Şimdi Ara

Amerika'dan işlemci almak ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eşimin bir arkadaşı Amerika'ya gidecek. Çok fazla dolaşma şansı olmayacak ama bulunacağı yerde bir best buy mağazası varmış. Diyorum ki acaba bir işlemci patlatsam mı?

Elimde anakart olarak i3 4130 ile kullandığım Gigabyte H81-D2V var. Bios güncellemesi ile Haswell refresh işlemcileri destekliyor.
    http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5131#ov

Aklımda i5 4460 yada 4690K var.

i5 4460, 190 $ yani 494 TL'ye geliyor.
    http://www.bestbuy.com/site/intel-core-i5-4460-3-2ghz-processor-multi/1311270731.p?id=mp1311270731&skuId=1311270731#tab=buyingOptions

i5 4690K ise 240 $. O da 624 TL
    http://www.bestbuy.com/site/intel-core-i5-4690k-3-5ghz-processor-multi/9907174.p?id=1219446412986&skuId=9907174

Sizce işlemcileri bu fiyattan almak mantıklı olur mu?

Bir de elimdeki yaklaşık 20 ay garantisi olan intel i3 4130 işlemciyi ne kadara satabilirim? 250-300 TL eder mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 16 Mayıs 2015; 17:57:39 >

• Anaaa
    Vatan bile amerikadan daa iyi çıktı benim gibiler için
    4690 694/1,18=588TL
    4460 578/1,18=489TL

Anlaşıldı; biz gene gompiter hardweyr işinde iç piyasaya talim edecez.
  • rabitelli kullanıcısına yanıt
    Dostum başlığı açtıktan sonra Türkiye fiyatlarına baktım da çok aman aman bir fark yokmuş aslında. Özellikle sinerji'de 4460 sadece 30tl pahalıymış. Onu da taksit-vade farkı olarak kabul edebiliriz.

Bu durumda kendi adıma sorduğum sorunun cevabını vermiş oldum. :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amerikadan işlemci almak gibi bir düşünceniz olursa yılda bır süre yapılan kara cuma etkinliğini bekleyin derim o zaman baya uygun fiyata alınabiliyor
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Ancak Cpu, ram, mobo, vga falan çok çok oynamıyo da çevre birimlerinde, özellikle consumer'in az dışına çıkıp prosumer'a kayınca fena yaslıyolar burda
  • Hocam cok fiyat farki yok bence turkiyeden al basina birsey gelirse garantili olur hic degilse.

• Aynen özellikle ses sistemi vs gibi nispeten lüks sayılabilecek ürünlerde direkt 2 katına satılıyor neredeyse. Diğer arkadaşların da dediği gibi yurtdışından işlemci alma sevdasından vazgeçtim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 16 Mayıs 2015; 21:07:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: rabitelli

Ancak Cpu, ram, mobo, vga falan çok çok oynamıyo da çevre birimlerinde, özellikle consumer'in az dışına çıkıp prosumer'a kayınca fena yaslıyolar burda

Oha az önce inanılmaz birşey fark ettim.

Prosumer -> Pro=artı yani üreten
    Consumer -> Con=eksi yani tüketen

Hayatım değişti.
  • Dovahkiin kullanıcısına yanıt

Ben o kadar derinine inmediydim.
    Aslında tam öyle değil. Hani Kibar Feyzo'da ağa soruyo ya "Faşo nedir ula" diye?
    İşte prosumer de öyle arada kalmış ecik gücük bi şey, bizim gibi parası olmayan profesyonellere hitap eden, incicesi fakir profesyoneli gibi bi nane.

Örnek
    Profesyonel Segment: O işin üreteni için hazırlanan zamazonkların yerleştirildiği kısım, Mesela 15000 dolarlık Eizo monitör billurlu bir pro ürün. Ya da 50000 yurocuk veremeyip de alamadığım Hasselblad makina.

Consumer: Malum; Ahmet, Mehmet, Süreyyanın teknolocik marketlerden aldığı hedeler. Mesela 1000 kaatlık Canon 1000d, ya da 500 liralık bi TN panel monitör.

İşte bu ikisinin arasında üvey evlat muamelesi gören, Pro gibi havası olmayan ama consumer ürünleri gibi de pazar malı olmayan şeyler var. Yine monitör ve fotoğraf makinasından gidelim, Dell U3014 ve Canon Eos 5Ds gibi. (N'abayım laaan bunnara yetiyo anca para, biz de isteriz Hassel kullanmak)

Yarı profesyonel diyecem ama profesyonelin yarımı nası ola ki
    Aslında prosumer nedir aşşada Kemal Sunal annatanzi

Benim de maytap geçtiğim bi konudur aslında

Edit

Maytap geçtiğini düşünüp inceden gireyim amacıyla bi tomar yazdım da;
    Düşününce Cidden öyle gibi duruyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 16 Mayıs 2015; 21:34:40 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.