Şimdi Ara

AMERİKA'DAN İŞ TEKLİFİ (Dolandırıcılık olduğu anlaşıldı!!!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu konuda tecrübesi/fikri olanlardan yardım rica ediyorum.

Yakın bir arkadaşım bundan 2 ay kadar once bir internet sitesinde iş ilanı görüyor. İlanda, arkadaşımın vasıflarına uygun yönetici pozisyonunda bir yönetici arandığı, Türkiye'den yapılacak müracatların da kabul edileceği belirtiliyor.

Şirket Bank Of America iştiraki olan bir maden firması. 100 civarında Türk işçi çalıştırıyor ve yönetici olarak ta bir Türk arıyor. Arkadaşım şirkete e-mail yoluyla başvuruyor ve 2 gün sonra cevap geliyor. Birkaç mail ile vasıflar, yapılacak iş v.s. gibi konularda mutabık kalınıyor.

Arkadaşıma 5 yıllık pasaport, öğrenim belgesi ve savcılık kaydı evraklarının hazırlanması gerektiği ve yasal davetiyenin açık ev adresine ve aynı zamanda Istanbul'daki Amerikan Baş Konsolosluğu'na gönderileceği, davetiye ulaştıktan sonra pasaportu ve diğer evrakları ile konsolosluğa müracat ederek vizesini alabileceği söyleniyor.

Barınma için şirketin konukevini kullanabileceği ve sürekli orada kalabileceği, başvuru sırasında gönderilecek ek evrakları da konsolosluğa teslim etmesi durumunda 6 ay sonra ailesini de oraya alabileceği söyleniyor.

Ücret konusunda ise 25-35Usd/Saat arasında bir rakamın ödeneceği söyleniyor.

Buraya kadar herşey tamam gibi. Ancak olay bundan sonra başlıyor.

Firma bir avukatlık bürosunun iletişim bilgilerini vererek resmi işlemlerin bu hukuk bürosuyla yapılacağını bildirerek arkaşı oraya yönlendiriyor.

Arkadaşım hukuk bürosu ile yazisirken oradaki görevlinin Türkçe bildiğini söylemesi üzerine yazışmaları Türkçe yapıyor. Fakat böyle bir hukuk bürosunun varlığından emin olmak için telefonla arayarak (ingilizce konuşup) büronun varlığını teyid ediyor.

Hukuk bürosu, çeşitli yazışmalardan sonra, arkadaşımdan 1000Usd uçak bileti, 1450Usd harc ve 230Usd vergi için toplam 2680Usd para talep ediyor. Ve bunu western union ile Newyork'taki bir avukat bayan adına göndermesini istiyor. Avukat bayan bir Türk.

Arkadaşım, şirket avukatı olduğu söylenen bayana western union ile para göndermeye razı olmuyor ve tüm harcamaları havaalanı kapısını çıktığı anda nakit olarak ödemeyi teklif ediyor. Fakat hukuk bürosu, bunu kabul etmiyor ve parayı önce göndermesi konusunda görüş bildiriyor. Hatta, 3 aday var eğer sizin için ödeme problem ise diğer adaylara yöneliriz diye tatlı bir şekilde tehdit ediyor.

Şimdi, arkadaşımın kafası oldukça karışık. Parayı göndereceği kişi/lerin ve bu olayın tezgah olabileceğinden şüpheleniyor. Cevap vermesi için pazartesi gününe kadar süre veriliyor.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlar fikir beyan ederlerse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adanaliyik -- 20 Ağustos 2010; 23:39:31 >

• ara işyerini sor..
  • Öncelikle merhaba ben amerikada yaşamıyorum fakat abim orda onada sorarım fakat su anda yok o yüzden iş kısmını bilemiyeceğim fakat ödeme yolu olan western union olması dikkatimi çekti çünki amerikada bir çok dolandırıcılık western union üzerinden yapılıyor o yüzden iyice araştırmanızı öneririm iyi akşamlar.
  • ödemeyi başka bir banka aracılığı ile teminat yoluyla yapmayı teklif edin...
    kabul etmezler ise bilinki dolandırıcılık var işin içinde
  • Bana kalırsa %99 dolandırıcılık işi. Hiç bulaşmayın.
  • Yukarı
  • Ne kadar sakatmış gibi görünse de western union Amerika'da sıklıkla tercih edilen bir para aktarım ortamı. Nakit almaktan kaçınıyor Amerika'lılar. Ben orada ev kiralarken kirayı ev sahibime elden nakit olarak vermeyi denemiştim fakat bana nakit alamayacağını western union ile money order yapmam gerektiğini söylemişti. Western Union diye dolandırıcılık gözüyle bakılmamalı, iyice araştırılmalı diye düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bırakın bu işleri
    Siz de dolandırıcılık yaptıklarını biliyorsunuz bu şekilde yürümez bu işler
  • quote:

Orijinalden alıntı: PIERzig

Bırakın bu işleri

Nasıl yürüyeceği konusunda bilgi verin de bari biz de öğrenelim. Dolandırıcılık olduğundan nasıl emin olduğunuzu da yazın bi zahmet
  • hocam büyük ihtimal dolandırıcılık
  • quote:

Orijinalden alıntı: adanaliyik

quote:

Orijinalden alıntı: PIERzig

Bırakın bu işleri

Nasıl yürüyeceği konusunda bilgi verin de bari biz de öğrenelim. Dolandırıcılık olduğundan nasıl emin olduğunuzu da yazın bi zahmet

Anlatmaya gerek yok açık seçik görülüyor her şey zaten. Adam neden para istesin ki zaten? Koca şirket karşılayamıyor mu gidecek ücretleri de sizden para dileniyor?
    Madem öyle gönderim hocam ücreti hepimiz öğrenelim neymiş.

• kimse kusura bakmasında işin içinde türk varsa kesin dolandırıcılıkta vardır
  • 2 senedir new york dayim. Burada sizin dediginiz tarz da bi sirkete birakin Turkiyeden yonetici almayi buranin vatandasi olan bir Turk dahi basvursa girmesine ihtimal vermem. Kaldiki burdaki sistemde hicbir yabanci sirket yurtdisindan hemde yonetici gibi bir pozisyona birilerini aramaz!! Cok firmaya gittim mal almak mal vermek olsun irtibat olsun cek olsun bircok isim oldu manager la gorusmem gerektiginde dikkatimi ceken ilk sey BEYAZ AMERIKALI olmasiydi. Kafa karistiracak hicbirsey yok madem o kadar buyuk bir firma masraflari karsilar sizcede mantikli olani bu degilmi ? koskoca yonetici olacak adami turkiyeden kalk getir ona ucak parasi harc parasi odet hadi ordan DUPEDUZ BESBELLI DOLANDIRICILIK! o western union a cok guvenen arkadasa da bi ithamda bulunmadan edemicem. Sirketin guvenli olmasinin tek faydasi parayi guvenli sekilde ulastirmasidir. Bu hicbir zaman parayi alicak tarafin guvenli oldugu anlamina gelmez artik nasi bi baglam kurduysa kendisi western union la anlamadim...
  • Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.

Firmanın uçak bileti, harçlar ve vergi olarak istediği ücreti adaya ödetmesine yaptığı açıklama "masraflarını biz karşılayarak buraya kadar getirdiğimiz arkadaşlar havaalanına indiği anda biz onu karşılamak için beklerken o çoktan kendi başının çaresine bakarak kayboluyor, bu nedenle, siz henüz Türkiye'de iken, firmamız ile sözleşme imzalayarak buraya geleceksiniz. Bu durumda biz sizin buraya geldiğinizde bize ulaşacağınıza emin olabiliyoruz. Siz buraya geldikten sonra ödediğiniz ücret tarafınıza iade edilecek. Böylece gereksiz kişilerle vakit kaybetmekten kurtulacağız" demişler.

Bu arada YÖNETİCİ olarak Tr'den aday aramalarının sebebi olarak, çalışan personelin neredeyse tamamının (Türk olanların) kendi ırklarından, kendi dillerinden bir yönetici ile daha performanslı olacaklarını düşünmeleri olarak belirtmişler.

Açıkcası benim kafama çok yatmadı. Fakat yine de acaba diye araştırmakta fayda var.

• Bu adamlar insanlari kandirmak icin cok guzel bahane ve nedenler buluyorlar bu yondeki cabalari takdire sayan yani :) ulan kimin kimsen yok gidiceksin amerikaya havaalaninda sen cikis yolunu bulamaz hede hodo derken aa kayip oluverceksin bide ustelik vize ve oturum konularinda bu kadar ciddi davranan gocmenlere etmedigi eziyeti birakmayan bi ulkede :)) ya sen o firmanin sorumlusunu bana yonlendirsene ben bi annelerinin halini hatrini sorayim Kardesim buraya adam getirecek adam herturlu masrafi riski kendi goz onunde bulundurur ve getirir! Ornekleri etrafimda var. Akmarket var burda adam kasabini turkiyeden H1 vizesiyle (yasal calisma vizesi) getirdi. A'dan Z'ye butun masraflarini karsiladi. Adam kasabi getirirken masraftan kacmiyorda sen boyle oturumun zor oldugu bi ulkede H1 la adam getireceksin, isten cikarildigi takdirde 15 gun icinde ulkeyi terketme mecburiyeti olacak bide o adam havaalanina gelip kaybolacak ya acacam agzimi sahur vakti birak dostum arastirmaya degmez. Hic kimse amerikada yonetici olarak aldigi bi is teklifini havaalaninda kaybolarak degerlendirmez ucuz yalanlar bunlar

• Hem burda master ini bitirmis MBA yapmis yonetici pozisyonunda H1 vizesine gecebilicek abartmiyorum yuzlerce amerika deneyimi olan Turk varken sen git Turkiyeden yonetici getir.Ayrica kendi dil kendi irk olayinida bosgeciversinler bi zahmet. Burda turkceyle yoneticilik yapacak adamin elini operim ben. Butun firmalar , bankalar, musteriler ingilizce konusacak sen kendi dilinle onlara hizmetmi vereceksin peh peh peh Allah bilir firma ingilizce zorunlulugunu sart kosmuyordurda
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim u_haluk. Sayfayı arkadaşıma mail attım.
  • Aynen Sacma Olabilir Para Yatırmasın Bence Tehlikeli Olabilir.

Amerıka Kendi Vatandaslarını Neden Almıyorda Biz Mail Cekınce 2 Gunde Cevap Veriyor Onu Anlayamadım O Iste Bırsey Olabilir.

Dikkat Etmeli Arkadasın BRO :D
  • 35$/saat ücreti olmaz böyle bir işe.
  • Yorumlar için teşekkürler.

Bugün yapılan birkaç yazışmadan sonra olayın dolandırıcılık olduğu kesinleşti.

Şimdi bu dolandırıcıları nereye şikayet etmek gerekir? Yazışma yapılan firma olduğu iddia edilen kişinin adı, e-mail adresi var. Hukuk bürosu olarak görüşülen yerin bilgileri ve oradaki kişinin adı soyadı mail adresi gibi bilgileri de var. Paranın yollanmasını istedikleri newyork'taki bayanın adı soyadı banka bilgileri v.s. var.

Bu bilgiler ışığında, insanların canını yakmasınlar diye nereye ve nasıl şikayet etmek gerekir?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.