Şimdi Ara

Amerikan Sapığı(American Psycho) İzleyen var mı ? -Spoiler-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Amerikan Sapığı(American Psycho) İzleyen var mı ? -Spoiler-

Filmi beğendinizmi düşünceleriniz neler?

Filmin sonunu pek anlayamadım kalitesiz verisyon olduğu için görüntüler çok kötüydü izleyen biri spoiler altında yazıp açıklarsa sevinirim. Şöyle bir şey olabilirmi sekreter bunun pisliklerini falan mı temizliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 17 Kasım 2008; 17:31:07 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

American Psycho: Sapkınlığın İncelenmesi

American Psycho, Bret Easton Ellis'in 1991 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan, 2000 yapımı psikolojik bir gerilim filmidir. Film, Wall Street'te çalışan yakışıklı ve başarılı bir yatırım bankacısı olan Patrick Bateman'ın ikiyüzlü hayatını konu almaktadır.

Patrick Bateman, gündüzleri Wall Street'in parlak bir yıldızı iken, geceleri gizli bir seri katildir. Yüksek sosyeteye mensup kurbanlarını vahşice öldüren Bateman, sapkın cinsel arzularına hizmet eden bir psikopattır.

Film, Bateman'ın çift kişiliğini ve içindeki karanlık dürtüleri ustalıkla tasvir eder. Christian Bale'in canlandırdığı Bateman, izleyicileri hem dehşete düşürür hem de merak uyandırır.

American Psycho, ilk gösterime girdiğinde tartışmalı bir filmdi ve şiddeti ve şok edici içeriği nedeniyle eleştirildi. Ancak yıllar içinde, film kült bir klasik haline geldi ve birçok farklı yorum ve analize konu oldu.

American Psycho Yorumları

American Psycho, sinema eleştirmenleri ve izleyiciler tarafından pek çok farklı şekilde yorumlanmıştır. Bazıları filmi şiddet içeren ve rahatsız edici bulurken, diğerleri onun modern toplumun eleştirisi olarak değerlendirir.

Film, erkekliğin geleneksel kavramları ve finans dünyasının aşırılıklarını eleştirir. Bateman'ın ikiyüzlü kişiliği, toplumun dışarıdan göründüğü gibi olmadığı gerçeğine işaret eder.

American Psycho aynı zamanda yabancılaşma ve yalnızlık temalarını da araştırır. Bateman, görünüşte her şeye sahip olmasına rağmen, içinde boşluk hisseder. Şiddeti, bu boşluğu doldurma çabası olarak görülebilir.

Sonuç

American Psycho, karmaşık ve düşündürücü bir filmdir. Şiddet ve sapkınlık tasvirleri rahatsız edici olsa da, film modern toplumun karanlık bir yorumunu sunar. Bateman'ın hikayesi, dış görünüşün yanıltıcı olabileceğini ve içimizde gizli kalabilen karanlık dürtülerin tehlikelerini hatırlatır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Amerikan Sapığı iyi bir filmdir , Adamın kendi içindeki çatışması çok iyi anlatılmış , Film çok beğenildi ikiside çekildi ama başarı olarak birin gerisinde kaldı
  • hiç sevemedim ya. konu bütünlüğü yok gibi geldi bana filmde, zaten sıkıldım ilerlete ilerlete izledim. bale hayat kadınlarıyla sevişip doğruyor filmin özü bu
  • Bu filmi izleyenlerin büyük çoğunluğunun filmi anlamadığını düşünüyorum.

Cinayet falan işlemiyor aslında hepsi hayal ürünü...
  • quote:

Orjinalden alıntı: beckhir

Bu filmi izleyenlerin büyük çoğunluğunun filmi anlamadığını düşünüyorum.

Cinayet falan işlemiyor aslında hepsi hayal ürünü...

İlk banada öyle geldi çok acayip bir film

• Evet yukaradki bir arkadaşımızın dediği tek cümlelik spoiler doğrudur spoiler içinde bende anlatıyım;

Filmdeki karakter aşırı uçlarda düşünceleri olan bir kişidir.Nitekimde filmin baştan sonuna kadar bu kişinin saplantılı fantezilerini hayatını ve arkadaşlıklarını görürüz.Filmin sonunda ise bütün gördüklerimizin adamın hayalinde olduğunu anlar nasıl yani diyip sinirlenir ve fenerbahçe kalecisi volkan gibi ter köşe oluruz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sendenbenden

Evet yukaradki bir arkadaşımızın dediği tek cümlelik spoiler doğrudur spoiler içinde bende anlatıyım;

Filmdeki karakter aşırı uçlarda düşünceleri olan bir kişidir.Nitekimde filmin baştan sonuna kadar bu kişinin saplantılı fantezilerini hayatını ve arkadaşlıklarını görürüz.Filmin sonunda ise bütün gördüklerimizin adamın hayalinde olduğunu anlar nasıl yani diyip sinirlenir ve fenerbahçe kalecisi volkan gibi ter köşe oluruz...

Aynen öle ama

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Her şeyleri ile kusursuz olmayı amaçlayan Wall Street züppelerinden Patrick'in hikayesini anlatan film. Amerika'nın gerçekötesi yüzüdür.

American Psycho inceleme
  • Az önce bitti film.Herşeyin hayal old.nu anladım.Ama olsun sonuçta o anda bize o duyguları yaşatması güzeldi.
  • Filmin sonu:

Filmin 2 sonu var iyi yani normal insanlar için şudur:Adam herşeyi kafasında canlandırıyor sapık düşüncelere sahip bu yüzden ortamdan dışlanıyor son 1 dakikada herkes kendi işine bakıyor kimsenin onu umursadığı yok.Biraz anormal insanlar içinse: Herkesin içinde bir psikopat yaşar ama biz bunları hep derine gömeriz,saklamaya çalışırız.
  • Bana göre kesin bir sonu olmayan, muallakta kalan bir film.

Yüksek olasılıkla herkesin anladığı gibi Bateman bütün cinayetleri kafasında işleyen bir akıl hastası. Ama ufak ihtimal de olsa cinayetlerin gerçek olma ihtimali de mevcut. Bateman'ın sesli mesajını alan avukat Paul'un dairesini temizlettirmiştir. Peki emlak şirketi her şeyden bihaber mi? Şirket de dairenin değerinin düşmemesi ve bu kanlı olayla anılmamak için olayları görmezden gelmiş olabilir. Emlakçı kadının Bateman'ı Times ilanı uydurmasıyla yalancı çıkarması ve evden gidip bir daha gelmemesini istemesi şüphe uyandırıcı bir hareket. Avukat ise hem müvekkilinin hem de kendisinin başının ağrımaması için aptalı oynamış olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.