bu urunu almayı dusunuyorum cpu ısısında gozle gorurulur bir dusus olurmu suan sistem bostayken 52-53 derece civari x2 7850be işlemcim bu arada
sistem bostayken sıcaklık 35 derece civarlarina dusermi acaba?
35 e bu sıcak havalarda düşeceğini sanmıyorum ama alacağın soğutucu stock fandan çok daya iyi soğutacağı kesin.40-45 arası olur gibime geliyor tabi kasa içi hava akımı ve ortamın sıcaklığınada bağlı.
Bu fan ın su an hiç bir etkisi yok gibi birsey dostum yarin alicam x2 thermal i umari m değişme olur
bak arkadasim , Intel stok fan ile i7 lerim 53-48 arasi gidip geliyordu. Akasa nero aldim , 46-41 e gerilediler islemci bostayken. Odama klima taktim dereceyi 23 e sabitledim , 36-33 arasina gerilediler. Sen disaridaki cehennem sicaginin farkinda degilsin herhalde. Son yillarda gorulmus en kabus sicakliklar daha dun 38 dereceydi hava o da soylenen kim bilir kac dereceydi disarisi... Su bildigin kaynamaya yuz tutar 100 derece beklemeden. Allahin elektronik chipseti nasil serinlesin fan dondukce mevcut korkunc sicak havayi ufluyor ne kadar serinletebilir ki allahin elektronik aleti ? Su sogutmalarda bile sikinti yasayanlar var adamlarin su sogutmada kullandiklari su isiniyor. Klimadan sonra pc rahatlayinca durumun neyden kaynaklandigini anlamis oldum. Tamamen oda ici havalandirma ile ilgili bunlar. Yangin alani gibi bir odada islemcinin 30 lu derecelerde calismasini beklersen benim gibi cok beklersin.
quote:
Orjinalden alıntı: Ha$aN
Bu fan in sesinden ve yetersiz sogutmasindan biktim artik
bişey denedim şimdi fan devrini %50 de sabitledim speedfan ile sicaklik sadece 1 derece artti 1 saat içinde...
bu urunu almayı dusunuyorum cpu ısısında gozle gorurulur bir dusus olurmu suan sistem bostayken 52-53 derece civari x2 7850be işlemcim bu arada
sistem bostayken sıcaklık 35 derece civarlarina dusermi acaba?
Bu sıcakda 35 in altına inmez
arkadasım eger 35 in altına inmeyi hedefliyorsan hiccc bosa masraf yapma.stok fanın gordugu 35 i bile gormen zor olabilir.su sıcak havalarda 35 goruyorum diyorsun.daha ne istiyorsun.adamlar ozel islemci sogutucularla 39 goruyolar seviniyolar.islemcin de oc yoksa ha stok fan takmısın ha performans sogutucu takmısın hicbisi fark etmiycek.sana tavsiyem kasa ici hava silkilasyonu olustur ondan daha cok verim alırsın.bak bende amd x4 9950 kullanıyorum.bir haftaya kaadar deli gibi islemci sogutucusu arıyordum hemde en iyisini alcaktim.sunbeam frezer veya zalman 9700 filan.ama youtube ta testlerini gordum.39 un altına inemiyolar.e kendi stok fanıma baktim derecesine.hem programla hemde ısı sensorleriyle benimkiside 39 u gecmiyor.yukteykende 42 filan oluyor.e ben simdi niye masraf yapimda 100 150 ytl para verip alıyım dimi?ama kasam rc 690 ve cok kaliteli 6 tane fanım var.dedigim gibi hava silkilasyonu yap bence.
dostum 35 derece değil stock fanla 52-60 derece arasi değişmekte speed fandan fanı :%30 devirle çalıstırdıgımda da aynı oranda sogutmakda %100 dede
Bugun bi takim işlerim vardi fani alamadim ama oda degisikligi yaptim suan 10 derece bi dusus var 40 derece suan cpu kasanın yan kapagını açtım ve tam balkonun dibinde kasa suan
demekki kasa içi hava dolaşımı iyi değil. kasa kapağına 120mm fan takarsan senin işini görür
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme