Şimdi Ara

amerika, ingiltere veya diğer avrupa ülkelerine vize almak bu kadar zor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba. bilgili ve tecrübeli arkadaşlara sormak istediğim bi mevzu var.

ben şu anda 24 yaşındayım. geçen yıl üniversiteden mezun oldum. 4 ay kadar çalıştım resmi olarak mezuniyetten sonra, memnun kalmadım ayrıldım işten. hala iş bakıyorum şu anda işsizim (vizede önemliymiş sanırım ondan belirtiyorum)

askerlik ile ilişiğim yok, bitti. bekarım. okul yok, mezunum. iş yok. kredi kartım vs yok ama param var kenarda tatile yetecek kadar.

üzerimize 1 ev, 1 araba var varlık olarak.

ben şimdi turist vizesi almak istesem, amerika, ingiltere veya diğer avrupa ülkelerine, imkansız mı dersiniz?

daha önce 3 defa tayland'a gittim yurtdışı olarak ama vizesiz ülke biliyosunuz.

iyi derecede ingilizce biliyorum. oturmasını kalkmasını konuşmasını vs biliyorum mükalatta iyi bir izlenim bırakabileceğimi düşünüyorum bu yönden.

denemeye dğer mi yoksa parama vaktime mi yazık, ya da almak için bir öneriniz var mıdır?

• hysteria_ kullanıcısına yanıt
    işsizsen onların gözünde potansiyel mültecisin.Boşuna uğraşma.
    biraz moral bozucu ters bir cevap olduysa kusura bakma.
    selamlar:)
  • messuth M kullanıcısına yanıt
    yok hocam farkındayım zaten bunların potansiyel kaçak olduğumu söyledim

aslında tek amacım 15-20 gün kalıp gezip gelmek. turist vizesi olayını o yüzden sordum ama amerika falan galiba verdi mi 5 yıl veriyormuş 10 yıl veriyormuş falan.

bu ne iştir arkadaş ya. işe girsen max olacak 10 15 gün iznin. onun da hepsini bir kullandırtmıyolar. 10 günlük amerika gezisinden ne çıkar ki ülkenin kendisi bi kıta zaten. gittin mi 1 ay kalacan oralarda sağlam gidip. bizim iş yaş gibi.
  • arkadaşlar ingiltere veya amerikada oturan bir arkadaşım, akrabam vs davet mektubu yazsa, sadece 20 gün kalıp döneceğimi vs belirten, bunun faydası olur mu?
  • hysteria_ kullanıcısına yanıt
    eğer düzenli bir işin ya da bankada sağlam bir paran yoksa genelde amerika da ingiltere de geri çeviriyor. Hatta konsolosluğa gittiğimde işi gücü olanları bile reddettiklerini gördüm. Davet mektubunun da çok faydası olacağını sanmam. ama belli de olmaz tabii. Ben senin yerinde olsam denerim. Önce amerikayı dene. Bence ingiltereye göre daha rahat vize veriyor. Hem aracı firma da koymuyor, kendin bizzat konsolosluğa gidip derdini anlatırsın hem de vizesi 10 yıllık. Amerikaya bir kez sorunsuz girip çıkarsan diğer ülkelerden vize alırken de rahatlık olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gezginflamingo

eğer düzenli bir işin ya da bankada sağlam bir paran yoksa genelde amerika da ingiltere de geri çeviriyor. Hatta konsolosluğa gittiğimde işi gücü olanları bile reddettiklerini gördüm. Davet mektubunun da çok faydası olacağını sanmam. ama belli de olmaz tabii. Ben senin yerinde olsam denerim. Önce amerikayı dene. Bence ingiltereye göre daha rahat vize veriyor. Hem aracı firma da koymuyor, kendin bizzat konsolosluğa gidip derdini anlatırsın hem de vizesi 10 yıllık. Amerikaya bir kez sorunsuz girip çıkarsan diğer ülkelerden vize alırken de rahatlık olur.

hocam öyle ama şu var beni korkutan, bi kere amerikadan red alırsan sonra işin çok zorlaşıyor bir dahaki vizelerde diye. yani eğer alırsam diğer ülkelere vize almak kolaylaşacak. alamazsam da tam tersi olacak + amerika vizesine de galiba bir daha başvuramıyorsun bi süre?

• Gezginflamingo kullanıcısına yanıt
    Bu olay dogru mu?Daha once 3 ay Amerikada kaldim.Sorunsuz sekilde dondum.Diger ulkelerden vize almayi kolaylastiran bir etken mi?Mesela Ingiltere Almanya bizim daha once Amerika'ya gittigimizi nerden biliyor eger pasaportumuz yeni ise ve Abd vizesi yoksa?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: celades

Bu olay dogru mu?Daha once 3 ay Amerikada kaldim.Sorunsuz sekilde dondum.Diger ulkelerden vize almayi kolaylastiran bir etken mi?Mesela Ingiltere Almanya bizim daha once Amerika'ya gittigimizi nerden biliyor eger pasaportumuz yeni ise ve Abd vizesi yoksa?

hocam bilemiyor zaten bu olayıda mevzu 10 yıllık pasaportuna amerika vizesini ekleyebilmek o zaman doğru oluyor
  • Hocam üzerine ev falan var gani geri dönüceğini garanti edersen pek bi sorun olmaz :) bide kendine ait banka hesap dekontu gösterirsin yani ülenizde para harciycam gibi gösterirsin :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cesuryurek56 kullanıcısına yanıt
    ev benim üzerime değil hocam yanlış olmasın ailemin üzerine. araba ve ev var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hysteria_

Hocam ben bankada 5.000 tl gösterim yunanistana vize almıştım üstelikte sorgu sual olmadan. Tek sorun konsoloslukta ingilizce konuşurken karşıma tercuman verdiler ve kendini beğenmiş ulaka biçide biz ingilizce bilen pek türke rastlamayız kusura bakmayın falan dediler. Resmen herkes bizim milleti komple cahil zannediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: cesuryurek56

quote:

Hocam ben bankada 5.000 tl gösterim yunanistana vize almıştım üstelikte sorgu sual olmadan. Tek sorun konsoloslukta ingilizce konuşurken karşıma tercuman verdiler ve kendini beğenmiş ulaka biçide biz ingilizce bilen pek türke rastlamayız kusura bakmayın falan dediler. Resmen herkes bizim milleti komple cahil zannediyor.

bankada para göstermek kolay ya 1 yıllık girdi çıktı falan sorarlarsa da hesap dökümünde çıkar 20 30 bin tl girdi çıktı.

ben en iyisi amerika şansımı deniyeyim en kısa zamanda. ingilizcem iyi çok şükür

• quote:

quote:

quote:

bankada para göstermek kolay ya 1 yıllık girdi çıktı falan sorarlarsa da hesap dökümünde çıkar 20 30 bin tl girdi çıktı.

ben en iyisi amerika şansımı deniyeyim en kısa zamanda. ingilizcem iyi çok şükür

Hocam mesela ben üniversitede uolp bir bölümde okuyorum 2. Ve 3. Sınıfı suny-cortland da okiycam :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam mesela ben üniversitede uolp bir bölümde okuyorum 2. Ve 3. Sınıfı suny-cortland da okiycam :D

hayalim üniversiteyi amerikada okumaktı olmadı, yüksek hayal ettim. fiyatlara bir baktım ki 10.000 dolardan aşağı üniversite yok. hayallere elveda direk

• Sıkınıtılı olabılıyormus ne yazık kı vıze almak tasınmaxın da olsa paran da olsa gerı donmek ıcın ıkna olmaları gerek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: celades

tüm konsolosluklar vize taleplerinde, eski pasaportunuza ait vize sayfalarının fotokopisini ister.
  • Peki alınmıssa alınan redi gorur mu ? Bır schengen reddını abd gorur mu bır abd reddini kanada gorur mu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.