Şimdi Ara

Amerika türkiyeden kaç yıl ileride?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
2
Favori
1.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Burda insanların çoğu yalancı.

bugün bir haber okudum

Kaymakam, öğretmeni sınıftan kovmuş!!

Nedir bu kaymakamların görev dışındaki kaba güç göstergesi.

kimi öğretmeni sınıftan kovar

kimi dr'u ters kelepçe ile ifadeye çağırır,

kimi halı sahada sıra almak için öğretmenleri topluca ifadeye çağırır,

kimi kız arkadaşı için yurdu basar...

kan beynime çıkıyor ve bunların hiç biri de bu yaptıkları için yargılanmadılar, görev yerleri değiştirilmedi. NEDEN?

çünkü kanun uygulayıcıları önce kendini sağlama alıyor ve hiç bir kanun dinlemiyor..

işte bu geri kalmış ülkelerde olur.

ABD'de bir vali polise dirensin bakalım, yada silah göstersin!! yemez orda.

Almanyada, Milletvekili devletin kanununa dirensin bakalım yemez orda, ama burda yer öyle bir yer ki...

• Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt

konu refahmı??

hayat iphobe ve araba be biftektenmi ibaret..

ucuza iphone alıp bol bol biftek yiyince zenginmi oluyon yaniAmerika türkiyeden kaç yıl ileride?? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 30 Eylül 2021; 19:33:11 >
  • Proprietor P kullanıcısına yanıt

yav he he, ABD'de %2 %3 kac insan yapiyor haberin var mi? 10 milyona yakin insan yapiyor. o oy veren kitle gidip dezenfektan mi yedi Allah askina? kendileri de farkinda sacmaladiginin ama Biden'a oy vermemek icin Trump'a veriyorlar. 10 milyon insanin kor cahil olmasi bile cok buyuk bir sey ulke icin. Ki bence o kadar yok senin acindan iyimser yaklasiyorum.

75 milyon oy tabii ki alacak, bir cogu cumhuriyetci partiye oy vermis olmak icin veriyor.

Hayatinda ABD'ye turist olarak bile gitmemissin konusuyorsun, youtube videolariyla yargilamaya devam. bir git ABD'li evsizle muhabbet et bakalim dedigin kadar cahil miymis ondan sonra konus.

Bak mesela bu konuda cahillikte ABD'liyi gectin, hic gitmedigin gormedigin yer hakkinda youtube videolari uzerinden konusuyorsun. Ben sana gercek hayattan gorduklerimi anlatiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

konu refahmı??

hayat iphobe ve araba be biftektenmi ibaret..

ucuza iphone alıp bol bol biftek yiyince zenginmi oluyon yani 

Tabikide zengin olmuyorsun, zengilinlik abdlinin 600 verdiği telefona 26 bin vermek, abdlinin 20 bin verdiği arabaya 3-4 milyon vermek, abdnin 8-10 verdiği bifteğe 200 vermek.

• Ülkenin uçtuğuna inanlar.

ABD'ye otobüsle gidildiğinede inanır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 yıl

• Kelise kullanıcısına yanıt
    Ya kafan mı iyi %2-3 10 milyon insan yapıyormuş bence Amerika seçim sistemini bir araştır adam oyların neredeyse yarısını almış hala %2-3 yazıyor

Adamlardaki aşı oranını söylüyorum hala bana cahil diyor bir tane veri bile sunmadan yok Amerika'da evsizle konuştum çok Zekiler diye sallıyor aynı bizim kerimcem gibi

Yani birazdan ben Türkiye'ye geldim kaldırımlarda park edecek yer yok diye saçmalamaya başlarsın
    Amerika türkiyeden kaç yıl ileride??

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hahaha cahil velet engellemiş :) sen önce bir edirne sınırını geç ondan sonra konuş. ABD toplam nüfusunun %2-3ünden bahsediyorum, kıvırma abisi hadi yol al. Beni de kerimceme falan benzetme. Kör cahilin önde gidenisin

• 25 yıl ileride şu an.

• Yuvarlak hesap 150 yıl diyelim olsun bitsin. Bizim öküzle kağnı çektiğimiz yıllarda adamlar içten yanmalı motor yapmakla meşguldü. Başka birşey demiyorum!

• 1 kuşak ilerideler onların dedeleri bizimle aynı yaşamı yaşadı desek doğru olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • amerikayı bilmem zaten beni hiç ilgilendirmeyen ülke. ama 40 sene avrupada yaşadım. Material olarak bence fazla bir fark yok. Ama en büyük fark insanlar arasındaki fark. Bizde halkımızın büyük çoğunluğu her şeyi dinle ilişkilendiriyor. En büyük fark burası. Belki size tuhaf gelecek ama ço önemli bir fark. Her şeyin sonucu

• quote:

Orijinalden alıntı: sething

1400 yil.

Anlayan için en iyi cevap.Amerika türkiyeden kaç yıl ileride?? 

Teprikler.

• ABD 300 yaşında bir federal yapı(Ülkeler birliği) ve kendi iç savaşını verip ardından globale ulaşmış adım adım büyümüş bir yapı.Yani başta iç sorunlarını halletmiş.

Türkiye 100 yaşına gelmiş ve daha iç sorunlarını düzeltememiş bir ülke.

Bu bağlamda ele alırsak.Arada yıl farkı değilde aşılması gereken basamak sayısı var.Buda baya baya fazla.Çünkü sen bunları aşmaya çalışırken diğerleri durmuyor onlarda ilerleme katediyor.Bu nedenle onlar 2-3 adımı kolayca atarken Türkiye 2 ileri 1 geri gidiyor.

Din denilmiş.Din maalesef bulunduğun konum neticesinde dizginleyemeyeceğin durum.Çünkü senin sınırların içinde yaşayan halk dünyadan bir haber,batısında partiler eğlenceler gırla iken doğusunda yoksunluk sefalet var.Buna hitap eden nüfusta çok.Bunuda düzeltmen maalesef enerji gereksinimleri ve sanayi,üretimde yeterli olamadığın için imkansız.Üstüne artan gereksiz nüfusun ile baltayı taşa vurmanda işi daha kötü boyutlara taşıyor.

Türkiye bu gidişle bir avrupanın sonradan gelişme Polonyası olamaz.Ama bu kafa ile emin olun Pakistan olur ve olacakta.

En baştaki bariz farklar şunlar.

Yönetim kim olursa olsun başa geçen değişmeyen bir iç hukuk yok.Gücü alan kendi insiyatifine kullanıyor bu kötü.

Denetim yok.Buda güvenliği hakları sabote ediyor.Rüşvete yolsuzluğa kucak açıyor.Pek çok kişi bu sebepten ölüyor bir hiç uğruna.

Eğitimde özgünlük yok.Her atanan vekil itina ile daha da içine ediyor.Ayrıca artık eğitimde kalite aranıyorsa ticarete döndü.

Sağlık, bu noktada da vurgulanmasada kaliteli ve doğru tedavi için kamu hastaneleri değil artık özele yönlendiriliyor insanlar yanlış tahlil, uzun randevu süreleri vs nedeni ile ve yakında pek çok ilacı ve muadilini batan sosyal sağlık sistemi karşılamayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 1 Ekim 2021; 15:47:4 >

• @melankolik

kaç gündür la palmanın volkan felaketi chat kanallarına bakıyorum nerdeyse %70+ sı incilden bölüm paylaşıp, hz.isa dan bahsediyor yakında gelicek bizi kurtarcak diye,hemde lbgt nin eşcinsel ilişkilerin sapıklığın artmasanıda bağlayan dolu,bir kendiniz dinsizsiniz diye herkesi dinsiz sanmayı bir bırakın yahu batıda dibine kadar din var hele abd şıhlar tarkat dini cemaatler ülkesi hayali dünyalar çizmeyin kendinize yahu.

almanyayı bile düne kadar hristiyan katolik merkezli bir parti yönetiyordu ya sabır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 1 Ekim 2021; 18:25:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Proprietor

Ya bırakın %2-3 müş adam 75 milyon oy aldı bidende 81 milyon aldı bu mu %2-3 arkadaş adaletin medeniyetin olduğu avrupa ülkeleri varken gerizekalılık aptallık dışında bir şey olmayan amerikayı övmek nasıl bir düşünce şeklidir. Adamlar maske takanları restrona almıyor texasta adam covidle alakasız olarak çocuğunun hastalığı dolasıyla maske takıyor normalde ama bu gerizekalılar yüzünden restrondan atılıyor hala %2-3 diyor.

Sokakta birisi fenalaşsa ona yapabileceğin en büyük kötülük ambulansı aramak olan bir ülkeden bahsediyoruz. İnsülin o kadar uçuk fiyatlarda ki insanlar yaşamak için hırsızlık yapmak zorunda kalıyorlar yada merdiven altı kalitesiz insülin yüzünden ölüyor yada idareli kullanıyım diyerek gerekli dozajı kullanmıyorlar adam hala burada amerikayı övüyor hakkını yedirtmez diyor.

Adamların sınırsız aşıya erişimi var hala nüfusunun sadece %56 sı aşılı hala bu arkadaş %2-3 diyor.

Adam covid olduysanız dezenfektan yiyin dedi ona rağmen %47 oy aldı hala bu kitlesi her denilene inanmıyormuş diyor

Ankara istanbulda akp seçim kaybetti o zaman bizim halkımız çok zeki her denilene inanmıyorlar mı diyeceksin? Akp yine %45 oy aldı istanbuldan

Amerikalılar amerikayı sizin kadar övmüyor

Övmüyorlar ama süpergüçler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.