Şimdi Ara

AMD TURION X2 && İNTEL CORE 2 DUO ???????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.tomshardware.com.tr/cpu/20060905/turion_64_x2-17.html

burda amd turion x2 nin core duo dan bıle bıraz gerıde kaldıgını soyluyor o zaman core 2 duoyla hıc basa cıkamaz amd turion x2 almak pek akıl karı gorunmuyor ya sızce

• Fiyat/Performans

Önemli olan en iyiyi almak değildir arkadaşlar.İhtiyacınız ne kadar bütçeniz ne kadar.
    Verdiğiniz para karşılığında ne kadar performans aldığınız önemlidir.

Aynı saat hızlarındaki çift çekirdekli işlemcilerde şu anda intelin önde olduğu ortada.
    Ama amd işlemcili pc ler intelli olanlardan daha ucuz. Yani aynı paraya amdnin daha hızlı bir modelini alabiliyorsunuz.

Fiyat/Performans oranında bazen intel öne geçer bazen amd. Bizede ince eleyip sık dokuyup en uygun seçimi yapmak düşer.
    Ama amd kötüdür intel iyidir demek insanı yanılgıya düşürür. Her modelin fiyat/performans oranı farklıdır.
  • Arkadaşlar AMD fiyat avantajını da kaybetmiş bulunuyor açıkçası TOMS da fiyatlarda vardı İNTEL almak daha mantıklı ama tabi kişiye kalmış bunlarda

İntel in yeni silahı CONROE lerde daha gelmedi açıkçası onlarda var
  • Evet Amd nin toptan fiyatlarına bakınca fiyatları yüksek görünüyor.
    Ama ilginç bir şekilde aynı markaya ait aynı özelliklerde modellerin amd işlemcili olanı daha ucuz oluyor.
    Bir bilgisayar alırken bütününe bakarak almak lazım sadece işlemcisine değil.
  • Amd Turion 64 X2 TL-60 vs. Intel Core duo 2500

http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/DownloadableAssets/AMD-Turion-64-X2-Benchmarks-2006-06_(2).pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koseaa -- 17 Eylül 2006; 13:41:02 >
  • melihtash arkadasa tamamen katılıyorum..

Benim butceme AMD daha uygun..Cok hızlı olmasına da gerek yok..Teknolojısı olsun ama bıraz daha yavas olsun..
  • Grafikler beni gulmekten oldurdu
    mesela arada %6 fark var iki islemci arasında,sadece grafige bakarsanız siz bu farkı %50-70 sanabilirsiniz
    Bayagı orantısız olmus anlayacagınız sutunlar
    quote:

Orjinalden alıntı: koseaa

Amd Turion 64 X2 TL-60 vs. Intel Core duo 2500

http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/DownloadableAssets/AMD-Turion-64-X2-Benchmarks-2006-06_(2).pdf

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HeLP :) AMD x2 vs INTEL c2d ?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • amd ler sağlam bir ekran kartıyla piyasaya girseydi şu anda f/p konusunda rakip olabilirlerdi diye düşünüyüorum.7200 de nedir abi yaw
  • Kimse yoğurdum ekşi demez AMD de işlemci satacak heralde bende inanmadığım için şu anda Intel® Core™ Duo processor T2300 1.66 ghz kullanıyorum ama forumla paylaştım

quote:

Orjinalden alıntı: TrDr_22

Grafikler beni gulmekten oldurdu
    mesela arada %6 fark var iki islemci arasında,sadece grafige bakarsanız siz bu farkı %50-70 sanabilirsiniz
    Bayagı orantısız olmus anlayacagınız sutunlar
    quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koseaa -- 17 Eylül 2006; 16:03:04 >

• bence amd de intelde güzel işlemciler çıkardılar aralarındaki %10 lu farktan bir sey olmaz mesela ben amd fanatiğiyim ama intel kullanıyorum suan içinde memnıunun
  • Hissedemediğim performans farkına neden fazla para ödeyeyim ki..

Hani deseniz aradaki hız farkı %50-60 seviyelerinde..O zaman intel almak daha mantıklı ama şu aşamada ucuz olan AMD daha mantıklı gibi..
  • zaten pıyasada ole core 2duo ıslemcılı 2 tane laptop var bırı datron dıgerıde monster onlarada ne kadar guvenılır bellı dıgıl
  • Datron güvenilir diye biliyorum. Ben de Datron almak istiyorum. Sen nesine güvenmiyorsan yazar mısın? Mesela ısınıyor mu ya da teknik servisi kötü mü?.Yoksa sadece marka olarak mı güvensizlik duyuyorsun? Benimde Datron hakkında çok fazla bilgim olmadığı için soruyorum.
  • quote:

bu karşılaştırmanın yanlış olduğunu düşünüyorum...

amd nin 64 bit çift çekirdeklisi ile intelin 64 bit çift çekirdeklisi karşılaştırılmalıydı? anlamadım ben bu işi..

core 2 duo çıktığı zaman amd ne ile karşılaştıracak o zaman?

• kardes bence karsılastırmanın ozunu anlamamısın sen ılk verılen grafıklerde amd x2 nın core duo nun bıle gerısınde kaldıgı gozukuyor demıs arkadas sence core 2 duo yla nasıl basa cıkabılır

core 2 duo sanırım amd x4 le karsılastırırız artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234tamam -- 23 Eylül 2006; 12:43:02 >
  • guvenemıyorum cunku servıs agı yeterlı mı? ortada hıc core 2 duo lu makıne yokken nasıl bu kadar erken cıkarabıldıler? intelın sıtesınde core 2 duo lu makınelerın kullanılablecegı anakartlar ıcınde datronun sahıp oldgu anakart neden yok? acaba bız bu datronu alınca gercekten core2 duo yu tam anlamıyla verımlı kullanabılıcekmıyız?

hem ayrıca daha oncekı datronun urunlerını bılmıyosan neden guvenmedgmı anlayamazsın zaten
  • Ya arkadaşlar zaten CORE 2 duo lr da EM64 var onlar 64 bit.

Ayrıca makineler aynı değil

Bu testler masa üstü sistemler gibi değil

Tam güvenmek iyi değil ama kafamızda bir fikir olması için iyi sonuçlar.

Ama u da bir gerçek ki

AMD fiyat avantajını katbetMİŞŞ.

Yurt fışında daha çabuk çıkıyor doğal olarak arkadaşım türkiyede şubat ayında falan çift çekirdekli makine yoktu.

Ve forumda da tartışma da yoktu elemanın birisi alacakmış buraya link vermişti bende CORE dDUO yu gördüğümde çok şaşırdım.

İnşallah anlatabilmişimdir.

Türkiyeye çok geç geliyor bu da bir gerçek
  • quote:

Orjinalden alıntı: 1234tamam

kardes bence karsılastırmanın ozunu anlamamısın sen ılk verılen grafıklerde amd x2 nın core duo nun bıle gerısınde kaldıgı gozukuyor demıs arkadas sence core 2 duo yla nasıl basa cıkabılır

core 2 duo sanırım amd x4 le karsılastırırız artık

ben orda sonuçlardan bahsetmedin. sadece karşılaştırmanın yanlış olduğunu söyledim. bence sen benim dedğimin özünü anlayamamışsın

• Alıncaksa en azından core2duo 2ghz ve üstü alınmalı 1.6ghz ler ile arasında baya bi performans farkı var. AMD x2 ler henuz intele yetişecek gibi durmuyolar.
  • bence de amd yeni işlemcileri bence çok iyi yani lütfen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.