Şimdi Ara

Amper yükseltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
8.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam beyler.Merak ettiğim konu şu.Bende 0.5A ve 5V çıkışına sahip Kodak'ın taşınabilir şarj aleti ve S3 telefon var.Telefonu şarj için voltaj uyuyor ama amper 0.5A'dan 1A'ya yükselmesi lazım.Nasıl yapabilirim fikir verebilecek olan var mı ?

Amper yükseltme

• 2 kat yavaş şarj olur başka bişey olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: secollah

2 kat yavaş şarj olur başka bişey olmaz.

Şarjdayken çalışan uygulamalar ve mobil ağın harcadığı güç,şarjdan gelen güçten büyük oluyor bu durumda.Yani bataryanın bitme süresini uzatıyor bir miktar.Ben 1 ampere yükseltme arayışındayım.
  • Devre step-up ile çalışıyordur.Sınırlama dirençlerini değiştirerek 1A e yükseltebilirsin.İç kısmının resmini buraya gönderirsen daha net birşeyler söyleyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bertan88

Devre step-up ile çalışıyordur.Sınırlama dirençlerini değiştirerek 1A e yükseltebilirsin.İç kısmının resmini buraya gönderirsen daha net birşeyler söyleyebilirim.

Üçgen şeklinde bir vida kullanmışlar onu açacak tornavida ucum yok ama bugün bulursam ya da başka bir şekilde açarsam gönderirim hemen.
  • içindeki pilin gücü de düşük olabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçinde 2 tane GP 2500mAh pil var.Bir soru daha: toplamda 5000 mAh mı yoksa 2500mAh'lik mi güç sağlar bu şarj aleti ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SMPS Düşük Voltaj Sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 5000sağlamasi lazım 3.7volt dan 5volt yükseltme olabilir yada 7.4volt dan 5v a indirme de olabilir . verim hangisinde yüksek olur bilmiyorum onu :-)

• Sonuç olarak amper yükseltme işi yaş diyorsunuz ? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnlemmon -- 30 Temmuz 2013; 13:52:15 >
  • Pillerin oluşturduğu güç 3v 2500mah.Senin çekebileceğin max güç %80 verimle 1.2A dir.
  • aynen devreyi komple değiştirmn, gerekiyor. :) .

• Yapacağım yeni devreyi internette hangi isimle arayabilirim ? Kafaya taktım bunu yapmam lazım :)
  • Önce bu devrenin içini açıp bir bak.Kendin yapmak istiyorsa kaç pil ile yapmak istiyorsun?Kapasitesinin ne kadar olmasını istiyorsun?
  • Yine içerisinde ki 2 pil ile devam ederim diye düşünüyorum. 2500 mAh x 2
  • 3V ile çalışan step-up entegresi bulmak zor olur.Senin elindeki şarj cihazının içinde lt1300 benzeri bir entegre vardır , bu entegreyi anca yurt dışından bulabilirsin.Senin yerinde olsam 2 tane li-ion pili seri bağlayıp yada elindeki pillerden 5-6 tanesini seri bağlayıp 7805 ile 5V a düşürerek kullanırdım.Yada pahalı olur dersen yine elindeki pillerden 3 tanesini seri bağlayıp lm2577 ile kullanırdım.Ama en basit yöntem ilk dediğim li-ion yada 5-6 AA pil ile yapılan.
  • benim yaptığım sistem le yani ama 7805 verim düşük geliyor ısınmasi da cabasi oluyor . yoksa güzel oldu'da.

diğer dediğin entegre pahalı geldi 15tl falan mis step up için kullanılan :)

• Dediklerinizden birkaç fikir oluştu aklımda,burdan kaptırır giderim ben :) Son sorum telefonun ihtiyacı olan 1A yerine 0.5A vermek sıkıntı yaratır mı ? Yoksa sadece şarj süresi mi uzar ? .8Voltajlar uyuşuyor)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnlemmon

Dediklerinizden birkaç fikir oluştu aklımda,burdan kaptırır giderim ben :) Son sorum telefonun ihtiyacı olan 1A yerine 0.5A vermek sıkıntı yaratır mı ? Yoksa sadece şarj süresi mi uzar ? .8Voltajlar uyuşuyor)

0.5 amper vermek sadece şarj süresini uzatır. Şarj cihazınızı telefona bağladığınızda ekranda şarj cihazı uyumsuz yazabilir. Tırsmayın kullanın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.