O şekilde değilde kaliteli 'batch' dediğimiz üretim serileri olur veya üretim numaraları. O seri veya numaralardan çıkan işlemciler genelde iyi çıkar. Mesala J batch'li bir işlemci çoğu kullanıcıda iyiyse J batch'li işlemci kovalamak gerekir. |
AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (81. sayfa)

-
-
mesela 7800x3d de o batch numarası dış kutuda nerde yazıyor ? ona göre alalım.
-
öyle değil belki üretim süreci zamanla oturur düzelir manasında dedim yoksa bu armut mu olgunlaşsın :D
-
Hocam oyunlarda sorun yaratmaz kesin değil mi?
-
7800X3D özelinde açıkçası hangi batch kaliteli bilmiyorum,çünkü overclock yapmayacağım için üstüne düşmemiştim.
Intelde çok takip ederdim,yabancı forumlarda batch listeleri olurdu,kaç voltaj ile hangi mhz'lere çıktıklarını paylaşırlardı ve çok iyi silikonlarda belli batchlerden çıkardı.
-
Hiçbir sıkıntı olmaz hocam kullanabilirsiniz,dediğim gibi power down modu açın yeterli,autoda açık gelir ama garanti olsun siz yinede açın.
-
-
All core -30 çok iyi hocam,silicon lottery işlemci gelmiş,tamamen stabil olduğunu günlük kullanımda anlarsınız.
Birkaç hafta farklı oyunlarda deneyin,zaten stabil değilse makina reset atar .
Ramler içinse,ramleriniz hynix o yüzden anasayfada ki manuel değerleri deneyebilirsiniz,ram performansınız artar gecikmeleriniz düşer.
-
Bugün işlemciyi kurdum, cs2de ryzen 5600 ile dm sunucularında ortalama 210 fps alıyordum, %1 ise 100'e kadar düşüyordu, şimdiyse ortalama 450 fps alıyorum, %1 250nin altına düşmüyor. Bu işlemci gerçekten mucizevi. 6800xt kullanıyordum, acaba ekran kartım cs2 için uygun mu değil diyordum da şimdi canavar oldu. Demek ki eski işlemci darboğaz yapıyordu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayırlı olsun hocam işlemciniz güle güle kullanın.
İşlemci şuan dünyanın en iyi oyun işlemcisi,keyfini çıkarın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 28 Temmuz 2024; 1:35:13 > -
sağ ol hocam, konu ve verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim, türkçe tek kaynaksın sanırım. işlemci süper, ramler de uydu, bilgisayar bile daha hızlı tepki veriyor komutlarıma, onu bile fark ediyor insan.
-
Çok teşekkür ederim hocam, evet 7800X3D üzerine tek detaylı kaynak diyebiliriz.
Konuyu açma amacımda zaten buydu,işlemciyi araştırırken popüler yabancı sitelerinde çok detaylı kaynağa rastlamadım.
Bende hepsini harmalayıp tek çatı altında toplamak istedim,gelişmeler oldukça da konuyu sürekli güncel tutarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 28 Temmuz 2024; 12:37:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
-
Yaptım, değişen birşey olmadı malesef
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam Hyper-V kapatmanız lazım.
Denetim masası> Programlar> Windows özelliklerini aç veya kapat,listede Hyper V yazar,kutuda ki tiki kaldırın.
Olmaz ise PowerShell'i yönetici olarak çalıştırın ve aşşağıdaki kodu yazıp enter'a basın.
Disable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName Microsoft-Hyper-V-Hypervisor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 28 Temmuz 2024; 19:39:25 > -
Tamam hocam sorun düzeldi. Hata vermiyor artık. Her ikinize de teşekkür ederim 🔥
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Rica ederim hocam.
-
uygun fiyatlı 7800x3d arıyorum satan var ise ulaşabilir.
-
7800x3d kullanıcısı değilim ama 5800x3d kullanıcısıyım bana da biraz bilgi paslar mısınız?
Ben mesela global olarak herkesin yaptığı all core -30 basıp geçmek istemiyorum per core yapmak istiyorum. Aylardır -30 da kullandım ilk 2 ay nadirende olsa reset atıyordu daha sonra atmamaya başladı ama sistemin stabilitesinden emin değilim
Windows 10 kullanıyorum
1)en iyi çekirdekleri ryzen master dışında bir programdan öğrenemez miyim?
2)en iyi çekirdeklere daha az (-) değer verip kötü çekirdeklere daha çok (-) mi yazmalıyız? Neye göre millet 20-25 veya 10-12 falan veriyor bunun formülü nedir?
3)Cinebench r23 ve 2024 dışında bildiğim stress programı yok. Prime95 hariç sistemin veya işlemcinin komple stabilitesini ölçmek için ne kullanmalıyım?
Teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 29 Temmuz 2024; 17:2:22 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X