Şimdi Ara

Buralardayım - Amerika'da Lise hayati! Video (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.546
Cevap
327
Favori
57.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
187 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Or_By

amerikada yaşamak için illa göçmen olarak mı başvurmak lazım?

dünyanın her yerinden göç alan bir yer. kendimizi nasıl kabul ettiririz?

Tabiki gocmen olarak geliyosun. Sonucta Amerika dogumlu degilsin.Burada oncelikle gocmensin. Bir kac yol sayabilirim. Ogrenci vizesi ile gelirsen sana sadece okul donemin boyunca vize verecekler okulun bitince kacak duruma dusersin. Evlilik yapip green card alabilrsin. Riskli ve sikintili surec. Bundan dolayi cok ceken insanlar taniyorum ya da cekilise katilip green card kazanman gerek. Diger bir yol ise burda okurken bir yerde ise baslarsan ve bu sirket benim bu elemana ihtiyacim var diye sana istek yaparsa, tabi yine bazi kosullari var; green card alabilirsin.
  • adam sirf bursasporlu cikti diye takip edicem gonderiyi suraya kivriliyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anna Dewitt

Ayar oluyorum şöyle konulara. Anladık Amerika'ya kapağı atmışın da bununla ilgili konu açmanın amacı ne? Ben hiç iyi niyetli olarak görmüyorum bu konuyu. Bir arkadaş daha var Ukrayna ile ilgili konu açmış ama ne güzel bilgi vermiş. Oralardan bahsetmiş, nasıl oralara gideriz anlatmış. Sen ne yardımcı olmuşsun ne öğüt vermişsin. Amerika'ya ya da başka ülkelere giden bir sürü insan var ve çoğu böyle konular açmıyor. Çok tebrik ederim, Allah yüzüne gülmüş, dilerim orada hep mutlu olursun da konu açmak gereksiz. Bu konu bana göre "Görmemişin oğlu olmuş tutmuş şeyini kopartmış." konusu.

Yorumlarin ve elestirilerin icin tesekkur ederim. Benim ilk amacim hikaye seklinde insanlari sikmadan basimdan gecen olaylari anlatmak. Elimden geldigince sorulara da cevap vermek. Ben sadece tek bi paragraf yazmistim sen bu cevabi yazdiginda. Sadece nasil tepki alacagimi merak etmistim. Profesyonel degilim yazma isinde ve bu yorumlar sayesinde daha iyi yazilarla cikacagim karsiniza. Bilgi vermek icin de elimden geleni yapiyorum. Tecrubelerim ve bildiklerimle sizlere yardimci olmak isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Redlife35

Takiteyiz hangi bolum okuyorsunuz?

Bolumum matematik. Ilginiz icin tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: WESTEN

hocam aile ilgili mi kalma ? vize vatandaşlık durumunuz nedir ? yeşil pasaport ? i want answers now.

Green cardliyim. 2 Bucuk sene sonra vatandasliga basvuru hakkim dogacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdogmus96

Türkiye'de yaşayan üniversite öğrencisi adayı bir genç bir yaşıtın için ücretsiz olarak nasıl ingilizce öğrenileceğine dair tavsiyen var mıdır kardeşim ?

Oncelikle en temel seyleri ogrenmen lazim. Belkide sayilardan aylardan baslamak lazim. Cok ciddiyim kucumseme anlaminda soylemiyorum. Temel seyleri bilmeden ilerleyemezsiniz. Cumle yapisini cok iyi ogrenmek gerek. Kelime hazneni gelistirmek. Kitap okumak, dizi,film izlemek, yabanci sarki dinlemek. Bunlar kelime haznenisizi telaffuzunuzu ve kulak asinaliginizi artiracak islemler. Sunu da soylemem lazim. Dil konusu ciddi ve ozenli bir calisma ister. Hergun ingilizce ile ic ice olmaniz lazim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reckoner

Hafiz gel Salem'a bi çay demleyeyim sana. Boston'a yakınsan bi donanımhaber buluşması yapabiliriz illa vardır başkalarıda.

Boston`a 1 saat. Neden olmasin. Eylulde daha cok zamanim olacak birseyler ayarlanabilir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xtremee

Özendirme lan :(

İnsanların hayata bakışları nasıl?
    Siyaset-din olayları nasıl?
    Maaşlar yaşam standartları?
    Kızlar?
    Yeme içme nasıl?
    Gece hayatı barlar diskolar?
    Eğitim sistemi?
    Sağlık sistemi?

Cevaplarını bekliyorum alıntılayıverde okuyayım.

-Insanlar gunluk yasiyorlar. Bizim gibi aman cok calisalim cocuklarimiza iyi bi geleck ayarlayalim degil. ZAten cocuklar 18 yasindan sonra kendi ayaklarinin uzerinde. En iyi tabir hayata gunluk yaklasmalari.
    -Dine bagli olanlari da var, tamamen farkli dusunceleri olanlarida var. Din hayatlarinda o kadar onemli bir yer kaplamiyor acikcasi. Kiyi bolgeleri daha cok demokrat, ic kesimlere dogru cumhuriyetci dedigimiz kesim daha cok mevcut. Siyasi gorus ve sistemleri bize gore cok farkli. Detayli yazilabilcek ayri bi konu.
    -Saatlik en dusuk ucret 8 dolar. Kendi yasadigim eyalet icin konusuyorum biliyosunuz her eyalet ayri bir devlet gibi. Herseyi satin alma gucune sahipsiniz. Yasam standartlari cok yuksek.
    -Yasam sartlari, aile ve dini hayatlari farkli oldugu icin kizlari gercekten o filmlerdeki gibi dusunebilirsiniz. Cinsellikle ilgili cok rahat samimi olmadiginiz bir kizla bile konusabilirsiz.
    -Yemek kulturleri hic yok nerdeyse. Bu yuzden fast food, pizza isi amerikada asla olmeyecek is sahasi. Cok farkli icecek turleri var. Ama sunu soylemem lazim ki abur cubur dedigimiz atistirmalik hazir seylerde tamamen sinirlari asmis durumdalar. Cok farkli tatlar var. Icki, bira su gibi iciyorlar. Agiz tatlarina duskun insanlar.
    -Yasim 21 den kucuk oldugu icin o gibi yerlerle ilgili cok fazla bilgim yok. Yas siniri 21.

• quote:

Orijinalden alıntı: ronaldınhogaucho

Hangi eyalet ? Devam edersen takipteyiz hocam :)

Massachusetts
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cherkez26

Şanslısın hocam . Bizede tavsiye var mı? Oralara atsak kendimizi ...

Ben kendi arkadaslarima da diyorum buraya gelin orada napcaksiniz diye. Gercekten insan oldugunuzu anliyorsunuz. Gecen aralk-ocak ayinda turkiyeye tatile geldim yaklasik 40 gun kadar ve inanin kendi ulkemi yadirgadim. O kadar garipsedim ki. Insanlarin davranislari. Sokaklar, yollar, hicbir duzen sistemin olmayisi. Duzen ve sistem konusunda anlatilacak o kadar cok sey var ki. Hersey tikir tikir belli bir sistemde ilerliyor. Gerek egitim gerek saglik gerekse sosyal hayat ve cevre konusunda. Daha detayli bu konu uzerine yazacagim
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2-RUN9

Hocsm dili kac gun de kaptiniz

Tam olarak bir zaman soylersem yanlis olur. Kulak asinaligim gercekten iyiydi. Anlamakta bir sikintim olmuyodu ama konusma herzaman daha zordur. Bastaki en buyuk sorunum cekingenlikti. Konusurken beni anlamayacaklarini dusunuyor ya da yanlis telafuz edicem diye cok korkuyordum fakat zamanla ve mecbur kaldikca bu korkumu yendim. Temel olmadan kulaktan dolmayla ingilizce ogrenmesi malesef zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Mayer

"Ingilizce grammer olarak calismadim ki iyiki calismamisim arkadaslar vaktimi bosuna oldurmedim."

Belki çalışsan Community College'a gitmezdin gide gide.

Community College`a gitme nedenim grammer eksikligim degil. SAT sinavina hazirlanmaktansa ve direk 4 yillik okula bir ton para vermektense, hic sinavsiz, daha ucuz ve sene kaybi olmadan derslerimi transfer edebilecegim Community college i tercih ettim. Sistemin bana sundugu ve benim kafama daha cok yatan tarafi sectim ki bircok Amerikalinin yaptigi gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Craxler Devon

Ordan hiç dönmeyi düşünüyor musun ve tek mi yaşıyorsun acaba?

Kesinlikle dusunmuyorum. Geri donmeme kararini cok kisa surede aldim diyebilirim. Zaten ailem burada ve boyle bir firsati birakip geri donmek mantikli degil. Tek basima olsam zorlanirdim. Belki yine okula giderdim, calisirdim gecinirdim ancak ailemle oldugum gibi rahat olmazdim, istedigimi alamazdim. Aile ile birlikte olmak benim icin buyuk bir sans.
  • Siz orada iphone'a 700$ verirken biz burada yaklaşık 1000$ veriyoruz. Keza diğer teknolojik aletler ve oyunlar için de aynı şeyler geçerli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schneizel

önümüzdeki yaz wat programı ile oradayım.

Wat programi ile ilgili pek bir bilgim yok malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker07

dostum sanırım ailenin durumu iyi , tadını çıkar :)

Alışabildin mi oralara , filmlerdeki - dizilerdeki gibi mi gerçekten hayat ?

Aile durumu orta halli diyelim. Amerikada calisilip bir yerlere gelme amacinda olan bi aile. Turkiyeden hicbir destek,yardim veya belli bir birikintiyle gelmedik ama Amerika bize zengin sartlarini sundu diyebiliriz. Alistim. O kadar alistim ki gecen aralik-ocak ayinda yakalsik 40 gun tatile gelmistim turkiyeye ve kendi ulkemi yadirgadim. Hersey cok farkli. En ufak farkliliklarii bile o kadar cabuk farkedebiliyorsunuz ki iste o zaman anliyosunuz medeniyeti ve gelismisligi. Kesinlikle rahat insanlar, hayatlarini gunluk yasayip stresten uzak dururlar, gelecek kaygilari pek yoktur. Filmlerdeki ve dizilerdeki yasam tarzlari gercek yasam tarzlarini yansitiyo diyebiliriz

• quote:

Orijinalden alıntı: prisonerofazkaban

hocam yağlıderelimisiniz bende giresunluyum

evet yaglidereliyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eqecakmak

Tebrikler anlayabildiğim kadarıyla bir ilerlemişsiniz ve yazdıklarınızdan gördüğüm kadarıyla çalışmayı seviyorsunuz. Böyle devam ederseniz herhalde istediğiniz yere ulaşırsınız. Umarım orada başarılarınızın devamını getirebilirsiniz. Hayatınızda başarılar. :)

Benim de sormak istediğim birkaç şey var. Eğer cevaplayabilirseniz çok sevinirim. Öncelikle, ülkemi çok sevdiğim söylemek istiyorum. Ama bazı olaylardan dolayı çevremden ve buralardan soğudum. Çok isterdim ki düzelsin ancak olmuyor. Ben de bu yüzden burada tıp eğitimini bitirip ihtisas kısmını USMLE sınavına girip Amerika'da tamamlamak istiyorum. Çok çalışmam gerekeceğini biliyorum. Ancak benim için sıkıntı olmaz dişimi sıkıp yaparım. Ailemin şartları da fena sayılmaz bence oralara gelebilmem için.

Size sormak istediğim çevrenizdeki insanlardan nasıl tepkiler alıyordunuz? Mesela ben burada arkadaşlarıma "Durum böyle çok bunaldım, gitmek istiyorum." dediğim her anda saçma sapan yok yapamazsın yok şöyle yok hayal onlar gibi şeyler diyorlar. Ancak yurtdışına gidip başarılı olan birçok insandan da çevremdeki insanların o saçma yorumlarını takmamam gerektiğini duyuyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz çok merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son olarak da söylemek isterim ki İngilizce konusunda sıkıntım yok. Dizilerle, müziklerle ve kitaplarla destekledim ve gramer bende çalışmıyorum. Saçma geliyor.

Oncelikle iyi dilekleriniz, ilginiz ve yorumunuz icin tesekkur ederim. Icinden gelerek calisirsaniz her ne konuda olursa olsun o isten iyi sonuc alirsiniz tabiki bi hedefiniz varsa. Bende hedefime dogru hedeflerime dogru calisiyorum.

Hicbirsey hayal degil. Eger bir hedefi gerceklestirmek siterseniz gercekten disariya kapatacaksiniz kulaklarinizi. Ayni seyleri bende burada yasadim ve kendi inandigim hedefe, kendi cabamla inandigim seyin ustune gittikce gercekten dogru karar verdigimi anladim. Hicbirsey hevesinizi kirmasin.

Grammar aslinda cok onemli. Ben neden calismadim cunku altyapim vardi. Altyapi grammar olarak onemli. Belli seyleri kavradiktan sonra artik grammar calismaya gerek duymuyorsunuz ki bunu yasarken daha iyi anladim. Biz nasil gunluk hayatimizda kurallara uymuyosak onlarda ayni sekilde halk dilinde kisa yollar, basit kavramlar gelistirmisler ve gunluk yasamda belki 150-200 kelimeyle herseyi konusabiliyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Escossie

şu pizzanın tarifini versene

Pizzanin tarifini malesef veremiyorum cunku yaptigim pizzanin hamurunun malzemesini ayarlari tek bir hamura gore degil. Bir cuval undan yapilmis, 70-80 pizza hamurundan bir tanesi ve oradaki tavuk turunun turkiyede var oldugundan supheliyim belki de vardir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodiSA

grenn kart olayı hala devam ediyor mu ne biliyorsun ?? :D

Green card alma olayi birkac yol ile mumkun. Yuzeysel olarak gececegim fakat derinlere ve ince detaylara inebilecek, biraz sikintili, maddi olanak isteyen yollar.Ogrenci vizesi ile gelirsen sana sadece okul donemin boyunca vize verecekler okulun bitince kacak duruma dusersin o sira evlilik yapip green card alabilrsin. Riskli ve sikintili surec. Bundan dolayi cok ceken insanlar taniyorum ya da cekilise katilip green card kazanman gerek. Diger bir yol ise burda okurken bir yerde ise baslarsan ve bu sirket benim bu elemana ihtiyacim var diye sana istek yaparsa, tabi yine bazi kosullar var; green card alabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.