Şimdi Ara

Anadolu Üni. İşletme (İngilizce) (UOLP-Leeds Beckett) Bilgilendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
4
Favori
9.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • UYARI : Yazdığım ücretler ve bilgiler 2014 yılına aittir. Değişim olmuş olabilir lütfen okulu arayıp teyit ettiriniz.

Arkadaşlar merhaba,

Bu konuyu açmamdaki amaç, bu bölümü tercih etmek isteyipte bana mesaj atan bir çok arkadaşın olması. Hem onlar için güzel bir rehber oluşturmak hemde bu bölümde okuyupta hala hazırlığı geçememiş arkadaşlara yardımcı olmak istedim.

Daha önceden üniversitenin ismi Leeds Metropolitan dı ancak bu yıl Leeds Beckett oldu o yüzden konu başlığına yeni ismini yazdım.

Bölüm şu şekilde ;

- 4 yıl süren eğitimin ilk 3 yılı Anadolu Üni. 1 yılı ise Leeds Beckett Üni. de gerçekleşmekte.
    - Başarıyla tamamlayanlar 2 adet diploma sahibi olurlar.
    - Yıllık ücret Anadolu için 4,000 TL, 1 yıllık Leeds içinse 6000 Sterlindir.

Bunlar işin resmi kısmı gelelim şimdi olayın iç yüzüne ;

Hazırlık hakkında mesajlar atanlar için ;

Bu bölüm ingilizce olduğu için zorunlu hazırlık içermekte. Anadolunun hazırlığıda COPE sisteminde işler, Bilkent in hazırlığıyla aynıdır. Meşhur Anadolu üni. hazırlığı bilen bilir, bir hayli zordur. Ancak imkansız değildir geçmek. Ben bu bölüme geldiğimde ingilizcem kocaman bir sıfırdı, ancak 1 yılda geçtim. Yani siz başka insanların dediklerine bakmayın, eğer gerçekten çalışırsanız hazırlığı geçersiniz. Her ne kadar bunu desemde benimle beraber bölüme giren 90 kişiden sadece 12 kişi geçti 1 yılda. Çoğunun yaptığı ortak hata şu ; üni ye gelince kendini bozmak. Aileden uzaktalar ya, hergün gezip geceyi gündüze kattı herkes. Sonuç sıfır. Bu yeni ünili tuzağına düşmezseniz çok rahat geçersiniz.

Hazırlığı geçmenin 2 yolu vardır ;

İngilizcesi iyi olanlar ; TOEFL sınavına yazın girip ondan yeterli skoru alır geçer yada okulun sene başı yaptığı COPE ile geçebilir.

Hazırlık esnasında ise ; Yine herhangi bir dönemde TOEFL alıp geçebilirsiniz yada okulun dönem sonu yaptığı COPE ile geçebilirsiniz.

IELTS sınavı eskiden geçerliydi ancak yeni aldığım haberlere göre bu bölüm için IELTS ile geçmeyi kapatmışlar, sebebi ülkemizde denkliği kalktığı için sanırım. Bu konuda tam emin değilim ancak, IELTS ten 6.0 alırsanız yazın, okulun sizi hazırlık okutacağını sanmıyorum. Hazırlık okurken IELTS ile almayabilirler bölüme.

Hazırlığı geçtiniz bölüme geldiniz diyelim ki ;

Bölümünüz için ayrı bir sınıf yok, yani düz ingilizce işletme okuyan arkadaşlarla aynı sınıftasınız. Yaklaşık her yıl 100 kişi olur bu sınıf mezun olana kadar bu kadroyla devam edersiniz. Bunda bir sıkıntı yok, ayrı yada onlarla beraber bir problem teşkil etmiyor,etmedi.

Derslerden geçip geçmemeniz az çok ingilizcenizle ve çalışma tarzınızla alakalıdır. Çok ağır ingilizce şart değil derslerden geçmek için. Sadece derslere gidin çok rahat geçersiniz.

Türkiyede ki 3 yıllık eğitimin en önemli yılı ilk yıldır. İlk yıl derslerinizi iyi tutun gerisi çok kolay, ben hazırlıktan geçtim diye bir saldım derslerin 3-4 tanesi FF geldi. Sonra zor topladım ortalama yerle bir oldu. O yüzden ilk yıl kasın sonraki yıllar rahat geçsin. Benim yaptığım hatayı yapmayın.

3 yıl boyunca yılda 1 yada 2 kez Leedsten 2 tane hoca gelir sizinle toplantı yapmak için. Birisi İngiliz Robert diğeri ise orda ki temsilci Türk Mustafa Bey. 3 yılınızın içinde sizden ZORUNLU OLARAK İSTENEN ŞEYLER ; min 2.00 ortalama ve IELTS 6.0 ( Herhangi bir section 5.5tan düşük olmayacak). Bu şartları 3 yıl içinde sağlamanız lazım Leeds e gitmek için. O yüzden son seneye bırakmayın telaşa girmeyin, hem okuyun hemde ingilizceye çalışın. IELTS e bol bol girin diyeceğim ama sınav ücreti 500 TL oldu. Sonuç olarak IELTSi 2. sınıf sonu gibi felan halletmeye çalışın.

IELTS verdiniz, ortalamayı tutturdunuz, herşey tamam, 3. sınıftasınız. Ne kaldı ? Vizeye başvurmak kaldı. Bunun için Anadolu Üni. hocalarından referans almanız gerekiyor, o yüzden okurken bir kaç hocayla aranızı iyi tutmaya çalışın. Referans olmadan gidemiyorsunuz.

Şimdilik bu kadar arkadaşlar, aklıma geldikçe detayları eklerim.

Aklınıza takılan her türlü soruyu mesaj yerine burdan sorarsanız tüm arkadaşlar yararlanabilir.

Başarılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orjin Carnibor -- 6 Temmuz 2015; 9:49:22 >

'İnsanlar yaptıklarımızdan dolayı bizi kötüleyecekler ama birkaç nesil sonra bize hak verecekler ve bizden övgüyle bahsedecekler.' Adolf Hitler, 1945

• İngilterede yurda senelık 4300-4700 sterlin verılcek yurtlarda mutfak var yemegı kendınız yapıcaksınız yada dısarıdan hesaplayın sırf yurt ve okul harcı 36 bın ve yemek parasınıda ekleyın gunde 10 sterlın olsa 10 ayda 3000 sterlın olur 46 bın gıbı bunun telefon ıhtıyacı var gezme var su var onları dahıl etmedım bıle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahlaki Adam -- 10 Haziran 2014; 20:39:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Ahlaki Adam

İngilterede yurda senelık 4300-4700 sterlin verılcek yurtlarda mutfak var yemegı kendınız yapıcaksınız yada dısarıdan hesaplayın sırf yurt ve okul harcı 36 bın ve yemek parasınıda ekleyın gunde 10 sterlın olsa 10 ayda 3000 sterlın olur 46 bın gıbı bunun telefon ıhtıyacı var gezme var su var onları dahıl etmedım bıle

Aynen öyle, oldukça fazla para harcanacak

İş bulduk bakalım bir şekilde dengelemeye çalışacağız.

'İnsanlar yaptıklarımızdan dolayı bizi kötüleyecekler ama birkaç nesil sonra bize hak verecekler ve bizden övgüyle bahsedecekler.' Adolf Hitler, 1945

• quote:

Orijinalden alıntı: Orjin Carnibor

Arkadaşlar merhaba,

Konuyu nereye açacağımı bilemedim, yanlış yerdeyse eğer yöneticiler taşıyabilir

Bu konuyu açmamdaki amaç, bu bölümü tercih etmek isteyipte bana mesaj atan bir çok arkadaşın olması. Hem onlar için güzel bir rehber oluşturmak hemde bu bölümde okuyupta hala hazırlığı geçememiş arkadaşlara yardımcı olmak istedim.

Daha önceden üniversitenin ismi Leeds Metropolitan dı ancak bu yıl Leeds Beckett oldu o yüzden konu başlığına yeni ismini yazdım.

Öncelikle kendimi tanıtayım ve bölüm hakkında herkesin az çok bilgi sahibi olduğu şeyleri yazayım ;

Ben bu bölüme 2010 yılında giriş yaptım, 1 yıl hazırlık okudum ve şuan 3. sınıftayım. Kısmetse önümüzdeki yılda İngilterede olacağım.

Bölüm şu şekilde ;

- 4 yıl süren eğitimin ilk 3 yılı Anadolu Üni. 1 yılı ise Leeds Beckett Üni. de gerçekleşmekte.
    - Başarıyla tamamlayanlar 2 adet diploma sahibi olurlar.
    - Yıllık ücret Anadolu için 4,000 TL, 1 yıllık Leeds içinse 6000 Sterlindir.

Bunlar işin resmi kısmı gelelim şimdi olayın iç yüzüne ;

Hazırlık hakkında mesajlar atanlar için ;

Bu bölüm ingilizce olduğu için zorunlu hazırlık içermekte. Anadolunun hazırlığıda COPE sisteminde işler, Bilkent in hazırlığıyla aynıdır. Meşhur Anadolu üni. hazırlığı bilen bilir, bir hayli zordur. Ancak imkansız değildir geçmek. Ben bu bölüme geldiğimde ingilizcem kocaman bir sıfırdı, ancak 1 yılda geçtim. Yani siz başka insanların dediklerine bakmayın, eğer gerçekten çalışırsanız hazırlığı geçersiniz. Her ne kadar bunu desemde benimle beraber bölüme giren 90 kişiden sadece 12 kişi geçti 1 yılda. Çoğunun yaptığı ortak hata şu ; üni ye gelince kendini bozmak. Aileden uzaktalar ya, hergün gezip geceyi gündüze kattı herkes. Sonuç sıfır. Bu yeni ünili tuzağına düşmezseniz çok rahat geçersiniz.

Hazırlığı geçmenin 2 yolu vardır ;

İngilizcesi iyi olanlar ; TOEFL sınavına yazın girip ondan yeterli skoru alır geçer yada okulun sene başı yaptığı COPE ile geçebilir.

Hazırlık esnasında ise ; Yine herhangi bir dönemde TOEFL alıp geçebilirsiniz yada okulun dönem sonu yaptığı COPE ile geçebilirsiniz.

IELTS sınavı eskiden geçerliydi ancak yeni aldığım haberlere göre bu bölüm için IELTS ile geçmeyi kapatmışlar, sebebi ülkemizde denkliği kalktığı için sanırım. Bu konuda tam emin değilim ancak, IELTS ten 6.0 alırsanız yazın, okulun sizi hazırlık okutacağını sanmıyorum. Hazırlık okurken IELTS ile almayabilirler bölüme.

Hazırlığı geçtiniz bölüme geldiniz diyelim ki ;

Bölümünüz için ayrı bir sınıf yok, yani düz ingilizce işletme okuyan arkadaşlarla aynı sınıftasınız. Yaklaşık her yıl 100 kişi olur bu sınıf mezun olana kadar bu kadroyla devam edersiniz. Bunda bir sıkıntı yok, ayrı yada onlarla beraber bir problem teşkil etmiyor,etmedi.

Derslerden geçip geçmemeniz az çok ingilizcenizle ve çalışma tarzınızla alakalıdır. Çok ağır ingilizce şart değil derslerden geçmek için. Sadece derslere gidin çok rahat geçersiniz.

Türkiyede ki 3 yıllık eğitimin en önemli yılı ilk yıldır. İlk yıl derslerinizi iyi tutun gerisi çok kolay, ben hazırlıktan geçtim diye bir saldım derslerin 3-4 tanesi FF geldi. Sonra zor topladım ortalama yerle bir oldu. O yüzden ilk yıl kasın sonraki yıllar rahat geçsin. Benim yaptığım hatayı yapmayın.

3 yıl boyunca yılda 1 yada 2 kez Leedsten 2 tane hoca gelir sizinle toplantı yapmak için. Birisi İngiliz Robert diğeri ise orda ki temsilci Türk Mustafa Bey. 3 yılınızın içinde sizden ZORUNLU OLARAK İSTENEN ŞEYLER ; min 2.00 ortalama ve IELTS 6.0 ( Herhangi bir section 5.5tan düşük olmayacak). Bu şartları 3 yıl içinde sağlamanız lazım Leeds e gitmek için. O yüzden son seneye bırakmayın telaşa girmeyin, hem okuyun hemde ingilizceye çalışın. IELTS e bol bol girin diyeceğim ama sınav ücreti 400 tl oldu. Sonuç olarak IELTSi 2. sınıf sonu gibi felan halletmeye çalışın.

IELTS verdiniz, ortalamayı tutturdunuz, herşey tamam, 3. sınıftasınız. Ne kaldı ? Vizeye başvurmak kaldı. Bunun için Anadolu Üni. hocalarından referans almanız gerekiyor, o yüzden okurken bir kaç hocayla aranızı iyi tutmaya çalışın. Referans olmadan gidemiyorsunuz.

Şimdilik bu kadar arkadaşlar, aklıma geldikçe detayları eklerim.

Aklınıza takılan her türlü soruyu mesaj yerine burdan sorarsanız tüm arkadaşlar yararlanabilir.

Başarılar

İktisat (İngilizce) (UOLP-SUNY Cortland)
    İşletme(İngilizce)(UOLP-SUNYEmpireStateCollege)

bu bölümler farklı değil heralde yine son seneyi yurtdısında okuyorsun ?

• Bu dediğin bölümler tamamen farklı, bazısı yaz aylarında gidiyorsun bazısında ise 1 sene TR 2-3 USA 4 TR şeklinde oluyor.

• Hocam benim ingilizce işletmeye puanım yetmez gibi gözüküyor, hedefim normal iktisat veya işletme. Bitirince ne olur bilmiyorum, pek umrumda değil işin doğrusu, aklımda memurluk falan yok kesinlikle. Ama boş durmayacağım kendimi geliştiricem, ingilizcem intermediate düzeyde, dahada geliştiricem. Derslerede elimden geldiğince ağırlık vericem. Ama hayatımıda en hızlı şekilde yaşamaya devam edicem, Eskişehir'i seçmemin tek sebebide bu işin doğrusu, en hızlı şekilde yaşamak. Artık araştıra araştıra herşeyi ezberledim Eskişehir hakkında ama birde sana sorayım, iibf'nin kampüse göre konumu nasıl? Merkezi biyerdemi? Okulda sağlam öğrenci kulüpleri varmı? Okul yurtdışı programlarını destekliyormu? Eskişehirde ortam cidden söyledikleri kadar sağlammı? Benim tipsiz abaza dediğim arkadaşlarım şuan hayatını yaşıyor orda, bu nasıl oluyor? Aylık 1.000TL ile rahat geçinirmiyim? Genel olarak özetlersen sevinirim.

• UOLP Leeds beckett de okuyanlar ERASMUS dan faydalanabilirmi ?
    Hazırlık sınıfını Anadolu üniversitesinde okumadan kayıt dondurup İngiltere ye veya Amerika ya dil okuluna gidip geldikden sonra TOEFL sınavına girebilirmiyiz yoksa hazırlık okumak zorunlumu ?

Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tugay1996

UOLP Leeds beckett de okuyanlar ERASMUS dan faydalanabilirmi ?
    Hazırlık sınıfını Anadolu üniversitesinde okumadan kayıt dondurup İngiltere ye veya Amerika ya dil okuluna gidip geldikden sonra TOEFL sınavına girebilirmiyiz yoksa hazırlık okumak zorunlumu ?

Evet faydalanabilirler.

Kayıt dondurup TOEFL kasıp geçebilirsin sıkıntı yok

• quote:

Orijinalden alıntı: alpcanak

yarın tercih yapıcam yardım lütfen yardıım :)))

Ingıltereye gıtmeme durumu yok bolumu sectıysen gıdıcen ıkı dıplomanın tabı avantajı vardır hocam

• İlk tercihimi burası, Normalde 1 sene daha çalışıp Anadolu Üniversitesi İng işletme okuyacaktım fakat ailem yazmam için biraz baskı yaptılar, Puan olarak geçen seneye göre biraz düşük kalıyorum umarım tutar.
    Yerleştirmeler açıklanınca kazanan arkadaşlar ulaşırlarsa Eskişehir'de buluşabiliriz okullar açılınca,
    Herkese başarılar dilerim.

Orijinalden alıntı: Vlaryan

Merhaba. Bu programa yatay geçişle geçmek mümkün müdür? Yardımcı olursanız sevinirim.

Mümkün olacağını sanmıyorum, çünkü çok meşakatli bir prosedürü ve içeriği var. En kesin bilgiyi yine üniversiteden alırsın :(

• Orjin Carnibor kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

Orijinalden alıntı: danbalan

3 sene içerisinde ortalama 2.00 olup da dersimiz kalıyorsa bu sorun olur mu bilginiz var mı??

Olur tabiki. 3 sene sonunda gerekli krediyi sağlayıp ortalamayı 2 üstü tutmanız gerekiyor. Zorunlu derslerin hepsinden geçmeniz lazım.

• Leeds e hemen gitmek zorundamıyız ve mezun olduğunu varsayıyorum ingilterede kaç tl harcadın? Kişisel hariçtir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Erenforce48

Leeds e hemen gitmek zorundamıyız ve mezun olduğunu varsayıyorum ingilterede kaç tl harcadın? Kişisel hariçtir.

Hemen gitmek zorunda değilsin, kaydını yenilemek için Anadolu ya para ödemek zorunda kalabilrsin ama dikkat et. 6000 gbp okul + 3000-4000 gbp barınma gerisi kişisel. Döviz çok arttı ama bu sıralar 3.5 tan çevirmiştim ben. Şuan uçmuş.

• UYARI : Yazdığım ücretler ve bilgiler 2014 yılına aittir. Değişim olmuş olabilir lütfen okulu arayıp teyit ettiriniz.

• Hocam bölümün taban puanı gözümü korkuttu açıkçası neden bu kadar düşük ?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.