diye düşünüyorum illa ki alttan ayarlarsın
  • TitaNiuM1 T kullanıcısına yanıt
    inşallah öyle olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.