Şimdi Ara

AMD X3 Core2Duo'yu döver mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aynı saat hızına sahip Amd x3 ile core 2 duo kavga etse hangisi kazanır?

• İşlemcisine göre değişir..

amd genellikle tokat mayağa yapıyo intelde kendi silahlarını kullanıyo yakın temastan kaçıyor..

Belli olmaz yani :)

Amdnin 130liraya alınabilen Athlın II x3 440 gibi işlemcileri

core2duo e8xxx serisine kadar tokatlıyor çekirdek gerekmeyen uygulamalarda geriye düşüyor ama..

Core 2 duo artık bitti diyebilirim..

Core 2 Quadda bitti çünkü q9400gibi bir işlemciyi Athlon II x4 bile tokatlayabilir kaldıkı fiyatı phenom II 965 seviyelerinde..

İ serisini gelirsekte

i3 530 işlemcisini athlon II x3 x4 yeniyor..

i5 6xx serisini phenom x4ler athlonlar her türlü alıyor..

i5 7xx serisini phenomlar x4leryarışıyor bazen geçiyor bazen geçemiyor..

i7 8xx serisini Phenomx4 ler bazen geçsede i78xx serisi daha iyidir phenom x4lerden..

Ama Phenom II x6 çekirdek gereken yerlerde üstünlüğünü koruyor ama genel olarak yine daha iyi gibi i7 8xx serisi..

i79xx seriside i7 8xx serisinden bir farkı yok..

Yani hiç bir şekilde intel işlemcisi almak mantıklı değil..

Athlon II x4 645ler her türlü uygulamanın altından kalkarsın..

bir Phenom II 945ile i7 980x i karşılaştırsalar çok büyük bir fark göremessin.. 1.5 katı bile çok zor olur..

phenom 50fps alıyosa i7 980x 55 60 fsp alır bence..

• @dronegd

C2Duo bitmedi.

C2Quad'da bitmedi merak etme...

4 çekirdek işlemciler ne zaman çıktı ve kaç tane destekli uygulama çıktı da yetmiyor ? Bunun üzerine de bitti diyorsun...

6 çekirdekte kesmez seni 8-10 çekirdekli işlemci al sen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 13 Ekim 2010; 3:08:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dronegd

İşlemcisine göre değişir..

amd genellikle tokat mayağa yapıyo intelde kendi silahlarını kullanıyo yakın temastan kaçıyor..

Belli olmaz yani :)

Amdnin 130liraya alınabilen Athlın II x3 440 gibi işlemcileri

core2duo e8xxx serisine kadar tokatlıyor çekirdek gerekmeyen uygulamalarda geriye düşüyor ama..

Core 2 duo artık bitti diyebilirim..

Core 2 Quadda bitti çünkü q9400gibi bir işlemciyi Athlon II x4 bile tokatlayabilir kaldıkı fiyatı phenom II 965 seviyelerinde..

İ serisini gelirsekte

i3 530 işlemcisini athlon II x3 x4 yeniyor..

i5 6xx serisini phenom x4ler athlonlar her türlü alıyor..

i5 7xx serisini phenomlar x4leryarışıyor bazen geçiyor bazen geçemiyor..

i7 8xx serisini Phenomx4 ler bazen geçsede i78xx serisi daha iyidir phenom x4lerden..

Ama Phenom II x6 çekirdek gereken yerlerde üstünlüğünü koruyor ama genel olarak yine daha iyi gibi i7 8xx serisi..

i79xx seriside i7 8xx serisinden bir farkı yok..

Yani hiç bir şekilde intel işlemcisi almak mantıklı değil..

Athlon II x4 645ler her türlü uygulamanın altından kalkarsın..

bir Phenom II 945ile i7 980x i karşılaştırsalar çok büyük bir fark göremessin.. 1.5 katı bile çok zor olur..

phenom 50fps alıyosa i7 980x 55 60 fsp alır bence..

+1

• Leon X

ben 4 çekirdek bitti demiyorum intelin lga 775i bitti diyorum..

onların alınabilirliği kalmadı artık...

Yazımın tümünü okusaydın benim Athlon II x4 645in her türlü uygulamaya yeticeğini illa daha pahalısını istiyosan phenom II 945c3 olduğunu daha fazla almanın boşa yatırım olduğunu yazdığımı görücektin..
  • Ci5 7 serisi bazen mi geçiyor :)
  • elinde c2q ve c2d olanlar için oyun daha yeni başlıyor. artık keyif zamanı değil , i7 lere , amd x6 lara direnme zamanı q6600 ve onun kardeşlerini voltaj manyağı yapma zamanı. ben şahsen yenilgiyi kolay kabul etmem q6600 e dayayacağım voltajı yola devam. açın bakın testlere qx9770 (3.2 ghz c2q - 12 mb cache yüzünden çok az fark olur) le kıyas yapın yeni çıkan işlemcileri çok fark yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 13 Ekim 2010; 4:53:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD X2 mi X3 mü ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • LEON-X hocama sonuna kadar katılıyorum.775 soket Intel in satış rekorları kıran soketi.Kolay kolay bitecek bir şey değil.Adamlar hala E6800 gibi oc canavarı bir işlemci çıkarıyorlar.Üreticiler hala ddr3 destekli 775 pin kartlar üretiyorlar.İddia ediyorum 2015 de bile C2Quad lar 2. el piyasasının aranan işlemcileri olacaklar.Bu arada küçümsenen Q9400 oyuncuların temel işlemcisi.Benim için Kullanılmış Q8400 ve Q9400 - Sıfır Athlon 645 den daha kalite işlemcilerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 13 Ekim 2010; 5:49:37 >
  • phenom x3 720 3.6 ghz ile 5 ghz 8400 gecmisligim var wprimede ama bu program cok cekirdek destekli yani bu is programa oyuna cozunurluge..vs vs gore degisir.i7 ile athlon x3 yan yana fps gosterilebilir filan oyunda 2500 kusur cozunurlukte yani hangi islemci iyi kisiye duruma ihtiyaca gore degisir.
  • quote:

fazla iddialı olmuş..
    ekran kartı limitli oyunlarda 2 işlemcinin aynı fps i vermesi farklı şey
    işlemcinin üstün olması farklı şey..

athlon2 x4 işlemcileri c2quad dan üstün işlemciler değildir..
  • Core2Dou aga ya gençliğimde hayalini kurduğum ama alamadığım işlemci serisi
    Durun hele ustasına o işlemci daha 3-4 yıl yeter L2 önbelleğine kurban olayım

Athlon II x4 tokatlar ama 2.6 ghzde karşılaştır bir.Ama bir tane cpu cooler al Q9400ü çek 3.8 ghzlere biraz uğraş 4 yaparsın. Athlon 3.5ghzlere çıkartırsın 4.0 ghzi göremezsin.

Kısacası bu işler göründüğü kadar kolay değil.
    Güncellik ve fiyat işin içine girince farklılaşıyor.
  • Bakın beyler beni yanlış anladınız..

Ben artık Lga 775 tabanlı sistem kurmanın yanlış olduğunu söylüuorum..

q8300 q9400 gibi işlemciler 180 dolar seviyesinde satılıyor..

Ve ben diyorumki 100dolar altındaki amd işlemcileri geçiyor bunları..

kaldıki amd platformundaki anakartlar çok daha iyi lga 775lerden..

Q9550ye lafım yok o tabiki geçer Amd Athlonları ama yinede fiyatını haketmiyor fiyatı Phenom II x6lar seviyesinde..

İ5 i7 bazenmi geçiyor diye sormuş bir arkadaşımız tabiki bazen geçiyor i5 760 Phenom II 965den üstün bir işlemci değilki. ..

i5 i7 serisinde sadece Ram desteği fazla olması avataj sağlıyor gerisi hikaye diyebilirm..Transistör canavarı işlemcileri var ..

i7 920 işlemcisinin Tdpsi 95w 2.66 ghz..

phenom II x6 1055t 2.8ghz 95 w..

arada 2 çekirdek ve 200 mhz oynuyor..

ben zaten sistem tavsiyelerinde Phenom II x4 945den öteye gitmem 130 dolara alınabilen bir işlemci..

aynı fiyattaki intel işlemci i3 530 biraz daha pahalı sanırım i3 540..

q8300 biraz daha pahalıydı sanırım..

gerisini siz düşünün artık..

• Hangi noktada diye sorulabilir...Su anda tepe 3 cekirdekli Athlon islemcilerle, multitask'da Core2duo islemcileri gecilebilir.. ama cift cekirdek icin tasarlanmis bir uygulamada Intel'de cok yiyi sonuclar aliyor... Diger taraftan AMD islemcilerindeki hypertransport teknolojisi sebebiyle, donanimdan alinan performans daha fazla.. Cift ekran karti ve cok sayida harddiskin bulundugu durumlarda Core 2 Duo islemcilerdeki mimari yetersiz kaliyor.. Bant genisligi yok cunku..
  • i5 760 tabiki daha üstündür, 18 test uygulamasının 14'ünü i5 750, 4'ü 965 önde tamamlamıştır, i5 760 biraz daha hızlı olduğunu düşünürsek önde olduğu 4 test de tekrar düşünülmeli.

http://www.anandtech.com/show/3674/amds-sixcore-phenom-ii-x6-1090t-1055t-reviewed/9
  • @dronegd

lga775 soket sistem kurmayı savunan yok zaten ama
    bu lga 775 işlemcilerin kötü olmasından değil..
    q9400,q9550 gibi işlemciler şşuanki fiyatı ile yeni sistem kuracaklara değil
    elinde üst seviye anakart,ram olanlara hitap ediyor..
    ama performansları hiç te öyle hafife alınacak şekilde değil..
    aynı frekans taki performans üstünlüğü herzaman intelde
    i serisi değil core2 serisi bile mimari olarak phenom2 den üstün
    amd de bu açığı aynı fiyata daha fazla frekans ve daha fazla çekirdek vererek kapatmaya çalışıyor

http://www.anandtech.com/bench/Product/191?vs=102
    http://www.anandtech.com/bench/Product/47?vs=147
    testlerde de göreceğin gibi daha fazla çekirdek ve daha fazla frekans herzaman daha fazla performans anlamına gelmiyor
    intel de mimari üstünlüğünü fiyata fazlasıyla yansıtıyor..

şuan lga 775 sistem kurmak mantıklı değildir ama bu işlemcilerinin performansının ölü olduğu anlamına gelmez..

yani doğru bir tespit yaparken yanlış yada eksik bilgiler veriyorsun itirazların sebebi bu..

aynı fiyata daha güncel bir sistem kurulabildiği için mantıklı değildir
    ama daha güncel demek her zaman daha performanslı sistem anlamına gelmez karıştırmamak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 13 Ekim 2010; 15:27:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

@dronegd

amd de bu açığı aynı fiyata daha fazla frekans ve daha fazla çekirdek vererek kapatmaya çalışıyor

testlerde de göreceğin gibi daha fazla çekirdek ve daha fazla frekans herzaman daha fazla performans anlamına gelmiyor

şuan lga 775 sistem kurmak mantıklı değildir ama bu işlemcilerinin performansının ölü olduğu anlamına gelmez..

yani doğru bir tespit yaparken yanlış yada eksik bilgiler veriyorsun itirazların sebebi bu..

ama daha güncel demek her zaman daha performanslı sistem anlamına gelmez karıştırmamak lazım

Hepsine katılıyorum. Seçtiğim kısım ise tamamen olayı özetlemeye yetiyor.

• işlemciler kavga etmezler sahipleri eder ondada kiç güçlüyse o ötekini döver
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

@dronegd

surdaki koyultulmus yer icin konusacagim....

Core 2 Duo ve Quad'lar cok iyi islemciler.. Teknoloji olarak malesef daha iyi olmadigindan AMD'nin hypertransport teknolojisine benzeyen QPI teknolojili i5 ve i7 islemciler gelistirilmistir.. Yoksa Intel hala ram ve kuzey koprusu ile ugrasiyor olacakti.. Dual SLI ve Crossfire kurulumlarinda, Intel'in Core 2Duo ve Quad islemcileri yeterli veri akisini saglayamamaktadir...

• quote:

Orijinalden alıntı: .:FreeMan:.

Amd bu geleneği belki bulldozer ile bozabilir. 5 senedir geliştiriliyormuş bakalım ne çıkacak ?

ismi bile korkutucu
  • ARKADASLAR BEN DAHA YENİ ÜYE OLDUM OYÜZDEN YENİ KONU ACMAYI BİLMORUM BAN YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM İŞLEMCİM 3.00 GHZ RAMİM 1.5 AMA ESKİDEN 512 MB RAMDİ BAZI OYUNLARI ACMIORDU OYUZDEN BENDE RAM EKLETTİM AMA RAM EKLETTİKTEN SONRA BİLGİSATARDA CPU KULLANIMI ARTIK HEP 100 OLUYOR BURAYA BİLE ZOR YAZIYORUM BU YAZILARI HELE ONLİNE OYUN OYNADIGIMDA HEMEN PC RESET ATIYOR NE OLUR YARDIM NE YAPIYIM PCMİ HEP TEMİZLERİM 2 FANLI ÇALIŞTIR MSCCONFİG FLN HEPSİNİ DEMEDİM FORMAT VE BU HARİC YARDIMLARINIZI BEKLİORUM ŞİMDİDEN TŞKLER
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.