Şimdi Ara

Ameliyat olmaktan korkuyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu gün doktora gittim burnumdan nefes almakta zorlanıyorum diye doktor görür görmez ameliyat olmam gerektiğini söyledi kemik mi ne bişi büyümüş ama ben korkuyorum ameliyat olmaktan daha önce hiç olmadım nasıl olunur ne şekilde bayıltıloyrlar bilen gören duyan anlatabilrimi...?

• forumda vardı bir kaç kişi ameliyat olan... çok zor ameliyat sonrası süreç bildigim kadarı ile ... benimde olmam gerek tırsıyorum valla ..
  • pfff estetik yoksa işin ucunda hiç korkma 0 acı
  • Beş Sayfa burun ameliyatı konusu vardı. Araştırın.
  • korkma yav ben 3 defa oldum bağılmlık yapıyo..heleki narkoz anı süper süper uçuyosun...
  • En fazla masada kalırsın boşver .

• Lokal anestezi ile oldum. Çok korkuyordum, hemde öyle böyle değil. Mesela ameliyat olacağım günden önce uyuyamadım, hayattan kesildim. Gün geldi çattı, üstüne birşey giydiriyorlar, yatıyorlar sedyeye gidip oluyorsun. Olmasında bir sorun yokta, sonrası biraz zor olabiliyor. Burun ameliyatı belki lokal olabilir, normal bayıltırlarsa, anlatıldığı kadarı ile 3-5 saniye içinde gözleri kapıyorsun. Uyandığın sayıklayabilir, bağırabilirsin. Fakat hatırlamıyordun sanırım sonrasını.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ameliyat bişey değilde lokal anestezi insanı tırstırıyo nevar sanki vur narkozu uyandığında herşey bitmiş
  • Tecrübeli biri olarak söylüyorum korkma, iki gün sıkıntı çekersin en fazla
  • quote:

Orjinalden alıntı: AnotheRDie

En fazla masada kalırsın boşver .

• o ameliyatı ben oldum. burnunda kemik eğriliğinden dolayı ameliyat olacaksın galiba. söylemim dedim ama dayanamıcam ameliyat anında vahşi bir heyecan, ameliyathanede kutuplardaymış hissi duyacaksın. münasip bölgelerindeki kadayıfları burmanı öneririm. iğne vurulurken utanabilirsin ameliyata girmeden önce tumanın hariç cıscıbıl olcaksın yeşil deli gömlegini giyeceksin popişkona bir adet iğne 5 dakıka bekle yallah sedyeyle ameliyathaneye. asistan hemşire denen zımbırtı güzel ve ateşliyse ( benim hemşire öyleydi. ameliyat boyunca üstümdeydi ) ameliyatta ondan başka birşey düşünmezsin. birkaç şey daha var onlar ameliyatla ilgili söylenmesi korkutucu ama içeriginde fazla bir aksiyon bulunmayan şeyler. önemli birşey yoksa burnuna eşşek kadar tampon koyacaklar. ardından sedyeye sonra yatagına sonra hemşire gelicek popişkona bi ağrı kesici iğne yapıcak. 1 gun daha mısafır olduktan sonra evine gidiceksin. ameliyat sonrasında fazla ayağa kalkmanı önermem. hastane yemekleri iğrençtir söyle evdekilere başka seyler getirsinler. ayrıca yanına 1 2 adet selpak havlu almanı tavsiye ediyorum. sıkıntıdan ölebilirsin. zaman geçirmek için 999999 terahedehödölü mp3 calar. bol bol yemek için aburcubur. hadi geçmiş olsun

• ben geçen hafta oldum. hiç korkmana gerek yok. 1-2 gün uyumakta zorlanırsın o kdar. olduğuna değecektir.
  • ben 2 kere ameliyat oldum kısmet 3.ye oda seneye oalcak gib,i birinde uyudum diğerinde lokal anestezi ile oldum, ameliyata giderken etraftaki gözler sende oluyor zaten millet sana bakerken geliyorsun aptalca sırıtıyorsun korkmuyorum ule demeye çalışıyrosun kendince. ameliyata girdiğinde uyuttuklarında en son muhabbett ettiğinizi ahtılıyrosun daha sonra birisi seni uykudan kaldırıyor sabah yataktan birisi seni kaldırdığında nasıl sinirlenirsen öyle bir sinir hali bakıyrosun yeşiller içinde dünyalar güzeli bi hatun sonra narkoz etkisiyle aptal aptal gülümseme ve ne dediğini tam kestirememe hali, sonrasında narkozun etkisi geçince ağrı hiisediyorsun bi ağrı kesici yapıyorlar yarım saat sorna ağrı felan kalmıyor daha sonrasında ise hiç ağrımamıştı benimki.
    lokal ameliyata beni ameliyathanedeki hemşlireler ve anestezi uzmanı ikna etti açıkcası hayatımda duydum enbüyük acıyı hissetim çünkü anestezi uzmanı ve doktor operasyon bölegesinin sınırları konusunda anlaşmazlık yaşadı ve hala adını küfürle andığım doktor neşteri vurdu diridiri kesti i.... sonrasında benim çığlık arkasından iğneler felan geldi ama ne çare on doktorun sülalesine kayıyorsunuz, doktorun yaptığı herşeyi hissediyorsun uyuşmayan yerlerdeki acı dışında bir büyük bir acı hissetmedim

lokal anesteziye hayır, genel anesteziye evet

• Apandisit ameliyatı olacaktım. Ağrıdan öyle bir duruma geldim ki. Nerdeyse içerideki mide ameliyatı olan hastayı dövecektim.. Girince hemşireler falan senle muhabbet ediyor. Koluna bir serum iğnesi takıyorlar. Ordan bir iğne. 5 6 saniye sonrası. Göz kapaklarında inanılmaz bir ağırlık. Sonra uyuyorsun. Uyandığımda tepemde beyaz florasan lamba ve bizimkilerin lambayı engelleyen kafalarını gördüm. Asıl zor olan ameliyat değil. Ameliyat sonrası... 15 gün yataktan kalkmadan göbeğimden çıkan ve nereye gittiğini bir hafta boyunca çözemediğim bir hortumla yattım. Narkoz öksürük yapıyor her öksürüş derin bir dikiş acısı. Diycem o ki ameliyattan korkma ameliyat sonrasından kork...
  • Burun ameliyatımı kemil eğriliği değil de tıkanıkmış o yuzden olcam kemik büyümüş doktor aynı gün seni hastaneden taburcu ederiz 2 gün de evde takılırsın dedi bi düşüneyim dedim ama gelin bana sorun of off...cesaret ver bana dh....
  • Babamda burnundan ameliyat olacaktı sözde ama bu aralar unuttu yada işine gelmiyor:)

Neyse burnundaki kemik eğri ise çok basit bir operasyonmuş hiç kafana takma.

2 günlük bir işin varmış sonrasında evde yatıcaksın bol bol eğer okula gidiyorsan 2 haftalık birde rapor alırsın değme keyfine aslında 1 hafta bile fazla ama okullar bitiyor ondan 1 yazdım:)

Ayrıca geçmiş olsun ama en yakın zamanda ol derim yaşını bilmiyorum ama yaş ilerledikçe daha zor oluyormuş senin açından...
  • quote:

Orjinalden alıntı: droll

Babamda burnundan ameliyat olacaktı sözde ama bu aralar unuttu yada işine gelmiyor:)

Neyse burnundaki kemik eğri ise çok basit bir operasyonmuş hiç kafana takma.

2 günlük bir işin varmış sonrasında evde yatıcaksın bol bol eğer okula gidiyorsan 2 haftalık birde rapor alırsın değme keyfine aslında 1 hafta bile fazla ama okullar bitiyor ondan 1 yazdım:)

Ayrıca geçmiş olsun ama en yakın zamanda ol derim yaşını bilmiyorum ama yaş ilerledikçe daha zor oluyormuş senin açından...

buruna yapılacak mudahaleler için en az 18 yasını doldurmak gerekiyor. cünkü buyume bir nebzede olsa gelişimini tamamlıyor. 18 degilde 19 20 yasında olunursa daha iyi olur. bildigim baska birşey ise insanın burun ve kulakları sürekli gelişim içinde olması

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.