Şimdi Ara

Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
428
Cevap
53
Favori
47.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
157 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İyi günler hocam yazdıklarımın hepsi doğrudur abarttığım hiç birşey yok.

Davetiye derken düğün davetiyesi olarak algılandı sanırım.

Normal amerika davetiyesi orada da geliş nedeni davetiyeyi gönderme nedeni falan yazıyordu.

Ondan sanırım tebrik ederim cümlesini kullandı

Ayrıca 2 3 senelik bir olay.
  • ultrAs28 kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten bu madde soru işaretleri bıraktı. Bugün herhangi birine DS160 formunu doldurup vizeyi bana gelen davetiyeyle aldım derseniz bunun tercümesi dün gece uzaylılar bana geldi çay içtik, sohbet ettik, sabaha karşı da galaksilerine geri döndüler demek gibi oluyor. Size yalancı demiyorum. Sadece davetiye falan gibi kavramlar son 20 yıldır geçerli bir vize alım yöntemi değil. Üniversite'den I20 master davetiyesi alan insanlara bile bize verilmeyebiliyor. Bireysel ya da şirket davetiyelerinin adı bile kalmadı hatta. Bu yüzden heralde siz 20 yıl önce yaşadınız bu olayı yazdım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konu sahibi rahatsız edici derecede saygısız. Saldırgan ve alaycı tavırlarla cevap verenleri ayrı tutuyorum fakat konuyu okuyan hiç bir kişiyi insan yerine koymuyor. Anlıyorum okullar okumuş, kariyer olarak kendini geliştirmiş ve bir yerlere gelmişsin fakat bu senin kimseye bu şekilde konuşmaya hakkın olmasını sağlamaz. Burada çizdiğin pembe tablonun anlattıkların ve konuşma tarzın ile çeliştiğini düşünüyorum. Net yalandır demiyorum ama benim gözümde canlanan konu sahibi profili 12-15 yaş arası, iki kelime İngilizce öğrenmiş, gamsız veledin teki (no-offense).
  • ea_guru kullanıcısına yanıt
    Yok kuzenimin ortağı Amerikalı evlerine misafir gezmeye gittik hepimiz çok beğendik seneye tekrar gezmeye gidicem sonrada çalışmak için fırsat bulursam temelli gitmeye calisicam
  • DeathAnqeLs kullanıcısına yanıt
    En başından beri takip ediyorum. Gördüğüm kadarıyla konu sahibi, alaycı, yorum yapanlara aynı ayarda yanıt veriyor. İş birazda karşılıklı saygıya dayanıyor aslında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerika yarı yarıya bir ülke gerçekten. Yarısı obez adamların diğer yarısı haftanın 4-5 günü gymden çıkmayan kaslı herifler. Değişik memleket

• kasvet-efza kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi alaycı saldırgan yorumlara verdiği cevapları ayrı tutuyorum. Bir yerden sonra ipin ucunu kaçırmış, her yere saldırmış gibi.
  • Viktor Reznov kullanıcısına yanıt
    Benim duyduklarım da bu şekilde hocam.Çok farklı bir millet

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabaların kaskosu ve ev kiraları ile ilgili kısımları bilmem ama marketler için yazdığın şeyler bana inandırıcı gelmedi. Ben 3 ay ocean city’de yaşadım. Orada farklı noktalarda bir sürü market alışverişi yaptım, ürünlerin skt yada bozuk vs sorunu ile karşılaşmadım. Aklımda kalan en önemli şey ise kırmızı etin çok ucuz olması idi. Öyleki çoğu zaman et alıp soğanla kavurup yerdim. 5-6 dolara paketli etler vardı (gramını hatırlamıyorum ama az değildi). Benzin için söylediklerin hatalı, amerikadaki benzin kalitesi gayet iyidir heleki ülkemize kıyasla baya iyidir. Bizim 100 oktan dediğimiz benzin oranın 87-89 oktanına anca denk gelir yanıcılık olarak. Ayrıca leasing ile araç alıp kullanan adamın kaç oktan benzin aldığını kiralayan şirket nasıl anlayacakta 93 oktanı şart koşuyor ? Mc Donald’s, Burger King, KFC gibi yerlerde yemek yedim. Ne köftem eksik çıktı en tavuğum. Üstelik içeceklerde açıkta sınırsız olarak sunuluyor. Türkiye’de olsa parçalarlar.

Ben 3 ay çalıştım Amerika’da. Yaklaşık 2 haftada gezdim. Kazandığım para saatlik 7,5 dolar gibi birşeydi. Kazandığım para ile şunları yapabilmiştim; haftada 3-4 partiye katılmak, istediğim herşeyi yiyip içtim (et alkol sigara vs) Tommy lacoste gibi markalardan alışveriş, xbox 360 (yanına orjinal oyunlar). Gezdiğim yerler ise; washington, new york, new jersey, niagara (burada otelde kaldım).

Sağlık konusuna gelince bir tek o konu sıkıntı orada. Çoğu adamın ağzında diş yoktu, dişçiler vs aşırı pahalı imiş. Ayrıca araçların ikinci eli çok komik 500 dolara falan jip alabilirsiniz. Heryeri bozulsa ne olacak, 100 dolar aşağısına sat gitsin. Ayrıca araç alıp satmak aşırı kolay. Hemen bir evrak hazırlayıp satış işlemini gerçekleştiriyorsunuz. Bizdeki gibi yok noter yok trafik tescil vs bunlar yok.

• Şimdi dostlar burda yazılanların hepsini unutun , abartılarak anlatılmış safsatalar dışında bir şey okumadım . Ekmeğine taş sürülmesin diye Almanya'yı kötüleyen almancılar gibi bu arkadaş . Michiganda uzun süre kalamadım ama Chicago ve Wisconsin de uzunca süre vakit geçirmiş biri olarak , yazılanların çoğunu hayret içinde okudum . Siz kendinizi bir şekilde oraya atmaya çalışın gerisi çorap söküğü gibi gelir . Para çok , imkan çok , kıymet çok ve insanların beyin gramajı tr deki insanların beyninden 6-7 kat daha fazla ...
  • Giden bir çok insan biliyorum, hepsi çoğu şeyden memnun. Yazılanlar saçmalık seviyesinde...
  • Anlaşıldı abd de yaşanmaz .en iyisi avrupa da sakin bir ülke.

• quote:

Orijinalden alıntı: sensaura

Çok kötü hocam. Uzman doktora görünebilmek için 6 ay sürünürsün burda. Ben hiçbir şey yazmıyorum sağlık konusunda. Bence sağlık konusunu kapatalım gitsin. YOK öyle bir şey burada :D
    Bandırma'da yaşıyorum. Burada bölümü olmadığı için, Balıkesir'den tam 3 ay Gastroenteroloji'ye randevu almaya çalıştım anca 3 ay sonunda alabildim. Endoskopi gibi birkaç şeye girdim ve ama sonuçları bilmiyorum doktorla konuşamadım. Çünkü +5 aydır daha 2. randevumu alabilmek için bekliyorum.

Kaldı ki Türkiye'deki vergiler, işsizlik oranları, adaletsiz hukuk sistemi, tamamen torpil ve rüşvetle dönen bir devlet sistemi vs. bunlarla kıyaslayınca markette 1 dolar fazla geçilen ürünler ve double yerine tek gelen köfteler çok masum kalıyor Tabi ki sizi eleştirmek için demiyorum ellerinize sağlık deneyimlerinizi paylaşmışsınız, ben sadece kıyaslama yapıp ülkeme üzülüyorum.

• Klasik "gelmeyin buralar çok kötü yeğnim" olan gurbetçi konusu.

Bereket en azından Bulgaristan'a gittik gördük de her şeyin yalan olduğu ortaya çıktı.
    Bugüne kadar hep öyle kötüler, böyle açlar, millet sefil geziyor burda açlıktan kırılıyoruz diye ağlanıp durdular. (Akrabalarım olacak yalancılar da dahil buna)
    Gittik gördük bir tane somurtan insan yok! Her şey 1 lira 2 lira. 750 gr steak 5 leva!
    Kaufland'dan 250 levalık bir bagaj dolusu alışveriş yaptık TR'de yapsak 2000 lira tutardı.

YouTube çıktı da artık izliyoruz yurt dışının yaşamlarını.
    Yalancı gurbetçiler de Bmw, Mercedesler ile gelip açız deyip ağlanmaya devam etsin.

Daha geçen adam "Mercedes S350" ile gelmiş Almanya bitti diyor.
    Aman sakın gelmeyin diye içinden dualar ettiği yüzünden belliydi. Arabanın TR fiyatı yaklaşık 1 milyon TL.

Almanya: Murat Özün - Amerika: İlkay Zaman - Kanada: Kanada Geyikleri
    İzlenmesini tavsiye ederim.

Sağlık mevzusu zaten Amerika'nın kanayan yarası. Çünkü orası sosyal devlet değil.
    Daha 3 sene önce bir implant ve 3 dolguya 4,750 lira ödedim. Dişçi her yerde pahalı sistem böyle.
    Tr'de sigortasız biri de gitsin hastaneye bir ameliyatı 5-10 bin liradan aşağı çıkarmazlar.
    300 milyon nüfusluk ve eyaletler olarak yönetilen ülkede "sorun" diye anlatılan şeyler bana komik geldi.

• Birleşik Krallık ve Macaristan'da yaşadım. Konu sahibinin profilini gördüm. Epey donanımlı biri gibi gözüküyor.https://www.researchgate.net/profile/Erkan_Boztas

Adam buradakilerin hoşuna gitmeyecek şeyler söylediği linçe uğraması oldukça normal. Ama işin sonunda ABD'de bir devletler topluluğu. Yani her eyalette kurallar ve yaşamlar bambaşka olabilir. Yani Avrupa'da yaşamak gibi değil.
  • AnadoluEfes kullanıcısına yanıt
    Çarptığın aracın içindeki insanın hastane masrafına kadar sen sorumlusun. Türkiye gibi kolay kurtulamazsın burda. Kulaktan dolma bilgilerle yaşama dostum. Bir benzin istasyonuna çarpsan düşün sonucu.

• Sismanlar kulubu mubarek

• BigMuffin kullanıcısına yanıt
    Et fiyatları böyle olunca insanlar ister istemez kilo alıyor :D
    Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 23 Temmuz 2019; 18:56:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sensaura

Et fiyatları böyle olunca insanlar ister istemez kilo alıyor :D
    Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar
    Her eti yeme genç yaşta obez ve olası bir ton hastalık çıkabilir ilerde seri üretim mamülleri ve açıkçası sağlıksız muhakkak sporda şart ben ABD de de iken böyle yapmıştım başta mahkum ne varsa deneyim dedim fena kilo aldım sonra sporla destekledim yoksa kötü oluyor.Abur cümbür ve hızlı hayata alışmış millet tembellik hat safhada sağlığınada dikkat etmelisin malum sağlık masraflı birde

Şunuda net diyelim ABD oldun Türkiye oksun paran yatırımın taşınmazların sermayen varsa her yer cennet gibi olur sorun para, yoksa burada da imkan bol mesela.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.