Şimdi Ara

🟦 American Express® Türkiye [ANA KONU] (115. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
2.299
Cevap
146
Favori
286.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
23 oy
Popüler Konular listesinde
98. Sırada  bugün en iyi #19
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Merhaba hocam, yakın zamanda çevirmedim ancak web sitesine göre program devam ediyor. Yine de Seyahat ve Concierge Hattı ile bir görüşün.

Ek bilgi olarak, 2025 başında aldığım hediye kartının süresi 2027 sonuna kadar geçerliydi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar platinum aldım ama şimdi metal de alabilirim görünüyor ama çift kart ücreti yansımasın istiyorum. Kart ücreti ne zaman alınıyor ona göre metal alıp plastiği iptal edeyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tarikyilmaz8 T kullanıcısına yanıt

Geç cevap verebildim kusura bakmayın, böyle bir açıklama bilgi vermeniz iyi oldu yani şimdi bu American Express kartını ve Shopbyamex hizmeti olayını (şahsen kendime göre özellikle) anlamış olduk. 

2-3 yıl öncesine kadar yurtdışı alışveriş sipariş Gümrük sınırlaması 150 Euro/Dolar zamanı bayağı heveslenmiştim, öyle GarantiBBVA (sadece bu bankayla anlaşmalı olduğunu öyle sanıyordum hep) Bonus Trink yanına American Exp. kartını da çıkarırım öylesine yılda 1-2 kez işim düşer hallederim derdim de sonradan hep vazgeçerdim. Şu an ise Gümrük sınırı 30 Euro/Dolar yurtdışından alışveriş şartları daha fena kötüleşti ve Shopbyamex Hizmeti belli ki eski yıllara göre daha da zorlaşmış pek kullanılacak gibi değilmiş.

---

Bu arada kendi konusunu bile açmıştım bir kişi bile cevap vermemiş neden acaba buralarda belki bilgisi olan vardır aynen alıntı yapmak istiyorum cevap bekliyorum:

Müşteri Limiti ile (Kullanılabilir) Kredi Kartı Limiti apayrı şeyler diye anlıyorum, hatta K.Kartı Limitini banka internet/mobil uygulamasında görürken Müşteri Limitini sadece aylık çıkan kart extre'si içinden görebiliyorsunuz. Bu iki ayrı isimli Limit durumu birbirine eşit gözükse ne olur sorun olur mu? Müşteri Limiti diyelim 100.000TL ve (Kullanılabilir) Kredi Kart Limiti 50.000TL durumdaysa ne anlama geliyor? Bu ikisini de birbirine eşitlesek ne olacak? Yani aynı bankadan 2. bir Kredi kartı istesek buna Limit verirlerken yada başka bir bankadan K.kartı çıkartacağımız zaman kartın limitine bu "Müşteri Limiti" dediğimiz şeyin etkisi oluyor mu olmuyor mu ne oluyor hiç anlayamadım bu durumu.

• Ravenholm kullanıcısına yanıt

Gelir durumunuza, varlığınıza ve mevcut borçlarınıza göre bir bankanın sizin için tanımladığı genel kredi limitinizdir müşteri limiti.

Size vereceği kredili ürünleri (kredi kartı, bireysel kredi, kredili mevduat hesabı vb.) bu limit içinde tanımlar banka.

Ben bir bankanın sadece kredi kartını kullanıyorum mesela, belirledikleri müşteri limitinin tamamını o kartın limiti olarak kullanıyorum. Kredi kartının limitini artırmak istersem önce müşteri limitini arttırmam gerekiyor güncel gelir, başka bankadaki para, gayrımenkul tapusu vb varlıklarımı belgeleyerek.

Kredi kartınızın limiti, müşteri limitinizin üzerinde olamaz.

Geçen gün bir yakınıma yılbaşı hediyesi almak için MR puanlarımı kullanmak istedim. Beymen hediye çeki için concierge hattına yönlendirdiler.

Personel işlemleri ilerletmek için eposta, telefon numarası hatta tckn gibi kişisel bilgileri istedi. Açıkçası bankanın üçüncü parti bir hizmet sağlayıcıyla, şahıslar üzerinden işlem yürütmesi bana garip geldi. Süreci ilerletmeden görüşmeyi sonlandırdım.

Kişisel veriler konusunda biraz hassas olabilirim ancak ilk Amex deneyimim olduğu için size danışmak istiyorum: Concierge hattında işlemler gerçekten bu şekilde mi yürütülüyor?

Metal Platinum kartımı Kasım ayında almıştım ve 15.000 lira yıllık ücreti vardı bu zamana kadar kart ücretini yansıtmamışlardı şimdi ekstrede gördüm ki bir sonra ki ay zamlı ücret 20.310 lira yansıyacakmış.

Ben 15.000 lira iken kartı aldığım için ve burda uyanıklık yapıp ikinci ekstremde değilde dördüncüde zamlı yansıtmaya çalıştıkları için tüketici haklarına şikayet edebiliyor muyum neler yapabilirim haklarım nedir?

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zOMicCYxbd -- 13 Ocak 2026; 11:45:3 >
  • zOMicCYxbd Z kullanıcısına yanıt

Merhaba, ayni durumdan muzdaribiz. Tam olarak bu sebepten aralık ayinda ekstrem kesilince aradım bankayı ve bu ayki ekstre donemine alinmadigim söylendi. Bunun uzerine iki aylik ekstremin kesildiği ve herhangi bir minimum gun sartinin kart sözleşmesinde tarafima imzalatilmadigini dile getirince kart aidat ekibine baglandim. Kart aidat ekibindeki personel kartin kullanıma baslandigi donemki aidatinin odenecek tutar olarak yazdigini ve bankanın bir ay geciktirerek insiyatif kullandigi belirtti.

Ekstre yansimadigi surece bir şey demek mümkün degil ,fakat ben de boyle bir durumda tüketici haklarına gitmekten çekinmem. 2. ekstre muhabbeti de bu arada sozlesmede yazmıyor. Sözleşme baglayici olduğu icin hukuken elle tutulur bir yani olmayacaktir yüksek yansitmalarinin.

Saygilar.

Sizlerin durumda önümüzdeki ekstre kesim tarihiniz Şubat ayındaysa, zamlı kart aidatı dönemine giriyorsunuz.

Bana geçen ay gelen ekstrede, bir sonraki (2026 Ocak ayı) ekstremde 15.520 TL olarak yıllık ücret yansıyacağı yazıyordu metal kart için. Her yıl Ocak ayı ekstresinde tahsil ediliyor benden.

15.520 TL kart aidatı 31 Ocak'a kadar geçerli sanırım.

İşe yarar mı bilmiyorum ancak yeni ekstreniz 31 Ocak'tan önce kesilececek şekilde tarih değişikliği yapmayı deneyebilirsiniz, çağrı merkezi bir cevap verebilir belki bununla ilgili.

İçinde bulunulan ayda ekstre tarihi güncellemeye izin vermedi benim kartımda ;eğer kullanılmamış kartsa yapılabiliyor diye biliyorum ki o durum konu dışı. Geçen sene Ocak ayında aldığım kartın zamlar açıklandıktan sonra ilk harcamasını yapmıştım ve ödemesi martta geldi zamlı olarak. Kartın kullanılmaya başlandığı tarih mühim zannımca ;yine de net bir beyan yok bu konuda ikinci en geç üçüncü ekstreye yansıması dışında. Kasti olduğunu zannetmiyorum ertelemenin, Kasım ayı kullanıcılarının etkileneceğini de zannetmiyorum ileri tarihe ekstre taşımazlarsa.

• merhaba arkadaşlar yaklaşık 4 aydır amex green kullanıcısıyım aylık 25-30 bin lira harcamam oluyor yılda 2-3 defa yurtdışı seyahatim oluyor amacım yurtdışı uçak bileti almak biriktirdiğim puanlarla/millerle sizce amex mi devam etmeliyim başka bir kart mı shop&fly gibi ? amexi seviyorum aslında ama başka bir kart daha çok kazandırır mı acaba diye düşünüyorum ve amexin hangi kartını önerirsiniz ? şimdiden teşekkürler

Garanti BBVA Miles and Smiles American Express Platinum kart aldım fakat aidat ücreti konusunda kafam karıştı. Garanti sitesinde ayrı, https://www.garantibbva.com.tr/kartlar/american-express sitesinde ayrı ücret görünüyor

Bir de ben şu an MR puan kazanabiliyor muyum ve kazanıyorsam bunu nerede görebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fahrettin75 -- 21 Ocak 2026; 12:10:56 >
    battletag: fahrettin75#2554
  • fahrettin75 F kullanıcısına yanıt

Sizin aldığınız kart farklı. İki kart geliyor birisi american express altyapılı sadece, direkt amex kart değil. Ona özel kampanyalar oluyor ama MR puanı kazanımı o kartta yok tamamen farklı o. Aidatları da milessmiles sitesinden kontrol ederseniz doğrusu odur.

Bu kartta iade yok. Yıllık aidat kullanımınıza bağlı olmakla birlikte fazlasıyla çıkıyor aslında ;yine de aidatın yüksek olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Jolly den yaz için puanlarımla otel alacagım ama puanımı kullandıktan sonra kartı kapatacagım. Eger ola ki otele gdemezsem ve ıptal etmek zorunda kalırsam , kart da kapalı olacagından işlem nasım sonuclanacak ? Konu hakkında bılgısı ola varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gomez_10 -- 25 Ocak 2026; 23:1:40 >
    Merhaba müşteri temsilcisiyle görüştüm yardımcı olmadı sonra tüketici hakem heyetine şikayet ettim ve bankaya şikayet olarak yazdım durumu. Sonra beni aradılar durumu araştırdıklarını ve bir teknik hata olduğunu söylediler. Zamlı ücret yansıyınca bize haber verin kalan tutarı iade edeceğiz dediler. Sizde bu şekilde yapabilirsiniz isterseniz.

Merhaba, sizden ne kadar kesildi bilmiyorum ama benden 2025 yılına göre ücret kesildi. Yani bir bedel artışından etkilenmedim ;yine de durumunuzu paylaşanlar için faydalı olacaktır mesajınız.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.