Şimdi Ara

Buralardayım - Amerika'da Lise hayati! Video (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.546
Cevap
327
Favori
57.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
187 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kendipizzasiniyapanadam

quote:

Orijinalden alıntı: Eqecakmak

Tebrikler anlayabildiğim kadarıyla bir ilerlemişsiniz ve yazdıklarınızdan gördüğüm kadarıyla çalışmayı seviyorsunuz. Böyle devam ederseniz herhalde istediğiniz yere ulaşırsınız. Umarım orada başarılarınızın devamını getirebilirsiniz. Hayatınızda başarılar. :)

Benim de sormak istediğim birkaç şey var. Eğer cevaplayabilirseniz çok sevinirim. Öncelikle, ülkemi çok sevdiğim söylemek istiyorum. Ama bazı olaylardan dolayı çevremden ve buralardan soğudum. Çok isterdim ki düzelsin ancak olmuyor. Ben de bu yüzden burada tıp eğitimini bitirip ihtisas kısmını USMLE sınavına girip Amerika'da tamamlamak istiyorum. Çok çalışmam gerekeceğini biliyorum. Ancak benim için sıkıntı olmaz dişimi sıkıp yaparım. Ailemin şartları da fena sayılmaz bence oralara gelebilmem için.

Size sormak istediğim çevrenizdeki insanlardan nasıl tepkiler alıyordunuz? Mesela ben burada arkadaşlarıma "Durum böyle çok bunaldım, gitmek istiyorum." dediğim her anda saçma sapan yok yapamazsın yok şöyle yok hayal onlar gibi şeyler diyorlar. Ancak yurtdışına gidip başarılı olan birçok insandan da çevremdeki insanların o saçma yorumlarını takmamam gerektiğini duyuyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz çok merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son olarak da söylemek isterim ki İngilizce konusunda sıkıntım yok. Dizilerle, müziklerle ve kitaplarla destekledim ve gramer bende çalışmıyorum. Saçma geliyor.

Oncelikle iyi dilekleriniz, ilginiz ve yorumunuz icin tesekkur ederim. Icinden gelerek calisirsaniz her ne konuda olursa olsun o isten iyi sonuc alirsiniz tabiki bi hedefiniz varsa. Bende hedefime dogru hedeflerime dogru calisiyorum.

Hicbirsey hayal degil. Eger bir hedefi gerceklestirmek siterseniz gercekten disariya kapatacaksiniz kulaklarinizi. Ayni seyleri bende burada yasadim ve kendi inandigim hedefe, kendi cabamla inandigim seyin ustune gittikce gercekten dogru karar verdigimi anladim. Hicbirsey hevesinizi kirmasin.

Grammar aslinda cok onemli. Ben neden calismadim cunku altyapim vardi. Altyapi grammar olarak onemli. Belli seyleri kavradiktan sonra artik grammar calismaya gerek duymuyorsunuz ki bunu yasarken daha iyi anladim. Biz nasil gunluk hayatimizda kurallara uymuyosak onlarda ayni sekilde halk dilinde kisa yollar, basit kavramlar gelistirmisler ve gunluk yasamda belki 150-200 kelimeyle herseyi konusabiliyorlar

Aldım bir köşeye bu dediklerinizi çok teşekkür ederim. Tekrardan başarılar. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: N20

bende yabancı diziler izlerimde ingilizcem o kadar iyi değildir.
    hayalimde vardır aslında ama gidip yerleşmek ama 1. sorun dil 2.si maddi kaynak.

para biriktirip oraya geçersek hayatımızı sürdürebilir miyiz? tabi diğer bi soru; dil konusunda amatör olan biri nelerle karşılaşabilir? :)

tebrik ediyorum hocam hayatını kurtarmışsın yemin ediyorum.

Para biriktirmekten kastin ne kadar mesela ve biliyosn ki hersey para degil. Bu isin yasal olma sureci var. Maddiyattan onemli bir konu cunku paran olup kacak durumda olursan hayat o kadar iyi olmuyor malesef her zaman baskalarina bagimli yasarsin. Dil olarak kulak asinaligi onemli ve belli bir zamandan sonra gunluk hayatta kullanilan kaliplasmis seyler kafaya oturuyor. Dili gercekten ogrenmek istersen uzun ve itinali bir surecte ogrenmen lazim

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖncüTürk

Amerikayı boşver de pizza hakkında daha çok bilgi ver abi. Oradan gelecek en önemli şey free shoptan ucuz alkol.

Dostum bende pizzanin hep nasil yapildigini merak etmistim ve simdi 2 senedir icindeyim ve sunu da soylemeliyim burada pizza yedikten sonra turkiyede gercekten pizza yapildigini dusunmuyorum. Ayri bi tat ve doyurucu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reo*

Senin yerinde olmayı o kadar ama o kadar çok isterdim ki hayal bile edemezsin. Şükret Allah'a herkeste senin ki gibi şans yok. Bende anca üni 1(büyük bir ihtimalle itü olacak bu yıl, yeni kurtuldum ösym illetinden.) bittikten sonra Almanya'da bir okula gidip orada hayatımı kız arkadaşım ile geçirmeyi planlıyayım anca. İnşallah hep mutlu olursun ve darısı başıma diyeyim :D

@kendipizzasiniyapanadam

Iyi dileklerin icin cok tesekkur ederim. Umarim hayatinda daha iyi firsatlar cikar onune ve mutlu olursun. Planlarin gercekten guzel. Inanip hedefine odaklan. Imkansiz diye birsey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadasc11

Hocam green card konunuzu bekliyorum. Amerikada yasayan dayim var green card almamda etkisi olurmu?

Malesef olmaz. Ancak sana vize alman icin yardimi dokunabilir ama 6 ay sonra yani verilen oturma suresinden sonra kacak duruma dustukten sonra o vizende yaniyor. Kisaca green card icin bir kac yol soyleyebilirm Ogrenci vizesi ile gelirsen sana sadece okul donemin boyunca vize verecekler okulun bitince kacak duruma dusersin. Evlilik yapip green card alabilrsin. Riskli ve sikintili surec. Bundan dolayi cok ceken insanlar taniyorum ya da cekilise katilip green card kazanman gerek. Diger bir yol ise burda okurken bir yerde ise baslarsan ve bu sirket benim bu elemana ihtiyacim var diye sana istek yaparsa, tabi yine bazi kosullar var; green card alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jokě

Amerikan Rüyası'na kapılıp oraya giden yüzbinlerce insan var her yıl. Ve nüfusu 350 milyona dayandı. Evsizlerin, köprüaltında yaşayanların sayısı milyonları buluyor. İşsizlik had safhada.

Arkadaş her ne kadar Türkiye'deki asgari ücreti haftada kazanıyorum dese de oradaki kapitalizm buradan daha vahşi.

Kapılmayın şu amerikan rüyasına artık. Bunu anlatan filmleri izlemeye koyulun, kitapları okuyun, amerikalı gazetecilerin makalelerine göz gezdirin. İstisnalar kaideyi bozmaz hiçbir zaman.

Kapilip gelip hayatini yasayan insan oldugunu anlayan da yuzbinlerce insan var. Issizlik had safhada demissin. Turkiyenin issizlik oraninin ABD`den daha yuksek oldugunu bilmiyosun sanirim. Ayrica kapitalizm heryerde var. Turkiye`yi en az bende senin kadar biliyorum ve aradaki farki gorebilecek kadar bilgiye sahibim. Amerika hala firsatlar, ruyalar ulkesi tabi kafasini kullanabilene.

• quote:

Orijinalden alıntı: agbdlcs81

Kaldığınız ev kaç odalı? Kiraya ne kadar veriyorsunuz, kiralıktır sanırım?

Teşekkür ederim

3 yatak odali. Ev normalde 2 katli ama basement dedigimiz bodrum kati duzenlenince resmen ayri bir kat oluyor. Orayi biraz duzenledik yatak televizyon koltuk falan koyduk ve ev 3 katli oldu. Yakinda ss leri paylasacagim. Ev bahceli kendi arabalarimiz icin eve ait park yeri var hemen giriste ve evlerin hepsi birbirine benziyor. Kiramiz ise 1000 dolar. Su faturasi icinde kiranin. Geri kalan faturalarida aylik oduyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LetMeKissYou

Benim merak ettiğim.
    Dili kaç günde öğrendin, kavradın, rahat konuşmaya başladın.

Tam olarak bir gun sayisi soylemek tabiki mumkun degil bu bir surec meselesi. Ilk geldigim gunden beri analmakta hicbir sorun cekmedim fakat konusmak tamamen yazmak ve dinlemekten cok farkli. Basta cekingenligim vardi aksanimda dolayi beni anlayamayacaklarini, duzgun konusamayacigimi ve kelimeleri telafuz edemeyecegimi dusunuyodum fakat zamanla ve mecbur kaldikca bu korkular yavas yavas kayboldu. Yabanci hocalardan ve cevremden ingilizcem hakkinda olumlu yorumlar alinca da guvenim iyice yerine geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Earth_Dreams

4 malzemeli pizza ne kadar?

Bende pizzaciyim yurtdisinda.

small 12 inc 4 malzemeli pizzamis vergisiyle beraber 11.50 dolar
  • Oyle yurtdisi hayalim filan yok aslinda gitmek yasamak guzel olabilir ama yurtdisi hayallerimizi Turkiyeye uyarlasak bir nebze daha da guzellesebiliriz. Mesela yirtdisinda insanlar birbirlerine saygili, yardimsever deriz ve bunlara ozeniriz ama ulkemizde bir sure sonra saygiyi, yardimseverligi bizde unutuyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: igetsky

hangi unidesin yazmamissin yada ben goremedim

Springfield Technical Community College, MA
  • Bence cevapladığın soruları ilk mesajına S.S.S bölümü yapıp oraya koy.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Betfair

Pizzacı bulaşıkcı benzinci olmak Valla amerikada en az bir amerikalı gibi eşit şartları yakalamak için enazınan orada doğuğ büyümeniz babanızda 40 yıldır orada olması lazımki 2.sınıf muamelesi görmeyin.Yoksa yapıcağınız meslekler belli

Sana katilmiyorum. Nedeni ise bu saydigin isleri amerikalilar da yapiyor. Ornegin McDonald`s da calisan amerikalilar fakir ve 2. sinif olan insanlar mi? pizzaciligi ya da benzin isini bu kadar basit gormeni anlayamadim. Izledigim bir belgeselde McDonald`s in CEO`su su bilgiyi verdi; her 3 Amerikalidan 1`i hayati boyunca mutlaka McDonald`s da calismistir. 300 milyonluk ulkede 100 milyon eder. Cilgin bir rakam ve McDonald`s da o Amerikalilar temizlik yapmiyor mu? Kasiyerlik yapmiyor mu? Bir pizzacidan ustun taraflari ne peki? Amerikali bir genc 18 yasina geldigi zaman ailesiyle kalsa bile kira veriyor. Bu onlarin yasam tarzi ne kadar yakin olurlarsa olsunlar aile ve maddiyati ayiriyorlar. Universiteye gidiyorsa okul parasi. Her turlu ozel ihtiyaci kendine ait. Peki sana bir soru? Ben ailemle kaliyorum kira odemiyorum. Telefon faturami odemiyorum. Yiyecege para odemiyorum okul parasi odemiyorum. Calistigim para direk cebime kaliyor. Sorum su; 2. sinif insan gibi yasayan ben miyim Amerikalilar mi? Lutfen bazi seyleri iyi tartalim. Aile yapimiz geregi biz daha sansliyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: green_arrow

dostum süper benim hayalimi gerçekleştirmişsin umarım oralarda çok mutlu olursun,ama daha fazla foto lütfen okuldan arkadaş ortamından etkinliklerden falan, o filmlerde gördüğümüz partiler var mıymış lan harbiden aydınlat bizi

Okulum baslayinca okuldan ve etkinliklerden daha fazla resimler atacagim mutlaka su an calismakla mesgulum. O partiler cidden varmis ben henuz bulunmadim acikcasi ama varmis.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reid Rider

Siz orada iphone'a 700$ verirken biz burada yaklaşık 1000$ veriyoruz. Keza diğer teknolojik aletler ve oyunlar için de aynı şeyler geçerli

Kesinlikle katiliyorum.Turkiyedeki teknolojik alet ve ozellikle araba fiyatlarini takip ediyorum 2-3 kati kadar fark oluyor. Bugun samsung s5 i 170 dolar, 2 yil kontrat ile temin ettik. Sadece 170 dolar oduyoruz baska bir telefon ucreti yok aylik ekstra ucrette yok. Kampanyanin amaci 2 sene boyunca seni o telefon sirketinde tutmak.
  • Dostum hayatını kurtartmışsın. Hayatın gerçek güzelliklerini görmüşsün.

Sakın buralara döneyim falan deme. Eskidenmiş onlar. Yolun açık olsun.
  • İnternet fiyatları nasıl? Fiber internet yaygın mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-2 Yıl içinde benim de yurt dışına yerleşme şansım olacak ama ilk üniversiteyi bitirmeyi düşünüyorum
  • İyi yırtmışsın dostum.

Okulda ve hayatta başarılar
  • Merak edilen ve en çok sorulanları ana konuya s.s.s diye ayırırsan çok makbule geçer. Herkes içinde kolaylık olmuş olur.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.