Şimdi Ara

AMD SİSTEM & INTEL SİSTEM KAFA KARIŞIK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar o kadar araştırmama rağmen nedense bu kez çok kararsız kaldım. Yakın zamanda sistemimi dağıtmak zorunda kaldım ve tekrar yeni toplayacağım. Sistem oyun, office, medya tüm amaçlı kullanılacaktır. Oyunlarda tabi ki tam detaylarda oynamak istiyorum. Aslında MSI GE70 serisi gaming laptop düşünüyordum fakat yüksek fiyat ve ısınma vs. sorunundan dolayı tekrar masaüstünü düşünmeye başladım. Resimde birisi AMD diğeri ise INTEL iki sistem hazırladım. Oyun için AMD yeterli mi veya AMD sistemde de fazla gerek yok dediğiniz birşey var mı? Yoksa mutlaka INTEL mi dersiniz yanıtlarınızı bekliyorum. Ayrıca Zalman 700 Watt GLX psu, Corsair Obsidian 750D kasam ve 23" 3d monitörüm var.
     AMD SİSTEM & INTEL SİSTEM KAFA KARIŞIK AMD SİSTEM & INTEL SİSTEM KAFA KARIŞIK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poten_za -- 14 Eylül 2014; 20:19:55 >

• İntel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamen sizin kararınıza kalmış bir şey. İki sistem de iyi olmuş. Yalnız bu sistemlerin ikisine de işlemci soğutucusu almanızı öneririm.
  • poten_za kullanıcısına yanıt
    İntel daha iyi olur. Z97 anakart ve ekran kartını sapphire vaporx olsa daha iyi olur artifact olayı olabilio asusta.
  • Elimde Hyper 212 Evo var onu kullanacağım. o/c yapmayacağımı dikkate alarak intel sistemin anakart ve işlemcisini değiştirdim. Kingston 120 gb HyperX Fury hakkında yazma hızı ile ilgili olumsuz yorumlar okudum. Güncel intel sistemi resimde ekledim.
     AMD SİSTEM & INTEL SİSTEM KAFA KARIŞIK
  • poten_za kullanıcısına yanıt
    Ssd olarak samsung evo almanızı öneririm. Verdiği performans güzel zira. Kendim de kullanmaktayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OldGamers86 -- 14 Eylül 2014; 22:16:30 >
  • qaanx kullanıcısına yanıt
    Evet az önceki mesajda z97 ile değiştirdim anakartı. ekran kartı olarak r9 280x toxic vatanda stokta yok. r9 280x msi var bahsettiğiniz kartta var stokta.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD İşlemcili Sistem Tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 120 gb samsung evo, corsair force ls ve ocz vertex 460 dan birisini seçeceğim. ocz ve corsair kullandım özellikle corsair çok memnun kaldım. Bu ürünlerden birisini seçebilirim. Bahsttiğim kingston fiyat çok uygun idi.
  • 8320 ile r9 290 seçerdim ben olsam. intelle aynı paraya gelecek.
  • zhd93 kullanıcısına yanıt
    İlk AMD sistemi aslında bunu düşünerek topladım. Fakat işlemci O/C yapmayacağım için 4690 ve anakartı uygun gelince 280X ve i5 4690 sanki daha iyi gibi geldi. 290 ile 280x arasında 10-15 fps fark eder sanırım teslerde öyle bilgi okudum bir ara. 8350 düşünmemin nedeni 8320 ile r290 darboğaz yapar diye okudum araştırırken.
  • ben OC yapacağınız varsayarak 8320 demiştim. o zaman i5 4460 bile daha iyi olur sizin için. anakarta fazla para vermeyin ama OC falan uğraşmayacaksanız.

Edit: Asus h81 ya da b85 lere bakabilirsiniz. Ama ön usb panel çıkışı var mı yok mu dikkat edin, sanırım bazı h81 lerde yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zhd93 -- 14 Eylül 2014; 22:39:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zhd93

ben OC yapacağınız varsayarak 8320 demiştim. o zaman i5 4460 bile daha iyi olur sizin için. anakarta fazla para vermeyin ama OC falan uğraşmayacaksanız.

Edit: Asus h81 ya da b85 lere bakabilirsiniz. Ama ön usb panel çıkışı var mı yok mu dikkat edin, sanırım bazı h81 lerde yok.

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-z97-pc-mate-intel-z97-soket-1150-ddr3-3000mhzoc-hdmidvi-anakart.html#ozellikler anakart olarak fiyatı normal geldi ne fazla ne düşük. en azından z97 chipset. Aslında ben MSI GE70 serisi gaming laptop düşünüyordum fakat fiyat yüksek ve elimde güzel kasa monitör soğutucu psu var. bunları kullanmak daha mantıklı geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: poten_za

quote:

ben OC yapacağınız varsayarak 8320 demiştim. o zaman i5 4460 bile daha iyi olur sizin için. anakarta fazla para vermeyin ama OC falan uğraşmayacaksanız.

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-z97-pc-mate-intel-z97-soket-1150-ddr3-3000mhzoc-hdmidvi-anakart.html#ozellikler anakart olarak fiyatı normal geldi ne fazla ne düşük. en azından z97 chipset. Aslında ben MSI GE70 serisi gaming laptop düşünüyordum fakat fiyat yüksek ve elimde güzel kasa monitör soğutucu psu var. bunları kullanmak daha mantıklı geldi

Aklımdaki anakartı seçmişsin işlemciyi de 70tl ekleyerek 4790 yaparsan tadından yenmez

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211

quote:

quote:

Aklımdaki anakartı seçmişsin işlemciyi de 70tl ekleyerek 4790 yaparsan tadından yenmez

i7 4790 ile arasında 200 TL'den fazla fark var ben mi yanlış anladım acaba.

• aslında en güzeli, oc falan uğraşılmayacaksa h81+4790k stok değerleri zaten hayvan gibi, OC yapmasan da hem oyun, hem multithreading işlemlerde en performanslı işlemci. yok yani dahası. bence 450TL anakart+ 4690k alacağına h81+4790k almak daha mantıklı.
  • zhd93 kullanıcısına yanıt
    düşündüğüm anakart şuan 263 TL hocam :) o/c yapmayacağım için K serisine fazladan para vermek istemedim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211

quote:

quote:

i7 4790 ile arasında 200 TL'den fazla fark var ben mi yanlış anladım acaba.

Senin verdiğin resimde 670 tl şuan vatanda fırsat bölumunde 841 tl 4790.Senin seçtiğin anakart 368 pc mate 263.Aradaki 100 tl kazancını işlemciye ekledim oldu 770.70 tl fark var işte yanlış hesaplamadıysam

• Fatih211 kullanıcısına yanıt
    son resimleri ekledim şuan iki sistem de bu şekilde.
     AMD SİSTEM & INTEL SİSTEM KAFA KARIŞIK AMD SİSTEM & INTEL SİSTEM KAFA KARIŞIK

• Intel daha ileriye dönük görünüyor.

• Intel

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.