Şimdi Ara

AMERIKADAKI HAYATIMI ANLATIYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
3
Favori
1.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • beyler selam,

    3 senedir amerikada insaat okuyorum, bazi arkadaslarin tavsiyesi/istegi uzerine konu aciyorum. genel olarak sorularinizi alabilirim vakit oldukca cevaplamaya calisirim.

    2016da liseden mezun oldum, agustos 2016da burda okula basladim. okudugum bolumde okul ilk 3 siralamasinda amerikada, "babam parayi bastirdi oyle gittim"lik bir durum yok. yillar once bir abi acmisti konu benzer ama sanirim uzundur foruma bile girmiyor.

    buradaki hayat cok guzel kizlar soyle kizlar boyle arabalar ucuz vs yazmak yerine sorunuz varsa cevaplayim :)



  • Türk olduğunu öğrenince önyargılı yaklaşıyorlar mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanları nasıl , hayat şartları nasıl ilk merak ettiklerim bunlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nasil kazandin, burslu mu gittin?
  • Hep Fast food mu yeniyor? Pc donanım ve ekipmanları fiyatları nasıl? Hayat nasıl pahalı mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sarıyo mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • >"babam parayi bastirdi oyle gittim"lik bir durum yok
    yav he he
  • Ben miyim la o abi :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Babam para bastırmadı arkadaşlar bana 1 milyon dolar verdi ben gittim alnımın akıyla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hayırlı akşamlar. 5 haziran günü work and travel programı ile South carolina'da olacağım. Hocam çekindiğim konular arasında yemek var. Burada alıştık peynir, zeytin gibi kahvaltılık şeylere. Oraya gidince sıkıntı çeker miyim? Marketler nasıl? Birde fiyatlar nasıl.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok, universite ortaminda da sehirde sosyal ortamlarda da kimsenin cok taktigi bir konu degil. en azindan bana catmadi daha :)
  • hocam insanlar ayni, trdeki gibi okuzluk yapanlar cok daha az oldugu icin hemen goze batiyor. trafikte mesela ankarada kullandigim gibi kullandigimda burada yanimdakiler belirgin sekilde rahatsiz olmuslardi :)

    bu konuya yaklasimin nasil bilmiyorum ama trump destekcileri gevur reisciler gibiler, ortaya attiklari argumanlar da benzer. ama kimse de kalkip en azindan benim suratima bisey demedi turk olmam hakkinda. herkes kendi halinde yasiyor baskalarina bulasmadigin surece. kimse kimsenin seyinde degil yani, ne kadar iyi ne kadar kotu karar sana kalmis ama mesela sort giyip ciktigimda avmlerde laf atmiyor kimse. panora'da "bebenin icini ates basmis la" lafini duymuslugum var malesef

    hayat sartlari guzel. gunluk yasamda hakkaten sessiz sakin yasamak imkansiz degil. sehir hayati istanbul gibi (chicago), gerek trafik yogunlugu/davranislar gerek herkesin acelesi varmis gibi davranmasi gibi. :)
  • ACT'ye girmistim, 32/36 aldim 3 deneme boyunca en yuksek skorlari gonderdim. babam parayi basti yollamadi demek istedigim oydu aslinda, sagolsun herseyi karsiliyor ama sirf imkan var diye gidilecek bir okulda okumuyorum.

    yarin sabaha okul kimligimin bir kismiyla resim koyarim, okulu arastirabilirsiniz.

    burs konusunda da ilk seneyi en azindan bankada gormek istiyorlar. benim okulum devlet unisi oldugu icin yabancilara burs vermiyor, ozel okullarin bazilari veriyor fakat onlarda da cok fark oluyor yillik ucret olarak. ikinci senemde notlarim sayesinde burs aldim, buyuk resime bakinca cok bir fark etmiyor odenen ucret bakimindan ama donemlik $1000 aliyorum, kitaplari falan aldiktan sonra belli bir miktar bana kaliyor :)

    yani uzun lafin kisasi burslu girmedim ama burs kazandim - turk ogrencilere ozel burslar da var tabiki ama onlar genelde daha master/doktora ogrencileri icin.
  • hep fast food yiyen bir tayfa var tabiki, hele alisveris marketlerine gidince fark ediliyor. ama o kadar anlatildigi kadar kotu degil genel olarak bakinca. saglikli yasamak istersen bir zorlugu yok yani, hele elinden yemek geliyorsa rahat.

    ama her restoranin neredeyse drive thru'su var, arabadan cikmadan alabiliyorsun istedigin kadar. genelde alt kesimler fast food pesinde kosturuyor ama.

    pc donanim fiyatlarina gelince tr'dekinden daha ucuz tabi ki. bu yaz stajda 1 haftada kazanacagim parayla orta-ust halli bir sistem kurabiliyorum mesela, hele indirimleri takip edersem. imzamdaki ryzen sistemi server olsun diye topluyorum, islemci ve anakarti vergi dahil $96ya almistim mesela.

    edit: i5 sistemi burada topladim, ekran karti ikinci eldi mesela $250ye aldim. ssdyi zamaninda i7 sistemle toplamistim turkiyedeyken, saglamdi para harcamayim diye buraya getirdim. 8tb diski $150ye almistim black fridayde. i7 sistem dedigim gibi turkiyede toplamistim 2013/14 civarinda, o hala evde duruyor. macbook'u da okula baslayinca ogrenci indirimimle aldim, alabilecegim en ucuz retina ekranli mac oydu. vergi vs dahil $1k altina gelmisti ogrenci indirimiyle.

    hayat pahali ve pahali degil. herseyi 5.5-6 ile carpinca pahali oluyor tabi ki ama dolar kazanabiliyorsan ve lukse duskunlugun yoksa pahaliligi yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamblerbarbo -- 25 Nisan 2019; 4:15:42 >




  • @suan noluyo sardi valla :) devamini getirecegim insallah.

    @satanist yukarida da dedigim gibi, babam sagolsun okul ucretini o karsiliyor ama sirf imkan var diye gidilecek veya seyini sallayanin girdigi bir okulda okumuyorum. demek istedigim oydu :)

    @kendipizzasiniyapanadam hocam sanirim degil, senin plaka massachussetts gorunuyor o arkadas silikon vadisindeydi diye hatirliyorum.

    @edepyahu hayirlisi hocam, iyi eglenceler oncelikle. benim liseden beri kahvalti aliskanligim olmadigi icin bana o kadar fark etmedi acikcasi, turkiyedeyken bile peynir zeytin aramam. ama bu isi yapan marketler getiren siteler vs oldugunu biliyorum burdaki arkadaslardan. gecen 23 nisanda okuldaki turk ogrenciler toplulugu mangal yaptik sucuk falan bile vardi :)

    ama iki yumurta kirayim yanina ekmek olsun yeter domates salatalik biber cay koyarim yeter diyosan 100% yapabilirsin. zeytin de illaki vardir ama dedigim gibi hic bakmadim.

    marketler degisiyor hocam. aldi veya meijer varsa kaldigin yere yakin oralara gitmeni tavsiye ederim, amerikadaki ucuz marketler onlar. targetin meyve&sebzesi daha iyi walmarta gore ama tum alisverisi ordan yaparsan $30-40 fark verip cikarsin haberin olsun.

    fiyatlar da idarelik, yukarida da dedigim gibi ne yapmak istedigine bakar. her gun disari cikayim dersen hele buyuk sehirde cok para harcarsin, arada bir tanistiklarimla biraya cikarim dersen bira genelde $5-10 civarinda chicagoda, south carolina'da daha da ucuz olabilir. fiyatlari tam kafamdan hatirlamiyorum kalem kalem ama 2-3 haftalik yiyecek alisverisi $50-55 civarinda gidiyor. :)




  • Green Card için ailecek basvuru yaptık bakalım bekliyoruz. Darısı bize :)
  • Green card a başvurduk olurki çıktı hangi eyalette yaşamayı önerirsin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KılarkGeybıl

    Green card a başvurduk olurki çıktı hangi eyalette yaşamayı önerirsin
    illinois hocam ama ne aradigina bakar, mesela ben massachusetts'te kesinlikle yasamak istemem cok beni acan bir ortam bulamadim orada. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SATANIST

    >"babam parayi bastirdi oyle gittim"lik bir durum yok
    yav he he
    Oraya her önüne geleni almıyolar yani paran olsa bile yapamazdın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.