Şimdi Ara

Amd Ryzen sistem topladım sorunlarım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
2.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar amd ryzen sistem topladım sıkıntılarım var.
    Öncelikle 2 adet 128gb ssd diskim bulunmakta eski sistemimde raid 0 kullanıyorum amd ryzen msi x370 gaming pro carbon anakartında raid kurulumunda corsair marka olan ssd görünmüyor
    kingston marka görünüyor The Corsair SSD Toolbox ile son sürüme güncelleme'me rağmen ssd bot ekranın göremiyorum ne kadar uğraşsam da raid kurulumu yapamadım.
    Bir başka sorunum ise Gskıll Trıdent Z Rgb Led Ddr4-3000Mhz ramlerimi 3000mhz çalıştıramdım bir türlü 2666mhz çalışıyor
    Son olarak ise bot ekranında işlemciyi 4000mhz overclok yapmam rağmen işlemci masa üstünde 1500mhz olarak görünüyor
    Yardımcı olucak arkadaşlar varsa yorumlarını yazarlarsa sevinirim.

    Amd Ryzen sistem topladım sorunlarım var.Amd Ryzen sistem topladım sorunlarım var.Amd Ryzen sistem topladım sorunlarım var.Amd Ryzen sistem topladım sorunlarım var.Amd Ryzen sistem topladım sorunlarım var.Amd Ryzen sistem topladım sorunlarım var.Amd Ryzen sistem topladım sorunlarım var.Amd Ryzen sistem topladım sorunlarım var.

    GÜNCELLEME

    Tüm sorunlarım düzeldi arkadaşlar anakart ve işlemciyi inventus geri yolladım raid problemi ssd tanımama problemi ve overclock problemlerinin hepsi işlemciden kaynaklanan sorundan olduğunu ve işlemcinin yenisi ile degiştibilgisini söylediler sistem yeniden kurdum şuan işlemci 4.0ghz raid yapıldı bellekler 3200 satbil şekilde çalışıyor böyle sorunları olan arkadaşlar var ise bu konuya dikkat etsinler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jin_paci -- 30 Haziran 2017; 20:35:22 >







  • ilk olarak bios güncellemesi yapınız eğer var ise agesa 1.0.0.6 beta güncellemesi de işinizi görür yoksa yakında 1.0.0.6 güncellemesi bir iki haftaya çıkar ramler standart hızlarında çalışır.overclock olayına gelince işlemci saat hızını 4 ghz e çektiyseniz verdiğiniz voltaj yeteli olmayabilir bu yüzden bu sorunu yaşıyor olabilirsinizbunun haricinde hangi ryzen işlemci aldınız 4ghz gibi bir değer yaz sıcagında sıvı sogutma hariç sıkıntı çıkarabilir.ssd olayı hakında ise kendim kullanmadığım için yorum yapamıyacağım ama dediğim gibi herşeyden önce bios güncelleyin ilk parti bioslar çok sıkıntılı
  • bios son sürüm 1.52 beta yüklü anakart msi x370 gamin pro carbon işlemci amd ryzen 1600 voltaj kısmına gelirsek 1.350 1.400 1.450 hepsinde aynı işlemci kesinlikle masa üstünde 1500mhz geçmiyor strest teslerinde yük altında hiç bir şekilde 1500mhz cıkmadı bios sıfırladığımda ise 3800 kadar kendisi otomatik cıkıyor ama bios ekranında 4000mhz ayarlamam rağmen masa üstünde 1500mhz kalıyor. anakart overclock videolarınıda izledim benim yapığım aynı işlemi yapıyor hiç bir sıkıntı olmadan 1600 ler 4000 mhz rahat görüyor.
  • jin_paci kullanıcısına yanıt
    amd ryzen chipset driver diye aratın ve buldugunuz sürücüyü yükleyin güç profili otomatik olarak ryzen balanced seçilecek overclock olayına faydası olabilir overclock yaptıktan sonra bir cinebench testi yapabilirmisiniz değerlere beraber bakalım
  • 4 ghz ye cikmama nedeni turboyu kapatmamak yada güç moduna almamak olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buyrun ressim cinebench 4.00ghz görünmesine rağmen puan ortada cpu-z görüntüsü ortada bi terslik var ama bulamadım.

    Amd Ryzen sistem topladım sorunlarım var.
  • jin_paci kullanıcısına yanıt
    sistemi prizden çekip bios pilini 2 dk kadar ççıkararak tekrar oc deneyebilirmisiniz bazen biostan default ayarlara dönmek bu tarz buğlara tam çözüm getiremiyor
  • Bu dediğinizi bir çok defa denedim hocam :) cözüm olmadı bios pili cıkart tak yada biosdan sıfırla yaptıktan sonra 3800 kadar otomatik kendisi cıkıyor sadece biosdan 4.00ghz yaptığımda böyle oluyor elle 3800 denedim 3900 denedim 3600 denedim hepsinde aynı masa üstünde göründüğü gibi :) ilginç bir sorun :)
  • jin_paci kullanıcısına yanıt
    blck frekansını manuel 100 girip çarpanı 40 yapmayı deneyin bir
  • 1 2 saat sonra denerim dediğinizi oc konusu cözülür de raid 0 ile corsair bios ekranında görmemek garip diyer ssd görünüyor diyer sıkıntı bellekler.
  • bu arada burada ryzen ile ilgili açılan sorun başlıklarının neredeyse tamamı msi başrollerinde oluyor iyiki gigabyte almışım taş gibi valla
  • deniz1122 D kullanıcısına yanıt
    bellek ve işlemciyi pek kafama takmıyorum zaten hocam şuan benim için en önemli sorun ssd birinin bios ahci modda görünmesi raid 0 cekince ayarları ssd görünmemesi kingston ssd hiç bir sıkıntı yok corsair raid 0 görünmüyor tüm güncellemeri yapmam rağmen gösteremedim bekleyelim bakalım son bios gelsin yeniden deneriz.
  • Aslında asrock x370 taichi alıcaktım vazgeçtim eski intel anakartım gigabyte idi keşke giga ile devam etseydim :) msi dedik başımıza bela ettik :)
  • bende hayırlı olsun deyim güle güle kullan systemini
  • jin_paci kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun insallah sorunlarin cozulur. Ben sorunla ugrasmaktan cabuk sıkılırim onun icin intel topluyorum. Pc bu haliyle kaca maloldu. Birde cpu sogutucunun fanlarinin yonu ters olabilirmi. Ne kadar etki eder bilmiyorum ama nh d15 incelemelerinde ilk fani ram in uzerine takmislardi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonic33

    Hayirli olsun insallah sorunlarin cozulur. Ben sorunla ugrasmaktan cabuk sıkılırim onun icin intel topluyorum. Pc bu haliyle kaca maloldu. Birde cpu sogutucunun fanlarinin yonu ters olabilirmi. Ne kadar etki eder bilmiyorum ama nh d15 incelemelerinde ilk fani ram in uzerine takmislardi.

    Sen bi intel topla ani ısı yükselmeleri yaşa işlemcin tökezlesin bakalım noluyor ..



    Bu tür sorunlar her sistemde olabilir kronik bir sorun değilki.. Arkadaş ayarları yapamıyor olabilir yada en kötü ihtimal anakart veya işlemci bozuktur değiştirilir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilek kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • sonic33 S kullanıcısına yanıt
    5000 bine mal oldu cpu soğutucusu yönü doğru.
  • Öncelikle hayırlı olsun;
    Biostan c6 state ve varsa xfr turbo tarzı ayarları kapatın.Ramler dual kullanımda tavsiye edilen slot 2ve4 şeklinde resimde tam göremedim.agesa 1006 mutlaka güncelleyin yoksa rami fazla kurcalamayın varsayılan açılabildiği hızda kalsın.
    Windows güç profili dengellide ise böyle saçmalıklar olabiliyor onu yuksek performansa çekin.
    Son olarak ryzen master uygulaması ile 3,5ghz getirip restart atın bakalım ayarları uygulayacak mı ?
    Sogutucu fanı için eksoz fanlardan içeri alıp ram tarafına tahliye etsin şeklinde değilse yönü doğru.
    Raid 0 için hangi slotlara taktınız bilmiyorum ama belki atlanan bir detay olabilir.genelde 1,2 yani ilk olanlar doğal, sayı arttıkça harici bir kontrolcü ile saglandıgı için belki ondan olabilir gerçi msi da harici kontrolcü yok.Siz gene 1,2 yada 3,4 deneyebilirsiniz.
    Bios update programında güncel diyebilir siz gene msi forumunu takip edin en güncel beta biosu yukleyin.




  • Psikobat P kullanıcısına yanıt
    Ram slotlar amd anakartlarda 1 2 veya 3 4 şeklinde takılıyor intel de ise bahsettiğiniz gibi hocam SSD sata olarak 1 ve 2. Porta takılı hiç bir şekilde corsair marka SSD disk raid modda görmüyor ahci sıkıntı yok ve sadece corsair marka tek takıp sadece ona Windows kurmaya çalışırken de hdd seçme ekranında disk görünmüyor tüm portlarda aynı Windows performans modunda herzamanki gibi agesa 1.006 beta sürümü kurulu hocam ondada sıkıntı yok ama ne hikmetse bir türlü ramler 3000mhz çalışmadı 3 defa reset atıp default ayara alıyor 2666mhz çalışıyor diyer c6 ve diyer ayarları bakmadım denerim akşam eve gidince.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.