Herkese selamlar.Amerikadan (NY) ne alıp getirmeliyiz?tecrübeli arkadaşlarımız yardımcı olursa cok guzel olur. (2 haftaligina NY da bulunacagim) tavsiye ederken sunları dusunursek bence hos olur -%karımız -getirince kolayca satıp satamayacagımız -kaplayacagı yer En mantikli sizce ne olur ?
alınacak en karlı seyin laptop oldugu soyleniyor ama onunda gumrugu sorun oluyor galiba.benim aklıma parfum geldi, kucuk ve pahalı ama bununda burada satısı sorun olur galiba. gittgidiyor da vb. den satayım desen orjinalliğe inandırman zor olur.onceden giden arkadaşlardan öğrendiğimize gore en mantıklılar
Satilabilirlik durumunu ele alirsak, dikkat ettiyseniz eger Fender urunlerinin bir cogu temin edilemiyor, bunun sebebi firmanin distributorluk degistirmis olmasi. Sanirim hala gelmedi gitarlar, pek emin degilim. Ama gelmiste olsa 2. el piyasasi oldukca iyi, yani yeni parti gitarlarin ulkeye gelmis olmasi sizin getirdiginiz gitari satamayacaginiz anlamina gelmiyor, ama eger hala yoksa satisinizi cok daha kolaylastirir haliyle. Sifir olarak satiyor olsaniz bile 2. el forumlarinda (turkrock.com/alim-satim) (gitarpedal.net/alim-satim) eninde sonunda satabilirsiniz, donus yapmayi planladiginiz sure zarfi icinde verdigim siteleri ve gitarin genel piyasasini gozlemlemenizi tavsiye ederim, ne demek istedigimi anlayacaksiniz.
2007 yaz ayinda Amerikada olan bir tanidigim araciligi ile 800$ lik bir gitar aldim, kargo ile yolladi, sansliyimki gumruge takilmadi. Ayni yil icerisinde getirdigim gitarin burada 2.500-3.000 TL gibi rakamlara satildigina (ki bu gitar genel piyasasi ile Fender'den daha zayiftir) sahit oldum. Sen yaninda getirecegin icin gumruk problem olmaz.
Parfum konusunda dediginiz seyler cok dogru, insanlar artik onlarca subesi olan magazalardan satin aldigi parfumlerin orjinalliginden dahi supheleniyor ki bir tuketici olarak parfum satmak inanin su gitari satmaktan daha zor bir durum.
Bu alanda yapacaginiz en mantikli is o parfumu kullanmak olacaktir bence =)
Simdi yazarken aklima bir alternatif daha geldi ..
Eger gitar sizin hem maddi acidan, hemde fiziken zor olacaksa butik elektro gitar pedallari da istabetli bir urun olur, hem boyut olarak ufaklar, hemde burada cok meraklisi var, cunku adamlar pedallarini buraya yollamiyorlar
Yine bu forumdan bir arkadasa daha onermistim, mesela neredeyse 1 sigara paketi boyutunda pedallar var -ki cogunlugu boyle, ornek olarak ;
Ozellikle NY'da bu firma gibi birsuru butik (el yapimi) firmalar var diye biliyorum, eger ilgilenirsen arastirir adreslerini veririm. Fiyat araliklari 100-500$ arasi degisiyor genelde. Satilabilirligine gelirsek, mutlaka satilir, ama kar orani olarak gitarlar kadar avantajli olmaz senin icin. Yinede avucunun icine bile alabilecegin boyutta seyler, eger maddi acidan sorunun yoksa getirmeni oneririm.
Eger ilgilenirsen daha ayrintili anlatirim, elimden geldigince bilgilendiririm.
Kolay gelsin ..
dijital foto makinelerine bakmani ve fiyat kiyaslamasi yapmani oneririm..
O.m attim .. =)
Laptoplar oldukça ucuz. J&R'dan arkadaşa 1000$'a laptop almıştık. 2.8ghz core 2 işlemci falan vardı üzerinde. Aynı konfigrasyondaki bir laptop burada 1800-2000 dolardan aşağı alınmazdı heralde.
sipariş alıyorsan verelim hemen , foto mak. ipodun gideri vardır