Şimdi Ara

Amfiye vu metre bağlamak hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Proje ödevim olarak bunu seçtim ama bir sıkıntı var vu metreyi hazır aldım yanı yapılmış olarak üstünde + - güç girişi ve 3lü klemenslik hoparlör girişi bulunuyor..

Tek sıkıntı bunu nasıl amfiye bağlayacağım ? hoparlörü amfiye bağladığım yerden zil teli ile vu metreye gittim ama olmadı çoklu tel ve tek tel olayı mı var bilmiyorum yani zil teliyle o yüzden mi olmadı ?

Vu metrenin cıkısına da bir jak bağlayarak 2li jak girişiyle taktım pcye oda olmadı.

Çoklu tel ile amfinin hoparlör girişinden mi gitmem gerekiyor ?

vu metrede bulunan 3 klemenslik girişte 2 tane yer kısa devre edilmiş sanırım birbirine bağlıydı

birde jakların uçlarında sanki temassızlık var gibi bazen ses gidiyor az geliyor oynatınca düzeliyor ama herhangi bir temassızlık söz konusu değil baya lehimledim o bölgeyi 2 farklı kablo ilede denedim sonuç aynı
  • diğer amfi ile denemeye çalışıyorum bu anfide 4 tane hoparlör giriş yeri var 2 hoparlor 4 kablo ıcın yanı aynı sekılde hoparlorun kablosunun gırdıgı aynı yere vu metre bağladım hoparlörden ses çıkmıyor ve vu metre değişmiyor

Acil olarak yardımcı olabilirmisiniz yarın teslim etmem gerekecek.

sabah bakarız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 7 Ocak 2015; 6:58:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ryzen2600 - MSI B450M Gaming Plus - Sapphire R9 280 Dual-X - Gskill 2x8GB 3200Mhz -WD SN550 500GB NVMe SSD - Sandisk 128GB Standart SSD - Seagate Barracuda 1TB - Cooler Master RC 690 II-GX650W +80
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

Entegre ne 3915 ise hoparlörlere paralel bağla.KA2281 ise ses sinyali verilecek.3 klemense R-gnd-L şeklinde bağlantı yaparsın.Gnd ucu güç kaynağının - ucuna bağlı olduğundan emin ol.

entegre ka2281 3 klemense nasıl bağlantı yapıcağımı anlayamadım biraz daha basit bir dille anlatabilirmisiniz

Az önce o 3 lü klemensin ortasındaki powerin - den gelen tarafı yani orayada güç kaynağından - ekledım bağlantıları yıne aynı sekilde yaptım calıstı sandım ama amfinin entegresinden duman cıkmaya basladı neyi yanlıs yaptım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JEANT -- 7 Ocak 2015; 11:41:47 >
    Daha Fazla Göster
  • JEANT kullanıcısına yanıt
    Gnd ortak olur.Klemensin orta ucuna giriş sinyal kablosunun gnd (şase) siyal kablosunun kırmızı ve beyaz kablolarını da sağ ve sol klemense bağlanacak.Amplifikatör entegresi köprü olarak kullanılıyorsa siz entegrenin iki hoparlör ucuna da gnd vermişiniz.Bu durumda çıkış entegreside yanar.Vumetre amplifikatör çıkışına değil girişine bağlanacak.Eve geçtiğim de resimle anlatırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ryzen2600 - MSI B450M Gaming Plus - Sapphire R9 280 Dual-X - Gskill 2x8GB 3200Mhz -WD SN550 500GB NVMe SSD - Sandisk 128GB Standart SSD - Seagate Barracuda 1TB - Cooler Master RC 690 II-GX650W +80
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

Gnd ortak olur.Klemensin orta ucuna giriş sinyal kablosunun gnd (şase) siyal kablosunun kırmızı ve beyaz kablolarını da sağ ve sol klemense bağlanacak.Amplifikatör entegresi köprü olarak kullanılıyorsa siz entegrenin iki hoparlör ucuna da gnd vermişiniz.Bu durumda çıkış entegreside yanar.Vumetre amplifikatör çıkışına değil girişine bağlanacak.Eve geçtiğim de resimle anlatırım.

aynen resimle anlatırsanız anlıcam sanırım suan pek çözemedim :)

Şöyle anlatayım hoparlörün 2 ucu amfiye gidiyor.2 uç ta artı ve eksi yine amfide bilgisayara bağlamam için stereo kablolarda amfiye takılı bunda bir sıkıntı yok.

Şimdi vu metre için ortasına eksi vereceğim yere o eksiyi nerden çekeceğim amfiye bağladığım - uçtan mı ?

diğer kalan yan uçları da amfiye bağladığım hoparlör uçlarının yanına mı takacağım ?

bu sekilde anlatabilirmisiniz

giriş sinyal kablosu amfi çıksıı girisi bunları tam bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JEANT -- 7 Ocak 2015; 13:12:32 >
  • amfiyle vu metrenın eksisini ortak yaptım suan çalışıyor bi sıkıntısı olmadan teşekkür ederim :)

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

devrede sağ ve sol girişi birbirine bağlamamaları gerekirdi,, devrenin orjinali ve anlatımı;
    http://i.hizliresim.com/YjD1D2.jpg

Resimden anladığım kadarıyla jak yapmam gerekiyor hoparlörün 2 ucu jakın sağ ve soluna ortasına ise ortak gndyi bağlıyoruz doğrumu ?

birde klemenslerin sağ ve solundaki bağlı kabloyu çıkarayımmı ?
    Jak yapmadan da yapabileceğim bir yol yokmu birde jak yaparsam tek bir jaklamı bağlayacağım yoksa amfi ve vu metrenin kendıne ait 2 jakı olacak onları mı bırlestıreceğim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JEANT -- 7 Ocak 2015; 13:32:20 >

• http://hizliresim.com/317X54 : AMFİYE GİREN HOPARLÖR UÇLARINDAN ALDIĞIM EK

http://hizliresim.com/Rb0aAj : VU METRENİN DEVRESİ

http://hizliresim.com/pm07AL : VU METRE

http://hizliresim.com/k1b2Qm : VU METREDE 3 LÜ KLEMENSİN SAĞ VE SOLUNUN KISA DEVRESİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JEANT -- 7 Ocak 2015; 13:43:24 >

Sağ ve solundaki bağlı kabloyu çıkartın,, isterseniz anfi devrenizin kırmızı ve beyaz girişinden + sinyal kabloları alıp,, + ve eksiyi devreden alırsanız jak yapmamış olursunuz. anfinizin hoparlör eksisi canlıdır, bağlanmaz yanabilir. kullandığınız vu metre devresindeki potları en iyi sinyal alacak konuma getirin,, devre iyi şekilde tepki gösterecektir.. lm3915 gibi zayıf kalmayan bir devre. pasta lekelerini temizlerseniz iyi olur.
    İkisinin sinyali aynı hattan beslenir,, jaklı yada jaksız.. anfide volume ayarı var,, volumeden önce alırsanız, anfi sesi kısık olsabile, vu metre full çalışacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 7 Ocak 2015; 14:27:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Sağ ve solundaki bağlı kabloyu çıkartın,, isterseniz anfi devrenizin kırmızı ve beyaz girişinden + sinyal kabloları alıp,, + ve eksiyi devreden alırsanız jak yapmamış olursunuz. anfinizin hoparlör eksisi canlıdır, bağlanmaz yanabilir. kullandığınız vu metre devresindeki potları en iyi sinyal alacak konuma getirin,, devre iyi şekilde tepki gösterecektir.. lm3915 gibi zayıf kalmayan bir devre. pasta lekelerini temizlerseniz iyi olur.
    İkisinin sinyali aynı hattan beslenir,, jaklı yada jaksız.. anfide volume ayarı var,, volumeden önce alırsanız, anfi sesi kısık olsabile, vu metre full çalışacaktır

amfinin - ucu canlıysa orta uca powerden mi bir uç alıp bağlayacağım ?

orta klemense eksi kablo bağladığımda karsı tarafındaki girişe sadece + bağlıyorum doğru mudur ?

Vu metrenin + ve -- voltaj girişini,, anfiden normal paralel alın.. bizim size canlı eksi dediğimiz yer, hoparlörün eksisi..
    3 lü klemensin eksisini takip ederseniz, diğer tarafa gittiğini görürsünüz.
    Hoparlörün eksisi, bildiğimiz eksi değildir > bunu anlatmaya çalışıyoruz. hoparlörden vumetre veya harici anfi beslemek isteyenler bu şekilde ses çıkışını yakarlar.. 3 lü klemensin kenarlaırını,, anfinin ses girişindeki, elinizle dokununca zzzuuunnnn vuzzzzz eden yerlere bağlıyacaksınız.
  • Amplifikatör bağlamadan ses sinyalini vumetreye verin ledler yanıp sönecekler mi ?
    Amplifikatör 12V ile çalışıyorsa paralel şekilde vumetreye gerilimi verebilirsin.
     Amfiye vu metre bağlamak hakkında yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 7 Ocak 2015; 20:18:35 >
  • çok teşekkür ederim şuan sorunsuz çalışıyor
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.