Şimdi Ara

Anadolu sigorta teklif alma zorluğu.....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaklaşık pazartesi gününden beri kasko poliçemi yenilemek için zaman harcadım.
    Anadolu sigortadan yaptırmak istiyordum ama benim için ciddi bir problemle karşılaştım.
    Sadece tek bir acenteden teklif almanıza izin veriyor Anadolu sigortanın bilgi işlem sistemi. Şimdi nasıl yani diyebilirsiniz.. İkinci bir acenteden teklif aldığınızda ilk teklif veren acentenin teklifini sistemden iptal etmesi gerekiyor. Ben hayatımda bu kadar saçma bir sistem görmedim. Yani bir kaç firmadan teklif alıp bu teklifleri karşılaştırma şansınız yok. Buna izin vermiyor.
    Benim çocukluğum ve gençliğim İstanbulun Yeldeğirmeni semtinde geçti. Bu semt o zamanlar çoğunlukla Yahudi , Ermeni ve Rum kökenli Türk vatandaşlarının yaşadığı bir semtti. Babamın bakkal dükkanında da çalışırken onlarla hep görüşürdüm. İçlerinde de çok sevdiğim bir amcam bana "malı satarken değil alırken kazanırsın" derdi. O yüzden bir şey satın alırken kılı kırk yararım. Ama bu duruma malesef Anadolu sigorta izin vermedi. Alabildiğim acentalar arasında 940 ile 1267 YTL arasında fiyat teklifi aldım. Bu fiyatlardan en iyisinide limon sigortadan aldığımı belirtmek isterim. Sağolsun Erdoğan çok yardımcı oldu ama 3 yerden teklif alabilmek için 4 günüm gitti ve sonunda Anadolu sigortaya şikayet yazısınıda yazdım yolladım ve bu şirketten kasko işlemi mi yapmamaya karar verdim
    Bu sabah yarım saat içinde 2 tane koç allians tan teklif aldım. İkiside birbirine çok yakın çıktı. Birine karar verdim ve akşam üstü gidip poliçemi yenileyeceğim. Anadolu sigortanın sunduğu şartlarla aynı şartlara getirttim. ( sigortalama bedelleri olarak ). Teklifi yazılı olarak aldım. Yaptığım araştırmada mini hasar da kapsam içinde. Bedel olarakta en düşük Anadolu sigorta teklifinin %15 düşük bedel çıktı.

Dünyada bu kadar büyük bir kriz yaşanırken, finans şirketleri patır patır iflas bayrağı çekerken Anadolu sigortanın hala bu şekilde bir iş politikası yürütmesi çok şaşırtıcı. Bir müşteri işte bu şekilde kaçırılır....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 26 Aralık 2008; 16:11:17 >

• Eğer iyi fiyat bulmak istiyorsanızwww.ucuzkasko.com u tavsiye ederim. Bir çok şirketin fiyatını alabiliyorsunuz aynı anda ve çok iyi, ben herkese tavsiye ediyorum şahsen ve çok memnunum
  • sigortam.net den uygun fiyatlar çıkıyor aramanı tavsiye ederim çok ilgililer 2 senedir onlarla çalışıyorum bir problem çıkmadı

ayrıca axa oyak da hasarsızlık indirimin varsa uygun fiyatlar çıkartıyor haberin olsun ben 307 mi 590 ytl ye full kasko yaptırdım.
  • Sigortam.netten araştırma yaptırdım.
    Anadolu sigortadan 988 YTL, axa dan 1114 ytl fiyat çıktı.
    Ben sigortam.net e güvenmiyorum kimse kusura bakmasın.
    2 seneden beridir dask sigortalarımı oradan yaptırıyorum. Benimle ilgilenen kişiye 50 defa söyledim. Bir daha ada pafta ve parsel numaramı yanlış yazarsanız sizden yaptırmayacağım diye ama hala eksik yollamaya devam ediyorlar. Ben tercih etmiyorum.
    Ayrıca sigortam.nette şöyle bir durum var. Kredi kartı ile kasko ödemesi yaptın diyelim. İlk hesap kesim tarihine kadar yaptığın kazalarda aracın kaskolu olmuyor. Geçtiğimiz ay bir radyo programının müşteri şikayetleri köşesinde dinledim. Adam kasko yaptırdıktan bir hafta sonra kaza yapmış. Kasko adama hiç bir ödeme yapmamış. Adamda sigortam.net i mahkemeye vermiş. Sonuç bant kayıtlarında adama dinlettirdikleri için adam hiç bir sonuç alamamış.... Haberiniz olsun.
  • Arkadaşlar sigortam.net gerçekten teklif araştırırken çok iyi hizmet veriyor, şipşak 3-5 şirketin rakamını görüyorsunuz ancak
    sonrasında, satış sonrasında çok ciddi bir hizmet beklemeyin onlardan.
    Ev sigortası yaptırırsınız, taşınırsınız, poliçeyi yeniletmek istediğinizde nedense hep eski adresle çalışmaya devam ederler,
    sizi bir arayan bir daha aramaz, başka bir müşteri hizmetleri yetkilisine derdinizi anlatana kadar 5-10 dk harcarsınız,
    olur ya hasar konusunda destek gerekir, malesef arkadaşlar ilgili sigorta şirketlerinden sadece alma konusunda uzman olduklarından destekte çok başınız ağrır.
    Bunları bizzat yaşadım, o yüzden yazmaktayım.
  • internet sitelerinden görmediğiniz bir Acenteliğe nasıl kasko yaptırabiliyorsunuz hayret ediyorum sigorta konusu hassas bir iştir bütün sigorta şirketlerinde aracı görmek şarttır bu adamların yaptığı düpe düz suç kasko yaptırdınız diyelim aynı gün akşamı veya bir kaç gün sonra kaza yaptınız hiç bir hak talep edemessiniz sigorta şirketi hasarınızı kesinlikle ödemez her işin cılkını çıkardıkları gibi bu işinde cılkını çıkardılar bu siteleri kuran adamların sigortacılık tecrübeleri ne kadar acaba çok merak ediyorum kolay para kazanmak için göz göre göre insanları ateşe atıyorlar. sigortalıkta en önemli unsur güvendir nasıl güvenebiliryorsunuz bu sitelere hayretler içerisindeyim. kasko yapılacak aracı görmeden kasko yapan acentelerinde şirketleri tarafından kapatılma nedeni olduğunuda hatırlatmak isterim.
  • ismi lazım degil bir sigorta acentesi ile kaskomuzu her sene konusup hallediyoruz.geçen sene bu zamanlarda perte giden aracımızın kaskosunun geri odemesini taksitlendirerek yapmıştık.pert aracımızın kalan taksitlerini yeni aldığımız aracın kaskosuna ilave ettirip cüzi bir rakama yeni aracımızı kaskolattık yine.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: darkseed

internet sitelerinden görmediğiniz bir Acenteliğe nasıl kasko yaptırabiliyorsunuz hayret ediyorum sigorta konusu hassas bir iştir bütün sigorta şirketlerinde aracı görmek şarttır bu adamların yaptığı düpe düz suç kasko yaptırdınız diyelim aynı gün akşamı veya bir kaç gün sonra kaza yaptınız hiç bir hak talep edemessiniz sigorta şirketi hasarınızı kesinlikle ödemez her işin cılkını çıkardıkları gibi bu işinde cılkını çıkardılar bu siteleri kuran adamların sigortacılık tecrübeleri ne kadar acaba çok merak ediyorum kolay para kazanmak için göz göre göre insanları ateşe atıyorlar. sigortalıkta en önemli unsur güvendir nasıl güvenebiliryorsunuz bu sitelere hayretler içerisindeyim. kasko yapılacak aracı görmeden kasko yapan acentelerinde şirketleri tarafından kapatılma nedeni olduğunuda hatırlatmak isterim.

Ben akşam dönüşte uğradım acenteye ve yaptırdım kaskoyu. Arabayı görmeyi bırak fotoğrafını çekip dosyasına koydular.
    İnternet sitelerinin yaptığı sigortacılık hizmetlerine zerre kadar güvenmiyorum.

• bende bu konudawww.ucuzkasko.com u tavsiye ediyorum. kendileri doğrudan iyi acentelerle çalışıyorlar, bunu orada çalışan bir tanıdığımdan biliyorum. hatta eğer müşteriye sorun yaşatan ve iyi hizmet etmeyen bir acente varsa doğrudan onunla çalışmamaya başlıyorlar.
  • iyi de Allah korusun bir kaza bela oldu muhattabımız acente değil ki axa oyak.sonuç olarak elinde full kasko poliçen varsa o acente olmuş bu acente olmuş ne farkedecek
  • Ben arabamın kaskosunu 1996 senesinden beri,babam dahada eskiden beri Anadolu Sigortada yaptırır.Bu güne kadar bir kere benim,bir kerede babamın arabası pert oldu(ikisini de ben pert ettim) Çok sayıda da cam hasarımız oldu.Hiçbirinde de bize problem yaşatmadılar.Şimdi "mal alırken kazanılır" diye bir şey yazmışsınız ama siz mal almıyorsunuz.Hizmet alıyorsunuz buna dikkat etmeniz öneririm.
    Ayrıca şirket demekki acentaları koruyor,birbirine vurdurmuyor.bence buda iyi bir şey.Demekki şirketin gözünde A acentası,B acentası diye bir şey yok,karşınızda bütünüyle bir kurum var.Nerden teklif alırsan al aynı indirim var.Şimdi arabanın kasko bedeli belli.Varsa hasarsızlık indirimi ve diğer indirime tabii durumlar da belli(araç yeniliği,ikinci araç,trafik yoğunluğu,alarm,tek sürücü,35 yaş üstü vs.. vs..) Aynı şirketin farklı acentalarında farklı fiyatlar çıkıyorsa o zaman bir sorun var demektir.Benim düşüncelerim bu yönde,saygılar..

• quote:

Orjinalden alıntı: raifkokten

Ben arabamın kaskosunu 1996 senesinden beri,babam dahada eskiden beri Anadolu Sigortada yaptırır.Bu güne kadar bir kere benim,bir kerede babamın arabası pert oldu(ikisini de ben pert ettim) Çok sayıda da cam hasarımız oldu.Hiçbirinde de bize problem yaşatmadılar.Şimdi "mal alırken kazanılır" diye bir şey yazmışsınız ama siz mal almıyorsunuz.Hizmet alıyorsunuz buna dikkat etmeniz öneririm.
    Ayrıca şirket demekki acentaları koruyor,birbirine vurdurmuyor.bence buda iyi bir şey.Demekki şirketin gözünde A acentası,B acentası diye bir şey yok,karşınızda bütünüyle bir kurum var.Nerden teklif alırsan al aynı indirim var.Şimdi arabanın kasko bedeli belli.Varsa hasarsızlık indirimi ve diğer indirime tabii durumlar da belli(araç yeniliği,ikinci araç,trafik yoğunluğu,alarm,tek sürücü,35 yaş üstü vs.. vs..) Aynı şirketin farklı acentalarında farklı fiyatlar çıkıyorsa o zaman bir sorun var demektir.Benim düşüncelerim bu yönde,saygılar..

Aynı hizmet bedelini Anadolu sigortadan 940 ile 1267 ytl arasında fiyat aldım. ( Yazımda misal olarak vermiştim mal olarak. ) Bütün indirimler dahil.
    Seninle aynı fikiri kesinlikle paylaşmıyorum. Acentaların eli ayağı bu şekilde bağlanamaz. Ben iki yerden teklif alamayacaksım o Anadolu sigorta gidip başka yere satsın kaskosunu.. Ya ilk teklif aldığım yer beni kazıklamaya çalışıyorsa... nerden bileceğim?..

• quote:

Orjinalden alıntı: Muradovskiy

quote:

Ben arabamın kaskosunu 1996 senesinden beri,babam dahada eskiden beri Anadolu Sigortada yaptırır.Bu güne kadar bir kere benim,bir kerede babamın arabası pert oldu(ikisini de ben pert ettim) Çok sayıda da cam hasarımız oldu.Hiçbirinde de bize problem yaşatmadılar.Şimdi "mal alırken kazanılır" diye bir şey yazmışsınız ama siz mal almıyorsunuz.Hizmet alıyorsunuz buna dikkat etmeniz öneririm.

Aynı hizmet bedelini Anadolu sigortadan 940 ile 1267 ytl arasında fiyat aldım. ( Yazımda misal olarak vermiştim mal olarak. ) Bütün indirimler dahil.
    Seninle aynı fikiri kesinlikle paylaşmıyorum. Acentaların eli ayağı bu şekilde bağlanamaz. Ben iki yerden teklif alamayacaksım o Anadolu sigorta gidip başka yere satsın kaskosunu.. Ya ilk teklif aldığım yer beni kazıklamaya çalışıyorsa... nerden bileceğim?..

Ben kesinlikle çalıştığım banka dışında(İşBankası) kasko yaptırtmam,serbest acentalara gitmem.Sizede tavsiyem kaskoyu banka kanalıyla yaptırtmanız
    Bana nedense hep verdikleri fiyatlar ucuz geliyor.
    En son Mazda3 kaskolattım.Kasko bedeli 40 bin ytl civarıydı.Ödediğim para 800 ytl.%2 sine denk geliyor,bana sorarsanız ucuz

• quote:

quote:

quote:

Ben kesinlikle çalıştığım banka dışında(İşBankası) kasko yaptırtmam,serbest acentalara gitmem.Sizede tavsiyem kaskoyu banka kanalıyla yaptırtmanız
    Bana nedense hep verdikleri fiyatlar ucuz geliyor.
    En son Mazda3 kaskolattım.Kasko bedeli 40 bin ytl civarıydı.Ödediğim para 800 ytl.%2 sine denk geliyor,bana sorarsanız ucuz

Sevgili Dostlar,

Öncelikle belirtmeliyim ki, Sevgili Murad'ın açmış olduğu başlıkla ilgili içeriğe fazla girmeyeceğim. Düşüncelerine saygı duyuyorum.

Farklı acentelerden alınmış farklı fiyatların sebeplerinin ne olabileceği konusunda fikir yürüteceğim önce. Bu forum vasıtası ile bilgilendirme amaçlı yazdığım yazıda da belirttiğim gibi, fiyatı oluşturan çok fazla etken var. Bunlardan birini veya birkaçını farklı girdiğiniz zaman çok farklı rakamlarla karşı karşıya kalırsınız. Başbakanımızın deyimiyle, velev ki aynı şirket bile olsa. :)) . Fiyatı oluşturan ilk madde araç. Her acentemiz aynı aracı girdiğine göre demk ki fark yaratn etken araç değil. Plaka, (il trafik yoğunluğu). Hepimiz aynı plaka ile işlem yaptık. Hasarsızlık. Varsa hepimiz aynı kaynaktan destekleniyoruz yani Tramer'den. Ruhsat sahibinin yaşı, mesleği, desem hepimiz aynı profili kullanıyoruz. Sürücü sayısı ve yaşları? Ben tek sürücü indirimi verdim (35 yaş) ve Murad ile telefonda konuştuğum için yaşını biliyorum(ki zaten profilinden belli olur). Ferdi Kazaları 15.000 ytl. Dokunmadım yani. İmm ise 100.000 Ytl. Diğerleri bunu sınırsız olarak belirlemiş olabilirler. Sel su, manevi tazminat, kötü niyetli hareketler, vs. oynamadım.
    Geriye bir tek Kasko Özel İndirimi kalıyor ki, Bölgemde ki arkadaşlar onu % 30 olarak kullanırdılar. Diğerleri daha düşük kullanmış olabilir. Ki bu indirim de sadece son aya ait ekstra bir promosyondur. Zaten Sanıyorum İMM ve promosyonlu indirimlerde ki oran farkı belirtilen fiyat farklarını doğuran sebeplerdir.

Bankaların sigortacılık yapma fikrine kesinlikle karşıyım. Herkes kendi işini yapsın. Sigortacılık ile bankacılık çok farklı uzmanlık gerektiren iki ayrı sektördür. Ve bankaların acenteler gibi çalışması sektöre zarar veren uygulamadır. Çünkü asla müşteri yeterince bilgilendirilmemekte ve asla risk esnasında müşterinin yanında yer almamaktadırlar. Tamamen "gözlerimi kaparım vazifemi yaparım " durumu vardır. Bu yüzdendirki şirketlerin ağırlıklı satış ağı acentelerden oluşmaktadır. Yeni uygulamalarla, acentelik sistemine de çeki düzen getirilmiş ve pozitif iyileşmeleri önümüzdeki birkaç yıl içinde görülecektir.

Araç için ödenilen primin aracın değerine olan oranı, aracın markası, modeli ve yine söylüyorum sahibi, kullanıcısı, bulunduğu şehir,hasarsızlık, ek teminatları na göre değişiklik gösterir. Yeni model arçlarda bu oran dediğiniz aralıktadır zaten. Yani banka şubesi ekstra bir indirim sunmuyor. Hatta çoğu zaman %90 müşterisini tam analiz etmediği için yüksek fiyat çıkarıyorlar.

saygı ve sevgilerimle,

www.limonsigorta.com

• Erdoğan,
    Şöyle bir şey var. Ben birden fazla yerden teklif almadan karşılaştırma yapabilme şansım olabilir mi?.
  • Sevgili Murad,

Elbette olamaz. Forum aracılığı ile burda yazdığımız kısa cümleciklerle gerçekten zor oluyor anlaşmak. Şunu diyebilirim ki, bazı uygulamalar gerçekten bazı ihtiyaçlar çerçevesinde ortaya çıkmıştır. Türkye çapında 2000 civarında acentesi olan bir şirketin bu konudaki zor şartlarını tahmin edebilirsiniz. Teklif oluştururken etken çeşitliliğinin bir kaç acentede bile ne kadar fiyat farklılıklarına yol açtığını siz de gördünüz. O yüzden gerçekten çok hassas bir durum.

Tabii ki bakış açına ve düşüncelerine saygı duyuyorum. Seninle tanışıp gerçekten yüz yüze görüşmek şart oldu. İlk İstanbul ziyaretimde uğrayacağım yanına.

Sevgi ve saygılarımla,

www.limonsigorta.com

quote:

Erdoğan,
    Şöyle bir şey var. Ben birden fazla yerden teklif almadan karşılaştırma yapabilme şansım olabilir mi?.

• Erdoğan gel beklerim her zaman. Seninle bu konuları konuşmak farz oldu yüz yüze.

Anadolu sigortaya şikayet maili yolladım. Takan olmadı. İnsan ayağına gelen bir müşteriyi nasıl böyle kaçışına göz yumar anlamıyorum.
  • Ben kendi adıma seni kaçırdığıma çok üzgünüm. Şansımı gelecek yıl deneyeceğim. Belki bu arada evin falan vardır, dask, yaangın filan iş çıkar ne dersin?

Şikayet mailine cevap alamamanı anlamıyorum gerçekten. Sanırım yıl sonu yoüğunluğu nedeni ile ilgilenmiyorlar ama doğru değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oluşumbilgi

Ben kendi adıma seni kaçırdığıma çok üzgünüm. Şansımı gelecek yıl deneyeceğim. Belki bu arada evin falan vardır, dask, yaangın filan iş çıkar ne dersin?

Şikayet mailine cevap alamamanı anlamıyorum gerçekten. Sanırım yıl sonu yoüğunluğu nedeni ile ilgilenmiyorlar ama doğru değil.

Gel gel evin de iş yerinin olduğu daireninde daskı var seneye mayısta. Kesinlikle sigortam.netten yapmayacağım bu sene.
    Esasında bende senden fiyat geldikten sonra yaptırmadığıma pişman oldum. Seneye kısmet olur inşallah.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.