Şimdi Ara

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.359
Cevap
124
Favori
109.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
82. Sırada  bugün en iyi #38
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

O şekilde değilde kaliteli 'batch' dediğimiz üretim serileri olur veya üretim numaraları.

O seri veya numaralardan çıkan işlemciler genelde iyi çıkar.

Mesala J batch'li bir işlemci çoğu kullanıcıda iyiyse J batch'li işlemci kovalamak gerekir.

• Digital Reaction kullanıcısına yanıt

mesela 7800x3d de o batch numarası dış kutuda nerde yazıyor ? ona göre alalım.

• cce kullanıcısına yanıt

öyle değil belki üretim süreci zamanla oturur düzelir manasında dedim yoksa bu armut mu olgunlaşsın :D

Hocam oyunlarda sorun yaratmaz kesin değil mi?

• crashris kullanıcısına yanıt

7800X3D özelinde açıkçası hangi batch kaliteli bilmiyorum,çünkü overclock yapmayacağım için üstüne düşmemiştim.

Intelde çok takip ederdim,yabancı forumlarda batch listeleri olurdu,kaç voltaj ile hangi mhz'lere çıktıklarını paylaşırlardı ve çok iyi silikonlarda belli batchlerden çıkardı.

• xDracheNx kullanıcısına yanıt

Hiçbir sıkıntı olmaz hocam kullanabilirsiniz,dediğim gibi power down modu açın yeterli,autoda açık gelir ama garanti olsun siz yinede açın.

• tüm çekirdekler negatif -30 da. occt sonucu pozitif herhangi bir hata almadım.tamamen stabil miyim.yine de bu ayarlarda bir şekilde sistem çökebilir mi.ram ile ilgili ayar yapmıyorum.ramlerim G.Skill 32GB(2x16) Flare X5 6000mhz CL36 (cl36-36-36-96)

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi
  • cce kullanıcısına yanıt

All core -30 çok iyi hocam,silicon lottery işlemci gelmiş,tamamen stabil olduğunu günlük kullanımda anlarsınız.

Birkaç hafta farklı oyunlarda deneyin,zaten stabil değilse makina reset atar .

Ramler içinse,ramleriniz hynix o yüzden anasayfada ki manuel değerleri deneyebilirsiniz,ram performansınız artar gecikmeleriniz düşer.

• Bugün işlemciyi kurdum, cs2de ryzen 5600 ile dm sunucularında ortalama 210 fps alıyordum, %1 ise 100'e kadar düşüyordu, şimdiyse ortalama 450 fps alıyorum, %1 250nin altına düşmüyor. Bu işlemci gerçekten mucizevi. 6800xt kullanıyordum, acaba ekran kartım cs2 için uygun mu değil diyordum da şimdi canavar oldu. Demek ki eski işlemci darboğaz yapıyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • milyarderdahi M kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun hocam işlemciniz güle güle kullanın.

İşlemci şuan dünyanın en iyi oyun işlemcisi,keyfini çıkarın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 28 Temmuz 2024; 1:35:13 >

sağ ol hocam, konu ve verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim, türkçe tek kaynaksın sanırım. işlemci süper, ramler de uydu, bilgisayar bile daha hızlı tepki veriyor komutlarıma, onu bile fark ediyor insan.

• milyarderdahi M kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim hocam, evet 7800X3D üzerine tek detaylı kaynak diyebiliriz.

Konuyu açma amacımda zaten buydu,işlemciyi araştırırken popüler yabancı sitelerinde çok detaylı kaynağa rastlamadım.

Bende hepsini harmalayıp tek çatı altında toplamak istedim,gelişmeler oldukça da konuyu sürekli güncel tutarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 28 Temmuz 2024; 12:37:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam kıymetli dostlarım.
    Ben bu testi yaptıktan sonra hemen böyle bir uyarı alıyorum. Acaba normal mi değil mi bilemedim. Size sormak istedim. Normal değil ise çözümü nedir. Ve hala 1 yıl oldu ms yi düşüremedim 😅
    AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Cahid42 kullanıcısına yanıt
    Hocam şunu bul kapat yolu hatırlamıyorum.
    Belki ms bu yüzden düşmüyordur.
    AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi

• Hilas28 kullanıcısına yanıt
    Yaptım, değişen birşey olmadı malesef

Hocam Hyper-V kapatmanız lazım.

Denetim masası> Programlar> Windows özelliklerini aç veya kapat,listede Hyper V yazar,kutuda ki tiki kaldırın.

Olmaz ise PowerShell'i yönetici olarak çalıştırın ve aşşağıdaki kodu yazıp enter'a basın.

Disable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName Microsoft-Hyper-V-Hypervisor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 28 Temmuz 2024; 19:39:25 >
    Tamam hocam sorun düzeldi. Hata vermiyor artık. Her ikinize de teşekkür ederim 🔥

Rica ederim hocam.

• uygun fiyatlı 7800x3d arıyorum satan var ise ulaşabilir.

7800x3d kullanıcısı değilim ama 5800x3d kullanıcısıyım bana da biraz bilgi paslar mısınız?

Ben mesela global olarak herkesin yaptığı all core -30 basıp geçmek istemiyorum per core yapmak istiyorum. Aylardır -30 da kullandım ilk 2 ay nadirende olsa reset atıyordu daha sonra atmamaya başladı ama sistemin stabilitesinden emin değilim

Windows 10 kullanıyorum

1)en iyi çekirdekleri ryzen master dışında bir programdan öğrenemez miyim?
    2)en iyi çekirdeklere daha az (-) değer verip kötü çekirdeklere daha çok (-) mi yazmalıyız? Neye göre millet 20-25 veya 10-12 falan veriyor bunun formülü nedir?
    3)Cinebench r23 ve 2024 dışında bildiğim stress programı yok. Prime95 hariç sistemin veya işlemcinin komple stabilitesini ölçmek için ne kullanmalıyım?

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 29 Temmuz 2024; 17:2:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.