Şimdi Ara

Amerika hakkında merak ettikleriniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2.5 senedir Amerika'da üniversite öğrencisi olarak yaşıyorum.Çoğu işte çalıştım istediğiniz soruyu sorabilirsiniz,elimden geldiği kadar hızlıca cevapliyacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemilguven -- 19 Nisan 2018; 14:39:2 >



  • Neden “çoğu” işte çalıştınız? attılar mı? sürekli neden iş değiştirdiniz yani?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JaCKiE_BrOwN kullanıcısına yanıt
    Oturcağım yer tam belli değildi yerleşememiştim,sahibiyle anlaşamadık dükkanın bu tarz sebepler burda bir saygısızlığınız olmadıkça sizi kimse işten atmaz.
  • Çalışıyon mu şuan nasıl gidiyor hayatın herkes der ya ulan yurtdışında olsak neler bakardık diye o kafalardan çıkam cümleleri yaptın mı ?? Genel olarak bahset naptın ne ettin ??

    Aylık ne kadar masrafın var ?? Bi de nerde yaşıyorsun ??

    Ya şimdi kadınları arabaları yiyecek fiyatlarını sormayacağım videolardan izledik gördük öğrendik bir nevi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CR7_35 kullanıcısına yanıt
    Şuan Massachusetts eyaletinde üniversite okuyorum ve part time olarak çalışıyorum,haftalık en fazla 24 saat ve aylık 2750 3500 dolar arasi para aliyorum.Burada bu kadar maaş yada daha fazlasını almak bir kasiyer olarak full-time ile mümkün (eyalete göre değişir) fakat sizin başarı seviyenize ve çalıştığınız işe göre aldığınız maaşda değişiyor üniversite bursu ve çalıştığım para ile ayakta kalmaya çalışıyorum.Kız arkadaşım ile aynı evde kalıyoruz aynı yerde çalışıp aynı yerde okuyoruz ondan dolayı evin kirası fazla problem olmuyor ileriye yönelik birikimde yapıyoruz.Şuan şehir dışına yakın bir yerde beraber 2 katlı bir müstakil evde yaşıyoruz(kirası 4500 $)klasik amerikan filmlerindeki küçük bahçeli önünde veya üstünde amerika bayrağı olup posta kutusu bulananlardan,burada fuel fiyatları gerçekten sudan ucuz olduğu için ulaşım problem olmuyor.Buraya ilk geldiğim zamanlarda 5000-6000 aldığım jeep'i satıp kız arkadaşımla beraber ikinci el portakal renginde 2014 jaguar F-Type aldık(30 bin dolar),açık konuşmak gerekirse hayat cidden bahsedildiğinden daha güzel insanların kalitesi yaşam kalitesi öğrenciye işçiye insana verilen değer insanların birbirine duyduğu saygı inanılmaz.Buraya ilk geldiğinizde insanlara uyum sağlamanız zor oluyor adapte olmanız fakat zaman geçtikçe her çevreden ülkeden arkadaş edindikçe sizde kendinizi Amerika'lı hissetmeye başlıyorsunuz.Ortalama aylık masrafım kirayı ikiye bölüp söylüyorum 4000 dolar gibi bir fiyat ediyor(1i zengin 0.5 ide normal derece sayarsak bu 0.55 ediyor diyebilirim) bunu iki kişiye vurduğunuzda aylık 8000 dolar eder bunu TL'ye çevirmeyi bile düşünmeyin.Nasıl bir örnek vereyim bilmiyorum fakat çok merak ettiğiniz gitmek istediğiniz bir hedefinize ulaşınca size normal geliyor ve bir parçanız hissediyorsunuz ordan başka bir yere ayrılmak istemiyor orada yaşamak ölmek istiyorsunuz.Avrupa için birşey diyemiyeceğim fakat Amerika'ya gelmeyin gösterilenler falan yalan diyenler yalan değil arkadaşım.Eğer gidip çalışmıyıcaksan dilenicek götünü yaslamak istiyor isen öyle fakat eğer hırslı ve kendine güvenen biri isen o filmlerde gördüğün hayatlardan çok daha iyi bir hayat yaşıyorsun.Asgari ücretle çalışan bir çift çocukları olmadan çoğu eyalette kirada olarak ortalama bir villada oturup ortalama bir araba alabilir ortalama arabadan kastım ford mustang 2018 gibi arabalar yada aile arabası fakat yaşlanmadan suv'e felan gerek yok diye düşünüyorum.Kimse size videolarda Amerika'nın gerçek yüzünü göstermiyor diyebilirim birkaç istisna dışında çünkü burada yaşayan türkler başkalarının gelmesini ve ortalığın karışmasını istemiyor diye düşünüyorum.Başka sorunuz olursa cevapliyicağım.




  • Yaşam kaliteni yükselttiğin için sevindim senin adına bide manita bulmuşun ohh daha ne isterim.

    Dediğim gibi Youtube da kanallar ve videolar olduğu için neyin ne olduğunu kestirdik de bi kaç sorum daha olcak.



    İlerisi için planın nedir kalıcı olmak mı ?? Kalıcı olman için evlilik mi şart ??

    Para biriktirip Türkiyede mi devam etmek ?? Ee tabi insan bakıyor her şeye ucuz yoldan sahip olabiliyorsun çalışaraj M5 e de binersin lüks villalarda da oturursun TR de bu mümkün değil.

    Ha bide gece hayatı ve kadınlar nasıl anlatıldığı gibi bence öyle ??

    Son olarakta bizim oraya gelmemiz nasıl olur WAT dışında evlenmemiz mi lazım ya da akraba mı bulmamız lazım ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bayramda schengen vizesiyle hollandaya gidip gelicem sonrasında abd vizesine başvursam verirler mi sence? Üstümde 1 adet araba ve banka hesabında +120bin tl bar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kratos49 K kullanıcısına yanıt
    merhaba,

    bankada orada kalacağın süredeki harcamalarını karşılayacak kadar para olması yeterli. önemli olan senin geri döneceğine, orada kalmayacağına inanmaları.
    evli misin? düzenli bir işin var mı? bunlar paradan ve arabadan önce baktıkları şeyler.
  • Bekarım son 1.5 yıldır aynı iş yerinde çalışıyorum. Galiba sizin aldığınız f1 vizesi benim alacağım b1/b2 vizesinden daha zor bir vizeydi. Tavsiyeletiniz varsa iyi olur teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemilguven kullanıcısına yanıt
    Biz Türkiye'de yaşamıyormuşuz gerçekten hocam :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.