Şimdi Ara

AMERİKA'YA GİDİYORUM #ANKARA'DAN GELİŞMELER#

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilenler bilir, yaklaşık 1,5 - 2 yıldır Amerika'ya gitmek için uğraşıyorum ve her aşamasını sizinle paylaşıyorum. İşte şuanda da doktor muayenesi için Ankara'ya geldim, size başımdan geçenleri anlatayım.

3 gündür Ankara'dayım ve bu gün dönüyorum. Bu sıkıcı yerde konu dışı banım olduğu için 2 kat sıkılmak zorunda kaldım bu süre boyunca.
    Doktorun yeri Kuğulu Park civarlarında olduğu için bende o civarlarda bir otele gitmek zorunda kaldım.
    Öncelikle şundan bahsedeyim, Kuğulu Park'ta 4 tane falan kuğu var, geri kalanı ördek. Milleti yiyorlar yani ve bilenler bilir İstanbul'da Zümrütevler Parkı'nı, orası buradan 10 kat büyük ve içinde daha fazla hayvan çeşidi var. Oradaki göl bile buradakinden daha büyük ve güzel. Kuğulu Park'ın internetteki resimlerdeki haliyle hiç bir alakası yok.

Neyse işte sonra dolanılacak yerlerden bahsedeyim. 2-3 tane bar gördüm ama girecek bakacak vaktim olmadı çünkü Ankara'ya geldiğim gün Pegasus'un vurgununa uğradım ve 3 saat rötar bekledim ama işin garibi bazıları 9 - 10 saattir bekliyorlarmış. En sonunda millet ayaklanıp kapılara yürüdü de anca uçak getirebildiler. Uçak dediğime de bakmayın çünkü belediye otobüsleri daha lüks. Koltuklar belimi ağrıttı resmen ve camlar çok alçaktaydı. Camdan bakmak için 2 büklüm oturmam gerekti, zaten koltukların arasındaki mesafelerde azdı, bacağımı bile kıpırdatamıyordum.
    Neyse işte, kısacası Pegasus pişmanlıktır, kim ne derse desin THY.

Konuyu daha fazla saptırmadan olaya döneyim. 2-3 tane bar gördüm ama Ankara'ya inip şehre gelene kadar saat 8 civarı olmuştu ve yorgunluktan ölüyordum. O gece otel bulup en yakın restorana gittim. Restoran rezaletti. Hazır donmuş yemekleri önüme getirdi pişirip ama mekan lüks bir mekan gibi gözüküyordu sözde. Bunun dışında pizzacıları da rezalet. En sonunda Pizza Hut buldum 15 - 20 dakika yürüme mesafesinde ama orayada acıktığımda sırf yemek için gitmek gereksizdi.
    En sonunda yemekçim olarak Kuğulu Park yakınlarında ki Mado'yu seçtim. Yerel yerler çok rezalet, anca Mado, Pizza Hut gibi marka yapmış yerlere gidiliyor.

2. gün'de de 8-9 gibi uyudum yorgunluktan, sebebinide anlatayım hemen.
    2. gün doktor için randevum vardı ve sabah erkenden doktor randevuma gittim ama çok garip bir şey oldu. Amerika'ya gitmek için sıra bekleyenler ya İranlıydı yada Suriyeli.
    Sadece ben ve 2 tane kız vardı Türk olarak. Herkes dönüp dönüp bize bakıyordu sürekli. Garipsediler bizi. İçlerinden 1 tanesi Türkçe biliyordu sadece oda Fatih Terim İngilizce'si seviyesinde bile değildi daha. Tercüman taşıyorlardı yanlarında.
    Tercümanla sohbet ettim biraz ve bu işlerde ne pis dümenler döndüğünü anladım daha sonra yaşadıklarımda tercümanın anlattıklarını birleştirince.

Tercümanın söylediğine göre 3-4 tane doktor varmış önceden vize işleriyle ilgilenen ama bu doktor hepsinin ayağını kaydırıp kapattırmış. Şuan sadece bu doktor ve karısı ilgileniyor vize işleriyle koca Türkiye'de.
    Neyse şimdi kalan hikayeyide anlatayım da olayın asıl yüzünü görün.
    2 kişi olduğumuz için muayene için toplam 400 dolar verecektik ama 700 dolarla günü kapatmak zorunda kaldık. Sebebinide anlatıyorum hemen.
    Muayeneye girdim, doktor geldi sözde muayene etmeye ama bu işte bir gariplik vardı. Listeye baktığımda gözümü, karnımı, genital bölgemi, sırtımı, bacaklarımı, kollarımı falan muayene etmesi gerekiyordu ama yaptığı şey şuydu;

+ Her hangi bir bulaşıcı hastalığın var mı?
    - Hayır.
    + Gözlerin nasıl?
    - İyi.
    + Psikolojik sorunların var mı?
    - Hayır.
    + İntihar girişiminde bulundunmu?
    - Hayır.
    ...

Neyse lafı fazla uzatmayayım, bunlar gibi bir kaç soru daha sordu ve ne oldu dersiniz? Muayenem bitti ve bana aşı yaptı. Yaptığı aşılar küçükken herkese yapılması zorunlu olan karma aşılar ve sırf bu yüzden muayeneden 400 yerine 600 dolar aldı. Muayenede tam teşekkürlüydü gördüğünüz gibi.

Neyse işte daha sonra alt kata yolladılar bizi, alt katta kan tahlili, baştan aşağı röntgen falan fortman sürüyle şey yaptılar ve oraya o kadar şey için verdiğimiz para 2 kişi toplam 95 dolardı. Üst kattaki tam teşekkürlü(!) mueyene ise 600 dolara mal olmuştu bize.

Tercümanın söylediğine göre her gün dolup taşıyormuş burası ve doktor bu muayeneler(!) sayesinde ayda 100.000 doların üstünde para götürüyor.
    Eğer biri bu doktoru Amerika'ya şikayet etse doktorun başına gelecekleri tahmin bile edemiyorum çünkü Amerika özel olarak atıyor bu doktorları. Amerika'yı dolandırmış oluyor yani şuan bu doktor.

Neyse İranlı ve Suriyelileri beklediğim için sabah 11'de olan randevumu anca öğlen tamamlayabildim ve daha sonrada çıkıp hiç gezme fırsatı bulamadığım Ankara'yı baştan aşağı gezdim diyebilirim ama etraf sırf kitapçı ve restoranlarla dolu. Adam gibi gezilecek bir yeri yok yani ve bende cafelerde saatlerce oturmayı seven biri değilim.
    Daha sonra bir AVM önerdi Ankaralılar, oraya gittim. Kızılay AVM mi neydi adı, tam emin değilim. AVM dediğime bakmayın ama siz Beşiktaş Pasajı gibi bir yer, AVM diye milleti yiyorlar. Sözde bu AVM'nin tuvaleti bile okul tuvaletlerinden farksızdı. Duvara yaslandığımda bile görevli uyardı hemen, "Lütfen duvara yaslanma kardeşim, boya bozuluyor.".
    Spor bir cüzdan istiyordum, bu pasaj bozması AVM'de Nike bulup girdim cüzdan bakmaya ama tek 1 çeşit cüzdan vardı ve incecik, arkası gözüken naylondan yapılmış 2. el pazar malıydı oda, daha sonra Adidas'a baktım, o küçücük Adidas'ta da yoktu cüzdan ve çıkıp hemen Puma'ya girdim demek isterdim ama Puma yok AVM'de.
    Zaten öyle bir AVM'ki bazı katlarda tavana elinle değebiliyorsun hiç zıplamadan.
    İşte dediğim gibi Beşiktaş Pasajından bozma bir AVM. Bundan 10 yıl falan sonra Beşiktaj Pasajı, Kızılay AVM gibi bir yer olacak.

Hee birde söylemeden geçmeyeyim, AVM'nin içinde Arap mağazaları da vardı.

Zaten şehrin %40'ı memur, %30'u Arap, %10'u Japon, %20'si öğrenci.

Neyse bu gün İstanbul'a döneceğim sonunda ama ayın 18'inde tekrar Ankara'dayım 1 günlüğüne.
    İstanbullular, İstanbul'un kıymetini bilsin cidden. 3 günlük Ankara gezimde en çok özlediğim şey İstanbul'un kokusuydu.
    Ankara pişmanlıktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karıncayiyen Yiyen Adam -- 7 Ekim 2015; 8:34:33 >

• Hayırlı yolculuk

Edit: Neyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aeronautical Engineering -- 7 Ekim 2015; 8:38:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trollük yapıyordu şimdi ne oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezar312

Trollük yapıyordu şimdi ne oldu.

Saçma konularda trolllük yapıyorum ben sadece.
  • Neyse başarılar umarım gider hayatını kurtarırsın.Zaten ben derim Türk olarak doğuyorsan +50 ile hayata başlıyorsun ama Türkiye'de doğuyorsan -200
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karıncayiyen Yiyen Adam

quote:

Kediye verdiğin mesajlar bombaydı

• quote:

Neyse başarılar umarım gider hayatını kurtarırsın.Zaten ben derim Türk olarak doğuyorsan +50 ile hayata başlıyorsun ama Türkiye'de doğuyorsan -200

Çok teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Almanya'ya gideceğim.
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kızılay avm tamamen başkanın bir rant peojesiydi ona göre kıyaslama yapmamak gerek. Doğma büyüme Ankaralıyım bir şehrim birde İzmir yaşanılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: SturmpioneeR

quote:

quote:

Kediye verdiğin mesajlar bombaydı

Her konuya aynı şeyleri yazıp duruyordu, bende kendi silahını ona karşı kullanmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Kızılay avm tamamen başkanın bir rant peojesiydi ona göre kıyaslama yapmamak gerek. Doğma büyüme Ankaralıyım bir şehrim birde İzmir yaşanılabilir.

Bilmiyorum artık. Bana çok bayat geldi bu şehir. Çok durak bir yer genel olarak. En kalabalık caddeler bile bomboş. Belki yıllardır İstanbul'un kargaşasına alıştığım için bana sıkıcı gelmiştir, bilmiyorum ama genel olarak Ankara gezelim, görelim denecek bir yer değil İstanbul'un yanında. Yani anca geleceksen iş için gelirsin buraya ki çoğunlukla öyle sanırım çünkü oteller hep işadamlarıyla dolu.

Bunlar dışında dikkatimi çeken iyi olaylar burası sanırım İstanbul'a göre daha az yobaz bir şehir. Birde sokaklarda çok az dilenci var, yollar çok temiz ama yol kenarlarında çok az çöp kutusu var.
    Ayrıca en çok dikkatimi çeken şey kaldırımlar oldu. Hemen hemen her kaldırımda körler için ayrı yollar var ama tek sorun kaldırımlar hep yamuk yumuk. Biraz tamir gerekiyor. Önüne bakmadan yürüsen anında yere kapaklanırsın.

• Bu ne sacma bi konu amerika diye girdik adam ankarayı anlatıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fabrizo

Bu ne sacma bi konu amerika diye girdik adam ankarayı anlatıyor

Amerika'ya gitmeden Amerika'yı anlatmamı mı bekliyorsun? Konuya "ANKARA'DAN GELİŞMELER" diye bu yüzden yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karıncayiyen Yiyen Adam -- 7 Ekim 2015; 9:05:47 >
  • quote:

quote:

Amerika'ya gitmeden Amerika'yı anlatmamı mı bekliyorsun? Konuya "ANKARA'DAN GELİŞMELER" diye bu yüzden yazdım.

O zaman neden amerikaya gidiyorum diye yazmissin konuya amerikaya gitmekle alakali bir mesaj bile yok trollemeye devam siz bu kafayla ancak ankaraya gidersiniz zaten

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

O zaman neden amerikaya gidiyorum diye yazmissin konuya amerikaya gitmekle alakali bir mesaj bile yok trollemeye devam siz bu kafayla ancak ankaraya gidersiniz zaten

"ANKARA'DAN GELİŞMELER" yazdım ve Ankara'ya muayene için geldiğimi anlattım. Amerika'ya gidişte son aşamalardan biri bu. 19'unda da konsoloslukla görüşmeye geleceğim ve sonrası Amerika.

Eğer o kadar rahatsız olduysan konudan okumayabilirsin, yada beni bloklarsın ve konularımı görmezsin bundan sonra. Bu kadar basit işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Kızılay avm tamamen başkanın bir rant peojesiydi ona göre kıyaslama yapmamak gerek. Doğma büyüme Ankaralıyım bir şehrim birde İzmir yaşanılabilir.

kızılay avm 1980de yapılmış bi yarışma projesidir. projede günümüze dair yapılan küçük değişiklikler enerji çözümleri vs. dir yalnızca. 1980 standartlarına göre bi yapıdır anlayacağınız.

konuyu açan arkadaşın yazısından da cehalet akıyor gerçekten. okurken üzüldüm.
  • kadına şiddeti sevmiyorum ama her türlü döverim seni. nasıl minnacık pıtı pıtı ay srtm ağrıdı .s ay yecek yer yk .s nasıl bir kafa yapısı bunların ki ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Reikokuna

kadına şiddeti sevmiyorum ama her türlü döverim seni. nasıl minnacık pıtı pıtı ay srtm ağrıdı .s ay yecek yer yk .s nasıl bir kafa yapısı bunların ki ya

Çizilmiş.

• tamasa nasıl gidiyorsun temelli köy vs bana bunları anlat

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revv.0

tamasa nasıl gidiyorsun temelli köy vs bana bunları anlat

Anlamadım?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Revv.0

tamasa nasıl gidiyorsun temelli köy vs bana bunları anlat

Anlamadım?

yas egitim durumu amerikada ne kadar kalacaksin ne. yalmwya gidiyorsun ??

biraz bunlardan bahset

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.