Şimdi Ara

AMD VEGA 64 (REF) VS GTX 1080 (REF) 4K YENİ BİR TABLO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD VEGA 64 (REF) VS GTX 1080 (REF) 4K YENİ BİR TABLO
    10 oyun ortalaması

iyimiş
    http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/75782-amd-reveals-rx-vega-price-performance-specs.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 4 Ağustos 2017; 22:51:31 >

• Biliyoruz bunu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd akıcılık konusuna baya çalışmış incelemeler çıktığında daha net yorumlarız artık.
  • Su hazirlanan gorsel inan o kadar sacma o kadar anlamsiz ki yani neresinden baslayacagimi bilemedim o derece.

Yahu nvidia freesync destekliyor mu ki freesync range'in disinda kaliyor diye algi yaratilmaya calisiliyor? Akillarinca uyaniklar ya, geforce olanlari freesync kadrajina almamislar hani birileri cikip ne alaka demesin diye. Kadraja almayinca tamam zaten biz de gerizekaliyiz bu slide'in amacinin ne oldugunu anlayamiyoruz tabi, o yuzden "aa adamlar hakli" diyecegiz...

Bunu gectim, bahsi gecen fps neye ait o da belli degil. Ne kadar oyun bulmuslarsa yazmislar asagi, sonrada artik kendilerince averaj mi aldilar yoksa gozlerinden mi uydurdular bir FPS rakamlari bulmuslar bununla da birseyler yapmaya calismislar. Boyle test mi yapilir a AMD?

Bakin bir firma, rakibine oranla %50 daha kotu bir kart uretebilir, bunu adamlarin elindeki imkanlar bu kadar der anlayisla karsilarim, ama su grafikteki gibi uc kurus akillariyla kullanicilarda algi operasyonu yapmaya calistiklari zaman ifrit oluyorum cunku bu bildigin kapitalist dolandiriciliktir. Dikkat edilmez ise kullaniciyi aninda dolandirir kapitalizm, gozunun yasina da bakmaz.

Gozumde surekli dusuyor su siralar radeon, ryzen'da hic boyle seylere ihtiyac olmazken -neden olsun ki zaten, urettikleri urun ciddi manada basarili rakibine gore- radeon'un urettikleri kartlarin vasatligini ortmek icin bu sacma ve kalitesiz yollara saptigini gormek gercekten uzucu. Empati yapmaya calisiyorum, tamam anliyorum kart satmalari lazim para kazanmalari icin ama para kazanmak icin sacma sapan algi operasyonlari yapmak en kibar tabirle kalitesizliktir.

Tabi adamlarin bu yaptiklarini bu sekilde degerlendirebilecek insan sayisi az oldugu icin hicbir cekince duymamislar bu slide'lara okey verirken. Ne de olsa uc bes kisi anlar, onlar da sabaha kadar konussa birsey olmaz biz satisimizi yapariz demisler. Haklilar mi? Haklilar tabi ben yazsam kac kisiye erisebilecegim ki? Cok insana erisebilecek hicbir taninmis editor'de benim yazdigimi yazamaz ekonomik kaygilardan oturu, sonuc olarak adamlar islerine bakar kartlarini satarlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

quote:

Orijinalden alıntı: TheLawMan

Su hazirlanan gorsel inan o kadar sacma o kadar anlamsiz ki yani neresinden baslayacagimi bilemedim o derece.

Yahu nvidia freesync destekliyor mu ki freesync range'in disinda kaliyor diye algi yaratilmaya calisiliyor? Akillarinca uyaniklar ya, geforce olanlari freesync kadrajina almamislar hani birileri cikip ne alaka demesin diye. Kadraja almayinca tamam zaten biz de gerizekaliyiz bu slide'in amacinin ne oldugunu anlayamiyoruz tabi, o yuzden "aa adamlar hakli" diyecegiz...

Bunu gectim, bahsi gecen fps neye ait o da belli degil. Ne kadar oyun bulmuslarsa yazmislar asagi, sonrada artik kendilerince averaj mi aldilar yoksa gozlerinden mi uydurdular bir FPS rakamlari bulmuslar bununla da birseyler yapmaya calismislar. Boyle test mi yapilir a AMD?

Bakin bir firma, rakibine oranla %50 daha kotu bir kart uretebilir, bunu adamlarin elindeki imkanlar bu kadar der anlayisla karsilarim, ama su grafikteki gibi uc kurus akillariyla kullanicilarda algi operasyonu yapmaya calistiklari zaman ifrit oluyorum cunku bu bildigin kapitalist dolandiriciliktir. Dikkat edilmez ise kullaniciyi aninda dolandirir kapitalizm, gozunun yasina da bakmaz.

Gozumde surekli dusuyor su siralar radeon, ryzen'da hic boyle seylere ihtiyac olmazken -neden olsun ki zaten, urettikleri urun ciddi manada basarili rakibine gore- radeon'un urettikleri kartlarin vasatligini ortmek icin bu sacma ve kalitesiz yollara saptigini gormek gercekten uzucu. Empati yapmaya calisiyorum, tamam anliyorum kart satmalari lazim para kazanmalari icin ama para kazanmak icin sacma sapan algi operasyonlari yapmak en kibar tabirle kalitesizliktir.

Tabi adamlarin bu yaptiklarini bu sekilde degerlendirebilecek insan sayisi az oldugu icin hicbir cekince duymamislar bu slide'lara okey verirken. Ne de olsa uc bes kisi anlar, onlar da sabaha kadar konussa birsey olmaz biz satisimizi yapariz demisler. Haklilar mi? Haklilar tabi ben yazsam kac kisiye erisebilecegim ki? Cok insana erisebilecek hicbir taninmis editor'de benim yazdigimi yazamaz ekonomik kaygilardan oturu, sonuc olarak adamlar islerine bakar kartlarini satarlar.

Komik olan nedir soyleyin beraber gulelim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

quote:

Su hazirlanan gorsel inan o kadar sacma o kadar anlamsiz ki yani neresinden baslayacagimi bilemedim o derece.

Komik olan nedir soyleyin beraber gulelim

Şu yazdığını bir daha oku anlarsın. Kartlar daha piyasada yoklar, Amd ürün reklamını yapıyor kardeş her firma gibi. Zaten ben ana konusunu açmışım orada tüm incelemeleri paylaşırım eğrisi doğrusu neyse konuşuruz da, sen olayı "kapitalist dolandırıclık" gibi bir şeye getirmişsin saçmalamışsın.

• TheLawMan kullanıcısına yanıt
    Vallahi dolandırıcık bahse girince yaşın müsait hatırlıyacaksındır ki aklıma ilk FX serisinde ki nvidia nın driver hileleri ve dx9 ile tam uyumlu olmadığı için oyunlardaki stutter kekelemeleri beraberinde gtx970 deki hafıza handikapı geliyor can alıcı olarak birde günümüzde daha yeni gerçekleşen titan x pascalın bir gecede oyun harici prof uygulamlarda quadro serisi kartlarla yarışabilicek %500-600 e varan driver güncellemesi ile aslında quadro kullanıcılarına attığı ciddi kazık geldi nedense..

Şimdi konuya gelelim yanlış görmüyorsam yeni ürettiği ekran kartının hali hazırdaki Görüntüde kırık önleme teknolojisi ile uyumlu bir şekilde (güncel oyunlarda) çalışacağını gösteren bir firma var karşımızda bunun dolandırıcılık ile nasıl bir alakası olduğunu gerçekten çözmem mümkün deil ki GTX serisinin tabloda yer alması gayet normal freesync deki (bilindiği kadarıyla fps arttırımına etkisi olmayan gpu monitör görüntü iyileştirme teknolojisi) 40 fps cizgisini aşağı doğru devam ettirmek gibi basit bir hareketle temelde gtx serisi kartların bu oyunlarda senaryo belli değil ama ultra olması çok muhtemel değil mi tepe kartlardan bahsediyoruz VEGA 64 Karşısındaki zaafiyetinin vurgulanıyor olması da çok anormal bir durummuş gibi lanse ettiğin için 2 kez kafamda soru işaretleri uyandı..

tabiki katılıyorum tablo yeterli değil senaryo bilinmiyor ama elimizde olan bu tablo üzerinden bakarsak amd akıcılık konusunda çok ciddi bir adım atmış ve freesync teknolojisini iyi bir seviyede kullanacak bir kart üretmeyi başarmış gözüküyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yahu yapsin, ben yapmasin demiyorum, ama adam gibi net seyler gostersin. Rakibini boklamaya calismasin, bu yapilabilecek en basit ve bayagi pazarlama stratejisidir. Sacma sapan algi oyunlari yapmasin. Desinki benim kartim budur, su oyunda boyle bu oyunda boyle yazsin. Marka imajini dusurmesin yerlere rakip kartlarin isimlerini filan verip kiyaslara girerek. O kiyaslara linus girsin, wccftech girsin, anand girsin, tom girsin, AMD radeon degil. Zaten malin akibeti belli degil, daha da ucuzlatmasinlar boyle oyunlarla bunu diyorum.
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    En guzeli gercek testler gelsin, ben iddia ediyorum ki bahsettikleri gibi olmayacak rakibinin durumu. Cunku bir takim degerler var ortada bilinen bunlarin bir tanesi AIB bir 1080'in referans ile arasindaki performans farki. Dusuk powerdraw, daha iyi sogutma ve overclocka yatkinliklari sayesinde AIB kartlarin ref'lerden farki ciddi. Ben sahsen aircooled bir vega 64'un AIB kartlarinin boyle bir fark yaratacagini dusunmuyorum referans vega 64'lere karsi, tabi bununla ilgili net konusamam ancak beklentim bu yonde.

Kaldi ki vega 64 air ile liquid cooled arasinda saat hizi farki var ve bahsi gecen testler liquid cooled vega 64'un sonuclari. Air cooled vega64'u bilemiyoruz. Sivi sogutmali olani da tek satmiyor Radeon bey, madencilere karsi onlem olarak satmiyormus. Istese mine yapamaz hale getiremeyecek sanki ureticiler bu kartlari. Bakin acik acik yaziyorum, ne AMD ne NVIDIA hicbir ureticinin gotu yemez bunu yapmaya. Goze alamazlar madencilere sattiklari satisi kaybetmeyi, o yuzden lutfen birbirimizi kandirmayalim sevgili AMD bey demek istiyorum buradan kendilerine.

Son cumleniz altin degerinde yanliz: "abiki katılıyorum tablo yeterli değil senaryo bilinmiyor ama elimizde olan bu tablo üzerinden bakarsak amd akıcılık konusunda çok ciddi bir adım atmış ve freesync teknolojisini iyi bir seviyede kullanacak bir kart üretmeyi başarmış gözüküyor." Kesinlikle katiliyorum, bahsedilen rakamlar dogru ise AMD akicilik konusunda ciddi adim atmis durumda onceki AMD'ye gore.

Bastan hiyarlik etmeyip sadece kendi urunlerinin rakamlariyla slider hazirlasalardi bunlari konusmuyor olurduk su an. Others da nispeten kullanilabilen bir parametre ama bu grafiklerdeki gibi tam isim verip hedefler gostermek ve algi yaratmaya calismak zaten isine guvenmeyen adamin yapacagi pazarlama stratejisidir. Isine guvenen adam boyle sliderlar hazirlamaz, hazirlamaya ihtiyac duymaz...

Sıvı soğutmayı tek satmıyosa vega 64ün bi anlamı yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yanlız en azından sahte bir ekran kartı eline alıp çıkmadı adamlar

Şaka bir yana ben normal kullanıcıyım avarage da aynı ama minfps de bu veya buna yakın ciddi bir oranda iyileşme olan kart benim için ciddi bir perfomans güncellemesidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

Şaka bir yana ben normal kullanıcıyım avarage da aynı ama minfps de bu veya buna yakın ciddi bir oranda iyileşme olan kart benim için ciddi bir perfomans güncellemesidir.

Bu kartlarla beraber görürsünüz piyasada FreeSync monitörlerin fiyatları birden bire artacaktır diye tahmin ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

Bu resimdeki budaklamaya acaip uyuz oluyorum,deri ceketli artist.
    1000 serisi ekran kartı çıktıktan sonra bizim 680 günden güne yeni sürücüler ile perfonmansı eridi gitti.
    Amd ileri gidiyor gün geçtikçei eski nesil kart perfonmansları ile Nvidia terse gidiyor.
    Bende 2k 27'' 1ms Freesync ekran aldım Black Friday(Hb Efsane Cuma)günü.
    Vega bekliyorum,geldiğinde hemen alacam testleri takip ettikten sonra.
    Üstteki Jackie Chan kılıklı dublörün firmasına zırnık yok.

• woundedknee kullanıcısına yanıt
    Şu şekilde konuşma bence yani hani iyi örnek olmuyorsun sırf o açıdan bile yanlış onun dışında iyi forumlar.
  • Bu tablo için konu açmak da güzelmiş.

10 oyunun ortalaması denmiyor orda. İyice bir bak bakayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 6 Ağustos 2017; 1:50:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu aşamada karşılaştırma yapmak pek mantıklı değil.

-AMD testlerde eski nesil GTX 1080 kullanmış , yeni kartların performansı özetle %5 civarı daha iyi.

-VEGA kartların nasıl bir O.C potansiyeli barındırdığı şuan için meçhul , GTX 1080 performansını %15 civarında arttırmak mümkün O.C ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxwell1 -- 5 Ağustos 2017; 12:38:11 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.