Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacak :) ocak sonunda amerikaya gideceğiz fakat bir aktarma olacak şöyle ki; istanbul- amsterdam (19.00) varış kalkış ertesi sabah 10 da olacak Amsterdam- amerika şeklinde.
Merak ettiğim amerika vizesi ile akşam vardığımızda havaalanı dışına çıkabilirmiyiz? gezi amaçlı sabaha uçak var cünkü,
çıkamazsak aksam 19.00dan ertesi sabah 10.00a kadar havaalanında mı olunur yoksa ucak firması ayarlıyor mu kalacak yer?
Çıkamazsınız, eğer geçerli bir Hollanda vizeniz yoksa dışarıya çıkamazsınız. Uçak firması size kalacak yer ayarlamaz. Eğer özel misafir konumunda değilseniz, normal bir yolcu gibi hava alanında bekleyeceksiniz. Ben Amerika - Polonya dönüşünde 13 saat hava alanında beklemiştim, 3 kez Mc Donalds' da yemek yedim. Güzel günlerdi. :)
Hava alanları güvenlidir ancak size gerçek bir dinlenme alanı sunmaz, demir banklarda bagajları kontrol ederek uyumak zorundasın. Bu arada bagaj aktarım bilgisine ulaştınız mı ? Amsterdam' da valizlerini tekrar alacaksınız galiba netice olarak aktarma süresi uzun, bunu bir kontrol edin. Eğer aktarılacak diye beklerseniz ve aktarılmazsa Amerika'ya vardığınızda valizlerinizi bulamazsınız.
teşekkür ederim :) Henüz bilet almadım,hollanda aktarmalı ucus 13 saat bekleme olduğu için frankfurt aktarma 2 saat onu tercih edeceğim sanırım bagaj alımı nasıl olacak vs bilgim yok transit olarak bagaj alabiliyoruz değil mi?
Transit uçuşlarda valiz hava yolu firması tarafından otomatik olarak bir sonraki uçuşa aktarılır ancak bu durum sadece aynı hava yolu firması ile aktarma yapıldığında geçerlidir.
çok tesekkür ederim aklımdakileri sormak istiyorum kusura bakmayın lütfen
örnek veriyorum klm ile gidip aktarma air france mesela atıyorum tamamen ; o zaman bagajı nasıl alabiliriz?
Aktarma yaptığınız ilk hava alanında valizinizi alacaksınız daha sonra Air france gişesinden bagaj teslim edeceksiniz. Ancak bu gibi durumlarda aradaki bekleme saatin biraz fazla olması iyi oluyor, ilk defa gideceğiniz hava alanında gişeleri bulamamak, bagajın alınacağı yeri bulamamak ya da bunların hiç biri olmasa bile uçağın rötar yapması ikini uçuşa yetişme hususunda sıkıntı yaratabilir.
çok teşekkür ederim cevaplarınız için biraz kafam karışmıştı bir çok kez seyahat ettim fakat aktarmalı uçuş hiç yapmadım ilk kez yapacağım.. rötar yaparsa sıkıntı dediğiniz gibi.. diğer türlüde shengen vizesi gerek en iyisi o kadar saat beklemeyip bekleme süresi en kısa olan aynı aktarmalı firmalardan bilet almak
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme