Şimdi Ara

Anadolu Üni. İşletme (İngilizce) (UOLP-Leeds Beckett) Bilgilendirme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
4
Favori
9.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öncelikle detaylı bilgi için teşekkür ederim fakat kafama takılan birkaç soru var. Şöyle ki;

1) Ortalama ve IELTS tamam diyelim öğretmenden referans alamama durumunda gidemedigimizi belirtmişsin, eğitime Türkiye'de bulundugum okulda mı devam edecegim yoksa başka okula mı geçiş yapmak zorunda kalacagım?

2) Sakarya Üniversitesi'de aynı şekilde Leeds Beckett'a gönderiyor fakat Anadolu Üniversitesi'nde UOLP dışında olan İngilizce İşletme bölümü var. Leeds'e gidemeyen öğrenci Anadolu Üniversitesi'nde İngilizce İşletme bölümünde devam mı edecek? Devam edecekse eger, Sakarya Üniversitesi'nde -Ayrı olarak İngilizce İşletme bölümü yok- Leeds'e gidemeyen öğrenciler ne yapabilir? Bir bilgin var mı?

Yardımcı olursan çok iyi olur abi, şimdiden teşekkürler...

Edit: Sakarya Üniversitesi mi Eskişehir Anadolu Üniversitesi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sesi Öpülesi Adam -- 10 Temmuz 2015; 6:53:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Umutkrbg

Hocam bölümün taban puanı gözümü korkuttu açıkçası neden bu kadar düşük ?

Ücretli olduğu için.

'İnsanlar yaptıklarımızdan dolayı bizi kötüleyecekler ama birkaç nesil sonra bize hak verecekler ve bizden övgüyle bahsedecekler.' Adolf Hitler, 1945
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sesi Öpülesi Adam

Öncelikle detaylı bilgi için teşekkür ederim fakat kafama takılan birkaç soru var. Şöyle ki;

1) Ortalama ve IELTS tamam diyelim öğretmenden referans alamama durumunda gidemedigimizi belirtmişsin, eğitime Türkiye'de bulundugum okulda mı devam edecegim yoksa başka okula mı geçiş yapmak zorunda kalacagım?

2) Sakarya Üniversitesi'de aynı şekilde Leeds Beckett'a gönderiyor fakat Anadolu Üniversitesi'nde UOLP dışında olan İngilizce İşletme bölümü var. Leeds'e gidemeyen öğrenci Anadolu Üniversitesi'nde İngilizce İşletme bölümünde devam mı edecek? Devam edecekse eger, Sakarya Üniversitesi'nde -Ayrı olarak İngilizce İşletme bölümü yok- Leeds'e gidemeyen öğrenciler ne yapabilir? Bir bilgin var mı?

Yardımcı olursan çok iyi olur abi, şimdiden teşekkürler...

Edit: Sakarya Üniversitesi mi Eskişehir Anadolu Üniversitesi mi?

1- Referans alırsınız merak etmeyin. Eğer gitmezseniz Türkiye de bu bölümü tamamlamanız mümkün değil. Türkçe bir bölüme yerleşirsiniz puanınıza göre.

2- Leeds e gidemeyen kesinlikle o bölümde devam edemez, ders alır ama asla mezun olamaz. Bölümü puanına göre değiştirmesi gerekiyor. Sakaryada da aynı şekilde gidemezsen başka bölümlere tercih yapacaksın.

Kısacası İngiltere ye gitmeden çift diplomada alamazsınız, Türkiyede ki okuldanda diploma alamazsınız. Mutlaka bölümü değiştirmeniz gerekiyor.

'İnsanlar yaptıklarımızdan dolayı bizi kötüleyecekler ama birkaç nesil sonra bize hak verecekler ve bizden övgüyle bahsedecekler.' Adolf Hitler, 1945

• Bilkent CTIS mi burası mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İNG İŞLETME LEEDS BÖLUMUNDENIM HAZIRLIK OKUYORUM SUAN BI KAÇ SORUM OLUCAKTI??

Orijinalden alıntı: guard1373

SUAN LEEDS DE YA DA ANADOLU UNIVERSITESINDE OLUMDA BÖLUME BASLAMIS BI ARKADAS VAR MI ARAMIZDA

İNG İŞLETME LEEDS BÖLUMUNDENIM HAZIRLIK OKUYORUM SUAN BI KAÇ SORUM OLUCAKTI??

Buyrun hocam
  • hocam gözümü cok korkutuyorlar. Hazırlıgı geçmek ya da eskısehırde ki 3 seneyi tamamlamak konusunda sıkıntım yok ancak leedse gıdebılmek ıcın bı kaç kriterden bahsediliyor. bu kriterler hakkıında yüzeysel bi bilgi verebilirseniz ve leeds de kalıcak yer vs işlemler için okulun önerileri vs. bi yardım oluyor mu? baslangıc olarak nasıl bı yol ızlemelıyız yenı gırıs yapanlar olarak acaba ?

Orijinalden alıntı: guard1373

hocam gözümü cok korkutuyorlar. Hazırlıgı geçmek ya da eskısehırde ki 3 seneyi tamamlamak konusunda sıkıntım yok ancak leedse gıdebılmek ıcın bı kaç kriterden bahsediliyor. bu kriterler hakkıında yüzeysel bi bilgi verebilirseniz ve leeds de kalıcak yer vs işlemler için okulun önerileri vs. bi yardım oluyor mu? baslangıc olarak nasıl bı yol ızlemelıyız yenı gırıs yapanlar olarak acaba ?

Benimde 2. yılım hocam. Leeds konusunda benim de kafamda aynı sorular var. Ama Anadolu hazırlığı küçümsemeyin bence. Detaylı bilgi istiyorsanız bölüm öğrencilerinin danışmanı Murat Ertuğrul ile görüşebilirsiniz...

3.sınıfta okuyan bir oğlum var. Kısmet olursa önümüzdeki sene İngiltere'ye gidecek. Fakat Leeds Beckett ile ilgili olumsuz bilgiler öğreniyoruz. Üniversitede yönetim değiştiği (adı da bu nedenle değişti) için İngiltere hükümeti, bu üniversitenin elinden Türk veya tüm yabancı öğrencilerin eğitim yetkisini kaldırmış. İngiltere'ye gitmeyi bekleyen bekleyen öğrencilerin durumu ne olacak? Aldığımız son duyumlara göre Leeds Beckett gelecek yeni öğrencilere uzaktan eğitim önerisinde bulunmuş ama bunu da hiçbir öğrenci kabul etmemiş. İngiliz hükümeti bir üniversitenin elinden bu yetkiyi nasıl alabilir? Bizde YÖK varsa onlarda benzeri bir devlet kurumu bu işe müdahale edemez mi?
    Bu konuyu acilen çözümlemek için Anadolu üniversitesinden rektör yardımcısı yakında İngiltere'ye gidip Leeds Beckett yöneticileri ile görüşecekmiş. Leeds Beckett ile anlaşma olmazsa başka bir üniversite ile görüşüp anlaşma sağlandığında yeni gidecek Türk öğrenciler bu üniversitede eğitim göreceklermiş. Ne dersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: ettu

Bu konuyu açan Orjin Carnibor ve bilgi veren diğer arkadaşlara teşekkür ederim.
    3.sınıfta okuyan bir oğlum var. Kısmet olursa önümüzdeki sene İngiltere'ye gidecek. Fakat Leeds Beckett ile ilgili olumsuz bilgiler öğreniyoruz. Üniversitede yönetim değiştiği (adı da bu nedenle değişti) için İngiltere hükümeti, bu üniversitenin elinden Türk veya tüm yabancı öğrencilerin eğitim yetkisini kaldırmış. İngiltere'ye gitmeyi bekleyen bekleyen öğrencilerin durumu ne olacak? Aldığımız son duyumlara göre Leeds Beckett gelecek yeni öğrencilere uzaktan eğitim önerisinde bulunmuş ama bunu da hiçbir öğrenci kabul etmemiş. İngiliz hükümeti bir üniversitenin elinden bu yetkiyi nasıl alabilir? Bizde YÖK varsa onlarda benzeri bir devlet kurumu bu işe müdahale edemez mi?
    Bu konuyu acilen çözümlemek için Anadolu üniversitesinden rektör yardımcısı yakında İngiltere'ye gidip Leeds Beckett yöneticileri ile görüşecekmiş. Leeds Beckett ile anlaşma olmazsa başka bir üniversite ile görüşüp anlaşma sağlandığında yeni gidecek Türk öğrenciler bu üniversitede eğitim göreceklermiş. Ne dersiniz?

Merhaba geç cevap için kusura bakmayın.

Yazdıklarınızdan da anlaşılacağı üzere, bu bölüm baştan beri iyi yönetilemeyen bir bölüm olmuştur ve maalesef ki hala öyle olduğunu gözlemlemekteyim. Her ne kadar ikinci mezunlarını verme zamanı gelse de, öğrenciler için altın değerinde olan bu fırsat asla tam verimlilikte sonlandırılamıyor. Bölüm açılalı 5 yıl oldu ve bu koca 5 yılda Türkiye de geçen süreçte ne gelişti diye sorsalar, cevap bulamam. Leedste ki akademisyenlerden birisiyle konuştum ve bölümün geleceğini göremediğini belirtti. Ne yazık ki, eksik yönetim kurbanı olmuş bu bölümün ilk mezunlarından olarak, bölümün can çekiştiğini görmek üzücü.

Sorunuza gelirsek, şuan 3. sınıfta olan oğlunuz için böyle birşey söz konusu olamaz. Akademik ve Dil şartları sağlandığı sürece İngiltere ye gidip eğitimini alacaktır.

Bölümde hala okuyan arkadaşlara başarılar dilerim.

• Orjin Carnibor
    Geçte olsa verdiğiniz cevap için teşekkürler. Oğlumdan önce mezun olduğunuza göre bu konuda engin tecrübelerinizden yararlanmak isteriz.
    Oğlumun 3.sınıfı çok zor geçiyor. Bu sene yaz okulunda kalan 1-2 dersi ile ortalamasını yükseltmesi gerekecek. Derslerinin yoğunluğundan dolayı henüz IELTS sınavına girmedi.
    1-IELTS sınavına ne zaman girsin acaba? IELTS sınavı hangi illerde (Eskişehir'de mümkün mü?) yapılıyor? Giriş ücreti
    ne kadar? Leeds Beckett'teki eğitim için en az kaç puan almalı?
    2-Leeds Beckett ile anlaşma olur yada olmaz, muhtemelen başka bir üniversite ile de olabilir. Bir yıllık eğitim için ne kadar ücret ödediniz?
    3-Yurtta kalma, yeme, içme, ulaşım v.s gibi giderler için ne kadar para gerekebilir? Bir veli olarak bu soruların cevabı benim için çok önemli.
    Ayrıca sizin başka önerileriniz de varsa yazarsanız memnuniyetle değerlendiririm.
    Sorularıma arzu ederseniz özelden de cevaplayabilirsiniz. Hatta mümkünse bu konuları sizinle telefonla da konuşmayı isterim.

• ettu E kullanıcısına yanıt
    Bu konuda beni de bilgilendirirseniz sevinirim...

Şuan askerde olduğum için bölümle ilgili hiçbir güncel bilgim yok. Tek bildiğim şey, benimle aynı sene giriş yapan yada benden 2-3 yıl sonra giriş yapan arkadaşlar için hala programın geçerli olduğu.

Yeni tercih listesinde yoksa, %100 kapatılmıştır. Daha önceki mesajlarımda da görebilirsiniz. Sinyallerini çoktan veriyordu.

@ettu Eğer sorularınızın cevapları için hala geç değilse, yardımcı olabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Orjin Carnibor

Merhaba değerli arkadaşlar,

Şuan askerde olduğum için bölümle ilgili hiçbir güncel bilgim yok. Tek bildiğim şey, benimle aynı sene giriş yapan yada benden 2-3 yıl sonra giriş yapan arkadaşlar için hala programın geçerli olduğu.

Yeni tercih listesinde yoksa, %100 kapatılmıştır. Daha önceki mesajlarımda da görebilirsiniz. Sinyallerini çoktan veriyordu.

@ettu Eğer sorularınızın cevapları için hala geç değilse, yardımcı olabilirim.

Merhaba 1. ve 3. sorularıma cevap verebilirsin. Her türlü bilgi benim için değerlidir. Siz İngilteredeki Leeds Backett'i 1 yılda bitirebildiniz mi? Toplam kaç para harcadınız?
    Oğlum şimdi kalan 3 dersini vermek not ortalamasını yükseltmek için bir dönem daha AÜ'de okuyacak.
    Bu arada size hayırlı teskereler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 3 Eylül 2016; 10:28:15 >

• Askerlik bitti arkadaşlar, yeni işe bile girdim. Konuyu güncel tutmak adına upluyorum Bölümümüz kapatılacak diye haber aldım, okuyanlar bilgilendirirse sevinirim.

@ettu

Hocam tekrardan merhaba, şuan ne durumdasınız merak ettim. Çocuğunuz hala bölümde devam ediyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orjin Carnibor -- 16 Şubat 2017; 14:46:10 >

• Orjin Carnibor
    Askerliğini hayırlısı ile bitirdiğin için seni tebrik ederim. Oğlum not ortalamasını 2.0 yapmak için uğraşıyor. Yaz okuluna da bir dersi açılmadığı için gitmek zorunda. Şayet Eylül'e kadar bitirebilirse Leeds Beckett'e (Leeds Metropolitan isim değiştirdi. Leeds Beckett oldu.) gidecek. Bu arada IELTS kursu için arkadaş toplamaya çalışıyor. Eskişehir'de profesyonel bir dil okuluyla konuştuk. Gruplara indirim yapıyorlar. Ne kadar çok kişi o kadar az para ödenecek. İşe Türkiye'de mi girdin? Memnun musun?
    Not:Oğlumla haberleşmek istersen sana özelden telefonunu ve mail adresini verebilirim. Çünkü oğlum edindiğin tecrübelerini paylaşmak ister.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.