Şimdi Ara

Amfi ve Hoparlör Tavsiye Önerileri HK.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Siz tecrübeli forumdaşlarımın bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak istiyorum.
    2000-3000 TL arası bütçem mevcut. Evimde iPhone'umdan, Bluetooth aygılardan, pikap ve televizyonumdan dinlediğim sesleri kaliteli ve keyifle dinlemek istiyorum. Televizyon ses çıkışı, soundbarlar vb ses kalitesi memnun etmiyor.
    Evime ses sistemi kurmak istiyorum. Ekonomik sebeplerle 2.El cihazlara yönelmek istiyorum.

    Çevremde biraz soruşturduğumda çok farklı görüşler aldım,
    Amfi olarak rx-v471, rx-v365 öneren arkadaşlarım oldu,
    Hoparlör olarak; cs-989, ss2070, energy xl 25 gibi hoparlörler önerildi.

    Benim için sanırım hdmi bağlantısı olması gerekli amfinin ve müzik keyfim daha çok enstrumental ve akustik müzik yönünde.

    Kıymetli öneri ve destekleriniz için teşekkür ederim







  • Tecrübeli dostların yardımı ricası ile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendinden amfili ve optik girişli aktif bir hoparlör alman daha mantıklı optikten tv ye rcadan da istediğin kaynağa bağlarsın bluetooth bağlantısıda oluyor bu tipteki çoğu hoparlörün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendinden amfili bir sistem alınabileceği gibi 3000 lira gibi bir sistemle giriş seviyesi bir stereo sistem de kurulabilir. A'dan Z'ye herşeyini sizin oluşturacağınız bir sistem. Açıkçası bunu kurmak zevklidir de ama sistem sinerjisini yakalamak biraz meşakkatli olabiliyor zaman zaman. Yoksa size hemen bir audioengine a5+ alın geçin de diyebilirdim. Ben diğer tarafın sistem toparlama ve her bir parçanın sese ayrı ayrı etki etme sürecini seviyorum. Uğraşması da benim için ekstra keyifli zaman zaman bunaltsa da.. Sizin o yazdığınız amfiler sinema amfileri ve dijitaller. Onlar ile giriş seviyesi bile olsa stereo bir sistem kurulamaz. Çünkü üretim amacı sinema olan bir dijital amfi ile stereo sistem kurmak çok anlamsız. olur. Bir çift hoparlör, amfi, kaynak ve kablolar.. Tüm ihtiyacınız bunlar.. 3000 lira biraz dar bir bütçe ama yine de bir şeyler oluşturulabilir. Muhtemelen bookshelf hoparlör alınabilir zaten ancak.




  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    Arkadaş gayet güzel şekilde özetlemiş. Sinema amfileri ile stereo amfileri birbiriyle ikame olmuyorlar. Kolonları bile farklı olabiliyor. Benim de tavsiyem technics a900s bulup jbl e90 ve ya e100 gibi bir kolonla kullanmanız ama çıkışları sorunsuz referans bir amfi bulmak bu devirde biraz zor ama imkansız değil. Hatta amfiniz ne olursa olsun almayı planladığınız kolonlarla önceden deneme yapmalısınız. Kulak zevkleri çok farklıdır ve çoğu kullanıcı öneriye uyup pişan olabiliyor.
  • Merhabalar,

    Desteğiniz için çok teşekkür ederim, ikinci el toplamak için sanırım yeteri bilgi ve tecrübem olmadığı için olumsuz bir sonuç alabilirim korkusu oluştu,
    audioengine önerisi sistemin basit ve nispeten uygun olması sebebiyle kafama yattı gibi. presonus eris e3,5 önerisi de geldi sanırım benzer ürünler?
  • Aftif hoparlör tavsiyesi yerinde bir tavsiye olmuş, keza analog kaynak dinlemiyorsan bence stereo sisteme gerek yok.
  • İyi günler arkadaşlar aracım sedan önlerde normal hoparlör var 16cm arka kapılarda yok arkalara midrange hoparlör almak istiyorum anfim pioner 945lik ama bagajda tüp tangı olduğu icin Subwoofer kabin koyamiyorum. bass istiyorum amabu problemini nasıl aşarım, alacağım 16lik hoparlör nasıl olmalı şimdiden çok teşekkür ederim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: focusrite

    Aftif hoparlör tavsiyesi yerinde bir tavsiye olmuş, keza analog kaynak dinlemiyorsan bence stereo sisteme gerek yok.
    hocam ben de tv me bağlayabileceğim aktif hoparlör arıyorum, amfi olmadan bağalayabilir miyim bunları tv ye?

    soundbara göre veya avr li sisteme göre ne kadar kaliteli olur?

    alabileceğim birkaç hoparlör önerir misiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.