Şimdi Ara

Ampüller neden geçer?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dalga amaçlı değil gerçekten bilmiyorum ampülün içinde ne var ne yok,Herkesin evinde olur hani ampül geçer yenisini takarsınız onun sebebi nedir? Ampüllerin belli bir kullanım süresimi var mesela işte 500 saat kullanım süresi sonra geçer tarzında veya bunun gibi birşey,Yoksa ampül dediğimiz alet dandik birşey olduğundan artık bir süre kullandıktan sonra arıza yapar kullanılmaz halemi gelir? Yada şöyle sorayım,Bir ampülü dikkatli bir şekilde kullansak aşırı ısınmamasına falan dikkat etsek kısacası hiçbir problem yaratmayacak bir ortamda kullansak sonsuza kadar kullanabilirmiyiz yoksa ne kadar düzenek onun için uygun olsada belli bir süre kullanıldıktan sonra yinede geçer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burnaldinho -- 25 Ekim 2011; 1:23:25 >

• Gece gece siyirdinmi kardes yat uyu.
  • Ampül üreten fabrikalarda üretim döngüsünün devam etmesi için ampülleri birkaç yıl kullanımlık olarak üretiyorlar.Örneğin ABD’nin Kaliforniya eyaletinde 110 yıldır yanan ampül var isteseler bunun gibi ampül üretirler ama bu seferde kimsenin aldığı ampül patlamayacağı için fabrikalar zarara uğrar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: comm

Ampül üreten fabrikalarda üretim döngüsünün devam etmesi için ampülleri birkaç yıl kullanımlık olarak üretiyorlar.Örneğin ABD’nin Kaliforniya eyaletinde 110 yıldır yanan ampül var isteseler bunun gibi ampül üretirler ama bu seferde kimsenin aldığı ampül patlamayacağı için fabrikalar zarara uğrar.

yani yanlış anlamadıysam bizim elimizdeki ampüllerle mümkün değil ancak istense böyle birşey çok rahat yapılır.Teşekkürler.
  • Herşeyin bir ömrü var
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAMET/

Herşeyin bir ömrü var

Ölümsüzlüğü bulmak amacım değil yav kaydırmayın konuyu :D Demek istedigim bu ampüllerin kısa sürede geçmesinin sebebi bizim aşırı uzun süre açık tutup bilgisayar gibi aşırı ısınmadan geçmesi mi yoksa bunların kullanım süresinin üç aşağı beş yukarı böyle birşey olmasımı.Mesela 3 ampülüm olsa, 3er saat arayla sürekli değiştirerek kullansam ısınma problemi çözülür.O zaman yinede 2-3 ay içinde geçermi bunlar yoksa senelerce sorunsuz devam edermi? arada ani elektrik gidip gelmelerini falan görmemezlikten gelelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burnaldinho -- 25 Ekim 2011; 1:34:16 >
  • bnce surekli isinip sogudugundan esniyor ve kopuyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: burnaldinho

quote:

Herşeyin bir ömrü var

Ölümsüzlüğü bulmak amacım değil yav kaydırmayın konuyu :D Demek istedigim bu ampüllerin kısa sürede geçmesinin sebebi bizim aşırı uzun süre açık tutup bilgisayar gibi aşırı ısınmadan geçmesi mi yoksa bunların kullanım süresinin üç aşağı beş yukarı böyle birşey olmasımı.Mesela 3 ampülüm olsa, 3er saat arayla sürekli değiştirerek kullansam ısınma problemi çözülür.O zaman yinede 2-3 ay içinde geçermi bunlar yoksa senelerce sorunsuz devam edermi? arada ani elektrik gidip gelmelerini falan görmemezlikten gelelim.

Aldığın ampulun kutu üzerini okumuş olsan halbuki böyle bir konu açmaya gerek bile duymayacaktın. Armut ampul 2bin saat ortalama ömürleri var. Tasarruflu ampul 6000 saat ortalama ömrü var. Led ampul ortalama 40bin saat ömrü var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Herşeyin bir ömrü var

Aldığın ampulun kutu üzerini okumuş olsan halbuki böyle bir konu açmaya gerek bile duymayacaktın. Armut ampul 2bin saat ortalama ömürleri var. Tasarruflu ampul 6000 saat ortalama ömrü var. Led ampul ortalama 40bin saat ömrü var.

yanımda sürekli bir ampül kutusu bulundurmuyorum,gece gece bi anda aklıma geldi sorayım dedim o kadar tipim nasıl kızın yanında osurdum gibisinden abuk subuk konular varken gelip bu konuya çatman ilginç gerçekten Neyse bir dahaki sefere artık kızın yanında ampül geçti napmalıyım diye konu açarım,o zaman belki daha sakin cevaplar verirsin.

• @burnaldinho

Merhaba,

BURADAN ampullerin çalışma prensibine göz atabilirsiniz.

Işık yayma özelliği,akkora dönüşen bir tel tarafından sağlandığı için,tel zamanla ömrünü doldurur.Avizeye bağlı ampulleri 3'er saat arayla değiştirseniz de,alacağınız verim aynı olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

@burnaldinho

Merhaba,

BURADAN ampullerin çalışma prensibine göz atabilirsiniz.

Işık yayma özelliği,akkora dönüşen bir tel tarafından sağlandığı için,tel zamanla ömrünü doldurur.Avizeye bağlı ampulleri 3'er saat arayla değiştirseniz de,alacağınız verim aynı olacaktır.

Nihayet kafama yattı,çok teşekkürler.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Herşeyin bir ömrü var

yanımda sürekli bir ampül kutusu bulundurmuyorum,gece gece bi anda aklıma geldi sorayım dedim o kadar tipim nasıl kızın yanında osurdum gibisinden abuk subuk konular varken gelip bu konuya çatman ilginç gerçekten Neyse bir dahaki sefere artık kızın yanında ampül geçti napmalıyım diye konu açarım,o zaman belki daha sakin cevaplar verirsin.

Benim o konulara cevap yazdığımı nereden biliyorsun? Ayrıca çattığım falan yok çoğu konuda dikkatsiz milletiz televizyon pc beyaz eşya hepsinin bir ömrü var. Buzdolabı gazı biter çamaşır makinesi motor sargıları kopar. Tv tüplü ise tüpü biter yeni nesilse Onunda içinde lamba var. Pc yine öyle hard diskin ana kart üzerinde ki diyotların ömrü var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.