< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunman233 -- 20 Ocak 2018; 21:20:20 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunman233 -- 20 Ocak 2018; 21:20:20 > |
Hocam, herkes edebiyle yazıyor, üslubu bozmaya gerek yok. Fiyat yazılır da konuşulur da. Burası size ait olmadığı için kimseye yok şuraya git yok buraya git deme hakkınız yok. İsteyen istediğini size sormadan, sizden izin almadan terbiye sınırları içinde konuşur. cevap vermek istemiyorsanız yazmazsınız, engellersiniz, bu kadar basit.
|
Arkadaşa PM den yazdım bilmeyenlere buradan da yazıyım.Asus Splendid Utility programını Laptobun sayfasındaki driverlardan bulup indirin ve "Vivid" modunu seçin biraz daha iyi oluyor görüntü.
|
Laptop tavsiye bölümüne döndü burası.. Isınma ile ilgili ciddi bir sorun yok nereden çıkardınız hız düşürdüğünü? hız düşürme sorunu linkini verdiğiniz dell'de var. Evet ısınmıyor o model daha 70 dereceleri gördüğü anda hız düşürdüğü için. Forumda başlığı var girin bakın herkes şikayetçi. 80-90 derece tehlike arzetmez normal şartlarda. IPS ekran olması çok önemliyse tercih sebebi olabilir.
(Kaldı ki çok kaliteli bir IPS değil vasat bir IPS, TN panelden iyidir yine de tabiki ama gecikme süreleri biraz daha kötü olur IPS de.) |
Sayın hocam. Hard disk bilgisayarı kullanırken çoğu zaman ses çıkaran bir donanım parçası. Siz ne kullandınız bilmiyorum ama bende Lenovo Y50 vardı cazır cuzur hard diskle yaşadım 2 yıl. Hiç fan sesi gibi pürüzsüz bir ses değildi. Hard disk sesi müzik dinlerken bile duyulabilen bir ses. Coil Whine ancak gecenin sessizliğinde duyuluyor. Böylesine acımasız eleştirilerden sonra tavsiyeniz de olmalı. Ne yapalım bu kadar paramız var ne alalım? Bundan mantıklı bir cihaz öneriniz varsa söyleyin. Coil Whine yüzünden vazgeçilecek bir cihaz olduğunu düşünmüyorum. Hele o son sayfalardaki iade edin kurtulun havası çok çok saçma.
|
Paylaşılır siz de ben de paylaştık fiyat, link, karşılaştırma vs ancak o arkadaş konu dışına çıkmayı abartmıştır daha doğrusu bir paylaşım da yok artık o son mesajında yazdığı tek şey "ben pazarlık yapıp 3000 liraya almaya çalışacağım" demek ne alaka bir paylaşımdır ee bize ne yani pazarlık yapmayı düşünüyorsan... Zaten alamaz da, peşin havale yapsa belki yüzde 3 indirirler ya neyse sonuçta bize ne yani yapmaya niyetlendiğin pazarlıktan, alabiliyorsa alır sonra gelir yazarsın şurdan şu fiyata aldım diye, ölücülük desen onun da yeri değil. İsteyen istediği yerde istediği şekilde diye bir şey yok açıkçası sıcak fırsatlar ve laptop tavsiye bölümünde zaten var. Ben mesela bir laptop konusuna giriyorum yorumları okumak için, 30 sayfa olmuş bir sürü alakasız gereksiz mesaj toplasan 2-3 sayfa gerekli mesaj var onları bulabilmek için hepsini okumak zorunda kalıyor insan. Forum düzeni denen bir şey var başkalarını da düşünmek lazım bunun için yapılmış o kadar ayrı bölüm ve kategori, forum mantığı bunu gerektirir yoksa kendim için demiyorum ileride bu başlığı okumaya gelecek olanları da düşünmek gerek diye düşünüyorum.
Edit: @madrid2017 bahsettiğim mesajını silmiş sanırım kendi de farkına varmış. Amacım polemik değil teşekkür ederim paylaşımlar için. |
Daha önce bunu denediğimde pek fark görememiştim şuanlık daha iyi gibi duruyor 70lerde sgeziyor ama hala uçak sırasında 30 fps alıyorum.. :D teşekkürler :) Ve cızırtı olayı bende de var forumu okuyorum sürekli ama ben o cızırtıyı sorun etmeyeceğim sanırım bilgisayardan çok memnunum rog olmaması pek umrumda değil gayet güzel bir kasaya sahip monster alıp dışarıda kullanmak hoşuma gitmiyor benim kasası açısından ve monster alan arkadaşlarım 3-6 ay sonra illa ki bir sorunla karşılaştı, bu cihazın kasa kalitesi bence gayet güzel rog çizgileri mevcut klavye tarafında arkada rog gözünün olmaması daha iyi, casual bir bilgisayar gibi hatta zenbook lar gibi duruyor, malzeme kalitesi gayet yeterli, klavye ışığı tek renk kırmızı olması çok hoş, ince ve hafif oyun performansı da bir arada cızırtıyı hallederseniz zaten mükemmel bir bilgisayar oluyor bu fiyata. Soğutması da keza on numara. Bu kadar yermenin anlamı yok arkadaşlar kendi fikrimce servisle sorun yaşıyorsanız uygunca yasal haklarınızı(tabii önce bir okuyun:) ) bilerek onlara gittiğinizde ve haklı olduğunuz göz önündeyse merak etmeyin işiniz hallolur.
|
Herkese birebir aynı denk gelmesi mümkün değil (cızırtı) seri üretimde elbet sorun yaşayan da denk geliyor ancak çok da yoktur diye düşünüyorum yüzde olarak. Kaldı ki birçok yorum konu hakkında bilgisi olmayan kişiler tarafından yapılıyor ve abartıldığını düşünüyorum. Böyle bir işlemci ve grafik kartına sahip bir laptopun 60 derecede çalışmasını bekleyenler boşuna beklemesin öyle bir laptop yok. 80 dereceler yük altında gayet normaldir bu özelliklerdeki güç sahibi oyuncu laptopları için. Soğutması çok mükemmel elbet değil ancak ortalama bir soğutma ve en azından çift fanla desteklenmiş. Daha kaliteli ve yüksek hızlara çıkabilen fanlara sahip veya 3 fanlı, bakır ısı iletim boruları daha fazla, 3-4 adet olan daha iyi modeller elbette var ancak onlarda da 1070-1080 ekran kartlı laptoplarda oluyor, yine 80 derecelerde çalışıyorlar daha güçlü oldukları için. Cızırtı (bobin sesi) konusu ise az veya çok herkeste olur güçlü ekran kartına sahip hemen her modelde, "coil whine" nedir ilk defa haberi olanlar var sanırım. Bu tamamen şans işidir az veya çok bobin zırıltısı sesi gelir, çok geliyorsa garantiye girer genelde. Bize denk gelen modelde çok az örneğin, çok sessiz bir ortamda çok dikkat edilirse zar zor duyuluyor ki bu kadarı normaldir, diğer alanlarda daha az veya çok olabilir ama hiç olmaması mümkün değil gibi bir şey istatistiksel olarak. Masaüstü bilgisayarda uzaktaki kasadan gelen sesten bile rahatsız olanlar var, genelde üst seviye yüksek güç gerektiren ekran kartlarında. Isınma da dediğim gibi güvenli sınırlar içerisinde. 95 hatta 100 dereceyi geçip var hız düşüren, öyle bir sorun yok. Isınmayan güçlü laptop var da bizim haberimiz yok. Çok nadir modellerdir onlar da kalın ve ağır genelde. Dell'in laptopu ısınmıyor 70'lerde geziyor dediler onda da başlığına bakın aslında çalışması gerekenden düşük hızlarda çalıştığı ortaya çıktı, döne döne çözüm arıyorlar. Zararlı olan 90-95 üstü sıcaklıklardır, üstüne çıkarsa hız düşürülür kademeli olarak, sıkıntı olmaması adına. Dell'in ısınmamasının sebebi çok süper soğutma sistemi olması değil 70'lerde hemen hız düşürecek şekilde ayarlanmış termal yönetimi, insanlar bundan şikayetçi. Mucize beklemesin hiç kimse bugünkü teknoloji bu kadar. Daha fazla ısı borusu + daha hızlı fanlar kullanılabilirdi elbet ama bu da maliyeti artırır, ağırlığı artırır, gürültüyü artırır. Her şeyin bir bedeli var. MSI modelleri genelde daha başarılı örneğin bu konuda ancak götürüleri de var başta fiyat olmak üzere.
|
Selamlar.Bilgisayarı yaklaşık 10 gündür kullanıyorum.Bazı görüşlerimi paylaşmak istiyorum.
-En başta ekran konusundan başlayayım.Bence ekranı orta seviye.Ne çok kötü ne de iyi.Yani eğer diğer özellikleri kafasına yatan fakat ekrandan dolayı tereddüt yaşayan varsa ekranı sorun etmesin. -Pc'ye 1 tb 7mm hdd taktım sorunsuz çalışıyor.Ve yuvası 7mm tam oturdu hiç boşluk kalmadı. -Oynadığım F1 2017,Fifa 18,Pes 2018,Nba 2k18,Just Cause 3 gibi oyunlarda hiçbir şekilde darboğaz olmadan yüksek ayarlarda rahatça oynayabiliyorum.Bu açıdan bilgisayar kusursuz. -Ancak belki de benim uefi yüklememden kaynaklı win10'da çok fazla mavi ekran alıyorum.Daha öncede burada bahsedilen power state failure hatasını günde 1-2 kez alıyordum.Fakat bunun nvidia sürücülerinden dolayı olduğunu bildiğimden çok önemsemedim.Ancak dün gece pc bir anda ''videoerror'' benzeri bir hata vererek kapandı.Açmaya çalıştığımda ''Process1 initializion'' hatası alıp pc açılmadı.Kendini onaramadı.Sistemi geri yükleyemedi.Tam format atmaya karar verdiğimde ise son kez denemiş olduğum sistem geri yüklemeyi yaptı ve şuan çalışıyor.Tabi dediğim gibi bunlar benim olası bir yanlış yüklememden dolayı mı yoksa win10'un kendi sorunlarımı bilemiyorum ama artık bu hatalardan korkuyorum. -Ayrıca nvidia driverlarını yüklerken çok zorlandım bir türlü yüklemedi driverı.Windows güncelleştirmelerinden denedim yükleyemedi,internet sitesinden indirip denedim kurmadı.En son gelen cdyi usbye atıp denediğimde 4-5 kez yükleyemedikten sonra sonunda yükleyebildi.Ancak şuan Nvidia Denetim Masası yok pcde dün vardı bugün gitmiş.Yani nvidia beni baya uğraştırıyor bu pcde. -Isınma konusunda ise bilgisayar oyun oynarken ısınıyor.WASD tuşlarının olduğu yerler gayet serin ancak klavyenin ortası çok ısınıyor.Ancak daha çok ısınan biryer var o da klaye ile ekran arasındaki kısım yani bazı pc lerde kapatma düğmesinin bulunduğu alan.Gerçekten cok ısınıyor o alan ve oradaki sıcaklık ekranın alt kısımlarını da ısıtıyor.Bu sadece bendemi oluyor bilmiyorum ama ekranın alt kısmının sıcak olması ileride probleme yol açarmı acaba diye şüpheliyim.Ayrıca kucakta kullanılamıyor oyun oynarken pc çünkü alt kısma da çok ısı verdiği için dizleriniz veya kucağınız yanmaya başlıyor. -Ses konusunda ise normal kullanımda pc çok sessiz bazen kapalı zannettiğim oldu o kadar sessiz.Ancak oyun oynarken tam tersi.Çok rahatsız edici olmayan tok bir sesi var pcnin.Ama oyun oynarken gerçekten fazlasıyla duyuluyor. -Ssd gayet performanslı pcnin açılması 6-7 saniye sürüyor. -Klavyesi gayet rahat. -Malzemesi bence iyi seviyede Şuanlık aklıma gelen bunlar merak ettiğiniz varsa cevaplayabilirim. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunman233 -- 20 Aralık 2017; 16:26:16 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madrid2017 -- 20 Aralık 2017; 19:7:51 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunman233 -- 20 Aralık 2017; 22:33:35 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunman233 -- 21 Aralık 2017; 13:2:38 > |
|