Şimdi Ara

AMD SEMPRON 3000+ VE AMD ATLON64 3000+ ARASINDA NE FARK VAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: extense

ayni paraya daha iyisini alamazdim cunki 665 EURO ya aldim bilgisayari ve ekrani hadi gelde bu fiata sifir bilgisayar al kalvye souri de icinde bu fiatin

SUNU BELIRTMEK ISTIYORUM AMD SEMPRON 3000+ SOCKET 939 ISLEMCIM 757 DEGIL ILERDE PROCESSORUNU YUKSELTE BILIRIM PROBLEM OLMAZ DEGILMI

ILK ONCE ESKI BIR BILGISAYARIM VARDI AMD ATLON XP 1.533 GHZ KASASI KIRILMISTI YENI BIR KASA ALDIM GUC KAYNAGI YANDI 75 EUROYA ONU IADE ETTIM GERI ALDILAR BU BILGISAYARI GORDUM UYGUN DU FIATI BENDE KACIRMAK ISTEMEDIM AMA SUNU ANLAMIYORUM NEDEN SEMPRON 3000+ BU KADAR IYI DEGIL YORUMLARINIZA GORE PERFORMANSIMI SIFIR

Vay be demek s939 sempronlar satılmaya başlandı. Senin soruların bizim için biraz erken arkadaşım sonuçta burada alıp deneyen test yapan yok ki! Kim sana nasıl fikir versin. Bilgisayar ile ne iş yapacaksın bilmiyorum ama genelde sempron bayağı performanslı bir işlemci. 2800+ hızaşırtma yapmadan kullanıyorum ve her türlü memnunum diyebilirim. Madem almışsın test programlarını indir, yap testlerini sonra buraya yazarsın sonuçları.

• burada da belirttigi gibi AMD ATHLON VE AMD SEMPRON ARASINDA SADECE 30 EURO fark var performans bakimindan nasilda bu kadar aralarinda fark var anlamadim AMD sempronu INTELin yeni cikardigi processorune karsi cikardigi yaziliyor duyuluyor dogrudur sempron 3000+ S939 socketi cikararak son kullanicinin ileride processor degistirmesinde problem yasamamasinin ilk nedeni oldugunu belirtmisler su demek oluyor bu fiyata bu bilgisayari alarak kaziklandigimi dusunurken google da yapmis oldugum bir kac arastirma sonrasi SEMPRON 3000+ S939 SOCKET PROCESSOR umu AMD ATHLON64 3800+ ve daha yukari islemcilere donusturebilecegimin mujdesini alarak iyiki almisim diyebiliyorum simdi taaki 4 saat once sizlerin yorumlariyla moral bozukluguna bogulmayana kadar neyse ...

http://www.ldlc.fr/cat/140025.html
    http://www.i-comparateur.com/acheter-x10p0016270.htm

• arkadaslar allah askikan su benim sisteme bir bakim asagidaki sitede ozellikleri yaziyor

http://www.cdiscount.com/mag/fich_prod.asp?prix=discount&navid=107080102&prodid=000000000000000000000000000000000000DHFI

buradada anlamadigim bir nokta var current 1800 mhz max 3000mhz diyor bu max 3000 mhz ne demek acaba

MOTHERBOARD

VENDOR: MSI
    PRODUCT : AMETHYST-M
    VERSION :1.0

CPU

VERSION : AMD SEMPRON PROCESSOR 3000+
    SOCKET : 939

CLOCK CURRENT 1800MHZ MAX 3000 MHZ EXTERNAL 200 MHZ

• max 3000mhz orda site sallıyor arkadaşım amd nin isimlendirmesi 3000+ olarak şudur bu işlemci pentiumların 3000mhz sine eşdeğer performans veriyor diyor ama senin sempron intelde celeron ile kıyaslanabilir ama bana sorarsan celeronlardan iyidir sempron.aldığın sistem öyle kötü bir alet değil bu arada sitede yazdığına göre doğruluğundan emin değilim ama s939 sempron 9x200 =1800 mhz de tıpkı amd64 venice gibi çalışıyor yani fsb 200 mhz ama eksik olansa L2 cahce belleği 128kb ok yani o kadarda kötü bir işlemci değil üstelik s939 olması yönünden avantajın var bu işlemciyi ilerde x2 serisi yada fx serisi bir işlemciyle değiştirebilirsin güle güle kullan
  • bence madem oyun oynamıosun, boşuna uğraşma sempron da yeter sana..
  • MAX 3000 MHZ OLMASI siteyle alakali degil yani orada gormedim orada sadece 2 ghz oldugunu soyluyor ben bakiyorum 1.8 ghz yaziyor

max 3000 mhz yazisini CRYSTAL CPUID 4.6.1.277 programinda gordum sistemin ozelliklerini yaziyor

peki cok agir yaww buna birsey yapamammi?
    overclock bana gelmezmi acaba

fazla da yuklenmiyorum sisteme ama
  • kardeş yeni sempronlar gayet iyi ... benm önceki işlemcim de S754 SEMPRON64 dü.....cache olayı beni rahatsız etti , 128kb cache ile san andreas oynayamadım adam gibi...doom3 te hele öldürdü beni ...ama athlon64 512cache gelince san andreasın başından bir türlü kalkamadım..

yani bariz fark var cache konusunda....sempron 3100+ alman daha mantıklı olabilirdi , 256kb cache var...ama çok oyun oynayan biri değilsen seni pek rahatsız etmez bu cache olayı ... bn oyunlarda çok rahatsız oldum ama ....bu arada şunu söyliyeyim kardeş üzülme ama 2400mhz deki sempron64 den , 1800mhz deki athlon64 ün tadını alamadım oyunlarda cache den dolayı heralde..4 katı tam olarak

bu arada işlemci hızının devamlı değişmemesi için . anakartın bıos unu resetle , büyük ihtimal cool&quiet açıktır ondan oluyodur o ...

birde ramleri 166 ya düşürüp , ht yi düşürüp , fsb ye yüklenerek o/c yapabilirsin...

• merhaba maybera artik takmiyorum yeterli bu sistem ama su o/c olayini ve bios resetleme olayini bana detayli anlatabilirmisin nasil yapacagiz
    quote:

Orjinalden alıntı: maybera

kardeş yeni sempronlar gayet iyi ... benm önceki işlemcim de S754 SEMPRON64 dü.....cache olayı beni rahatsız etti , 128kb cache ile san andreas oynayamadım adam gibi...doom3 te hele öldürdü beni ...ama athlon64 512cache gelince san andreasın başından bir türlü kalkamadım..

yani bariz fark var cache konusunda....sempron 3100+ alman daha mantıklı olabilirdi , 256kb cache var...ama çok oyun oynayan biri değilsen seni pek rahatsız etmez bu cache olayı ... bn oyunlarda çok rahatsız oldum ama ....bu arada şunu söyliyeyim kardeş üzülme ama 2400mhz deki sempron64 den , 1800mhz deki athlon64 ün tadını alamadım oyunlarda cache den dolayı heralde..4 katı tam olarak

bu arada işlemci hızının devamlı değişmemesi için . anakartın bıos unu resetle , büyük ihtimal cool&quiet açıktır ondan oluyodur o ...

birde ramleri 166 ya düşürüp , ht yi düşürüp , fsb ye yüklenerek o/c yapabilirsin...

• arkadaşım 939 sempron 3000 gayet iyidir sen merak etme. rakibide pentium 3.0 dır. toms da işlemci testlerine bakarsan görürsün. gelsin tr ye bende alacam. nasıl olsa 754 ve 16x li anakart bulamıyorum stokda.
  • Sempron3000+(Sc939)=Pentium4 3.0GHz diyon demek? daha nelerSempron'un Cache'i L1=128KB L2=128KB P4 3.0GHz ise L1=16 KB L2=1024 KB Hyper Transport Technology özelliği var Allah aşkına bu iki işlemci nasıl rakip olabilir bi kere sınıfları bile farklı
  • quote:

Orjinalden alıntı: beorn26

arkadaşım 939 sempron 3000 gayet iyidir sen merak etme. rakibide pentium 3.0 dır. toms da işlemci testlerine bakarsan görürsün. gelsin tr ye bende alacam. nasıl olsa 754 ve 16x li anakart bulamıyorum stokda.

sempron 3000 ın rakıbı sadece celeron d 3ghz dir
  • quote:

Orjinalden alıntı: The_WeB

quote:

arkadaşım 939 sempron 3000 gayet iyidir sen merak etme. rakibide pentium 3.0 dır. toms da işlemci testlerine bakarsan görürsün. gelsin tr ye bende alacam. nasıl olsa 754 ve 16x li anakart bulamıyorum stokda.

ama sempronun rakibine karşı ezici üstünlüğü mevcuttur

• quote:

Orjinalden alıntı: maybera

quote:

Orjinalden alıntı: The_WeB

quote:

ama sempronun rakibine karşı ezici üstünlüğü mevcuttur

Hatta ezip ezip çıkarttığı suyunu zevkle içtiğini görenlerde vardır

• arkadasım haklısın sınıflar farklı ama 160 dolarlık bi işlemcinin L1 ' inin 16 kb gibi komik bi değer olması ne kadar acı değil mi...???
    quote:

Orjinalden alıntı: ExCaLiBuR58

Sempron3000+(Sc939)=Pentium4 3.0GHz diyon demek? daha nelerSempron'un Cache'i L1=128KB L2=128KB P4 3.0GHz ise L1=16 KB L2=1024 KB Hyper Transport Technology özelliği var Allah aşkına bu iki işlemci nasıl rakip olabilir bi kere sınıfları bile farklı

• lord sen nasıl oluyorda sempron celeronla kıyaslanabilir diyebiliyorsun. sempron 2400+ bile p4 2.4 ile kapışırken. pentiumda seleron kullananlar biraz eziklik hissedebilirler ama amd de sempron kullananlar kendilerini ezik hissetmezler. çünkü athon nun biraz kırpılmış halidir sempron. yani fiyat farkı kadar kısılır sadece. heralde sen hiç sempron kullanan görmedin. ben sempron kullanıyorum 2400+, hiç bir sorun yok ne ofiste ne oyunda, ama celeron alsaydım hem ofiste hem oyunda onlarca sorunla karşılaşırdım.

64 bit 3000 sempron bile p4 3.0 ı katalar diye kendi görüşümü buraya yazıyorum. sebebi 2400+ bile p4 2.4 ü geçiyor. bunada görerek ulaştım. geçen yıl bilgisayar mühendisliğinde okuyan arkadaşıma dayısı hediye olarak bilgisayar aldı. bende aynı aralar sempron 2400+ aldım. o zamanlar amd hakkında pek bir bilgim yoktu ve yeri geldiğinde arkadaş benim pc ye ezik gözüyle bakıyordu taki aylar geçip benimkinin daha iyi olduğunu görene kadar.

buna bir çok örnek verilebilir.

aslında benim değinmek istediğim konu bir çok arkadaşında değindiği gibi fiyat meselesi. amd almamın asıl sebebi p4 alacak param olmamasıydı. fakat yarı fiyatla hemen hemen aynı performansı aldım. geçen yıla kadar forever pentiumcuyken, şimdi forever amdciyim ta ki bu tip bir olayı bana pentium ya da başka bir markanın çıkıp yaşatmasaına kadar.(bu arada p2 den p4 çift çekirdekliye kadar, amd ilk işlemcilerden X2 4400 e kadar kullanan arkadaşlarım var ve hiç biri kendi kullandıklarını kötülememek kaydıyla genel fikir anlaşması amd nin iyi olduğudur. sorana yardım etmek kaydıyla kavga boyutuna çıkarmayalım amd intel olayını)

• quote:

Orjinalden alıntı: guner05

arkadasım haklısın sınıflar farklı ama 160 dolarlık bi işlemcinin L1 ' inin 16 kb gibi komik bi değer olması ne kadar acı değil mi...???
    quote:

Orjinalden alıntı: ExCaLiBuR58

Sempron3000+(Sc939)=Pentium4 3.0GHz diyon demek? daha nelerSempron'un Cache'i L1=128KB L2=128KB P4 3.0GHz ise L1=16 KB L2=1024 KB Hyper Transport Technology özelliği var Allah aşkına bu iki işlemci nasıl rakip olabilir bi kere sınıfları bile farklı

O da intelin ayıbı

• quote:

Orjinalden alıntı: ilhdmr

lord sen nasıl oluyorda sempron celeronla kıyaslanabilir diyebiliyorsun. sempron 2400+ bile p4 2.4 ile kapışırken. pentiumda seleron kullananlar biraz eziklik hissedebilirler ama amd de sempron kullananlar kendilerini ezik hissetmezler. çünkü athon nun biraz kırpılmış halidir sempron. yani fiyat farkı kadar kısılır sadece. heralde sen hiç sempron kullanan görmedin. ben sempron kullanıyorum 2400+, hiç bir sorun yok ne ofiste ne oyunda, ama celeron alsaydım hem ofiste hem oyunda onlarca sorunla karşılaşırdım.

64 bit 3000 sempron bile p4 3.0 ı katalar diye kendi görüşümü buraya yazıyorum. sebebi 2400+ bile p4 2.4 ü geçiyor. bunada görerek ulaştım. geçen yıl bilgisayar mühendisliğinde okuyan arkadaşıma dayısı hediye olarak bilgisayar aldı. bende aynı aralar sempron 2400+ aldım. o zamanlar amd hakkında pek bir bilgim yoktu ve yeri geldiğinde arkadaş benim pc ye ezik gözüyle bakıyordu taki aylar geçip benimkinin daha iyi olduğunu görene kadar.

buna bir çok örnek verilebilir.

aslında benim değinmek istediğim konu bir çok arkadaşında değindiği gibi fiyat meselesi. amd almamın asıl sebebi p4 alacak param olmamasıydı. fakat yarı fiyatla hemen hemen aynı performansı aldım. geçen yıla kadar forever pentiumcuyken, şimdi forever amdciyim ta ki bu tip bir olayı bana pentium ya da başka bir markanın çıkıp yaşatmasaına kadar.(bu arada p2 den p4 çift çekirdekliye kadar, amd ilk işlemcilerden X2 4400 e kadar kullanan arkadaşlarım var ve hiç biri kendi kullandıklarını kötülememek kaydıyla genel fikir anlaşması amd nin iyi olduğudur. sorana yardım etmek kaydıyla kavga boyutuna çıkarmayalım amd intel olayını)

socket 478 p4 2.4 ü geçebilir (L1:8KB L2:512KB veriyolu hızı 533MHz )hem 2400+ların L1+L2 si 384KB ve oyunlarda daha iyi olabilir dikkatini çekerim Burada Sc939 Sempron 3000+ L1+L2=256 KB ve karşılaştırdığımız LGA 775 P4 530 3.0 GHz (HT desteği var L2 si 1024KB) etmeyin yav nasıl geçsin sempron ??? Hem Celeronları ezip geçtiğine bişey demiyorum bu bir gerçektir kimse inkar edemez bir de tarafsız olun yav!! AMD süper INTEL rezalet hiçbir işe yaramaz intel alacağına bilgisayar alma daha iyi diyosunuz dolaylı yollardan arkadaşlar lütfen!!!

• güzel soru!
  • doom3

quake

clone dvd

bunlar toms un işlemci karşılaştırmasından. performansa olarak pentiumdan herzaman iyi olmasa da fiyat/performans ta çok daha iyi bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beorn26 -- 29 Ocak 2006 21:22:23 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.