Şimdi Ara

Amerika Bölünüyor - 7 Nisan'da Söylemiştim!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu 7 nisanda açtığım konu: http://forum.donanimhaber.com/m_13404898/mpage_1/key_//tm.htm#13404898

bu da yeni haber:

600 bin nüfuslu Vermont eyaleti “bağımsızlık” için Bush yönetimine karşı isyan bayrağı açtı

05.06.2007 06:21

Amerikan tarihine bir kara leke olarak geçen “1861 İç Savaşı”nın ardından ilk kez bir eyalet ABD’den ayrılarak bağımsız olmak için girişimde bulundu. 600 bin nüfusa sahip Amerika’nın en küçük eyaletlerinden Vermont, “bağımsızlık” için Bush yönetimine karşı isyan bayrağı açtı. AP ajansı Vermont’ta en çok görülen şeyin, “Amerika Vermont’tan çık!” şeklinde tişörtler ve çıkartmalar olduğunu yazdı. Bush’un ülkeyi imparator gibi yönettiğini ve kendilerine hiçbir katkı sağlamadığını kaydeden 400 Vermontlu aydın, Bağımsızlık Bildirgesi’ni açıkladı. Yıllardır “Demokratlar’ın kalesi” olarak gösterilen ve sermayeye karşı çıkarak eyalet genelinde McDonald’s açtırmayan Vermontlular’ın girişimi, “Bir eyalet kendi isteğiyle ABD’den ayrılabilir mi?” sorusunu beraberinde getirdi. Vermontlular Bağımsızlık Bildirgesi’ndeki “Eğer hükümet halkın üzerinde yıkıcı etkiye sahipse halk, yönetimi devirip yerine yenisini kurma hakkına sahiptir” maddesine dayanarak bağımsızlık istiyor.

Vatan

• Osmanlı geldi biran aklıma. Şimdi bu adını bile duymadığımız Vermont eyaleti ABD'den ayrılınca cacık olacağını falan sanıyordur. Ama ne olursa olsun ABD emperyalizmine karşı gönülden yapılan her mücadelenin arkasındayız.
  • başlıkta amerika bölünüyor demişsin.sadece bir eyalet bağımsızlık fikrinde ki oda ayrılcağını sanmam.
  • en azından amerika 600 bin kişi eksiliyor ve ülkenin sınırları küçülüyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: SinanBest

başlıkta amerika bölünüyor demişsin.sadece bir eyalet bağımsızlık fikrinde ki oda ayrılcağını sanmam.

Osmanlıda da yanılmıyorsam ilk önce Sırplar isyan etmişti.. Gerisi gelir inşallah!
  • Teşbihte hata aranmazmış. Domuzun sırtından ne kadar tüy kopartırsak kardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan_28 -- 5 Haziran 2007; 9:06:14 >
  • bu arada vermont küçük olmasına karşın..

ülkenin en çağdaş, demokrat, aydın, değerli insanlarından oluşan bir eyalet..

amerika'nın kuzeyi genel itibariyle daha zengin, çağdaş, demokrat, liberal eyaletlerdir.. güneyi ise daha fakir, siyahi, cahil, muhafazakar ve cumhuriyetçi insanlardır..

vermont ise amerikanın en kuzey doğusunda küçük bir eyalet..

anlayacağınız türkiye'nin izmiri gibi bişey

haritanın sağ üst köşesindeki kırmızı işaretli yer vermont..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K4l3l -- 5 Haziran 2007; 9:10:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: SinanBest

başlıkta amerika bölünüyor demişsin.sadece bir eyalet bağımsızlık fikrinde ki oda ayrılcağını sanmam.

Fransız ihtilali zamanındada bunu ilk fransızlar yaptı.Ama sonra gördüğün gibi arkası geldi
  • ya şimdi bu nasıl bişe oluyor bizim karedenizin türkiyeden ayrılıp bağımsız olması gibi bişe dimi
  • eğer cidden ayrılırsa bunun devamı gelir..çünkü diğer eyaletlerde bundan cesaret alabilir..herşeyi zaman gösterecek..

inşallah sonu küba gibi olmaz..ambargo yemez amerikadan..kii yiyeceğe benziyor..
  • Eeee sen gidip başka ülkede teröriste destek verirsen sen de böyle şapa oturursun dimi buş teyze
  • Hemen oranın halkını kışkırtıp silahlandırmalıyız ve onlara gereken her türlü desteği vermeliyiz
  • Hollywood'dakilerin geleceği gösteren sihirli bir aynası falan mı var? 90'lı yıllarda izlediğim bilimkurgu filimlerin bir kısmı ABD'de aşırı dinci ve ırkçıların iktidara gelmesi ile iç savaşın çıktığını anlatıyordu. Örnek "Barb Wire" (Pamela Anderson oynadı) ve "Los Angeles'dan kaçış" gibi. Bir başka fimde de (Cristopher Lambert - İskoçyalı -oynuyordu) karısı tekrar hamile kalınca hapse tıkılan bir adamın hapisten kaçıp Meksikaya sığınmasını anlatıyordu (Filmin ismini hatırlayamadım idare edin)

• Biri başlar diğerleri de gaza gelir, bu inşallah Amerika'nın sonu olur O zaman adıda olur Amerika Cumhuriyeti
  • quote:

Orjinalden alıntı: HiTBoY

Biri başlar diğerleri de gaza gelir, bu inşallah Amerika'nın sonu olur O zaman adıda olur Amerika Cumhuriyeti

İnşallah
  • california ayrılsın yaa adamların zaten hayvan gibi ekonomileri var valla gerekirse ben okulu bırakıp çalışmayada giderim yeterki çağırsınlar.san diego san fransisco hiç farketmez yeterki CA olsun bi telefona giderim
  • siz gerçekten o eyaletin ayrılacağına inanıyormusunuz
  • quote:

Orjinalden alıntı: K4l3l

bu arada vermont küçük olmasına karşın..

amerika'nın kuzeyi genel itibariyle daha zengin, çağdaş, demokrat, liberal eyaletlerdir.. güneyi ise daha fakir, siyahi, cahil, muhafazakar ve cumhuriyetçi insanlardır..

Oldukça vurucu bir mesaj olmuş.
    Özellikle sondaki teşbih beyaz Türk - zenci Türk ayrımını gözler önüne seriyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: Turkish Samurai

ya şimdi bu nasıl bişe oluyor bizim karedenizin türkiyeden ayrılıp bağımsız olması gibi bişe dimi

Pek sayılmaz. Onlar "Birleşik Devletler"... Bizde ise zaten bir tane devletiz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: K4l3l

bu arada vermont küçük olmasına karşın..

haritanın sağ üst köşesindeki kırmızı işaretli yer vermont..

çok saçma olmuş mesajın ve ne ima ettiğini bir türlü anlamadım tamam güney fazla gelişmiş bir yer değil ama asla fakir ve siyah değildirler Miami L.A. San Francisco TExas Des Moines gibi önemli şehirler oradadır. Gene Americanin kalbi sayılan kurulma yerlerinden biride Philedelphiave Pensilvanya'da güneydedir. Düşünürsek Kuzeylilerin aksanı güneylilerden acayip kabadır. Gene en çok siyahın bulunduğu New Jersey ve Detroit ve Chicago kuzeydedir. Benim bildiğim kuzeyliler daha çok Milliyetçi ve cumhuriyetçi.Güney daha çok liberaldi. Ayrıca Türkiye'nin İzmiri ile ne demeye çalıştığını anlamadım ama kültürsel anlamda diyosan Hollwood veya San Francisco olmalı bu.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.