Şimdi Ara

[ANA KONU] SOKAK HAYVANLARINA NASIL YARDIM EDİLİR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
4
Favori
4.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ÖNEMLİ NOT : HAYVANLAR ARABA KAPUTLARINA GİRİP ISINIYOR VE ARABA ÇALIŞINCA KORKUP ÇIKAMIYOR O YÜZDEN ARABAYI ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE KAPUTA LÜTFEN AMA LÜTFEN VURUNUZ VE BAKINIZ !!!!!!!

Köprüde bazen görülüyor kediler arabalardan düşüp ölüyor yaralanmış bir şekilde o yüzden lütfen sizde dikkat edin !!!!!!!

Hayvanlara Nasıl Yardım Edilir Tüm Bütçelere Uygun

1-) En ucuzu evde artan çöpe giden yemeği az ısıtabilirseniz ısıtıp bir kaba koyarak kapınızda güzel bir köşesine koymak.

2-) 3,5 TL 2 TL gibi fiyatlara mahallelerde bulunan pet shop 'lardan kiloluk mama alabilirsiniz çok ucuz hemde güzel.

3-) Migros , Carrefour gibi marketlerde 1 TL küçük dostluk mamaları satılıyor onlardan alıp yanınızda taşıyabilirsiniz ve gördüğünüz hayvanlara verebilirsiniz , bir çubuk kraker paketi gibidir taşınabilir.

4-) Kullanmadığınız üstlerinizi ve bir battaniyeyi yine güzel bir köşeye koyarsanız hayvanlar onlarda ısınabilir.

YARARLI Bİ VİDEO OLMUŞ İZLEMEKTE FAYDA VAR GÜZEL OLMUŞ 👍🏻👏🏻

EVSİZ İNSANLAR İÇİN LÜTFEN BURAYI ARAYIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E24E8F01 -- 25 Ekim 2016; 17:54:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ana konu olucak herkesin bilgi alışverişi yapıcak ve yardımlaşacağı kadar önemli bir konu olduğu için bunu yazdım , sırf o yazı dikkatini çektiyse diğer yazılar ve resimler dikkatini çekmediyse öyle işte gerisini sen tamamla 👍🏻

• Yararlı konu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önemli konu bu kış günlerinde herkes bir el uzatmalı bizim ev büyük bahçeli bir köpeğim var 3-4 arkadaşı var aynı kulübeye girip yatıyorlar bazen altlarına sıcak tutsun diye yorgan filan koyuyorum kulübe küçük geldiğinden biraz daha büyüttüm su kabı yemek kabı da büyük ortaklaşa yiyorlar kavga etmiyorlar rahat oluyor böyle

08.01.2017 edit: Bu sene apartmanlı eve geçtim köpekler filan çevrede yok pek bu yüzden evde kuşlar için kafes yapıyorum bir kaç tane annanemlerin orada ormana koyarım içine sık sık gidip yem filan koyacağım müsait olursam kafes fotoğrafı ekleyebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRad67 -- 8 Ocak 2017; 23:38:16 >
  • Önemli olan dışarıdaki hayvanlara yemek vermekten ziyade o hayvanların dışarıda kalmamasını sağlamak. Millet sırf popüler diye evine hayvanı alıp besleyemeyince sokağa bırakıyor. Buna engel olmak en doğrusu.

Onun dışında 1-2 liraya petshoplarda sokak hayvanları için mamalar var. ondan alıp vermeniz bile çok faydalı olacaktır.

Bizim evde bir kedi, apartman bahçesinde 13 kedi var. hepsine bakmaya çalışıyoruz bir şekilde. ama yetişmek, hepsini birden beslemek zor.
  • kedi kuş cinsi hayvanlari beslerim, fakat kimse bana doberman gibi bir kopegi beslememi soylemesin, durduk yere 3 kere saldiriya ugradim bu kopek tarafindan ve artik sokaklarda gormek istemiyorum. Karanlik sokaklarda kopek gormek istemiyorum, bisiklet surerken 3-4 kere tekerleremin parcalanmasini izlemeyi istemiyorum bu yuzden doberman pitbull ve rotweiller tarzi kopekleri beslemem. Yok olmalarinada uzulmem açik ve net. Ama kangalda durum değişir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuşlar içinde bir yöntem benden.
    Tuvalet kağıdı rulolarına bir delik açıp ip geçirin veya balkonunuza yakın bir ağaç varsa ipe gerek yok. Direk ağacın dalına sokarsınız.
    Ruloya, fıstık ezmesi vb. sürün(O kadar zengin değilizciler için. Bıçağın ucuyla alıp süreceksiniz bir dilim ekmek az yersiniz. Pek çok kuşu doyurursunuz.)
    Ruloyu kilosu 1 lira olan kuş yemine veya uğraşmam diyorsanız buğdaya bulayın.
    Daha sonra ister balkonunuza asın, ister bir ağacın dalına.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLK ve ACİL YARDIM OKUMAYIN
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sokak hayvanlarının çözümü için;

1) Kısırlaştırma: Bir dişi köpek, 5 sene içerisinde 5000 hayvanın dünyaya gelmesine yol açabilir. Ölen, götürülen, sahiplendiren bir şekilde popülasyondan uzaklaştırılan her hayvanın yerine yenisi gelir. Ancak "taşıma kapasitesi" denen bir limit var kaynaklar sınırsız olmadığı için. Yani hayvanları topyekün alıp götürmek, barınağa koymak, sahiplendirmek hiçbir zaman uzun vadede çözüm olamaz. Lakin kısırlaştırıp tekrar bırakırsanız kalıcı ve etik bir şekilde popülasyonu azaltmış olursunuz.

2) Bilinç: Hayvanlar 10 yaşındaki çocuğa karne hediyesi olarak petshoptan alınacak birşey değildir. Sahiplenirken, sorumluluklarını ve zorluklarını uzun vadeli düşünmek gerekir. Hayvanı çocuğa emanet ederseniz 3-5 güne sıkılır ve sokağa atmak durumunda kalırsınız. Ayrıca satın almak yerine sokaktan sahiplenmek çok daha mantıklı bir hareket olacaktır. Yine yavru alma ve üretme aşaması da rastgele değil, bir plan çerçevesinde yapılmalıdır.

3) Kayıt: Sokak hayvanları belirli bir sistematik içerisinde kaydedilmeli ve soyağacı oluşturulmalı. Sahiplendiğiniz hayvanlar için de kayıt yapmanızı tavsiye ederim dolaylı da olsa faydası olacaktır. Kalça çıkığı gibi genetik hastalıkların ortadan kaldırılması için bu husus oldukça önemli.

Politik konuşmuşsun kişisel olarak ne yapalım diyorsanız; küpesiz hayvanları belediyeye bildirin. Maddi durumunuz müsaitse kendiniz kısırlaştırılmasını sağlayın. Bu konuya daha fazla bütçe ayırılması için sorunu yetkili kişilere bildirin. Laf olsun diye, bir anlık hevesle hayvan sahibi olmaya çalışmayın. Petshoptan hayvan almayın.

Evet çoğu kişi tarafından linç edileceğim lakin; kapının önüne mama koymak, sokağa su koymak ego tatminidir, vicdan rahatlatmaya çalışmaktır. Refah düzeyi yüksek ülkelerin hiçbirisinde böyle saçma politikalar göremezsiniz, çünkü yardım değil kötülük yapmış oluyorsunuz.

İnsanlar yüzünden hiçbir hayvanın mutsuz olmaması dileklerimle,
    İyi forumlar.

• Okulda sokak hayvanları için evler yapılmış. Mama falan veriyorlar. Bizde elimizden geldiğince yemeğimizi onlarla paylaşıyoruz. Artık iyice yüzsüz oldular çay falan içiyorlar verdiğimizde
    Bahsettiğim evler şu tarzda:
    Içeride biri uyuyor üstteki bekliyor. Sıra ile içerde uyuyorlar
    Tabi bazen kedilerinde sabırları tükeniyor. Sonucunda söyle kavgalar çıkabiliyor :

• Yazdığından hiçbirşey anlamadım , bu arada ben insanım bir hayvan örneği ile beni kıyaslama kendini ne ile kıyaslarsan kıyasla ve ne düşünürsen düşün.

Ben yardım etmeye devam edicem hayvanları seviyorum , umarım sende en kısa zamanda bu iç kötülüğünden kurtulursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E24E8F01 -- 30 Aralık 2015; 17:43:01 >
  • Onların doğal ortamlarını bozan biziz zaten ormanları kesip ev yapmasaydık bakmamıza gerekte kalmayacaktı.

• Faydalı bir konu açılmış.Ne yapacağını bilmeyen arkadaşlar belki buradan bir şeyler öğrenerek bu soğuk havada sokak hayvanlarına yardımcı olacak ama ona bile izin vermiyorsunuz.Yardımcı olmak zorunda değilsiniz ama köstek olmayın bari.Hava çoğu bölgelerde 0'ın altında vicdanlı olmak bu kadar mı zor?

Yapılabilecek şeylerle ilgili paylaşımlara devam edelim lütfen.Gereksiz mesajlar bizzat tarafımdan silinecektir.
  • YARARLI Bİ VİDEO OLMUŞ İZLEMEKTE FAYDA VAR GÜZEL OLMUŞ 👍🏻👏🏻

•  [ANA KONU] SOKAK HAYVANLARINA NASIL YARDIM EDİLİR ?

Şu şekilde mama kapları yapılırsa ıslanması önlenebilir.Ek olarak su kaplarının içerisine de bir damla zeytinyağı damlatırsanız donmasının önüne geçersiniz.

Unutmayalım bir köpek 17 saat bir kedi 6 saat aç kalırsa donarak ölüyor.
  • Ben şahsen şu an baktığım köpeği sokaktan sahiplendim.Peşime takılmıştı 1 aylık yavruydu.Şu an 3 aylık bir kurt kırması köpeğim var.Kapıyı olağanüstü şekilde koruyor.Beslenmesini artan yemekler ve süt-su karışımı içine 5 adet bebe bisküvisi oluşturuyor.

• Geçici Kulübe yapmak isteyenler büyük boy karton kutuyu strafor ile kaplayarak yapabilirsiniz.

• Hayvanlardan önce sokakta yaşayan insanlara, çocuklara yardım edin

• Gerçekten çok iyi fikir ilk defa gördüm

• Lionel Fusco kullanıcısına yanıt
    Merak etme dışarıdaki hayvanı düşünen kişi insanıda düşünür 👍🏻. Ama sen konuyu hiç anlamamışsın

• Konuyu gayet net bir şekilde anladım. Bende hayvanları çok severim, hayvan düşmanı değilim. Ama insanlar hayvanlardan daha değerli.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.